Košice – B. Bystrica 4:2 (kon.) | Martin – Skalica 4:3 (kon.) | Poprad – Trenčín 1:2 (kon.)
Zvolen – Nitra 1:6 (kon.) | Piešťany – Žilina 2:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 13.11.2015, 17:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Prajem vám príjemný piatok a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu okrúhleho 20. kola Tipsport ligy medzi HK Poprad a Duklou Trenčín so začiatkom o 17:30.

    Popradskí „kamzíci“ po poslednej prehre na domácom ľade so Zvolenom klesli z piateho na šieste miesto tabuľky. Momentálne majú na konte 32 bodov rovnako ako terajšie piate Košice a o jeden bod viac ako siedme Piešťany. Poprad je po Skalici mužstvom s najväčším počtom obdržaných gólov. Dokopy dostal 60 gólov a 66 ich nastrieľal. Poprad v poslednom zápase so Zvolenom dokonca dvakrát vyhrával, no ani jeden z priaznivých výsledkov nedokázal udržať do konca zápasu. Najproduktívnejšími hráčmi Popradu sú stále bratia Rapáčovci, ktorí majú obaja po 20 kanadských bodov.

    Hokejisti spod hradu Matúša Čáka sa aktuálne nachádzajú na 3. priečke so ziskom 36 bodov a gólovým skóre 50:50. Rovnaký počet bodov má aj druhá Banská Bystrica a štvrtá Nitra je za Trenčínom o dva body. Trenčín si v posledných troch zápasoch počínal takto: vysoká prehra v Košiciach 6:0, domáca porážka s Piešťanmi 2:3 a naposledy víťazstvo na domácom ľade s Martinom 3:2. Najproduktívnejšími hráčmi Dukly sú aktuálne Tibor Melichárek a Michal Hlinka, ktorí majú obaja po 13 bodov.

    V priebehu tejto sezóny tím Popradu a tím Trenčína narazili na seba dvakrát. 13. septembra Trenčín vyhral pod Tatrami 2:4 a 11. októbra boli doma opäť úspešnejší „vojaci“. Vtedy porazili Poprad po predĺžení 4:3.

    Poprad má teda čo naprávať a v domácom prostredí bude mať na to ideálnu možnosť. Sledujte live prenos na webe Onlajny.eu a dozviete sa viac. Želám vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Dinda, D. Šterbák, Fabian (A), Malina, Ťavoda, Gáborčík – Bartečko (A), Paukovček, Paločko – Kroták (C), Rusnák, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Bajaruns, Števuliak

    Dukla Trenčín: Chábera (Kutej) – Pavlikovský (A), Rehák, Mikuš, Holenda, Drgoň, Ryzák, Nechala, Toman – Novák, R. Dlouhý, Hlinka – Gašparovič, Petrovický (C), Melichárek (A) – Jakúbek, Švec, D. Hudec – Koyš, Zlocha, Zaremba

    Rozhodca: Štefik – Jobbágy, Rovenský.
     
    Na ľad už prichádzajú trenčianski hokejisti v červených dresoch. Po nich vykorčuľovali na ľad aj domáci, ktorí sa predstavia v modrých dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Na úvodnom vhadzovaní stretnutia bol úspešnejší domáci Paukovček. Nahodený puk od domácich okamžite prikryl brankár Chábera.
     
    00:41
    Paločko vyslal na brankára prvú strelu v zápase. Z pravého kruhu jeho prízemné zakončenie gólman Trenčína bez pochýb vyrazil.
     
    01:08
    Aj Hvila vyskúšal pozornosť trenčianskeho gólmana. Ľahkým nahodením však nebezpečenstvo pre Cháberu príliš nespôsobil.
     
    01:44
    Ťavoda odrazil puk letiaci po mantineli svojím bekhendom až pred bránku. Mierne vystrašil hosťujúcich hokejistov, no napokon si Chábera bezpečne poradil s pukom.
     
