Košice – B. Bystrica 4:2 (kon.) | Martin – Skalica 4:3 (kon.) | Poprad – Trenčín 1:2 (kon.)
Zvolen – Nitra 1:6 (kon.) | Piešťany – Žilina 2:3 (kon.)
koniec
HC Košice
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 13.11.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a HC 05 iClinic Banská Bystrica, domáci celok si po výhre 4:2 pripíše Ďalšie tri body do tabuľka. Naopak, Banská Bystrica odíde z východného Slovenska naprázdno.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 23:19

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme ešte pekný zvyšok večera. (19:42:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Veľká smola Dudáša, ten sa opätovne dostal k puku, tentokrát opečiatkoval opačnú žrď svätyne Banskej Bystrice!
     
    59:10
    Dudáš mohol pridať gólovú poistku, po šprintérskom súboji v strede klziska ale trafil len žrď na prázdnej bránke súpera!
     
    58:50
    Corbeil je von z bránky, Banská Bystrica hrá power play!
     
    58:00
    Pri pohľade na ľadovú plochu už takmer nič nenasvedčuje tomu, že by sa dnes malo predlžovať. Košice hrajú presne to, čo potrebujú a súpera k puku nepúšťajú.
     
    57:10
    Puk do priestoru medzikružia Biceka, ten ustál situáciu, kedy stál až proti trojici hráčov, dokázal si „odblokovať“ hokejky aj nádherne vypáliť z otočky, Corbeil intuitívne vyrazil.
     
    56:40
    Košičania puk podržali pred Corbeilom, následne ho aj nahodili na jeho bránu. Domáci sa teraz síce neprezentovali tvrdšími strelami, vyčítať im to ale nemožno.
     
    56:10
    Nádej na vyrovnanie klesá hosťom s každou pribúdajúcou sekundou, pri vylúčení Rosandiča to navyše bude mať Banská Bystrica už len veľmi ťažké.
     
    56:06
    Banská Bystrica – Rosandič – 2 minúty za podrazenie.
     
    55:15
    Macejko bol na modrej čiare osamotený, jeho strela švihom ešte mohla priniesť dorážku domácich, obrana Banskej Bystrice si ale s celou situáciou poradila,
     
    54:50
    Stále tak žije šanca pre hostí, ktorí sa ale urýchlene musia presunúť pred Halásza a tam založiť najnebezpečnejšiu akciu, zdá sa totiž, že bez nej gól do siete neprejde.
     
    54:12
    Napokon sa nebude ani telefonovať, hlavní arbitri celú situáciu posúdili inak, ako by si domáci celok želal. Pokračuje sa tak za stavu 4:2.
     
    54:12
    Košiciam sa podarilo skórovať, zdá sa však, že tento presný zásah uznaný nebude. Priznám sa, netuším, kvôli čomu.
     
    53:50
    Navyše, hráči Banskej Bystrice sa teraz sami pripravili o šancu zaútočiť, keď sa nevyhli ofsajdu.
     
    53:40
    Košice teraz svojmu súperovi nedovoľujú absolútne nič, dokonca ani len prechod s pukom stredným pásmom. TO hosťom rozhodne nevyhovuje.
     
    52:50
    Boltun mohol definitívne rozhodnúť, keď sa osamotený rútil na Corbeila. Boltun si chcel gólmana Bystrice vychutnať a technickou parádou ho donútil k intuitívnemu vymršteniu ľavého betóna.
     
    52:20
    S HC 05 to vyzerá zle – nedobre. Čas na vyrovnanie sa totiž poriadne kráti, navyše, teraz už nestačí streliť len jeden gól.
    Marek BARTÁNUS - 4:2
     
    51:36
    Košice dali gól!
    Banská Bystrica teraz možno trochu zbytočne otvorila zadné vrátka, výsledkom čoho bola šanca Bartánusa, ktorý si do nej nakorčuľoval z ľavej strany a kapitán domácich, MAREK BARTÁNUS takéto šance jednoducho premieňa.
     
    50:45
    Majdan sa nemohol prizerať prílišnej aktivite Pavúka v strednom pásme, preto ho tvrdo, no čisto poslal k ľadu a puk tak vybojoval pre svoj tím.
     
    49:45
    Čerstvé sily v útočnej tretine Košíc príliš veľa vody nenamútili, pokus o kombináciu v priestore medzikružia skončil len na pozornej obrane.
     
