Mönchengladbach – Hannover 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Brémy 6:0 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 1:3 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Mainz 0:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:4 (kon.) | Schalke – Bayern 1:3 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
6:0 (2:0)
Werder Brémy
Sobota 21.11.2015, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
    Obrovská radost hráčů VfL, kteří skvělou náladu ze včerejšího tréninku přenesli i do zápasu a Werder zničili šesti góly.

     
    Je dobojované. Dnešný zápas bol absolútne jednoznačný o čom svedčí aj výsledok 6:0 pre domáci tím. Sila Wolfsburgu sa jasne ukázala v lepších individualitách. Skvelý výkon podali Kruse, Dost, striedajúci Schürrle či Vieirinha. Práve Portugalčan pridal prvý gól v druhom polčase a následne ho napodobnili aj Guilavogui, Dost a napokon aj Kruse. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný sobotný večer. (17:22:01)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    V samotnom závere ešte vyskúšal šťastie strelou z priameho kopu obranca Naldo, ale jeho pokus tesne minul bránu hostí.
     
    89
    André Schürrle sa tentokrát k centru nedostal, no napriek tomu je stále pri lopte.
     
    88
    Skvelý výkon Wolfsburgu. Ten sa tak udrží na treťom mieste bundesligovej tabuľky a navyše náskok Dortmundu stiahne na rozdiel 5 bodov.
    87. Max KRUSE - 6:0
     
    87
    VfL Wolfsburg dal gól! Najsmutnejším mužom dnešného duelu je jednoznačne Felix Wiedwald. Tomu ani teraz obrana nepomohla, a tak inkasuje po šiestykrát. André Schürrle sa pohral s trojicou brániacich hráčov, prihrávkou pod seba našiel MAXA KRUSEHO, ktorý dáva svoj druhý gól v zápase.
     
    85
    Po obrannom zákroku Álexa Gálveza bude Wolfsburg zahrávať ďalší rohový kop. Jeho exekútorom bude André Schürrle.
     
    84
    Spoza šestnástky sa do lopty oprel Felix Kroos, no jeho pokus mieril vysoko nad bránu Diega Begnalia.
     
    83
    V postavení mimo hry sa ocitol Fin Bartels. Pri lopte tak naďalej ostávajú domáci vlci.
     
    82
    Neuveriteľne ľahko sa André Schürrle zbavil obrancu, vďaka čomu sa ocitol sám pred Felixom Wiedwaldom. Z tesnej blízkosti ale hosťujúceho brankára neprekonal.
     
    80
    Máme pred sebou posledných 10 minút dnešného zápasu. O víťazovi a držiteľovi troch bodov je už ale dávno rozhodnuté.
     
    79
    Frustrácia Brém je vidno aj na tom najskúsenejšom hráčovi Claudiovi Pizarrovi. Ten sa teraz previnil úplne zbytočným faulom.
    78. Bas DOST - 5:0
     
    78
    VfL Wolfsburg dal gól! Totálna demolácia Brém je dokonaná. André Schürrle peknou prihrávkou našiel Maxa Kruseho, ten vbehol do šestnástky a nezištnou prihrávkou našiel osamoteného BASA DOSTA, ktorý už jednoducho nemohol nedať.
     
    77
    Posledné striedanie zápasu. Dnes končí aj taliansky reprezentant Daniel Caligiuri a na záverečnú štvrťhodinu vybieha Ismail Azzaoui.
     
    76
    Po centri rakúskeho futbalistu sa v pokutovom území domácich lopta odrážala kade-tade, no nakoniec ju upratal do bezpečia výborne hrajúci Naldo.
     
    75
    Po faule Daniela Caligiuriho bude Werder zahrávať priamy kop. Jeho exekútorom bude Florian Grillitsch.
     
    73
    Domáci sa dostali do prečíslenie 3 na 2. Dost posunul loptu na Arnolda, ktorý okamžite nahrával na osamoteného Maxa Kruseho. Jeho prihrávka ale bola zblokovaná na rohový kop.
     
    72
    Domáci kontrolujú priebeh zápasu a vyzerá to tak, že ešte chcú pridať zdecimovaným Brémam nejaké góly.
     
    71
    Max Kruse mohol pridať piaty gól. Pekne sa prekľučkoval obranou, ale v poslednej chvíli jeho strelu v páde zblokoval Jannik Vestergaard.
     
