Anderlecht – Olympiakos 1:0 (kon.) | Midtjylland – Manchester United 2:1 (kon.) | Fiorentina – Tottenham 1:1 (kon.)
Dortmund – Porto 2:0 (kon.) | Villarreal – Neapol 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Bazilej 3:2 (kon.)
Sevilla – Molde 3:0 (kon.) | Valencia – Rapid Viedeň 6:0 (kon.) | Augsburg – Liverpool 0:0 (kon.)
Sparta Praha – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Galatasaray – Lazio 1:1 (kon.) | Sion – Braga 1:2 (kon.)
Doneck – Schalke 0:0 (kon.) | Marseille – Bilbao 0:1 (kon.) | Lisabon – Leverkusen 0:1 (kon.)
koniec
FC Sevilla
3:0 (1:0)
Molde FK
Štvrtok 18.02.2016, 19:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento on-line textový prenos! V ňom sa zameriame na stretnutie medzi FC Sevilla – Molde FK s výkopom o 19:00! Jedná sa o šestnásťfinále zápasu Európskej ligy.

    Oba tímy sa tak po bojoch v základnej skupiny prepracovali do play-off. FC Sevilla však pôsobila v Lige majstrov, kde v základnej skupine D obsadila v konkurencii Manchestru City, Juventusu a Mönchengladbachu tretie miesto a tak sa prebojovala do play-off Európskej ligy. Molde FK pôsobilo v základnej skupine EL, a ako účastník skupiny A ju aj vyhralo! Zaznamenalo v nej 3 výhry, dve remízy a len jednu prehru.

    Do úlohy favorita tohto zápasu je stavaný domáci celok, avšak ako som už spomenul, celok zo Švédska vyhralo základnú skupinu a určite ma vysoké ambície. Môžme sa tak tešiť na zaujímavé futbalové stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Soria – Coke (C), Carriço, Kolodziejczak, Escudero – N'Zonzi, Cristóforo – Vitolo, Banega, Krohn-Dehli – F. Llorente.
    Náhradníci: S. Rico – Rami, Iborra, Konopljanka, J. A. Reyes, Gameiro, Muñoz.

    Molde FK: Horvath – Toivio, Gabrielsen, Forren, Flo – Moström, Aursnes, D. Hestad (C), M. Elyounoussi – Diouf, Gulbrandsen.
    Náhradníci: Linde – E. Hestad, A. Diop, Strande, Agnaldo, Bakenga, Svendsen.

    Rozhodca: Mažeika – Šimkus, Kazlauskas.
     
    Prajem príjemný večer všetkým, ktorí ste klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávite aj jeho sledovaním! Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte pozrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Mažeika – Šimkus, Kazlauskas.

    Tesne pred výkopom sa Vám opäť prihlásime, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Oba tímy v sprievode rozhodcov zápasu práve prichádzajú na trávnik, zápas sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas zápasu sa nám už naplno rozbehol! Úvodný výkop zápasu patril domácemu tímu, ktorý sa už snaží preniknúť na útočnú polovičku.
     
    2
    Domáci celok sa nasťahoval pred 16-tku hostí, do ktorej smerovali aj nebezpečne vyzerajúce lopty, obrana hostí si s nimi však napokon poradila.
     
    3
    Aj naďalej je lopta na kopačkách domácich futbalistov, hostia však dobre bránia stred poľa a domáci tím do ničoho nepúšťajú.
     
    4
    Sevilla začína na hostí vyvíjať čoraz väčší tlak, Molde však zatiaľ aj s ťažkosťami vzdoruje tomuto náporu. Uvidíme, ako sa bude zápas postupne vyvíjať.
     
    5
    Domáci stále držia loptu na svojich kopačkách a obliehajú 16-tku hostí. Coke sa pokúsil o taký strieľaný center, s ním brankár hostí Horvath nemal problém.
     
    6
    Až teraz sa podarilo hosťom dlhšie podržať loptu na kopačkách a aj zaútočiť, Elyounoussiho nepresný pokus však pre domácich žiadne nebezpečenstvo neznamenal.
     
    7
    Pri lopte je tak opäť domáci celok, ktorý sa opäť snaží s loptou tlačiť dopredu. Hostia však aj naďalej úspešne vzdorujú.
     
    8
    V domácej 16-tke teraz bolo poriadne rušno! Brankár domácich si zle načasoval svoj výbeh, lopta sa odrazila následne ku Gulbrandsenovi, ten si obišiel obrancov, ale v rozhodujúcej chvíli zle zakončil a odkrytú bránu domácich tak netrafil!
     
