Real Madrid – Bilbao 4:2 (kon.) | Villarreal – Malaga 1:0 (kon.) | Valencia – Espanyol 2:1 (kon.)
La Coruña – Real Betis 2:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
1:0 (1:0)
Malaga CF
Sobota 13.02.2016, 18:15Španielska LaLiga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.
     
    Vyraďovacia fáza oboch európskych líg sa blíži, dnes odohrajú všetci jej účastníci ešte zápasy vrámci svojich líg. Villareal čaká v Európskej lige útočne ladený Neapol, dnes si ale "žltá ponorka" musí poradiť s tímom z prímorského mesta.

    Villareal CF patrí k tímom, ktoré doma zvyčajne neinkasujú. V tejto štatistike dokonca predbehli aj Barcelonu, doma inkasovali len 7-krát, lepšie je už len madridské Atlético so šiestimi inkasovanými gólmi na domácom trávniku. Obrana tohto tímu vyniká aj na ihriskách súperov, čo Villareal už dlhšie trápi, je koncovka.

    Celkovo Villareal nastrielal 29 gólov, čo je menej, ako má na svojom konte Vallecano, ktoré je na 15. priečke! V ligovom zápase prehrali doma "žlté ponorky" len jeden zápas, Celtu Vigo nedokázali predčiť a prehrali 1:2 ešte v 8. kole.

    Málaga sa však môže pýšiť ako jeden z mála tímov vcelku pozitívnou vzájomnou bilanciou s dnešným súperom. Na Estadio El Madrigal vyhrali naposledy Sardely 11. apríla 2009, od tohto zápasu v ďalších piatich vzájomných meraniach síl ale vždy na trávniku Villarealu dokázali skórovať!

    Zápas pravdepodobne bude o maličkostiach, Malaga si nedovolí hrať útočne u silného protivníka, naopak Villareal sa bude pravdepodobne naďalej trápiť v koncovke.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Aréola – M. Gaspar, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos, B. Soriano, Trigueros, Denis Suárez – Baptistão, Soldado.
    Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Pina, Leiva, Bakambu, Antonio Rukavina, P. Iñiguez.

    Málaga CF: Kameni – Rosales, Albentosa, Weligton, Miguel Torres – Añor, Camacho, Tissone, Fornals – Čop, Charles.
    Náhradníci: Ochoa – Horta, Duda, Filipenko, Santa Cruz, Boka, Uche.

    Rozhodca: Inaki Garrido.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia v bielych dresoch sa postarali o úvodný výkop tohto zápasu, domáci hrajú v klasickej žltej.
     
    2
    Autové vhadzovanie hostí je zahrávané dozadu na obranu, po chybe hostí strieľa z diaľky Soldado priamo do Kameniho, ten vyráža pred seba, následne jeho obranca prace loptu na roh.
    2. Roberto Soldado (VLR)
     
    3
    Po rohovom kope strielal domáci hráč len do protihráča, situáciu pred vlastnou šestnástkou tak domáci nateraz zvládajú.
     
    4
    Hostia poslali dopredu Čopa dlhou prihrávkou, Aréola vybieha z brány a vykopáva aj za cenu straty lopty.
     
    4
    Aréola sa hádzal po lopte po strele od Tissoneho z diaľky, lopta letí tesne nad pravý roh brány!
     
    5
    Villareal sa cez stred dostáva až pred šestnástku hostí, po zblokovanej prihrávke zahráva žltá ponorka autové vhadzovanie.
     
    6
    Hostia museli odolávať vysokému napádaniu súpera, aj preto teraz radšej Weligton prace loptu mimo trávnika dlhým centrom.
     
    7
    Fornals teraz zle spracoval loptu pri ľavej rohovej zástavke na polovici domácich a stráca tak možnosť odcentrovať priamo pred bránu.
     
    8
    Soriano zakopol o zem a loptu nechtiac posiela mimo trávnik, aj takéto momenty prináša najvyššia španielska liga.
     
    9
    Suárez hľadal dlhým krížnym centrom dos Santosa pred pravou tyčou Kameniho, dos Santos nakoniec nedobieha pridlhú loptu, ktorá smeruje von z trávnika.
     
