Omsk – Nižnekamsk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Ufa – Kazaň 4:1 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 1:2 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
1:2 (1:1, 0:1, 0:0) Stav série: 0:1
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Pondelok 22.02.2016, 13:00 • Metallurg Ice Arena • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk se pokoušel ve třetí třetině srovnat stav, nicméně Avtomobilist Jekatěrinburg své těsné vedení udržel, a může se radovat z první výhry v této sérii!

    První třetina úvodního čtvrtfinálového duelu nabídla bleskový vstup domácího celku, který se dostal již ve třetí minutě do vedení zásluhou střely Alexandera Sjomina. Hru následně přerušilo rozbité plexisklo, nicméně pauza zjevně udělala lépe hostům, kterým se v šesté minutě podařilo srovnat. Po přihrávce Popova se prosadil Alexander Pankov! Ve zbytku třetiny byla hra velmi vyrovnaná, a šance jsme registrovaly na obou stranách. Samsonov s Kovářem však předvedli dobrý výkon.

    Ve druhé třetiny byl aktivnější Avtomobilist, který měl velké šance, nicméně se stále nemohl prosadit. Ve 26. minutě dostal ideální přihrávku Alexander Pankov, který svým druhým gólem v zápase poslal svůj tým do vedení! Metallurg byl ve druhé polovině třetiny pochopitelně aktivnější, nicméně vyrovnat se domácím nepovedlo!

    Ve třetí třetině se Metallurg pokoušel o vyrovnání, nicméně ten pravý tlak přišel až v samotném závěru utkání, kdy zejména první útok trápil obranu Avtomobilistu. Jakub Kovář však za asistence svých spoluhráčů kotouč za svá záda nepustil, a Jekatěrinburg se překvapivě ujímá vedení v této sérii! (15:24:39)
    Jakub Kovář dnes podal velmi dobrý výkon!

    Úvodní souboj bratrů Kovářů vyzněl lépe pro staršího Jakuba! Magnitogorsk se v závěru třetí třetiny pokoušel srovnat, av...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 22. únor 2016
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kovář (MET) – 0+1, 2 střely, TOI – 22:02
    Tomáš Filippi (MET) – 0+0, 2 střely, TOI – 15:59

    Jakub Kovář (JEK) – jedna obdržená branka, 27 zásahů, úspěšnost zákroků 96,43%
    Petr Koukal (JEK) – 0+0, 2 střely, TOI – 16:56

    Další utkání těchto soupeřů je naplánováno ve středu, kdy se oba týmy opět utkají na ledě Metallurg Ice Arény! I tento zápase nebude chybět u nás na onlajnech. To je z mé strany již opravdu vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Danis Zaripov vystřelil z pravé strany, Kovář jeho střelu pouze vyrazil. Následně se pokoušel dorážet Platonov, Osala i Kovář, nicméně hráči Avtomobilistu udrželi kotouč před brankovou čárou!
     
    59:43
    Ve velké šance se ocitl Jan Kovář, který z rohu vybruslil před branku, nicméně branku minul!
     
    59:29
    Mozjakin následně vrátil kotouč před branku, kde se pokoušel zakončit Zaripov společně s Kovářem, avšak Kuba Kovář společně se svými spoluhráči udržel kotouč před brankou čárou!
     
    59:17
    Kovář našel před brankou Mozjakina, který ještě vylepšil pozici pro Chrise Leeho. Jeho rána však mířila těsně vedle!
     
    58:57
    Hostující celek se opět dostal ke kotouči, a Garejev se pokoušel trefit prázdnou branku. Ruský forvard minul, a po zakázaném uvolnění se hra stěhuje opět před Kováře!
     
    58:36
    Domácí celek vyhrál opět vhazování, a Danis Zaripov hledal před brankou Mozjakina, ten však nedokázal kotouč tečovat. Následně hosté vyhazují!
     
    58:23
    Magnitogorsk se usadil v útočném pásmu, a dlouze kombinoval. Následně se dostal ke střele od modré čáry Chris Lee, avšak pozorný Kovář se dokázal pro kotouč natáhnout, a lapil jej do lapačky!
     
    58:04
    Ilja Vorobjov si následně bere oddechový čas, neboť cití velkou šanci na vyrovnání! Samsonov navíc míří na střídačku!
     
    58:04
    Vzápětí však přichází také vyloučení hostujícího Petra Koukala, který svému soupeři ještě dává menší šanci na vyrovnání! Český útočník trefil ve středním pásmu holí do obličeje Chrise Leeho!
     
    57:52
    Velká komplikace pro domácí celek! Denis Platonov ostře napadal v rohu kluziště, a nejspíše zasáhl Garejeva holí do obličeje. Dle opakovaných záběrů to však tak jasně nevypadalo ...
     
    57:26
    Magnitogorsk se dokázal usadit v útočném pásmu. Tomáš Filippi hledal následnou přihrávkou z levého kruhu Kaletnika, nicméně ten nedokázal svižnou přihrávku zpracovat.
     
    57:01
    Vyloučený Andrej Alexejev je zpět na ledě, a přesilová hra Metallurgu končí!
     
    56:41
    Přesilová hra Metallurg je skoro u konce, a hostující celek navíc dokázal dostat kotouč až za branku Samsonova!
     
    56:32
    Kotouč se dostal na modrou čáru, kde se nacházel Chris Lee. Zkušený kanadský obránce dostal kotouč na pravou stranu, odkud z voleje vypálil Zaripov. Kovář se však velmi rychle přesunul, a kotouč lapil!

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 3. Sjomin (Kovář) – 6. Pankov (Popov, Alexejev), 26. Pankov (Alexejev, Simakov)


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – Antipin, Birjukov, Lee (A), Batyršin, Těreščenko, Chabarov, Bereglazov, Kaletnik – Mozjakin (C), Kovář, Zaripov – Wolski, Filippi, Osala – Kosov, Kajgorodov, Sjomin – Železkov, Timkin, Platonov (A)
    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Ustinskij) – Megalinskij (C), Kivistö, Timašov, Vasilevskij, Trjamkin, Žuravljov, Vlaskin, Jemelin – Elo, Torčenjuk, Garejev (A) – Michnov, Koukal, Golyšev (A) – Pankov, Simakov, Alexejev – Polozov, Popov, Knjazev

    Rozhodca: Gašilov, Ščenjov – Parfjonov, Sjusujev

    Diváci: 7500
    Metallurg Magnitogorsk 4 2 Jekaterinburg
    #1 Pondelok 22.02.2016 • 13:00
    Metallurg Magnitogorsk - Jekaterinburg 1:2
    #2 Streda 24.02.2016 • 15:00
    Metallurg Magnitogorsk - Jekaterinburg 2:0
    #3 Piatok 26.02.2016 • 15:00
    Jekaterinburg - Metallurg Magnitogorsk 0:6
    #4 Nedeľa 28.02.2016 • 12:30
    Jekaterinburg - Metallurg Magnitogorsk 3:1
    #5 Utorok 01.03.2016 • 15:00
    Metallurg Magnitogorsk - Jekaterinburg 4:2
    #6 Štvrtok 03.03.2016 • 15:00
    Jekaterinburg - Metallurg Magnitogorsk 2:5