    49:10
    Domáci i hostia boli na ľadovej ploche pomerne dlho, preto po tom, čo Hrnka puk len vyhodil z obrannej tretiny, odišli prestriedať.
     
    48:40
    Aj preto sa hra presunula až na opačnú stranu klziska, kde Halász dobrým zákrokom nedovolil puku zatrepotať sa v sieti.
     
    48:10
    Naopak, aktívny Boltun si po tom,čo sa predral cez dvojicu súperov pýtal faul, hvizd hlavných arbitrov napokon neprišiel.
     
    47:40
    Banskobystričania s úmyslom o okamžitú odpoveď usadení v pásme svojho súpera, tam ale s pukom príliš dlho nekombinovali.
    Jakub SUJA - 3:2
     
    47:18
    Košice dali gól!
    Košice sa opätovne dostávajú do vedenia, tento gól prišiel prakticky ako blesk z jasného neba, v konečnom dôsledku ale toto nebude zaujímať nikoho. Strelecky sa presadil JAKUB SUJA. Asistencie: Marek Bartánus, Jiří Bicek.
     
    47:00
    Čas teraz plynie poriadne rýchlo, keďže sa už dlhšiu dobu neprerušovalo. Oba celky tak musia striedať počas hry, čo na jej tempo vplýva nepriaznivo.
     
    46:20
    Pokračovalo sa tak za Corbeilom, ani tam ale puk na dlhší čas neudržal, keďže obrana HC 05 si s ním odkázala dobre poradiť.
     
    45:35
    Súboje v strednom pásma, hráči Banskej Bystrice tade prechádzali s cieľom dostať sa až pred Halásza, Košice im to dobre znemožnili.
     
    45:00
    Bortňák sa teraz musel v útočnej tretine s pukom obtočiť okolo vlastnej osi, napokon ale predsa len neprihrával zle, no puk preletel celou šírkou klziska.
     
    44:15
    Puk po buly smeroval na hokejky domácich, ktorí ho dobre nahadzovali na Corbeila, ten zacítil nebezpečenstvo a radšej ho tak prikryl.
     
    44:00
    Banská Bystrica puk odpálila z obrannej tretiny nedovoleným spôsobom, píska sa icing.
     
    43:22
    Napokon z toho bol celkom všedná situácia, keď si obrana s nahodeným pukom dokázala dobre poradiť. Nasledovalo viacero nepresností.
     
    42:40
    Nepresnosť na strane hostí, tí ale súpera dobre napádali a donútili ho nakorčuľovať až k vlastnej bránke, odkiaľ budú chcieť Košice rýchlo rozohrať.
     
    42:15
    Dvojica hráčov – domáci a hosťujúci teraz plnou rýchlosťou vpálili do bránky Halásza a „odniesli“ ju až na zadný mantinel, technici Steel arény ju musia vrátiť na pôvodné miesto.
     
    41:27
    Češík získal pri mantineli puk, ktorý Lelkešovi odskočil od hokejky, následne ho ale z prvej posielal len do priestoru, kde bola Banská Bystrica v presile.
     
    41:00
    Ubehla minúta tretej tretiny, Banská Bystrica si za tento čas medzi sebou prakticky nedokázala ani len presne posunúť puk. Vhadzovať sa bude opäť pred Corbeilom.
     
    40:-5
    Hrnka to teraz nemyslel vôbec zle, keď spoza bránky posielal puk bekhendom pred priestor troch žrdí, tam ale chýbali jeho spoluhráči.
     
    40:10
    Úvodné buly tretej časti hry pre Banskú Bystricu, ktorá si ale smerom dopredu príliš nezahrala a bude sa musieť brániť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa prostredná časť zápasu, podobne, ako v prvej tretine, tak aj v tej druhej sme videli po góle na oboch stranách, čo znamená pokračujúcu remízu.

    Pomer striel po druhej tretine: 17:10

    Tretia tretina sa začne približne o 19:06.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:50
    Banská Bystrica kombinovala za bránkou súpera, tam ale na Košice nič zaujímave nevymyslela.
     
    39:20
    S Pavúkom to ale napokon vyzerá podstatne lepšie, ako s Loskotom a v hre pravdepodobne ešte bude pokračovať.
     
    39:11
    Pavúk teraz ostáva ležať na ľadovej ploche po tom, čo narazil do mantinelu a zrejme bude musieť byť ošetrený, tak toto je na zranenia skutočne smolný zápas.
     
    38:55
    Na opačnej strane klziska zasa snaha Košíc o gól do šatne, tá v tomto prípade vytúženým presným zásahom korunovaná nebola.
     