    10
    Lopta je opäť pri domácich futbalistoch, ktorí síce tlačia na svojho dnešného súpera, avšak zatiaľ sme žiadnu zaujímavú príležitosť nevideli. Sme však ešte len na začiatku tohto zápasu.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Fredrik Gulbrandsen (Molde FK).
     
    12
    Domáci tím stále len hľadá priestor, odkiaľ by mohol nebezpečne zaútočiť. Hostia totiž to dobre bránia každý kúsok ihriska.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Pape Paté Diouf (Molde FK).
     
    14
    Sevilla mala po faule výhody voľného priameho kopu. Jeho exekútorom bol napokon Banega, skúsil to priamo na bránu hostí, dobre postavený múr však loptu zblokoval na rohový kop.
     
    15
    Rohový kop sa musel opakovať, hostia sa však ubránili bez problémov a loptu vyviezli do bezpečia. Na váženejšiu šancu v tomto zápase si tak ešte stále budeme musieť počkať.
     
    16
    Obraz hry sa tak zatiaľ stále nemení, domáci tím je častejšie pri lopte a tlačí sa dopredu, gólovú šancu sme však stále nevideli.
     
    17
    Hostia sa tak musia aj naďalej brániť proti aktívnej hre domácich futbalistov. Banega sa dostal ku lopte, urobil pár krokov dopredu, následne aj nebezpečne vystrelil, lopta však len tesne minula bránu hostí!
    17. Éver Banega (SEV)
     
    18
    Molde sa po výkope svojho brankára Horvatha dostali ku lopte, avšak domáci tím ich vysokým napádaním o loptu pripravil a tak sa budú hostia opäť brániť.
     
    19
    Domáci tím však loptu stratil, hostia tak mohli vyraziť do rýchleho brejku, čo by dnes mala byť ich hlavná zbraň. Domáci futbalisti si však toho sú vedomí a dobre teraz postrážili útok svojho dnešného súpera.
     
    20
    Teraz sa však hosťom rýchly protiútok podaril, ku lopte sa dostal Gulbrandsen, jeho tvrdú strelu však brankár domácich Soria vyrazil na rohový kop!
     
    21
    Rohový kop však opäť žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, domáci tím sa tak ubránil bez problémov.
     
    22
    Netrvalo však dlho a hostia sa opäť dostali ku lopte a začínajú aj oni pomaličky hroziť a vystrkovať rožky. Bude ešte zaujímavé sledovať, ako sa tento dnešný zápas bude vyvíjať.
    22. Fredrik Gulbrandsen (MLD)
     
    23
    Molde trocha pritlačili na domácich, avšak nič z toho nevyťažilo. Pri lopte je už domáci celok, ktorý už hľadá cestu ku súperovej bráne. Na ihrisko sa nám to začína priostrovať aj v osobných súbojoch.
     
    24
    V držaní lopty sú aj naďalej domáci futbalisti, avšak nedarí sa im nájsť recept na pozornú defenzívu hostí zo Švédska. Sme už za polovičkou prvého polčasu, stále tak čakáme na nejaký poriadny vzruch.
     
    25
    Po jednom z domácich útokov sme opäť sledovali rohový kop, ten však opäť ničím zaujímavým neskončil. Hostia sa ubránili bez menších problémov.
     
    26
    Dnes zatiaľ veľmi aktívny domáci Banega sa dostal z loptou až do vnútra 16-tky hostí, tam mu však loptu na poslednú chvíľu defenzíva hostí vzala.
     
    27
    Tlak domácich futbalistov sa začína opäť zvyšovať, avšak hostia sú aj naďalej veľmi pozorný. Uvidíme, kedy v tomto zápase padne ten prvý gól, ktorý by mal veľa napovedať ako sa to bude vyvíjať ďalej.
     
    28
    Banega sa opäť dostal ku lopte, avšak tento jeho pokus brankár hostí Horvath vyráža na rohový kop! Hostia sa tak už formujú v zadných radoch.
     
    28
    Domáci tím sa dožadoval penalty! Tú im však hlavný rozhodca napokon neodpískal!
    28. Vegard Forren (MLD)
     
    29
    Hostia sa aj teraz opäť úspešne ubránili a dokázali loptu vyviesť do bezpečia. Domáci tím však začína opäť útočiť.
     
    30
    Sevilla sa usadila pred 16-tkou hostí, Molde sa však aj naďalej bráni úspešne a domácich tak do žiadnych šancí nepúšťa. Naďalej tak pokračuje obliehanie brány hostí.
     
