Marseille – Montpellier 2:2 (kon.) | Bordeaux – Guingamp 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Rennes 1:1 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:2 (0:1)
HSC Montpellier
cz Nedeľa 06.12.2015, 14:00 • Stade Vélodrome (kapacita: 67 394), Marseille • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Samozřejmě přichází taktické střídání na straně Montpellieru, odpracováno má Boudebouz, v závěrečných vteřinkách do dnešního mače nakoukne Mamadou N'Diaye.
     
    88
    Druhé střídání na straně Montpellieru, hřiště opouští dnes hodně aktivní Dabo, na závěrečně minutky jej nahradí Morgan Sanson.
    85.
     
    85
    Fantastický Pionnier! Sarr zvedl hlavu a ideálním pasem našel na hranici šestnáctky volného Rémyho Cabellu, který pořádně protáhl brankáře soupeře, ten však míč konečky prstů vyrazil na rohový kop!
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Abdelaziz Barrada, přichází Lucas Silva.
     
    81
    Marseille mohla poprvé v zápase vést! Cabellův centr totiž dopadl před Karima Rekika, který do balónu jen tak lehce šťouchl, avšak ranou do protipohybu Pionniera nepřekvapil!
     
    78
    Poprvé v utkání dojde ke změně na straně hostí, hřiště opuští Bensebaini, kterého nahrazuje Souleymane Camara.
    72. Bouna SARR - 2:2
     
    72
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Marseille podruhé v tomto utkání dokázala vyrovnat! N'Koudou si obhodil míč kolem Deplagneho a následně jej povedeným obloučkem poslal přesně do míst, kde si sbíhal BOUNA SARR, kterému už pouze stačilo trefit odkrytou svatyni hostí!
    64.
     
    64
    Mohlo být srovnáno! Mendy dostal na levé straně hřiště až příliš mnoho prostoru a pěknou přihrávkou našel z druhé vlny si sbíhajícího N'Koudoua, který však v dobré šanci Pionniera nepřekonal!
    56. Rodrigue Casimir Ninga - 1:2
     
    56
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Panečku, to jsou věci – Montpellier si bere ztracené vedení zpět! Po centru z kopačky Rémyho předvedl ve vlastní šestnáctce obrovskou chybu Rekik, z čehož mohl těžit ve správný čas na správném místě stojící CASIMIR NINGA, který přesnou ranou k tyči nedal Mandandovi šanci!
     
    49
    Casimir Ninga to nyní se svou aktivitou při napadání přehnal, po faulu na Rekika mu sudí uděluje žlutý kartónek.
    48. Rémy CABELLA - 1:1
     
    48
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně prosazují, máme vyrovnáno! Přetažený centr vrátil zpět před branku Barrada, ovšem Basthuayi v dobré šanci promáchl. Kulatý nesmysl se však odrazil přesně na nohu RÉMYHO CABELLY, který přízemní ranou prostřelil Pionniera!
     
    46
    Hned se dvěma změnami vstupuje do druhého poločasu domácí Olympique. Utkání skončilo pro Romaa a Manquilla, jejichž místa zaujmou Bouna Sarr a Benjamin Mendy.
     
    40
    Máme tu další žluté varování pro domácí celek, za zbytečný faul na Daniela Congrého je zcela správně potrestán Michy Basthuayi.
    39.
     
    39
    Tohle zavánělo brankou! Isla zvedl hlavu a milimetrově přesným centrem našel ve vápně trestuhodně osamoceného Barradu, který ranou z první pořádně protáhl Pionniera! K dorážce se ještě dral Basthuayi, ale na míč přes důsledného Hiltona nedosáhl.
     
    36
    Romao u postranní čáry nedovoleně atakoval Daba, sudí je nekompromisní a vytahuje žlutou kartu – následovat bude volný přímý kop pro hostující Montpellier.
    32. Casimir Ninga - 0:1
     
    32
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Ovšem pozor, hosté se zničehonic dostávají do vedení! Boudebouz zpracoval balón a následně jej nádhernou přihrávkou poslal směrem k nabíhajícímu CASIMIRU NINGOVI, který přízemní ranou propasíroval kulatý nesmysl za záda vyběhnuvšího Mandandy!
     
    26
    Parádní pasáž hry v podání Marseille! Nejprve Cabella z dobré pozice trefil blokujícího Congrého, následně dostal šanci na reparát, ovšem tentokrát volil pas nabíhajícího si Dja Djédjého, jenž ale z úhlu Pionniera překonat nedokázal!
     
    12
    No, tohle asi měla být penalta! Uvolňujícího se Roussilliona v pokutovém území zcela očividně přidržel Rekik, ovšem sudí Varela zůstal, k obrovské nespokojenosti hostí, naprosto klidný!
     
    4
    Tohle ale měl být gól! Na hranici šestnáctky si míč ukázkově zpracoval Barrada a pěknou přihrávkou jej posunul na Michyho Batshuaye, jenž ale tváří v tvář brankáři Pionnierovi těsně minul!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 48. Cabella (Batshuayi), 72. B. Sarr (N'Koudou) – 32. Ninga (Boudebouz), 56. Ninga

    Karty:   36. Romao (OMA), 40. Batshuayi (OMA) – 49. Ninga (MON)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:13.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Dja Djedjé, N'Koulou, Rekik, Manquillo (46. Mendy) – Isla, Romao (46. B. Sarr) – Barrada (82. Silva), Cabella, N'Koudou – Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Mendy, Ocampos, Rolando, B. Sarr, Silva, Sparagna.

    HSC Montpellier: Pionnier – Deplagne, Congré, Hilton (C), Bensebaini (78. Camara) – Rémy, Martin – Dabo (88. Sanson), Roussillon, Boudebouz (90+2. N'Diaye) – Ninga.
    Náhradníci: Ligali – N'Diaye, Sanson, Saihi, M. Yatabaré, Camara, Bakar.

    Rozhodca: Bartolomeu Varela – Huseyin Ocak, Ludovic Leducq