    02:19
    Chábera musel byť ostražitý opäť. Gáborčík nahodil z ľavého kruhu, avšak napokon nik z hráčov v bielych dresoch netečoval. Brankár Trenčína teda bezpečne zasiahol.
     
    02:56
    Heizer šikovne spred Cháberu tečoval strelu od Ťavodu. Puk sa následne odrazil na ochrannú sieť. Kamzíci sú zatiaľ od začiatku aktívnejším celkom. Kostúr si ešte na puk nesiahol.
     
    03:33
    Strieľal aj Fabian. Jeho pokus od mantinelu pri pravom kruhu skončil taktiež v pripravenej lapačke gólmana Jána Cháberu a bude sa vhadzovať pred jeho ľavou rukou.
     
    04:06
    Veľká šanca pre Poprad! Suchý sa uvoľnil na ľavom krídle a chcel ešte prihrať do prázdnej bránky Paločkovi. Ten sa k puku nedostal a následne ho hostia odrazili do medzikružia. Bartečko následne nastrelil, ale iba do Cháberu!
     
    05:08
    Pravdepodobne teraz prichádza prvý zákrok pre Kostúra. Jakub Gašparovič sa prebojoval do pásma po pravom krídle a z kruhu nahodil. Kostúrove betóny a hokejka boli v permanencii a pripravené na zásah.
     
    05:19
    Richard Rapáč sa dostal k puku na hraniaci ľavého kruhu a pálil spoza obrancu. Brankár Chábera vytiahol proti popradskému útočníkovi krásny semafor lapačkou!
     
    05:37
    Po strate puku hostí pálil z medzikružia Branislav Rapáč. Jeho strela bez prípravy letela do stredu brány, kde bol Chábera znovu pripravený a stopercentne si s pukom poradil.
     
    06:50
    Bajaruns zo stredného pásma iba nahodil puk do útočnej tretiny. Črtal sa pokus na útok pre "vojakov", no tí nakoniec skončili svoju akciu v strednom pásme.
     
    07:09
    Pavlikovský vystrelil na Kostúra z medzikružia a následne sa ešte do dorážky dostal Lukáš Novák, no na druhýkrát proti popradskému gólmanovi neuspel.
     
    07:52
    Paločko v podstate nechtiac prenechal puk v strednom pásme Paukovčekovi. Nebolo to nakoniec na škodu, pretože Paukvovček vystrelil z pravého kruhu a Chábera spracoval puk ramenom a následne prikryl lapačkou.
     
    08:48
    Paločka v medzikruží odzbrojil Gašparovič a potom už boli domáci hráči zatlačení do stredného pásma. Oba tímy prestriedali.
     
    09:17
    Švec prihrávkou z ľavého kruhu hľadal pred bránkou svojich kolegov, no puk sa nakoniec dokĺzal až ku Kostúrovi, ktorý ho už pre istotu prikryl.
     
    09:22
    Ryzák odtiahol puk k osi ihriska na modrej čiare a vystrelil. Kostúr mal svoju lapačku pripravenú a v nej nakoniec zakotvil vystrelený projektil.
     
    10:37
    Bajaruns nabil na modrú čiaru Gáborčíkovi, ktorého tvrdý projektil smeroval na Cháberu. Nikto z hráčov v bielych dresoch však puk netečoval.
     
    11:50
    Domáci hráči získali puk vo vlastnom pásme po pokuse hostí a streľbu. Kostúr však nakoniec zasahovať nemusel a Popradčania sa dokázali oslobodiť.
     
    12:37
    Denis Hudec tvrdo vypálil od modrej čiary a Kostúr na nejaký moment nevedel, kde sa nachádza puk. Nakoniec ho objavil a pre bezpečnosť svojho tímu ho prikryl.
     
    12:45
    Ďalšia paľba od modrej čiary. Delovka od Richarda Pavlikovského taktiež skončila v Kostúrovej oblasti. Tentokrát si už gólman HK Poprad bol istejší.
     