    31
    Dva nebezpečné centre po sebe dokázali hostia ubrániť, teraz sa však budú musieť brániť rohovému kopu!
     
    32
    Aj tomu sa však hostia ubránili bez problémov, avšak lopta je opäť na kopačkách domácich futbalistov.
     
    33
    Domáci futbalisti čoraz viac a viac znásobujú svoj tlak na bránu hostí, uvidíme, dokedy takýto tlak hostia vydržia.
     
    35
    Sevilla dala gól!
    Je tu zaslúžený gól domácich, priebežný stav zápasu tak je 1:0! Domáci tím aj naďalej pokračoval vo veľkom nápore, po peknej kombinácii sa ku lopte dostal FERNANDO LLORENTE, dostal sa ku tesnej blízkosti brány hostí a jeho presná strela napokon skončila v bráne!
    35. Fernando Llorente (SEV) - 1:0
     
    36
    Sevilla sa týmto gólom nakopla ešte k väčšej aktivite, hostia sa tak opäť len bránia, domáci sa pomaličky ženú za druhým gólom, ktorý by im dodal ešte väčšie sebavedomie.
     
    37
    Llorente sa dostal v 16-tke hostí ku nebezpečnému zakončeniu hlavičkou, svoj druhý gól a tak aj druhý domáci však nepridal. Hostia sa tak po dlhšej dobe môžu dostať ku lopte.
     
    38
    Domáci futbalisti už opäť obliehajú 16-tku hostí, zdá sa, že takýto obraz hry už uvidíme minimálne do konca prvého polčasu, ktorý sa už blíži.
    38. Fernando Llorente (SEV)
     
    39
    Ak sa aj hostia dostanú ku lopte, dlho si ju neužijú, pretože im ju domáci tím rýchlo zoberie a hostia sa tak musia opäť rýchlo vracať dozadu vypomôcť obrane.
     
    40
    Hostia sa usadili vo svojej 16-tke, pretože sa musia brániť tlaku domáceho tímu. Koniec prvého polčasu bude pre nich vykúpením.
     
    41
    Domáci tím rozohráva čoraz krajšiu kombináciu, hostia len s napätím čakajú, čo si na nich domáci futbalisti vymyslia.
     
    42
    Napokon sa u strele dostal Cristóforo, jeho pokus však tesne míňa bránu hostí. Do konca prvého polčasu už veľa času neostáva.
     
    43
    Tento útok domácich bol pre zmenu zastavený ofsajdom. Čakáme aj na údaj o nastavenom čase, zrejme sa však nič extra nastavovať nebude.
     
    44
    Lopta je na kopačkách domácich futbalistov, hostia sa tak v záverečných sekundách musia opäť len brániť.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas zápasu medzi FC Sevilla – Molde FK! V ňom sme sledovali veľký nápor domáceho tímu, ktorý v 35.minúte korunoval gólom na 1:0 Llorente! Domáci tím je tak v zaslúženom vedení o jeden gól, uvidíme čo nám oba tímy predvedú v druhom polčase!

    Druhý polčas sa začne približne o 20:02!
     
    Oba tímy sú už spolu s rozhodcami zápasu späť na ihrisku, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas zápasu sa nám už naplno rozbehol, výkop teraz patril hosťom. Oba tímy vstupujú do druhého dejstva bez zmien v základnej zostave.
     
    48
    Zatiaľ všetko napovedá tomu, že uvíme podobný obraz hry ako tomu bolo v prvom polčase. Nechajme sa však prekvapiť, čaká nás prakticky ešte 45 minút zápasu!
     
    49
    Sevilla dala gól!
    Vynikajúci vstup domácich futbalistov do druhého polčasu! Od začiatku druhého dejstva hrajú domáci futbalisti aktívne a tak zaslúžene strieľajú druhý gól, ktorým sa dostávajú do vedenia 2:0! Krásna akcia začala na pravej strane, následne prišla presná prihrávka do 16-tky za obranu hostí, ku lopte sa dostal FERNANDO LLORENTE a skvelou strelou strieľa svoj druhý gól v tomto zápase!
    49. Fernando Llorente (SEV) - 2:0
     
    50
    Zrejme je už o osude tohto zápase rozhodnuté teraz, aj keď ostáva ešte dostatok času. Domáci tím hrá stále čoraz viac aktívnejšie, hostia sa musia len brániť.
     
    51
    Uvidíme, či hostia skúsia ešte zariskovať, alebo už tento zápas len dohrajú a sústredia sa na domácu odvetu. Veľa futbalovej krásy však v tomto zápase zatiaľ nepredviedli.
     