    10
    Soldado vysunul Gaspara po pravej strane, Gaspar následne dokázal loptu dostať za obrancu hostí Weligtona, ten ho ale za loptou nepustil a domáci strácajú loptu.
     
    11
    Soldado bol v dobrej šanci, keď mu Weligton nešťastne vo vzdušnom súboji spracoval loptu, napokon je strela Soldada zblokovaná, nasleduje roh.
     
    12
    Po rohovom kope nasledovalo repete z rovnakej strany, následne ďalší už tretí roh po sebe, ani ten ale domácim gól nepriniesol.
     
    13
    Dos Santos vysúval Soldada za obrannú líniu hostí, následne Soldado nedočiahol na prihrávku z pravej strany.
    13. Roberto Soldado (VLR)
     
    14
    Villarreal po nie príliš dobrom vstupe do zápasu v druhej desaťminútovke jasne dominujú, Málaga má málo z hry.
     
    15
    Po dlhom čase sa do hry zapája aj Aréola, ten po malej domov rozohráva dlhým odkopom z vlastnej šestnástky až do stredu trávnika.
     
    16
    Kameni takisto rieši malú domov, rozohráva nablízko cez obranu, tlak domácich nateraz ustál.
     
    18
    Villarreal dal gól! ROBERTO SOLADO mal pred šestnástkou súpera až priveľa priestoru, po vymenení si lopty s Babtistaom vysiela na Kameniho nízku strelu, lopta smeruje k ľavej tyči a končí v bráne!
    18. Roberto Soldado (VLR) - 1:0
     
    19
    Málaga zaútočila z pravej strany, Rosales centroval na Čopa v šestnástke, toho napokon dobre ubránil domáci hráč a nedovolil mu hlavičkovať.
     
    20
    Charles dohral súboj s Kamenim ako v hokeji, pri jeho zákroku mu uštedril úder vlastným telom, rozhodca píska útočný faul.
     
    21
    Po Rosalesovom nepodarenom centri sa dopredu dostáva do čistej šance dos Santos, pred sebou mal len Kameniho, brankár hostí vybieha a v páde blokuje jeho pokus na roh!
    21. Jonathan dos Santos (VLR)
     
    22
    Z rohového kopu sa domáci nepresadili, Kameni sa chystá na odkop z vlastnej šestnástky.
     
    23
    Gaspar volí radšej prihrávku na obranu zo stredu trávnika, do hry sa zapája aj brankár Villarealu Aréola.
     
    24
    Soldado vysúval centrom z ľavej strany Baptistaa, ten bol podľa záznamu v ofsajde, aj tak ale na loptu nedočiahol, necháva ju prejsť až mimo trávnik.
     
    25
    Soldado znovu riadi útok domácich, dos Santosa vysunul krížnou prihrávkou za obrancu hostí Weligtona, dos Santos následne len precentroval celú šestnástku Málagy.
     
    26
    Villareal drží loptu na vlastnej polovici, zoskupuje hráčov pred bránou hostí a dlho čaká na posun vpred.
     
    27
    Málaga hrá len na rýchle protiútoky, viac sa sústreďuje na obranu, teraz pri snahe vysunúť Čopa hostia stratili loptu po príliš razantnej prihrávke do behu.
     
    28
    Soldado prešiel cez obrancu hostí, keď loptu poslal pomedzi jeho nohy až do šestnástky, individuálnu akciu ale nedomyslel, lopta mu potom ušla až ku Kamenimu.
     
    29
    Villareal odstavil hostí od lopty, následne odolal ich vysokému napádaniu po sérii prihráviek nablízko hlavou, prekrásne predstavenie.
     
    30
    Rosales najprv simuloval pred šestnástkou, následne videl, že jeho tím má loptu, nabehol si na pravú stranu, dostáva prihrávku a centruje pred bránu. Loptu napokon upratali domáci obrancovia.
     
    31
    Villareal hrá stále útočne, Málaga prispôsobila svoju hru súperovi a po dobrej prvej desaťminútovke zápasu hrá už len na protiútoky.
     
