Heracles – Excelsior 0:0 (kon.) | Feyenoord – Twente 5:0 (kon.) | Nijmegen – Utrecht 1:0 (kon.)
Den Haag – Arnhem 2:2 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
2:2 (1:2)
SBV Vitesse Arnhem
cz Nedeľa 22.11.2015, 16:45 • Kyocera Stadion (Den Haag) • Holandská Eredivisie • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Utkání HFC ADO Den Haag – SBV Vitesse Arnhem, které nabídlo spoustu vyložených šancí, nakonec končí spravedlivou remízou 2:2. Obě mužstva preferovala ofenzivní pojetí hry, které se přítomnému osazenstvu rozhodně muselo zamlouvat. (18:45:52)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Centrovaný míč obránci Vitesse odvrátili do bezpečí. Hosté se poté dopustili nedovoleného zákroku, avšak fotbalisté Den Haagu nabídnutý přímý volný kop využít nedokázali.
     
    90+2
    Zřejmě poslední šanci zaútočit budou mít fotbalisté domácího celku z rohového kopu.
     
    90
    Bas Nijhuis nad rámec řádné hrací doby nastavil tři minuty.
     
    89
    Hosté se pokusili zazlobit centrem ze standardní situace a uvnitř pokutového území k zakončení skutečně došlo, avšak hlavičkovému pokusu scházela potřebná přesnost.
     
    88
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Ruben Schaken, na závěrečné minuty vbíhá do hry Roland Alberg.
     
    87
    Pomalu, ale jistě se blíží závěr utkání. Po Ibarrově centru zprava byla k vidění nepřesná hlavička, po níž odkop od své brány provede Hansen.
     
    86
    Střelecký pokus zpoza šestnáctky vyprodukoval Diks, pálil ale jen doprostřed brány, kde se nacházel Hansen.
     
    84
    A brankář Den Haagu si opět sáhl na míč, stalo se tak po centru z levé strany. Teď už se hraje uprostřed hřiště a v držení míče jsou hráči Vitesse.
     
    83
    Hosté podnikli útočnou akci, která byla zastavena jen za cenu faulu. Exekutorem standardní situace se stal Baker, ale ze střední vzdálenosti míč poslal pouze do náruče připraveného Hansena.
     
    81
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ano, je to tak. Ze hřiště odchází Valerij Kazajšvili a nahradí ho skutečně Isaiah Brown.
     
    80
    Peter Bosz si připravil střídání, do hry by se měl podle všeho dostat Brown.
     
    79
    Ten byl rozehrán centrem do velkého vápna, kde však úřadovala obrana Vitesse, která balon odhlavičkovala do bezpečného prostoru.
     
    78
    Hráči HFC ADO Den Haag sklidili potlesk publika za útočnou akci, po které budou zahrávat roh.
     
    76
    Do konce utkání zbývá závěrečná čtvrthodina. Podaří se některému z mužstev vstřelit vítěznou brank, nebo si týmy body rozdělí?
     
    74
    Obrovská šance domácího týmu! Po centru zprava se na zadní tyči objevil Derijck, jenž vyprodukoval hlavičkový pokus z hranice malého vápna. Bohužel pro Den Haag mířil jen do prostoru, v němž se vyskytoval Room.
     
    72
    Ruben Schaken (HFC ADO Den Haag) se dostával do šance, ale byl mu odmáván ofsajd. Hráč domácího celku pak inkasoval žlutou kartu zřejmě za nesportovní chování.
     
    71
    Bakker poslal z pravé strany centr do šestnáctky, kde si na míč naskočil Wormgoor, ale netrefil ho vůbec ideálně. Jeho střela letěla hodně mimo.
     
    69
    Ke střele se ze střední vzdálenosti dostal Baker, který však neměl dostatečně přesně srovnaná mířidla a prostor mezi třemi tyčemi tak trefit nedokázal.
     
    67
    Domácí zahrávali přímý volný kop, Jansen svým centrem oslovil Derijcka, jehož hlavičkový pokus z hranice malého vápna bránu minul.
     
    66
    První střídání také v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Kenji Gorré, přichází Ludcinio Marengo.
     
    66
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Milot Rashica, přichází Renato Alex Ibarra.
     
    64
    Tempo hry oproti předchozím minutám mírně opadlo, ustál také déšť, kterého bylo zejména v prvním poločase velmi hodně.
     
    63
    Hraje se převážně poblíž středové čáry a po obě pokutová území, brankáři jsou teď zcela bez práce.
     
    61
    Mírnou územní převahou disponují svěřenci Petera Bosze, ovšem domácí celek rozhodně nehraje druhé housle.
     
    59
    Hra se teď trochu uklidnila, u míče jsou fotbalisté Arnhemu, kterým se ale nedaří proniknout přes zahuštěný střed hřiště.
     