    14:04
    Kostúr si na svoje konto pripísal úspešný zákrok lapačkou. Peter Mikuš prekorčuľoval po ľavom krídle a z kruhu poľahky nahodil.
     
    14:45
    Obrovská šanca pre domácich! Paukovček z rohu klziska našiel pred bránkoviskom voľného Bartečka. Ten však nepotrestal zlyhanie hostí. Vykonal blafák a potom sa ešte zadovkou snažil hľadať Paukovčeka, no márne.
     
    16:16
    Pavlikovský na modrej čiare našiel Jakúbeka, ktorý sa snažil o streľbu. Jeho príklep nakoniec putoval iba na plexisklo.
     
    17:03
    Uvidíme prvú presilovku v zápase. Radek Dlouhý dostáva dve minúty za držanie a dokonca aj desať minút za nešportové správanie.
     
    17:48
    Hvila tvrdo vypálil od modrej čiary. Chábera veľa toho nevidel, no predsa len akosi dokázal vyraziť puk smerom na sklenenú časť mantinelu.
     
    19:08
    V posledných sekundách presilovky sa domáci ešte dokázali rozmiestniť. Kroták pálil ešte z pravého kruhu, no Chábera a jeho spoluhráči puk upratali do bezpečia.
     
    19:48
    Po tvrdom hite Bajarunsa zostal na ľade chvíľu ležať Jakúbek. Po odpískaní sa však bez problémov postavil a odkorčuľoval na striedačku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry boli aktívnejší domáci hráči, ktorí si vytvorili viacero streleckých príležitostí. Trenčania ťahali za kratší koniec, no takisto sa im Kostúra podarilo párkrát pohroziť. Gól ani na jednej strane nepadol, a tak je stav po 20 minútach 0:0.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:15.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:58
    Gašparovič nahodil od modrej čiary smerom na Kostúra. Ten bol so svojou výstrojou pripravený a nepustil puk za svoj chrbát.
     
    21:37
    Melichárkovo nahodenie od modrej čiary vyzeralo nebezpečne. Do teču a dorážky smeroval ešte aj Patrik Koyš, avšak nakoniec domáci hráči zblokovali puk do rohu klziska.
     
    21:50
    Popradskí hráči rozohrávali chybne. Ich pokus skončil zakázaným uvoľnením a následne sa vhadzuje po pravej ruke brankára Kostúra.
     
    22:01
    Branislav Rapáč sa uvoľnil po pravom krídle a spred bránky sa snažil prihrávať Heizerovi. Nakoniec však brankár Chábera svojou hokejkou pas vystihol.
     
    22:47
    Paukovček získal puk na pravom kruhu a snažil sa ho presunúť krížom ku žrdi. Tam stál Bartečko, no napokon sa on ku zakončeniu nedostal.
     
    24:21
    Kroták z pravého kruhu nahodil pred Cháberu. Tam sa snažil o dorážku Rusnák s Hvilom. Puk sa odrazil od betónu trenčianskeho brankára, ktorý mal potom problém ho prikryť.
     
    24:41
    Trenčín si zahrá v početnej výhode. Lukáš Hvila je potrestaný dvomi minútami za seknutie.
     
    25:31
    Vojakom sa zatiaľ v početnej výhode príliš nedarí. Dvakrát sa už domácim podarilo oslobodiť sa a ešte sme hostí nevideli, aby sa rozostavili v pásme.
     
    25:54
    A presilovka Trenčína sa končí. Jozef Švec dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    26:28
    Hlinka získal pásmo a na modrú čiaru prihral Rehákovi. Jeho delovka smerovala na betóny popradského brankára.
     