    33
    Aréola teraz zachraňuje svoj tím, keď Čopa v čistej šanci vychytal, Čop bol bránený protihráčom, aj tak ale vystrelil volejom, Aréola vyráža jeho pokus pred seba.
    33. Duje Čop (MLG)
     
    34
    Žltú kartu dostáva Raúl Albentosa (Málaga CF).
     
    35
    Domáci predvádzajú útočný faul, Málaga môže upokojiť hru.
     
    36
    Nestalo sa, po útočnom faule Málaga rozohráva ihneď dlhým centrom na Čopa, toho predčil v súboji o loptu domáci hráč, bude z toho len rohový kop hostí.
     
    37
    Aréola vyboxoval loptu po rohovom kope hostí, následne hostia ostávajú na polovici súpera, zahrávajú autové vhadzovanie.
     
    38
    Po hlavičkových súbojoch pred šestnástkou Villarealu sa lopty ujali hostia, Fornals následne nebol na správnom mieste po prihrávke spoluhráča, lopta smeruje von z trávnika.
     
    39
    Costa vybojoval pre svoj tím rohový kop, následne ale rozhodca Garrido nariaďuje odkop od Kameniho brány, naozaj nepochopiteľný verdikt, aj sám hráč spoločne s Kamenim sú prekvapení.
     
    40
    Suárez bol vysunutý po ľavej strane, následne prihrával po vniknutí do šestnástky dozadu na Baptistaa, jeho zblokovaná strela pristáva na kopačke brániaceho obrancu hostí.
     
    41
    Čop si zle spracoval loptu pri snahe o rýchly protiútok svojho tímu, po otočke o 360 stupňov, ktorou sa snažil nájsť loptu ju naopak stráca.
     
    42
    Hostia sa momentálne previnili útočnym faulom, Villareal dlho čaká na rozohrávku z vlastnej polovici, napokon Ruiz rozohráva nablízko na obrancu.
     
    43
    Kameni rieši zatúlaný center domácich do svojej šestnástky s kľudom, rozohráva cez obranu, záver polčasu zatiaľ nie je taký zaujímavý, ako prvých 40 minút zápasu.
     
    45
    Po daľšom útočnom faule hostí Villareal rozohráva dlhým centrom smerujúcim až do šestnástky Kameniho, obrana Málagy je v pozore a prace loptu do bezpečia.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Villareal zvládol prvý polčas po góle Roberta Soldada z 18. minúty. Hostia pohrozili pred bránou Aréoly len jedenkrát, Čop strielal zblízka len do brankára. Domáci majú takisto prevahu aj v držaní lopty v pomere 61% ku 39%.

    Druhý polčas začne približne o 19:15.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Villareal rozohráva smerom dozadu, ešte stále kombinuje na vlastnej polovici.
     
    47
    Dos Santos nespracoval dlhú loptu na súperovu šestnástku, loptu jemne tečuje a tá putuje mimo trávnik.
     
    48
    Baptistao spadol po súboji s Albentosou na hranici hosťujúcej šestnástky, rozhodca necháva hru pokračovať, faul sa nepíska.
     
    49
    Čop sa vo vzdušnom súboji zrazil s Ruizom, píska sa faul domáceho obrancu Ruiza.
     
    50
    Štandartka hostí bola zahraná blízko k bráne, Aréola chytá loptu, ktorú hráči Málagy nedokázali odhlavičkovať do brány.
     
    51
    Čop striela z diaľky len priamo do Aréoly, loptu brankár domácich dlho nemá v moci, rozohráva dlhým odkopom.
     
    52
    Po kombinácii domácich nastreloval pred bránu loptu Gaspar, Baptistao šiel do sklzu, ani potom ale loptu nedokázal usmerniť do brány.
     
    53
    Tissone sa dostal do streleckej pozície, jeho pokus letí mimo priestoru Aréolovej brány.
     
    54
    Hostia prekvapivo zatiaľ držia v druhom polčase krok s domácimi hráčmi, dlhšie teraz potrápili Villareal a zaltačili hráčov žltej ponorky na ich vlastnú polovicu.
     