    57
    Jansen se rozběhl za míčem, přičemž ho fauloval Yeini, který hráči domácího celku podrazil nohy.
     
    55
    Hostům se podařilo vybojovat míč a založili rychlou akci, která pokračovala rohovým kopem. Po centru z něj se balon odrazil před šestnáctky, odkud nad břevno vypálil van der Werff.
     
    53
    Domácí fotbalisté zůstávají u míče i po vyrovnávací brance a kombinují na útočné polovině, kde opět hledají skuliny v defenzivě Vitesse.
    51. Timothy DERIJCK - 2:2
     
    51
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Exekutorem pokutového kopu se stal TIMOTHY DERIJCK, který střelou do levé části brány vyrovnal stav utkání.
    50. Penaltový zákrok
     
    50
    Za stažení útočícího hráče v pokutovém území byla nařízena penalta pro Den Haag!
     
    49
    Centr od rohového praporku nebezpečný nebyl, defenziva domácího mužstva si nabíhající hráče pohlídala a znemožnila jim zakončit.
     
    48
    Míče se zmocnili fotbalisté SBV Vitesse Arnhem, kteří na pravé straně založili útočnou akci, v níž budou moci pokračovat pomocí rohového kopu.
     
    47
    V úvodu druhé půle se zatím hraje výhradně ve středu hracího pole, k vidění nejsou ani žádné náznaky šancí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Také svěřenci kouče Frasera už přicházejí na hřiště, druhá polovina utkání tak bude moci za chvíli začít.
     
    Fotbalisté hostujícího celku už jsou na hrací ploše, čeká se tak pouze na příchod hráčů Den Haagu.
     
    V úvodním poločase se hrál velice ofenzivní fotbal s mnoha šancemi na obou stranách. Jak vidno, trenéři svým svěřencům naordinovali útočné schopnosti, které hráči obou mužstev předvedli v celé své kráse. Na úvodní gól se čekalo pouze do 6. minuty, kdy hosty poslal do vedení Yeini. Zhruba o půl hodiny později mohli jásat také domácí příznivci, které rozradostněl gól Schakena. Od vyrovnávací branky však neuběhlo ani pět minut a Arnhem si vzal jednogólový náskok zpět. A právě nejtěsnější možné vedení budou svěřenci trenéra Bosze hájit po změně stran.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    SBV Vitesse Arnhem měl možnost zahrozit po vybojovaném rohovém kopu, ale centr z něj defenziva Den Haagu odvrátila.
     
    43
    Po zisku míče podnikli ofenzivní tažení také hráči hostujícího celku, po centru zprava došlo uvnitř šestnáctky k hlavičkovému zakončení, po němž míč skončil na horní síti brány.
     
    41
    Domácí ekipa zůstala u míče a založila další útočný výpad, který však tentokrát skončil odmávaným a následně také odpískaným ofsajdovým postavením.
     
    39
    Na bránu hostujícího celku mířil ostrý projektil vyprodukovaný ze střední vzdálenosti, Room proti němu nastavil své rukavice, kterými míč vyrazil do strany.
    37. Kelvin LEERDAM - 1:2
     
    37
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Hosté si berou vedení zpět! Na Bakerův centr z nařízeného přímého volného kopu z pravé strany si naskočil KELVIN LEERDAM, který hlavou mírně tečoval míč a ten skončil až v síti.
     
    37
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je Danny Bakker (HFC ADO Den Haag), který zahrál vysokou nohou a svému soupeři způsobil v obličeji krvavý šrám, za což byl naprosto po právu potrestán žlutou kartou.
     
    35
    Hosté pronikli na útočnou polovinu, kde nyní obléhají pokutové území svých soupeřů.
    33. Ruben SCHAKEN - 1:1
     
    33
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Krátce po půlhodině hry je k obrovské radosti příznivců domácího týmu vyrovnáno! Míč si na střelu navedl RUBEN SCHAKEN, jehož přízemní křižný pokus z pravé strany skončil až za Roomovými zády.
     
    32
    Na centr z pravé strany si na zadní tyči naskočil Derijck, jehož hlavičkový pokus Room lapil.
     
    31
    Na druhé straně se centrem z vybojovaného rohového kopu prezentoval Gorré, který však míč poslal jen do rukavic pozorného Hansena.
     
    30
    Zpoza šestnáctky se opřel do míče Kazajšvili, nicméně neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a jeho pokus tak prostor tří tyčí minul.
     
    28
    Útočný výpad fotbalistů Vitesse skončil zdviženým praporkem asistenta rozhodčího, který odmával ofsajd. Domácí hráči tak budou mít možnost rozehrávky nepřímého volného kopu.
     
    26
    Následný kop od rohového praporku už žádný vzruch nezpůsobil, defenziva Arnhemu byla totiž zkonsolidovaná a ubránila se.
     