    70
    Tretie striedanie Brém. Z ihriska odišiel Luca-Milan Zander a na jeho miesto prichádza Felix Kroos.
     
    69
    Druhé striedanie hostí. V zápase končí Santiago García a na ihrisko sa už chystá Janek Sternberg.
     
    68
    Na druhej strane sa v šanci ocitol Fin Bartels, no zoči – voči Begnaliovi neuspel. Následne zakončoval z otočky aj Ujah, avšak jeho pokus mieril vedľa brány.
    67. Josuha GUILAVOGUI - 4:0
     
    67
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci tím si na ihrisku robí čo chce. Rohový kop zahrali vlci na krátko, André Schürrle poslal skvelý center do šestnástky a je z toho ďalší gól. Jeho autorom je JOSUHA GUILAVOGUI, ktorý špičkou kopačky tečoval center svojho spoluhráča.
     
    66
    André Schürrle mohol prvým dotykom v zápase skórovať. Krásne si nabehol na center Maxa Kruseho z ľavej strany, ale jeho zakončenie bravúrne zlikvidoval Felix Wiedwald.
     
    65
    Prvé striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza strelec tretieho gólu Vieirina a na jeho miesto prichádza André Schürrle.
     
    64
    V krátkom časovom úseku po druhýkrát výborne zabojoval v defenzíve Fin Bartels. V súboji s Caligiurim dokonca vybojoval odkop od brány.
     
    63
    Daniel Caligiuri hľadal v pokutovom území Basa Dosta, no pred ním dobre zapracoval Jannik Vestergaard.
     
    62
    Felix Wiedwald podržal svoj tím. Krásnou akciou sa prezentoval Marcel Schäfer, ktorý sa zbavil hosťujúceho obrancu a z hranice 14 metrov vystrelil k bližšej žrdi. Wiedwald ale jeho strelu chytá.
     
    61
    Výborne zapracoval Fin Bartels. Hoci je ofenzívnym hráčom, príkladne sa vrátil do obrany a čistým zákrokom zastavil črtajúce sa prečíslenie domácich.
     
    60
    Na konci hodiny hry nám pribudli nedovolené zákroky. Po faule Maximiliana Arnolda na Philippa Bargfredea zahrávali hostia priamy kop, no do zakončenia sa opäť nedostali.
     
    58
    Útočného faulu sa dopustil Anthony Ujah. Jeho zákrok na Nalda sa napokon zaobišiel bez kartového trestu.
     
    57
    Daniel Caligiuri sa previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom. Berie to ale s úsmevom, keďže jeho tím vedie pohodlným trojgólovým rozdielom.
    56. VIEIRINHA - 3:0
     
    56
    VfL Wolfsburg dal gól! Zrejme je rozhodnuté. Marcel Schäfer poslal z ľavej strany parádny center na VIEIRINHU, ten ostal v pokutovom území hostí úplne voľný a strelou do protipohybu prekonáva Felixa Wiedwalda.
     
    55
    Priamy kop hostí zahrával obranca Jannik Vestergaard. Jeho strela bola síce prudká, no trafila iba dobre postavený múr.
     
    54
    Talian Daniel Caligiuri si pekne nabehol na pas za obranu hostí, ale ofsajdovej pasci sa nevyhol.
     
    53
    Hostia sa nakoniec tlaku domáceho tímu dokázali ubrániť a postupovali dopredu. Clemens Fritz sa ale pošmykol, kvôli čomu loptu stratil.
     
    52
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenie obranca Dante, no skvelý zákrok opäť vytiahol Felix Wiedwald. Wolfsburg tlačí svojho súpera a bude mať k dispozícii ďalší roh.
     
    51
    Spoza šestnástky sa odhodlal k strele Marcel Schäfer. Jeho prízemná strela narobila Felixovi Wiedwaldovi veľké problémy a nakoniec loptu posiela na rohový kop Jannik Vestergaard.
     
    50
    Vieirinha priťukol loptu voľnému Christianovi Träschovi. Ten okamžite hľadal svojim centrom Dosta, no jeho center končí len v rukách hosťujceho gólmana.
     
    49
    Na druhej strane sa dostávali dopredu domáci futbalisti. Nádejné prečíslenie ale pokazil nepresným centrom Bas Dost.
     
    48
    Krajný obranca Santiago García sa snažil presadiť po pravej strane, no v súboji s Naldom neuspel.
     
    47
    Prvý ofsajd dnešného zápasu. Podľa postranného rozhodcu stál v postavení mimo hry Max Kruse, no opakovaný záber nás presvedčil o opaku.
     
    46
    Tréner Brém, Viktor Skrypnyk, počas polčasovej prestávky urobil jednu zmenu v zostave. V dnešnom zápase skončil Zlatko Junuzović a na jeho miesto prichádza Claudio Pizarro.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Radost fotbalistů Wolfsburgu po druhém gólu Maxe Kruseho.