    55
    Rosales padol po vzdušnom súboji s Robertom Soldadom, rozhodca ihneď privoláva na trávnik lekárov tímu hostí.
     
    56
    Rosales sa napokon po krátkom ošetrení po vlastných pobral mimo trávnik, do hry sa vráti za malú chvíľu.
     
    57
    Dlhý center k šestástke hostí teraz nedokázal dobehnúť dos Santos, Kameni sa chystá na odkop od vlastnej brány.
     
    58
    Fornals vysúval Čopa len nepresne, po následnom protiútoku sa Baptistao neprepracoval k lopte v šestnástke hostí.
     
    59
    Ďalší rýchly protiútok Villarealu končí zákrokom Kameniho, ten prečítal zámer dos Santosa, po jeho krížnej prihrávke vybieha z brány a loptu chytá.
     
    60
    Dos Santos je teraz ošetrovaný priamo na trávniku, po čudnom súboji s Fornalsom padol na trávnik dá sa povedať bez Fornalsovho zavinenia.
     
    61
    Dos Santos sa vzchopil, do hry sa vráti za malú chvíľu, nasleduje útok Málagy.
     
    62
    Domáci zaútočili aj bez dos Santosa, Kameni v poslednej chvíli vbehol do krížnej prihrávky Gaspara, priestor na pravej strane už dlhšie hostia nepokrývajú, domáci sa to snažia využiť.
     
    63
    Baptistao z ľavej strany pri úniku nastreľuje len nohy protihráča, znovu sa ale domáci dostali do rýchleho protiútoku, hostia si musia dávať pozor na vracanie sa do obrany.
     
    63
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Fernando Tissone, prichádza Duda.
     
    64
    Camacho sa zrazil s vlastným spoluhráčom, po tom, ako zistil, že ho k zemi poslal vlastný protihráč sa Camacho prestal zvíjať na trávniku a pokračoval v hre.
     
    65
    Villareal zatiaľ hrá svoj priemer, s jednogólovým náskokom sa ale nemôžu domáci uspokojiť, hostia totiž vedia zaútočiť.
     
    65
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Denis Suárez, prichádza Samuel Castillejo.
     
    66
    Torres musel riešiť nebezpečnú situáciu vo vlastnej šestnástke odkopom na roh.
     
    67
    Snaha o rýchly presun do útoku končí nepresným centrom Charlesa, ten dokonca ani nechcel prihrávať na Čopa, radšej vystrelil na bránu súpera z vlastnej polovice, samozrejme lopta letí vysoko nad bránu.
     
    68
    Juanpi dostal prihrávku z pravej strany, bol v šestnástke, zakončoval z prvej, loptu posiela zblízka len nad bránu.
    68. Juanpi Añor (MLG)
     
    69
    Juanpi sa pohral s hráčmi Villarealu na ich polovici, Málaga sa následne usadila práve na domácej polovici a kombinuje po jej celej šírke.
     
    70
    Rosales zakončuje mierny tlak hostí pokazeným centrom, lopta preletela šestnástku a ujali sa jej pri ľavej rohovej zástavke domáci hráči.
     
    71
    Juanpi tentoraz pri rýchlom protiútoku svojho tímu neprechádza cez brániaceho domáceho hráča, po čistom zákroku mu domáci hráč berie loptu.
     
    73
    Baptistao padá pri pravej rohovej zástavke na polovici súpera, rozhodca avizoval prifilmovaný pád domáceho hráča, napokon hra pokračuje Kameniho odkopom zo šestnástky.
     
    74
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Roberto Soldado, prichádza Cédric Bakambu.
     
    75
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Duje Čop, prichádza Roque Santa Cruz.
     
    76
    Rosales zblokoval center Castilleja z ľavej strany, Villareal ale ostáva v útoku.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Manu Trigueros (Villarreal CF).
     
    79
    Menej zaujímavú päťminútovku vypĺňajú osobné chyby na oboch stranách, teraz po zblokovanom centri Aréola chytá loptu vo výskoku a ihneď rozohráva na polovicu hostí.
    79. Jonathan dos Santos (VLR)
     
    80
    Dos Santos v čistej šanci! Prihrávku dostal pred šestnástku, následne mal kopu času na prípravu lepšej streleckej pozície, loptu ale posiela tesne nad bránu!
     