    38:20
    Hostia po buly získali puk na svoje hokejky, ten smeroval až na modrú čiaru, odkiaľ síce poletel bližšie k bránke, bol ale dobre zblokovaný.
     
    38:07
    Hra sa presunie pred Halásza, vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    37:50
    Košičania s pukom na hokejkách a s úmyslom poslať ho cez stredné pásmo až do toho útočného, priestor červenej čiary bol však príliš prehustený.
     
    36:30
    O čosi aktívnejšie predsa len Košice, jeden z ich hráčov ale padol po tesnom súboji v rohu klziska a v hre tak nemohol pokračovať.
     
    35:46
    Oba celky teraz v obranných radoch na výbornú, najskôr sa o založenie útočnej akcie pokúšali hostia, následne aj Košice, ani jeden z menovaných tímov sa nepresadil.
     
    35:10
    Navyše, odtiaľ prišiel len nepresvedčivý pokus o vysunutie jedného z hráčov HC 05, ktorý znamenal zakázané uvoľnenie.
     
    35:00
    Do konca prostrednej časti hry nám ostáva ešte 5 minút, puk na hokejke majú v tejto chvíli hostia, tí ale kombinujú len za vlastnou svätyňou.
     
    34:37
    Košičania sa rýchlo presunuli až pred Corbeila, kde to pre nich vyzeral dobre vzrušenie ale bolo napokon zbytočné. Píska sa totiž postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    34:00
    Súboj dvoch 20 za bránou Halásza zvládol síce lepšie Galamboš, tomu bol ale puk dobre odobratý a kombinovať s ním bude môcť Macejko.
     
    33:10
    Ten by Košice radi strelili už pri svojej snahe o získanie puku v útočnej tretine, v priestore ľavého mantinelu to ale bolo prehustené a vydolovať tu puk takmer nemožné.
     
    32:42
    Rýchly hokej je dnes vzácne vyrovnaný, repete vlaňajšieho finále na ľade košickej Steel arény môžeš rozhodnúť akýkoľvek ďalší gól.
    Ondrej MIKULA - 2:2
     
    32:00
    Banská Bystrica dala gól!
    Je opäť vyrovnané. Strela švihom od modrej čiary v podaní ONDREJA MIKULU, Halász mal teraz zakrytý výhľad a na letiaci puk tak nedokázal včas zareagovať. Asistencia: Marcel Petran.
     
    31:30
    Dnes aktívny Jenčík si s pukom nakorčuľoval spoza brány až pred priestor troch žrdí, kde dvakrát ohrozil Corbeila, ani v jednom z prípadov sa puk v sieti nezatrepotal.
     
    31:06
    Corbeil teraz musel lapačkou prikrývať puk smerujúci priamo do jeho siete, na svoje konto si tak pripísal ďalší dobrá zákrok.
     
    30:55
    Dudáš nahadzoval puk do útočnej tretiny, tam ale stáli jeho spoluhráči len v ofsajdovej pozícii, preto museli vykorčuľovať do stredného pásma.
     
    30:00
    Osobné súboje dnes vidíme vo veľko počte, jeden z nich sa odohral aj za bránkou hostí, kde sa ich hráči napokon puku dokázali zmocniť.
     
    29:15
    Košičania vyhrali buly v útočnej tretine, aj preto jeden z ich hráčov okamžite pálil od modrej čiary, puk bol však ešte pred bránou dobre zastavený obranou HC 05.
     
    28:45
    Handlovský bol teraz v útočnej tretine veľmi aktívny, keď dokázal Halászovi niekoľkokrát poriadne pohroziť, domáci gólman bol ale vo všetkých prípadoch úspešnejší.
     
    27:45
    Vhadzovalo sa pred Halászom i Corbeilom, v oboch prípadoch sa ale puku zmocnil brániaci sa tím, nebezpečenstvo sme preto nesledovali.
     
    27:35
    Aj Banská Bystrica sa dokázala dobre ubrániť, jej hráči sa následne dokázali veľmi rýchlo presunúť stredným pásmom až do toho útočného a preveriť tam pozornosť Halásza.
     
    27:10
    Hostia kombinovali v pásme svojho súpera, tam ale puk niekoľkokrát len preletel priestorom, kde nik nestál, aj preto sa Košice vydajú na útočný výpad.
     