    26:45
    Hvila už naskočil na ľad a Poprad mohol hrať presilovku. Pokazil to však Kroták, ktorý vbehol na ľad skôr, než mohol. Domáci tím teda dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    27:09
    Vylučuje sa opäť. Peter Mikuš dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    27:29
    Bartečko príklepom pálil z pravého kruhu, no jeho pokus mieril vedľa bránky
     
    27:45
    Poprad dal gól!
    Popradčania počas presilovej hry štyroch proti trom otvárajú skóre! Bartečko vybojoval puk za bránou a prihral ho pred bránou voľnému LUKÁŠOVI PAUKOVČEKOVI. Jemu strela príliš na hokejku nesadla, no z prvej sa predsa len nejako puk dokotúľal do brány!
    Asistencie: Ľuboš Bartečko a Lukáš Hvila.
     
    28:56
    Poprad sa následne príliš neponáhľa s rozohrávkou vo svojej skrátenej presilovke piatich proti štyrom. Ani už asi nestihne získať útočné pásmo.
     
    29:27
    Dinda získal puk na modrej čiare po buly v pásme a vystrrelil. Chábera si lapačku dostatočne pripravil a zachytil do nej letiacu strelu.
     
    30:00
    Bartečko s Paločkom si šikovne vymenili puk v útočnom pásme a nakoniec Paločko vyskúšal Cháberu. Jeho pokus z ľavého kruhu skončil v lapačke trenčianskeho brankára.
     
    31:10
    Poprad hral aktívne v útočnom pásme, no puk pred Cháberu veľmi neposlal. Nakoniec sa to ľahkým nahodením od modrej podarilo Fabianovi a Chábera pre istotu prikryl.
     
    31:45
    Malina nebezpečne nahodil puk od modrej čiary. Trenčiansky brankár nemal puk pod kontrolou a hneď sa tam teda zrodila trma-vrma. Nakoniec to skončilo prerušením hry kvôli postaveniu útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    32:38
    Gašparovič prekorčuľoval s pukom po ľavom krídle a cez bránkovisko sa snažil hľadať Melichárka, no Kostúr si s pukom poradil.
     
    32:48
    Toto čo teraz predviedol Peter Mikuš, to sa jednoducho nerobí. V strednom pásme atakoval Radomíra Heizera nepríjemne tvrdo a dostáva za to trest do konca zápasu. Mikuš dostáva 5 minút za úder hlavy a krku a trest do konca zápasu.
     
    33:08
    Na úvod, so zmätkami ale predsa sa podarilo Hlinkovi vyhodiť puk cez celé klzisko.
     
    33:37
    Hra bola prerušená. Paukovček ako útočiaci hráč vkročil do bránkoviska a bol okamžite vykázaný. Poprad teda stráca útočné pásmo.
     
    34:20
    Arne Kroták sa odhodlal k strele od modrej čiary. Chábera vyrazil puk pred seba, odkiaľ sa snažil dorážať Paločko, no bránu minul.
     
    35:01
    Hvila vypálil z ľavého kruhu príklepom, no Chábera videl puk stopercentne a vyrazil ho svojou hokejkou.
     
    35:40
    Popradčania sa dopustili školáckej chyby. Richard Rapáč od zadného mantinelu nepresne prihral na modrú čiaru smerom ku Bartečkovi. Puk prenikol až do obranného pásma Popradu.
     
    36:56
    Ďalšia hlúpa chyba domáceho celku. Istú chvíľu ostali domáci štyria a potom nevedel, kto z nich má na ľadovú plochu naskočiť, tak pre istotu naskočili dvaja. Poprad dostáva teda menší trest za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    37:45
    Trenčanom sa pomaličky chýli ku koncu ich dlhé oslabenie, ktoré vďaka chybe Popradčanov sa nakoniec neočakávane skrátilo. Trenčín tri sekundy pred naskočením hráča hostí získava útočné pásmo.
     
    38:49
    Bartečko hľadal dlhou krížnou prihrávkou Fabiana, ale popradský obranca ju nakoniec nezachytil. Nakoniec to vôbec nevadilo, pretože Poprad aspoň získal cenné sekundy.
     