     
    Prvý polčas máme za sebou. Treba uznať, že domáci v ňom predviedli lepší výkon a zaslúžene vyhrávajú 2:0. O prvý gólový moment zápasu sa postaral obranca hostí Álex Gálvez, ktorý center z pravej strany nechtiac poslal do vlastnej brány. V závere polčasu vlci udreli ešte raz, keď sa hlavičkou presadil Max Kruse.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Po centri Junuzovića sa do zakončenia dostal Jannik Vestergaard. Jeho hlavička však mierila len nad bránu Diega Begnalia.
     
    45
    V prvom polčase sa bude hrať ešte jedna minúta.
    44. Max KRUSE - 2:0
     
    44
    VfL Wolfsburg dal gól! Domácim to na konci prvého polčasu predsa len padlo. Po predchádzajúcom faule Fritza poslal center do pokutového územia Vieirinha a jemným tečom usmernil loptu do siete Brém navrátilec v zostave Wolfsbrugu MAX KRUSE.
     
    43
    Hlavný rozhodca Peter Sippel vyťahuje druhú žltú kartu v zápase. Za svoj nedovolený zákrok ju vidí Clemens Fritz.
     
    42
    V závere prvého polčasu domáci vlci tlačia svojho súpera. Po centri z ľalvej strany sa dostal k lopte Vieirinha, prihrávkou pod seba hľadal Kruseho, no ten napokon akciu nezakončil.
     
    41
    Marcel Schäfer poslal z ľavej strany veľmi dobrý center na Basa Dosta. Pre Holanďanom ale vynikajúco zasiahol Jannik Vestergaard, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    40
    Po rohovom kope smerovali do pokutového územia domáceho tímu ďalšie centre, no ani po jednom sa hostia do zakončenia nedostali.
    39. Fin Bartels (Werder Brémy) mohl krátce před přestávkou vyrovnat.
     
    39
    Snáď po prvýkrát v dnešnom dueli musel zasahovať aj Diego Begnalio. Spoza šestnástky ho ohrozil strelou k tyči Fin Bartels, no švajčiarsky gólman jeho strelu vyráža na rohový kop.
     
    38
    Marcel Schäfer si teraz nepotykal so spracovaním a lopta mu tak uteká za hraciu plochu. Domáci tak lacno prichádzajú o loptu.
     
    37
    Wolfsburg dlhší časový úsek kombinoval pred šestnástkou Brém. Nakoniec ale Bas Dost prišiel o loptu v súboji so Zanderom.
     
    36
    Po úseku, kedy bola hra poriadne rozkúskovaná sa nám hra opäť rozprúdila. Álex Galvéz svojim centrom hľadal Ujaha, no jeho center bol veľmi nepresný.
     
    34
    Prvé striedanie je realitou. Zraneného Luiza Gustava nahradil Josuha Guilavogui.
     
    33
    Luiz Gustavo už odišiel do šatne. Wolfsburg hrá zatiaľ v desiatich. Tento fakt chcel využil Anthony Ujah, no v súboji s Naldom neuspel.
     
    32
    Tak som to zrejme zakríkol. Na trávniku opäť leží Luiz Gustavo, a tak budeme o pár sekúnd svedkami prvého striedania.
     
    31
    Clemens Fritz bol nekompromisne poslaný na zem, no hlavný arbiter Maximilianovi Arnoldovi žltú kartu neudeľuje.
     
    30
    V závere prvej polhodiny sa na trávnik opäť vracia brazílsky stredopoliar Luiz Gustavo. Vyzerá to, že bude v poriadku.
     
    29
    Santiago García poslal do šestnástky center z ľavej strany. Hľadal ním Anthonyho Ujaha, no ten už loptu na hracej ploche nestihol.
     
    28
    Je to práve Luiz Gustavo, kto leží na trávniku s bolestivou grimasou. Brazílčan je už v opatere lekárov a smeruje za postrannú čiaru.
    27. Luiz Gustavo (Wolfsburg) hlavičkoval v dobré šanci do tyče.
     
    27
    Luiz Gustavo mohol pridať druhý gól domáceho tímu. Z ľavej strany dostal skvelý pas od Daniela Caligiuriho, no svoju hlavičku nasmeroval iba do pravej tyče brány Werderu.
     
    26
    Prvá žlta karta zápasu. Za úder do tváre Maxa Kruseho ju dostáva Álex Gálvez.
     
    25
    Z rohového kopu sa ale hosťom nič nepodarilo vyťažiť. Center Zlatka Junuzovića smeroval na bližšiu žrď, kde bol nekompromisný Naldo.
     