    26:10
    Hrá sa zo strany na stranu, rýchly hokej neprináša v tejto chváli žiadne presné strelecké zakončenia, Halász sa tak rozcvičuje vo svojej „klietke“.
     
    25:35
    Bartánus sa ale dostal k puku, z ľavého kruhu na vhadzovanie pritom dokázal nájsť priestor troch žrdí, preveril tak ale iba pozornosť Corbeila, ktorý nezaváhal.
     
    25:20
    Zvádzané súboje v rohu klziska za Corbeilom, puk po dlhom boji napokon pre Banskú Bystricu.
     
    24:40
    Kytnárov nahodený puk pred bránku nebol vôbec márny, tam ale nestál ani jeden z hráčov odetých v červenom a Halász tak dokázal pohotovo vykopnúť.
     
    23:52
    Zigo sa tak z trestnej lavice porúčal predčasne, Banská Bystrica sa v tomto stretnutí bude musieť na svojho súpera gólovo doťahovať.
    Eduard ŠEDIVÝ - 2:1
     
    23:28
    Košice dali gól!
    Domáci sa usadili počas presilovej hry v útočnej tretine, k priestoru pravého kruhu na vhadzovanie dostal EDUARD ŠEDIVÝ dobrú prihrávku, ktorú zúžitkoval na gól. Asistencia: Jiří Bicek.
     
    22:35
    Na opačnej strane klziska rozohrával Handlovský spoza brány nepresne, tým dovolil Košiciam prečkať záverečné sekundy oslabenia v strednom pásme.
     
    22:03
    Takmer okamžite po buly prišlo k priamemu ohrozeniu hosťujúcej svätyne, Corbeil ale zareagoval na letiaci puk výborne a ukryl ho medzi betónmi.
     
    21:58
    Banská Bystrica – Tomáš Zigo – 2 minúty za hákovanie.
     
    21:20
    Banská Bystrica dohráva svoju presilovú hru, v tejto chváli sa jej ale vôbec nedarí, hostia sa s pukom nedokážu usadiť pred Halászom.
     
    20:50
    Napokon z toho bolo dobré vyhodenie puku, keďže hosťujúci celok ho nedokázal zachytiť ani v strednom pásme.
     
    20:10
    Úvodné buly v prospech Košíc, puk smeroval do obrannej tretiny domácich, kde sa ho zmocnil Dudáš, avšak ten rozohrával nepresne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina dnešného stretnutia, oba celky v nej dokázali raz skórovať, čo znamená vyrovnaný stav – 1:1. Banská Bystrica v druhej časti hry nebude môcť počítať s Loskotom, ktorý okamžite poputuje do jednej z košických nemocníc, Košice zasa s Lapšanským, ktorý inkasoval trest v hre.

    Pomer striel po prvej tretine: 8:5

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    Snaha Banskej Bystrice gól síce nepriniesla, Handlovský sa už ale zapojil do hry, čo znamená presilovú hru hostí.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva ešte jedna minúta.
     
    18:25
    Košičania s pukom kombinovali vo vlastnej tretiny, odtiaľ sa ale veľmi rýchlo presunuli až pred Corbeila, Jenčík sa na neho rútil osamotený v úniku, gól ale nestrelil.
     
    18:00
    Po očistení ľadovej plochy od krvi pokračujeme v hre, hosťujúci celok bude mať po vypršaní Handlovského trestu výhodu 3-minútovej presilovej hry.
     
    17:35
    Lapšanský dostáva trest v hre za napadnutie hlavy a krku, jeho tím to oslabí na 5 minút.
     
    17:35
    Banská Bystrica – Handlovský – 2 minúty za seknutie.
     
    17:35
    S Loskotom to nevyzerá vôbec dobre, ľadovú plochu bude musieť opustiť za mohutného potlesku domácich tribún na nosidlách!
     
    17:35
    Ale pozor! Loskot sa následne v strednom pásme poriadne tvrdo zrazil s jedným z hráčov Košíc a nehybne ostáva ležať na ľadovej ploche! Loskot je už v opatere domácich i hosťujúcich lekárov, ako i záchrannej služby!
     
    17:25
    Domáci mohli po druhýkrát inkasovať, Banská Bystrica sa Loskotom ocitla pred Halászom, ktorý senzačným zákrokom na bránkovej čiare podržal Košice.
     
    16:40
    Puk smeroval na modrú čiaru k Pavúkovi, ktorý ho ale nedokázal zachytiť, následne sa tak museli Košice brániť. Strela po ľade ale Halászovi výrazné problémy nenarobila.
     