    25
    Schaken z pravé strany poslal míč do pokutového území, jeho centr mírně přizvedl jeden z obránců a míč padal do horní části brány. Skvělý zákrok však vytáhl Room, který balon jednoruč vyrazil nad břevno.
     
    24
    Hra se v tuto chvíli přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který velmi často střídá svého majitele.
     
    22
    Hosté zaútočili podél pravé postranní čáry, odkud byl vyslán přetažený centr, který velkým vápnem pouze proletěl.
     
    20
    Další nebezpečná příležitost domácího celku! Po centru z pravé strany ji měl na kopačce Gorré, který zakončoval z hranice malého vápna, avšak mířil jen do míst, v nichž se vyskytoval gólman Room.
     
    18
    Míč se nachází na kopačkách hráčů v bílých dresech, kterým se ale nedaří proniknout středem hřiště, jenž střeží záložní řada domácího týmu.
     
    17
    Totožná situace byla k vidění na opačné straně, kde se před Roomem zjevil zcela osamocen Havenaar, avšak gólman Den Haagu jeho pokus z bezprostřední blízkosti vychytal.
     
    16
    Vynikající přihrávku za obranu obdržel Solanke, který však zcela sám před Hansenem vyhořel, když jeho křižná střela prostor mezi třemi tyčemi netrefila.
     
    15
    Domácí vyprodukovali křižnou přihrávku, nabíhající hráč se však k míči nedostal, protože dříve byl u něj vyběhnuvší Room.
     
    13
    Výběr trenéra Bosze zaútočil po pravé straně, odkud do šestnáctky přilétl centr, po němž míč skončil v náruči Hansena.
     
    11
    Míč byl od rohového praporku nacentrován přímo do předbrankového prostoru, kde však došlo k útočnému faulu.
     
    10
    Aktivita je v úvodu zápasu na straně fotbalistů Vitesse, kteří budou mít možnost znovu zahrozit po rohovém kopu.
     
    8
    Hosté drží míč na svých kopačkách a i po vstřelecké brance působí ofenzivním dojmem.
    6. Sheran YEINI - 0:1
     
    6
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Hostující mužstvo se ujímá brzkého vedení! Van der Werff obloučkem vybídl SHERANA YEINIHO, který si na hranici šestnáctky míč nejprve zpracoval a poté ho poslal přesně k tyči, čímž otevřel gólový účet zápasu.
     
    5
    HFC ADO Den Haag vybojoval rohový kop. Jeho provedení bylo krátkou přihrávkou, která se však později ukázala jako nepříliš šťastné řešení.
     
    3
    Odvážný průnik na brankové čáře předvedl Solanke, který po kontaktu se soupeřem v pokutovém území upadl. Píšťalka hlavního arbitra však zůstala němá.
     
    2
    V Nizozemsku panuje silný déšť, což na kvalitě předvedené hry obou mužstev rozhodně nepřidá.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté HFC ADO Den Haag, kteří hrají v zelenožlutých dresech, hráči SBV Vitesse Arnhem pro dnešní duel oblékli dresy bílé barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní arbitr spolu se svými asistenty právě přivádí fotbalisty obou mužstev na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken, Havenaar, Gorré.
    Náhradníci: Zwinkels – Kristensen, Korte, Marengo, Beugelsdijk, Ebuehi, Alberg.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks, Kašia, van der Werff, Leerdam – L. Baker, Yeini, Kazajšvili – Rashica, Solanke, Olijnik.
    Náhradníci: Velthuizen – Brown, Kruiswijk, Ibarra, Achenteh, M. Osman, Lieftink..
     
    Dobré odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, vítejte u textové online reportáže z utkání 13. kola nejvyšší nizozemské soutěže, v jehož rámci se zaměříme na souboj mezi celky HFC ADO Den Haag a SBV Vitesse Arnhem. Utkání má výkop od 16:45 a jeho průběhem vás bude provázet Lukáš Jasoněk. Přeji příjemný sportovní zážitek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 33. Schaken, 51. Derijck (pen.) – 6. Yeini, 37. Leerdam

    Karty:   37. D. Bakker (HAA), 72. Schaken (HAA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:10.
    HFC ADO Den Haag: Hansen – Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken (88. Alberg), Havenaar, Gorré (66. Marengo).
    Náhradníci: Zwinkels – Kristensen, Korte, Marengo, Beugelsdijk, Ebuehi, Alberg.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks, Kašia, van der Werff, Leerdam – L. Baker, Yeini, Kazajšvili (81. Brown) – Rashica (66. Ibarra), Solanke, Olijnik.
    Náhradníci: Velthuizen – Brown, Kruiswijk, Ibarra, Achenteh, M. Osman, Lieftink.

    Rozhodca: Nijhuis – van de Ven, Schaap