    39:44
    Hlavný rozhodca si na krátky dohovor zavolal Ťavodu. Následne uvidíme vhadzovanie v obrannom pásme HK Poprad.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa domácemu tímu podarilo dostať do vedenia. V 28. minúte otvoril skóre Paukovček.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:09.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:39
    Prvá akcia hostí príliš nevyšla. Z pravého kruhu sa o krížnu prihrávku pokúšal Novák, no Hlinkova hokejka iba stečovala puk, ktorý následne skončil na tribúne.
     
    41:03
    Do zakončenia sa dostal Tibor Melichárek, ktorý Kostúra preveril strelou spomedzi kruhov. Jeho strela mierila presne do stredu bránky, kde bol popradský gólman jednoznačne pripravený.
     
    42:11
    Branislav Rapáč získal puk na obrannej modrej čiare a smeroval do samostatného zakončenia. V ňom však mu hokejku podvihli hosťujúci hráči a zakončil iba nerazantne. Chábera si s pukom poradil.
     
    42:30
    Trenčín si zahrá presilovú hru. Lauris Bajaruns dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    43:01
    Melichárek poslal z osi ihriska na modrej čiare ľahký puk na popradskú bránku. Kostúr svojou výstrojou bezpečne reagoval a zachyti do nej strelu.
     
    43:53
    Branislav Rapáč individuálne získal niekoľko cenných sekúnd pre svoj tím. V strednom pásme bezchybne manévroval s pukom a nenechal ho súperovi len tak zadarmo.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1268 divákov.
     
    45:44
    Trenčín sa príliš nenáhlil do útoku. Hráči totižto neboli všetci čerství, a tak niektorí z nich museli odísť vystriedať, preto aj Pavlikovský riešil situáciu jednoduchým nahodením puku.
     
    47:04
    Lukáš Paukovček vykorčuľoval po pravom krídle, následne sa šikovne z kruhu dostal pred bránkovisko, no so zakončením až príliš dlho čakal. Nakoniec Cháberu neprekonal, keďže mieril mimo!
     
    48:03
    Trenčín dal gól!
    Trenčania vyrovnávajú stav stretnutia na začiatku 49. minúty! Po chybe Denisa Šterbáka v rozohrávke získal puk v medzikruží RÓBERT PETROVICKÝ, ktorý sa v následnom zakončení nemýlil a šancu premenil!
    Bez asistencie.
     
    48:50
    Rehák sa dostal k puku na pravom kruhu. Neváhal a okamžite poslal puk na Kostúra. Popradský brankár ho skrotil na svojej hrudi.
     
    49:16
    Dinda prihral za bránou Bartečkovi. Popradský hráč sa následne natlačil pred bránku, no Cháberu sa mu nepodarilo prekonať.
     
    49:40
    Gašparovič sa takisto odhodlal k strele. Jeho pokus z hranice na pravom kruhu šiel na bránku a Kostúr musel zasahovať svojou vyrážačkou.
     
    50:13
    Dvakrát v krátkom časovom slede bola hra prerušená v obrannom pásme Dukly. Išlo o malé chybičky na vhadzovaní.
     
    50:47
    Hlinka obkorčuľoval prakticky celé pásmo a následne od modrej čiary nahodil na Kostúra. Gólman Popradu puk videl a likvidoval ho na svojom betóne.
     
    51:58
    Dinda sa zavrel s pukom v rohu klziska. Následne mu ho hráči Dukly Trenčín odobrali a poslali ho von z obranného pásma.
     
    52:25
    Kroták spred bránky šikovne tečoval strelu od Suchého z modrej čiary. Chábera ostal zaskočený, no jeho betón bol na zákrok pripravený.
     
    53:28
    Branislav Rapáč vykorčuľoval s pukom z pásma a potiahol ho až do útočnej tretiny. Bekhendom prihral na pravú stranu Paločkovi, ktorý pálil. Ján Chábera s istotou zasahoval.
     
    54:26
    Hvila manévroval s pukom v útočnom pásme, nakoniec sa snažil na modrej čiare nájsť svojho spoluhráča. Potom však puk iba preletel cez pásmo.
     