    16:15
    Do puku sa oprel aj Suja, strela tentokrát smerovala z priestoru medzikružia, Corbeil ale pozorný a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    15:45
    Richard Jenčík dokorčuľoval zdanlivo stratený puk v útočnom pásme a bola z toho ešte zaujímavá situácia, keďže jeho strelu švihom musel Corbeil vytesniť ramenom.
     
    15:25
    Zakázané uvoľnenie na strane Košíc.
     
    14:35
    Kytnár teraz vzal zodpovednosť na seba a puk posielal od modrej čiary smerom na bránku Halásza, ktorú ale napokon puk nezasiahol.
     
    14:00
    Adam Lapšanský teraz v útočnom pásme odvážne napádal dvojicu korčuliarov HC 05, tí v rohu klziska získali puk pre červených.
     
    13:20
    Pokus Banskej Bystrice o kombináciu v útočnom pásme skončil až priveľmi rýchlo, hostia si puk posunuli len raz popri mantineli, tam boli domáci dobre postavení.
     
    13:00
    Košičania boli pri chuti a ihneď chceli pridať aj druhý gól, teraz to ale s aktivitou mierne prehnali, výsledkom čoho bolo len zakázané uvoľnenie.
    Adam LAPŠANSKÝ - 1:1
     
    12:06
    Košice dali gól!
    Máme vyrovnané! Košičania využívajú presilovú hru po tom, čo sa na ľavej strane do puku poriadne oprel ADAM LAPŠANSKÝ a takmer pretrhol sieť na bránke. Asistencie: Peter Bartoš, Eduard Šedivý.
     
    11:50
    Suja opätovne pálil, tentokrát presný nebol, k puku sa ale dostal Šedivý, ktorý sa do neho poriadne oprel, avšak Corbeil dobre zrazil do rohu klziska.
     
    11:25
    Suja teraz spomedzi kruhov pokúšal šťastie, stalo sa tak už po krátkej kombinácii Košíc v útočnom pásme, trafil ale len hruď Corbeila.
     
    11:10
    Banská Bystrica – Zigo – 2 minúty za držanie.
     
    11:00
    Na opačnej strane sme sledovali útočnú snahu Banskej Bystrice, po krátkej kombinácii prišlo k zblokovanému pokusu spomedzi kruhov na vhadzovanie.
     
    10:10
    Hričina sa pokúšal o nahodenie puku pred priestor bránky, trafil však len bočnú sieť, kde sa Banská Bystrica dokázala puku zmocniť.
     
    09:35
    Košičania so snahou o vyrovnanie, puk teraz držia v priestore Corbeila, je to ale len za jeho „klietkou“, kde sú hostia s dostatočným počtom obrancov.
    Patrik LAMPER - 0:1
     
    07:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Povestné nedáš – dostaneš platilo aj v tomto prípade. Róth teraz obišiel bránku súpera, následne puk naservíroval pred priestor troch žrdí, odkiaľ sa už PATRIK LAMPER mýliť nemohol. Asistencia: Mário Róth.
     
    07:40
    Unavení hostia odišli striedať, aj preto puk po dlhšej dobe odovzdali len na hokejky svojho hostiteľa.
     
    07:00
    V momente, keď Rosandič naskočil na hraciu plochu, mali domáci viacero príležitostí, puk v bránke napokon neskončil.
     
    05:25
    Banská Bystrica mohla prehrávať! Puk sa teraz odrazil tak, že Corbeil sa nevedel zorientovať a zasahoval práve pri opačnej žrdi, Suja voľný puk nedokázal „vyškriabať“ z bočnej siete!
     
    04:55
    Podobne, ako tomu bolo pri presilovke hostí, aj teraz je puk častejšie v strednom pásme, ako pred bránkou. V týchto chvíľach to vyhovuje nepochybne viac HC 05.
     
    04:35
    Domáci sa preto usadili v útočnej tretine, kde chceli presnejšie zakombinovať, Banská Bystrica sa ale v úvode oslabenia dobre bránila.
     
    03:59
    Začína sa presilová hra Košíc, tie budú mať k dispozícii takmer dve minúty výhody o jedného muža na ľadovej ploche.
     
    03:56
    Banská Bystrica – Rosandič – 2 minúty za hákovanie.
     
    03:30
    Češík dostal v strednom pásme puk na svoju hokejku a vydal sa na výpad, spoza obrancu pritom nezakončoval vôbec zle, puk ale minul priestor troch žrdí.
     