    81
    Bakambu spadol po súboji s brankárom Kamenim, Bakambu bol rýchlejší ako obrana hostí, dostal sa až do šestnástky s loptou, Kameni vybehol a určite mu menším kontaktom k zemi pomohol, rozhodca ale avizuje, že skôr sa dotkol lopty, preto sa penalta nepíska.
     
    82
    Hostia teraz skúšajú zaútočiť rýchlym vysunutím, lopta ale letí priamo na Aréolu, ten vo výskoku chytá a útok Málagy je na konci.
     
    83
    Aréola len vyboxoval center z ľavej strany, následne hostia spomalili vlastný útok, akcia sa skončila nepresným centrom z pravej strany, lopta letela von z trávnika.
     
    84
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Juanpi Añor, prichádza Ikechukwu Uche.
     
    85
    Bakambu predvádza v súboji o loptu v pri bráne hostí útočný faul, Kameni ihneď berie loptu a rozohráva.
     
    86
    Duda zahrával štandartku z ľavej strany, loptu posiela do neobsadeného priestoru, Aréola chytá loptu bez zmeny pozície.
     
    87
    Aréola znovu rieši len nepresný center pred vlastnú bránu, navyše ho nedovolene atakuje hráč Málagy.
     
    88
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Léo Baptistão, prichádza Tomás Pina.
     
    89
    Camacho fauluje na vlastnej polovici, následná štandartka domácich končí neúspechom po útočnom faule Bakambuho.
     
    90
    Castillejo fauluje na vlastnej polovici, v závere zápasu hostia zahrávajú štandartku z pravej strany z cca 35 metrov.
     
    90
    Loptu dostali hráči hostí do šestnástky dlhým centrom, vo vzdušných súbojoch sa ale presadili len domáci hráči, loptu dostali von z vlastnej šestnástky.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Cédric Bakambu (Villarreal CF).
     
    90+1
    K riadnemu hraciemu času sa nadstavujú až 4 minúty.
     
    90+2
    Aréola vybehol pri snahe vyboxovať loptu z brány, vo vzduchu nechtiac trafil vlastného spoluhráča, takisto aj hráča hostí Ucheho.
     
    90+3
    Domáci čestne po prerušení hry rozohrávajú smerom dopredu, aby loptu odovzdali súperovi po náhlom prerušení spôsobenom domácim brankárom.
     
    90+3
    Bakambu dostal loptu do šestnástky počas protiútoku, Triguerros ho našiel prihrávkou po zemi, Bakambu následne striela z uhla len do nôh vybiehajúceho Kameniho!
     
    90+4
    Útočný faul zastavuje snahu Málagy o vyrovnanie, domáci teraz budú zdržovať pri rozohrávaní lopty.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Villareal napokon ani nemusel bojovať o svoje víťazstvo v dnešnom zápase, hostia síce po prvom polčase zmenili štýl hry a zlepšili sa, na vyrovnanie to ale nestačilo, dokonca hrozilo, že domáci zvýšia svoj náskok, loptu ale dos Santos ani Bakambu nedokázali dostať v čistých šanciach za chrbát Kameniho.

    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 5:2.
    Strely mimo: 7:5.
    Rohy: 5:1.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 13:15.

    Prajeme príjemný večer! (20:06:56)

    Marian Fiam

    Góly: 18. Soldado

    Karty:   77. Trigueros (VLR), 90. Bakambu (VLR) – 34. Albentosa (MLG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:15.
    Villarreal CF: Aréola – M. Gaspar, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos, B. Soriano, Trigueros, Denis Suárez (65. Castillejo) – Baptistão (88. Pina), Soldado (74. Bakambu).
    Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Pina, Leiva, Bakambu, Antonio Rukavina, P. Iñiguez.

    Malaga CF: Kameni – Rosales, Albentosa, Weligton, Miguel Torres – Añor (84. Uche), Camacho, Tissone (63. Duda), Fornals – Čop (75. Santa Cruz), Charles.
    Náhradníci: Ochoa – Horta, Duda, Filipenko, Santa Cruz, Boka, Uche.

    Rozhodca: Inaki Garrido