    52
    Tak teraz hostia po prvý krát v druhom polčase pohrozili domácim, lopta sa nebezpečne odrážala v domácej 16-tke, následne sa však hostia zmohli len na nepresnú strelu a lopta skončila vysoko nad bránou domácich.
     
    53
    Žeby sa hostia predsa len prebudili ? Aursnes zahrával priamy kop, po jeho centri loptu niekto nebezpečne tečoval, následne však lopta len tesne skončila vedľa domácej brány.
     
    54
    Pri lopte sú však už opäť futbalisti domáceho celku, nikam sa však neponáhľajú a pohodlne kombinujú so získanou loptou. Hostia sa však musia brániť a čakať, čo domáci tím na nich vymyslí.
     
    55
    Domáci sa s loptou presunuli na svoju polovičku a tam sústredili svoju kombináciu s loptou. Hostia sa ich snažia vysoko napádať.
     
    57
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Fernando Llorente, prichádza Kévin Gameiro.
     
    58
    Autor dvoch domácich a tak aj jediných gólov zápasu Lllorente už dohral, svoju misiu si už splnil a tak môže oddychovať na lavičke. Nič nenasvedčuje tomu, žeby sa hostia prebrali k životu a začali niečo nebezpečné podnikať.
     
    59
    Futbalisti domáceho celku sa postupne presúvajú na útočnú polovičku, hostia sa tak budú musieť opäť len brániť.
     
    60
    Po peknej kombinácii sa ku zakončeniu na bránu hostí dostal kapitán domáceho tímu Coke, jeho krásna strela skončila na brvne!
    60. Coke (SEV)
     
    61
    Molde sa teraz darí dlhšie držať loptu na svojich kopačkách, avšak do žiadnych zaujímavých situácii sa nedostáva. Uvidíme, či sa dnes ešte dočkáme nejakého presného zásahu.
     
    63
    Striedanie v tíme Molde FK: z ihriska odchádza Mohamed Elyounoussi, prichádza Eirik Hestad.
     
    64
    Domáci tím sa momentálne baví hrou, vymýšľa jednú peknú útočnú akciu za sebou, hostia sú tak osadení na svojej polovičke a len sa bránia.
     
    65
    Teraz sa však hosťom podarilo získať loptu, vyraziť aj do rýchleho brejku, nebezpečne rodiacu sa akciu Molde však domáca defenzíva zastavila a loptu poslala na rohový kop!
     
    66
    Rohový kop však hosťom nič zaujímavé nepriniesol, domáci tím sa ubránil a loptu poslal do bezpečia. Hostia však s loptou ešte na útočnej polovičke ostanú.
     
    67
    Akonáhle sa ku lopte dostane domáci celok, nikam sa neponáhľa a pomaličky rozohráva svoje útočné akcie. Molde sa trocha oproti prvému polčasu zlepšilo, ale žiadna sláva to nie je.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Sebastián Cristóforo, prichádza Vicente Iborra.
     
    70
    Momentálne sa nič zaujímavé na ihrisku nedeje, sledujeme skôr pomalšie tempo hry, čo je pochopiteľné. Hostia hrajú na to aby už žiadny gól neinkasovali, domáci tím sa zase nemá kam ponáhľať.
     
    72
    Sevilla dala gól!
    Napokon tu je tretí gól domáceho tímu! Po peknej kombinácii sa domáci celok prebojoval až pred 16-tku hostí, vo vnútri pokutového územia sa ku lopte dostal nový muž na ihrisku KÉVIN GAMEIRO, ktorý tvrdou strelou prekonal brankára hostí – 3:0!
    72. Kévin Gameiro (SEV) - 3:0
     
    73
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Michael Krohn-Dehli, prichádza Jevhen Konopljanka.
     
    74
    Domácim futbalistom sa tak podarilo streliť aj tretí gól. Ten napokon naznačuje, že odveta vo Švédsku by mala byť už len formalita. Pomaly sa dostávame do záveru zápasu!
     
    75
    Hostia už nemajú čo stratiť a skúšajú podnikať nejaké tie útočné ťaženia, v nich sa im však dnes vôbec nedarí.
     
    76
    Sevilla už ubrala zo svojho tempa a momentálne púšťa ku hre aj hostí, ktorím sa však v útočnej fazóne veľmi nedarí. Hostia sa už snažia tento zápas dohrať so cťou.
     
    77
    Pekná rýchla akcia domáceho tímu, ku lopte sa dostal N'Zonzi, loptu prepasíroval pomedzi nohy obrancu hostí, jeho pokus napokon skončil len tesne vedľa brány hostí!
     