    03:05
    Situácia sa teraz niekoľkokrát zopakovala, Banská Bystrica v útočnom pásme nedostala dostatok priestoru na to, aby dokázala presnejšie zakombinovať.
     
    02:20
    Košičania prečkali úvodné sekundy v oslabení pomerne jednoducho, puk totiž letel len popri mantineli, odkiaľ ho domáci dokázali vyhodiť do stredného pásma.
     
    01:59
    Košice – Lelkeš – 2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    01:44
    Pokusy o rozohrávku v strednom pásme na strane domácich i hostí postrádali presnosť, aj preto puk putoval k bránke Corbeila, ktorý sa po ňom naťahovať nemusel.
     
    01:10
    Košičania boli v tomto priestore veľmi aktívni, puk však na svojich hokejkách nemali. Hostia ho tak pomerne ľahko dokázali odpáliť aspoň za Halásza.
     
    00:30
    Naopak, hráči odetí v červenom sa prezentovali len nepresnou rozohrávkou, ktorá znamenala zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po ľavici Corbeila.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk získala na svoje hokejky Banská Bystrica, jej hráči ale útočnú akciu založiť nedokázali.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už nastúpení na modrých čiarách, čaká nás ešte hymna Slovenskej republiky, po ktorej už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Dudáš, Cebák, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Macejko – Bartoš (A), Hrnka, Lapšanský – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Boltun, Češík, Lelkeš – Bortňák, Jenčík, Hričina, Šoltés.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Corbeil (Nagy) – Ďatelinka, Sandgren, Jankovič, Šmach, Gründling, Rosandič, Petran – Majdan, Galamboš, Tománek – Jankovič, Kytnár, Handlovský – Gašpar, Handzuš, Mikula – Lamper, Zigo, Róth

    Rozhodca: Baluška, J. Konc – Gajan, Holienka.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci 20. kola je na programe aj finálová repríza z vlaňajšej sezóny, v ktorej si v metropole východného Slovenska zmerajú sily Košice s Banskou Bystricou.

    Domáci hokejisti vstupujú do duelu z piatej pozície a so štvorbodovou stratou na svojho dnešného súpera. Košičania doposiaľ v 20 zápasoch získali 32 bodov a celkové skóre 46:35. Zverenci trénera Rostislava Čadu inkasovali vôbec najmenej gólov spomedzi všetkých účastníkov Tipsport Ligy. Potvrdzuje to aj ich výsledok z posledného stretnutia, v ktorom v Žiline zvíťazili pomerom 3:0. Za zmienku stojí fakt, že brankár Tomáš Halász pod Dubňom nastúpil iba na svoj štvrtý tohtosezónny zápas, vychytal druhé čisté konto a celkovo doposiaľ inkasoval iba dvakrát a drží si vynikajúcu úspešnosť 97.26%.

    Hosťom z Banskej Bystrice patrí v tabuľke priebežná strieborná pozícia. Stredoslováci majú na svojom konte o spomínané štyri body viac ako Košičania a zverenci trénera Vladimíra Országha si držia aj výborný pomer strelených a inkasovaných gólov 53:37. Banskobystričania tak majú po Košiciach doposiaľ druhú najlepšiu defenzívu v celej súťaži. Naposledy sa predstavili na domácom klzisku, kde zdolali silnú Nitru 4:2, pričom v zápase zažiaril 27-ročný krídelník Ondrej Mikula, ktorý dosiahol hetrik.

    Začiatok finálovej reprízy je v košickej Steel aréne naplánovaný na 17:30. Zostaňte s portálom Onlajny.eu a z duelu vám určite neunikne nič podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 13. Lapšanský (Bartoš, Šedivý), 24. Šedivý (Bicek), 48. Suja (Bartánus, Bicek), 52. Bartánus – 8. Lamper (Róth), 32. Mikula (Petran)


    HC Košice: Halász (Melicherčík) – Dudáš, Cebák, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk, Macejko – Bartoš (A), Hrnka, Lapšanský – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Boltun, Češík, Lelkeš – Bortňák, Jenčík, Hričina, Šoltés.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Corbeil (Nagy) – Ďatelinka, Sandgren, Jankovič, Šmach, Gründling, Rosandič, Petran – Majdan, Galamboš, Tománek – Jankovič, Kytnár, Handlovský – Gašpar, Handzuš, Mikula – Lamper, Zigo, Róth

    Rozhodca: Baluška, J. Konc – Gajan, Holienka