    54:31
    Popradčania sa budú musieť brániť. Lukáš Hvila odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie. Odsedí si dve minúty.
     
    55:15
    Za bránkou možno aj s dopomocou spadol Paukovček. Hlavný rozhodca prerušil hru, no nakoniec to kvôli nedovolenému zákroku nebolo.
     
    55:23
    Presilovka Dukly sa v tejto chvíli končí. Denis Rehák dostáva dve minúty za držanie.
     
    55:53
    Popradčania mali šťastie v nešťastí! Dinda sa snažil z rohu klziska nahrať krížom Suchému, no puk zachytil hosťujúci hráč. Ten ho okamžitep oslal pred bránku Michalovi Hlinkovi, no ten nakoniec až príliš čakal so zakončením a potom mu ešte aj Kostúr vypichol puk.
     
    56:00
    Poprad bude hrať presilovku štyroch proti trom. Richard Pavlikovský dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    56:48
    Lukáš Hvila pálil príklepom z pravého kruhu, nakoniec však nastrelil iba bočnú konštrukciu brány.
     
    57:17
    Hvila sa dostal k puku na modrej čiare, potiahol ho bližšie do medzikružia a potom prihrával Richardovi Rapáčovi. Ten však zakončoval nakoniec iba mimo bránky!
     
    57:30
    Trenčín dal gól!
    Dukla sa dostáva do vedenia v zápase a tento gól môže byť nakoniec aj rozhodujúci! Po skončení trestu DENISOVI REHÁKOVI tento hráč okamžite naskočil na ľad. Spracoval si v rýchlosti prihrávku na útočnej modrej čiare, išiel sám na Kostúra a strelou nad vyrážačku ho prekonal!
    Asistencie: Denis Hudec a Michal Hlinka.
     
    57:55
    Navyše Poprad bude hrať prakticky do konca celého zápasu oslabenie. Arne Kroták dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    57:55
    Oddychový čas pre Trenčín!
     
    58:01
    Na ľad už naskočil aj Pavlikovský a Trenčín teda od tejto chvíle do konca tretej tretiny bude hrať presilovku piatich proti trom.
     
    59:00
    Pavlikovský prevetral Kostúrovu vyrážačku, následne hosťujúci hráči aj naďalej ostávajú v útočnom pásme.
     
    59:31
    Rehák nahodil na bránku a dorážať sa ešte snažil Hlinka. Puk však mal pevne v moci Kostúr a nepustil ho od seba. Vyzerá to tak, že Dukla už dotiahne tento zápas do víťazného konca. Na hráčoch hostí je vidieť už značnú pohodu.
     
    59:32
    Oddychový čas pre Poprad!
     
    59:38
    Brankár Kostúr odchádza z ľadu, Poprad to ešte skúša pomocou powerplay!
     
    Koniec zápasu.
     
    Trenčania teda predviedli úspešnú tretiu tretinu, v ktorej strelili dva góly. Najprv sa v 49. minúte presadil Petrovický a o osude stretnutia rozhodol Rehák.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:47:36)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 28. Paukovček (Bartečko, Hvila) – 49. Petrovický, 58. Rehák (Hlinka, D. Hudec)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Dinda, D. Šterbák, Fabian (A), Malina, Ťavoda, Gáborčík – Bartečko (A), Paukovček, Paločko – Kroták (C), Rusnák, Hvila – R. Rapáč, Heizer, B. Rapáč – Štrauch, Bajaruns, Števuliak
    HK DUKLA Trenčín: Chábera (Kutej) – Pavlikovský (A), Rehák, Mikuš, Holenda, Drgoň, Ryzák, Nechala, Toman – Novák, R. Dlouhý, Hlinka – Gašparovič, Petrovický (C), Melichárek (A) – Jakúbek, Švec, D. Hudec – Koyš, Zlocha, Zaremba

    Rozhodca: Štefik – Jobbágy, Rovenský

    Diváci: 1268