    24
    Výborne zasiahol obranca Naldo. Anthony Ujah sa už dostával do úniku, v ktorom by postupoval sám na Diega Begnalia. Brazílčan sa mu ale hodil pod nohy a elegantným spôsobom posiela loptu na rohový kop.
     
    23
    Christian Träsch sa po pravej strane dostal k centru, no ten sa mu vôbec nepodaril. Nasleduje tak iba odkop od brány Felixa Wiedwalda.
     
    21
    Zlatko Junuzović si pekne narazil loptu so Santiagom Garcíom. Ten okamžite hľadal v pokutovom území Anthonyho Ujaha. Nigerínčan sa ale proti brazílskej obrannej dvojici Naldo-Dante nepresadil.
     
    20
    Max Kruse získal loptu v strede poľa a postupoval dopredu. Napokon ho za cenu faulu zastavuje Anthony Ujah.
     
    19
    Portugalčan Vieirinha prízemným centrom hľadal Basa Dosta, no pred domácim útočníkom odvrátil loptu do bezpečia Jannik Vestergaard.
     
    18
    Po priamom kope Zlatka Junuzovića sa snažil akciu zakončiť Jannik Vestergaard, no v záklone nedokázal svoju hlavičku umiestniť presnejšie. Do bezpečia loptu posiela Naldo.
     
    17
    Clemens Fritz sa pretlačil v súboji s Luizom Gustavom. Brazílčan ho napokon fauloval, a tak sa pre Brémy naskytá výhoda priameho kopu.
     
    16
    Po úvodnom góle sa hra upokojila. Hrá sa prevažne v strede poľa, z čoho väčšie šance neplynú.
     
    15
    Domáci tím jednoznačne kontroluje priebeh zápasu. Útočí najmä po stranách, kde sú mimoriadne aktívni Vieirinha,Träsch či a druhej strane Caligiuri.
     
    14
    Bas Dost mohol pridať druhý gól Wolfsburgu. Od Daniela Caligiuriho dostal parádny center, zbavil sa aj brániaceho Santiaga Garcíu, no loptu napokon posiela nad bránu hostí.
     
    13
    Werder Brémy sa okamžite snaží o odpoveď. Z ľavej strany Junuzović hľadal Ujaha, no šanca z toho napokon nebola. Jeho strela totiž bola zblokovaná na rohový kop.
    11. Alejandro GÁLVEZ - 1:0
     
    11
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci sa dostávajú do vedenia. Christian Träsch si na pravej strane pekne narazil loptu s Vieirinhom a pred bránou hľadal nabiehajúceho Basa Dosta. Jeho center sa snažil zastaviť ÁLEX GÁLVEZ, no ten nešťastne loptu posiela do vlastnej siete.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka veľa vzruchu nepriniesla. Wolfsburg drží loptu častejšie na svojich kopačkách ...
     
    9
    Fin Bartels sa po pravej strane predral k centru. Jeho prízemná prihrávka hľadala Anthonyho Ujaha, no pred ním dobre zasiahol Naldo.
     
    8
    Hra je prerušená, pretože na trávniku ostal ležať hosťujúci obranca Santiago García. Vyzerá to ale tak, že Argentínčan bude v dnešnom zápase pokračovať.
     
    7
    Opäť mal prácu hosťujúci brankár Felix Wiedwald. Centrovanú loptu ale bez problémov chytá do svojich rukavíc.
     
    6
    Tento raz sa už Bas Dost do zakončenia dostal. Christian Träsch poslal z pravej strany loptu priamo na jeho hlavu, no holandský kanonier z dobrej pozície netrafil bránu.
     
    5
    Z ľavej strany posielal center do šestnástky Maximilian Arnold, no hrotového útočníka Basa Dosta nenašiel. Jeho pas totiž zastavil Álex Gálvez.
     
    4
    Po rohovom kope z ľavej strany sa dostal do hlavičkového zakončenia brazílsky obranca Naldo, ale našťastie pre hostí netrafil bránu.
    3. Vieirinha (Wolfsburg) a jeho krásná technická střela.
     
    3
    Prvý pekný moment dnešného zápasu. Portugalčan Vieirinha si pripravil loptu na svoju ľavačku a z hranice šestnástky vystrelil. Jeho pokus ale na rohový kop vyráža Felix Wiedwald.
     
    2
    Rozpačitý úvod z oboch strán. Ani jedno z mužstiev ešte nezaložilo súvislú útočnú akciu. Naopak, sme svedkami častých strát lôpt v strede ihriska.
     
