Fenerbahce – Lok. Moskva 2:0 (kon.)
koniec
Fenerbahce SK
2:0 (1:0)
Lokomotiv Moskva
Utorok 16.02.2016, 18:00Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Minúta zahodených šancí! Nebezpečný center Erkina zľava nezakončil hlavou Nani, ale Fernandao poslal loptu na bránu. Zdalo sa, že Guilherme nemá šancu, no ten ju vyrazil do brvna a Ďurica následne odkopol. K strele spoza šestnástky sa ešte dostal Topal, bránu tesne minul a gól tak neprichádza.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Michal Kadlec (Fenerbahce SK).
     
    89
    Fernandesov prudký strieľaný center boxuje Fabiano pred seba a s trochou šťastia sa domáci dostávajú do situácie dvoch na brankára! Potukovi však loptu ušla a preto bol skôr pri nej Guilherme, ktorý ju aj s problémami odpratal na aut.
     
    86
    Caner Erkin prehodil loptu pred seba Alperovi Potukovi a toho okamžite fauloval Michalik. Dokonca na žltú kartu.
     
    85
    Fernandao sa odpútal na hranici päťky od stopérskej dvojice a naskočil si perfektne na center Erkina, ktorý ale hlavou zakončil tesne vedľa brány.
     
    84
    Striedanie v tíme Fenerbahce SK: z ihriska odchádza Souza, prichádza Michal Kadlec.
     
    80
    Striedanie v tíme Lokomotiv Moskva: z ihriska odchádza Petar Škuletić, prichádza Alexej Mirančuk.
     
    78
    Striedanie v tíme Fenerbahce SK: z ihriska odchádza Volkan Şen, prichádza Alper Potuk.
     
    77
    Striedanie v tíme Fenerbahce SK: z ihriska odchádza Robin van Persie, prichádza Fernandão.
     
    75
    Striedanie v tíme Lokomotiv Moskva: z ihriska odchádza Marques Maicón, prichádza Taras Michalik.
     
    72
    Fenerbahce dalo gól!
    Ako pri prvom góle, tak aj teraz musím napísať, že išlo len o otázku času. Fenerbahce je jednoznačným šéfom na hracej ploche a už niekoľkokrát malo navýšiť skóre. Po centri zľava na malé vápno úplne zabudnutému SOUZOVI sa to však podarilo až teraz.
     
    63
    Naniho center dokázali hostia vytlačiť len preč zo šestnástky a spoza nej napriahol veľmi tvrdo ľavý obranca Caner Erkin. Guilherme sa proti tvrdej rane poriadne ukázal.
     
    62
    Striedanie v tíme Lokomotiv Moskva: z ihriska odchádza Alan Kasajev, prichádza Marques Maicón.
     
    61
    Ďurica opäť záchrancom svojho celku, Keby loptu v malom vápne neposlal na roh, van Persie by zakončoval do prázdnej brány.
    58. Robin van Persie (FEN)
     
    58
    Nebyť dnes Ďuricu, Fenerbahce by vyhrávalo viac. Aj teraz nedokázal Van Persieho postrážiť Pejčinovič, cez ktorého sa Holanďan dostal z malého vápna po centri do zakončenia a hostia môžu byť radi, že bránu tesne minul.
     
    55
    Volkan Sen sa po rohu dostal do zakončenia z vnútra šestnástky. Ostal úplne nikým neatakovaný a strelu namieril k žrdi, kde ale za prekonaného Guilhermeho zaskočil Ján Ďurica a vyhlavičkoval gólovú strelu.
     
    47
    Predviesť sa musel aj Fabiano, Skuletič prekvapivo a bez rozbehu vypálil spod seba spoza šestnástky a lopta letela ešte prekvapivejšia, po zemi k žrdi.
     
    46
    Hneď na úvod polčasu sme videli dobrú príležitosť domáceho tímu, keď najprv presnému zakončeniu hlavou od van Persieho chýbalo veľmi málo a následne strieľal Souza spoza šestnástky iba tesne nad.
     
    45+1
    Gonul si po kombinácií na pravom krídle zbehol vedľa šestnástky, obhodil protihráča a padá. Tarasov však fauloval a tak uvidíme ešte jeden center pred Guilhermeho a to z veľmi dobrej pozície. Samotný faulujúci si v odvete nezahrá.
     
    43
    Volkan Sen napriahol z veľkej diaľky a mieril to veľmi dobre k žrdi. Guilherme mu bystrým skokom k tyčke gólovú radosť, aspoň nateraz, prekazil.
     
    41
    Ďuriča si pripisuje perfektný defenzívny zákrok, pretože dokázal pokryť van Persieho, ktorý by inak zakončoval z blízkosti Guilhermeho.
     
    23
    Po kombinácií pred šestnástkou Lokomotivu prichádza faul Samedova na Naniho, ktorý sa snažil udržať rovnováhu, ale nepodaril sa to. Domáci dostanú k dispozícií dobrú pozíciu na priamy kop.
    18. Souza (FEN) - 1:0
     
    18
    Fenerbahce dalo gól!
    Gonul sa po pravej strane perfektne dostal až k šestnástke súpera a odcentroval na niekoho zo štyroch spoluhráčov v malom vápne. Lopta nakoniec našla hlavu SOUZU, ktorý otvára skóre jarných bojov nie len v Európskej lige.
     
    12
    Tentoraz už geniálna prihrávka Sena medzi stopérov prešla a dokonca našla Robina van Persieho. Ten loptu len jemne pohladil a trochu zmenil jej smer, na čo však Guilherme zareagoval a aj keď hlavou, zabránil gólu.

    Matej Kubove

    Góly: 18. Souza, 72. Souza

    Karty:   90+1. M. Kadlec (FEN) – 23. Samedov (LMO), 45+1. Tarasov (LMO), 86. Michalik (LMO)


    Fenerbahce SK: Fabiano – Gönül (C), Kjaer, Alves, Erkin – Nani, Tufan, Topal, Souza (84. M. Kadlec), Şen (78. Potuk) – van Persie (77. Fernandão).
    Náhradníci: Demir – Kaldırım, Özbayraklı, M. Kadlec, Zeybek, Potuk, Fernandão.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Pejčinović, Ďurica, Vitalij Denisov – N'Dinga, Tarasov – Samedov (C), Fernandes, Kasajev (62. Maicón, 75. Michalik) – Škuletić (80. Alexej Mirančuk).
    Náhradníci: Kočenkov – Michalik, Kolomejcev, Barinov, Alexej Mirančuk, Maicón, Žemaletdinov.
    Štvrtok 25.02.2016
    Lok. Moskva - Fenerbahce 1:1

    Góly: 45. Samedov – 83. Topal

    Karty:   53. Kolomejcev (LMO), 54. Michalik (LMO), 82. Žemaletdinov (LMO) – 63. Tufan (FEN), 66. Souza (FEN)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:22.