    78
    Ďalšia šanca na strane domáceho tímu, Gamiero zachytil loptu a už postupoval sám na bránu hostí, obranca Molde sa však včas vrátil a dokázal mu v skórovaní zabrániť.
     
    80
    Striedanie v tíme Molde FK: z ihriska odchádza Fredrik Aursnes, prichádza Sander Svendsen.
    80. Steven N'Zonzi (SEV)
     
    81
    Do konca tohto zápasu ostáva približne 10 minút plus nejaký ten nastavený čas. O osude je už dávno rozhodnuté, otázkou však je, či sa ešte niečoho zaujímavého do konca zápasu dočkáme.
     
    82
    Sevilla po zisku lopty vyrazili do rýchleho brejku, napokon sa dostala až ku rohovému kopu! Z jeho rozohraním sa pochopiteľne domáci tím nikam neponáhľa.
     
    83
    Rohový kop napokon žiadnu zaujímavý situáciu nepriniesol, hostia sa ubránili bez problémov. Molde je tak pri lopte a môže ešte skúsiť niečo podniknúť smerom dopredu.
     
    84
    Lopta je však teraz na kopačkách domácich futbalistov, ktorí sa pochopiteľne nikam neponáhľajú a pokojne čakajú na koniec zápasu.
     
    85
    Domáci tím si pohodlne posúva loptu medzi sebou, hostia sa tak aj naďalej len bránia. Zrejme už oba tímy len čakajú, kedy hlavný rozhodca odpíska koniec tohto zápasu.
     
    86
    Napokon sa domáci tím ešte odhodlal ku nebezpečnej strele, brankár hostí Horvath však skvelo zasiahol a loptu vyrazil na rohový kop!
     
    87
    Ten však napokon nič zaujímavé nepriniesol a hostia sa ubránili bez problémov. Molde je momentálne pri lopte, ale smerom dopredu sa im dnes vôbec nedarí.
     
    88
    Sevilla sa dostala ku lopte a z ich strany to vyzerá, že sa ešte do útoku budú tlačiť. Hostia sú tak nútení sa vrátiť dozadu a brániť sa.
     
    89
    Domáci tím však zatiaľ len kombinuje a hostia tak musia len čakať. My zatiaľ čakáme na údaj o nastavenom čase na svetelnej tabuli štvrtého rozhodcu.
     
    90
    K riadnej hracej dobe sa napokon ešte pridávajú 3 minúty.
     
    90+1
    Zápas sa už prakticky len dohráva, pri lopte je domáci celok, avšak na útočnú polovičku sa prebíja len pomaly.
     
    90+2
    Napokon sa však predsa len domáci celok usadil pred 16-tku hostí a snaží sa ešte niečo nebezpečné vymyslieť. Uvidíme, či sa mu to v záverečných sekundách zápasu aj podarí.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase napokon domáci tím pridal ešte dva góly a zaslúžene tak po skvelom výkone vyhráva 3:0 a odveta vo Švédsku by už mala byť len formalita! Hviezdou tohto zápasu sa stáva domáci Llorente, ktorý dal dva góly, tretí presný zásah pridal striedajúci Gameiro, ktorý v hra nahradil práve Llorenteho!

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok neskorého večera a príjemný zajtrajší posledný pracovný deň v tomto týždni! (20:52:41)

    Miroslav Revaj

    Góly: 35. F. Llorente, 49. F. Llorente, 72. Gameiro

    Karty:   11. Gulbrandsen (MLD), 13. Diouf (MLD)


    FC Sevilla: Soria – Coke (C), Carriço, Kolodziejczak, Escudero – N'Zonzi, Cristóforo (69. Iborra) – Vitolo, Banega, Krohn-Dehli (73. Konopljanka) – F. Llorente (57. Gameiro).
    Náhradníci: S. Rico – Rami, Iborra, Konopljanka, J. A. Reyes, Gameiro, Muñoz.

    Molde FK: Horvath – Toivio, Gabrielsen, Forren, Flo – Moström, Aursnes (80. Svendsen), D. Hestad (C), M. Elyounoussi (63. E. Hestad) – Diouf, Gulbrandsen.
    Náhradníci: Linde – E. Hestad, A. Diop, Strande, Agnaldo, Bakenga, Svendsen.

    Rozhodca: Mažeika – Šimkus, Kazlauskas
    Štvrtok 25.02.2016
    Molde - Sevilla 1:0

    Góly: 43. E. Hestad

    Karty:   66. Forren (MLD) – 80. Carriço (SEV)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:10.