    1
    S prvou útočnou akciou Zlatka Junuzovića si poradil krajný obranca domáceho tímu, Christian Träsch. Nasleduje tak iba odkop od brány Diega Begnalia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
    Clement Fritz se před výkopem zápasu nechal slyšet, že Werder Brémy přijel na hřiště VfL Wolfsburgu plný sebevědomí.

     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, Schäfer – Gustavo, Arnold – Vieirinha, M. Kruse, D. Caligiuri – Dost.
    Náhradníci: Casteels – S. Jung, Klose, Guilavogui, Azzaoui, Bendtner, Schürrle.

    Werder Brémy: Wiedwald – Zander, Gálvez, Vestergaard, Santiago García – Bargfrede – Bartels, Fritz, Junuzović, Grillitsch – Ujah.
    Náhradníci: Zetterer – C. Pizarro, Öztunali, von Haacke, Kroos, Sternberg, Lukimya-Mulongoti.
    Bargfrede se po zlomenině ruky plně zapojil do tréninku a v zápase 16. kola Bundesligy proti Wolfsburgu bude k dispozici.

     
    Po reprezentačnej prestávke sa opäť o slovo hlási nemecká Bundesliga. V našom priamom prenose sa budeme venovať zápasu VfL Wolfsburg– Werder Brémy. Vo Volkswagen Arene sa zápas začína v tradičnom čase o 15:30 hod.

    WOLFSBURG

    Wolfsburg sa v tabuľke nemeckej ligy nachádza na priebežnom treťom mieste. Doteraz zverenci Dietera Heckinga získali 21 bodov (6-3-3). Kým na ihriskách súperov sa vlkom príliš nedarí, v domácom prostredí sú už 28 ligových zápasov neporazení. V tejto sezóne stratili vo Volkswagen Arene zo 6 duelov len 2 body, keďže s Hannoverom remizovali 1:1. Vo svojom poslednom zápase Wolfsburg na ihrisku Mainzu neuspel. Nielenže prehral 2:0, ale tiež prišiel aj o Juliana Draxlera, ktorý sa v 13. minúte nechal zbytočne vylúčiť. V dnešnom zápase tak nemecký futbalista bude chýbať, no do základnej zostavy sa po zranení vracia Max Kruse. Mimo hry je aj švajčiarsky obranca a expert na štandardne situácie Ricardo Rodríguez, ktorý kvôli zraneniu chrbta vynechal aj prípravný zápas so Slovenskom. Najlepším strelcom tímu je so 6 gólmi Holanďan Bas Dost.

    BRÉMY

    Werder Brémy je na tom oveľa horšie ako Wolfsburg. So ziskom 13 bodov sa krčí až na podpriemernom 14. mieste. Zaujímavosťou je, že Werder hrá lepšie na ihriskách súperov, ako na vlastnom štadióne. Vonku odohral 6 zápasov s bilanciou 3-1-2. V posledných dvoch vonkajších stretnutiach vyhral v Mainzi 1:3 a tiež v Augsburgu 1:2. Po odchode Franca Di Santa, ktorý v predošlom ročníku priviedol Brémy takmer do pohárovej Európy, prebral pozíciu streleckého lídra Nigerijčan – Anthony Ujah (5). Brémam sa v zápasoch proti Wolfsburgu vôbec nedarí, veď s ním prehrali posledných 5 bundesligových stretnutí. Ani v dnešnom zápase nebudú favoritom a tiež sa budú musieť zaobísť bez Raphaela Wolfa, Arona Jóhannssona, Theodora Gebre Selassieho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 11. Gálvez (vla.), 44. M. Kruse, 56. Vieirinha, 67. Guilavogui, 78. Dost, 87. M. Kruse

    Karty:   26. Gálvez (BRM), 43. Fritz (BRM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:8.
    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, Schäfer – Gustavo (34. Guilavogui), Arnold – Vieirinha (65. Schürrle), M. Kruse, D. Caligiuri (77. Azzaoui) – Dost.
    Náhradníci: Casteels – S. Jung, Klose, Guilavogui, Azzaoui, Bendtner, Schürrle.

    Werder Brémy: Wiedwald – Zander (70. Kroos), Gálvez, Vestergaard, Santiago García (69. Sternberg) – Bargfrede – Bartels, Fritz, Junuzović (46. C. Pizarro), Grillitsch – Ujah.
    Náhradníci: Zetterer – C. Pizarro, Öztunali, von Haacke, Kroos, Sternberg, Lukimya-Mulongoti.

    Rozhodca: Peter Sippel

    Diváci: 30000