Šaľa – Slovan Bratislava U21 2:1 (kon.) | Sereď – Borčice 1:0 (kon.) | Senec – Nové Mesto n/V 4:2 (kon.)
B. Bystrica – Dunajská Lužná 3:0 (kon.) | Poprad – Haniska 4:1 (kon.) | Spiš. N. Ves – Teplička n. Váhom 1:0 (kon.)
Prešov – Bardejov 2:1 (kon.) | L. Mikuláš – MFK Zvolen 2:0 (kon.) | R. Sobota – Košice 1:2 (kon.)
koniec
FK Poprad
4:1 (3:1)
FK Haniska
Sobota 07.11.2015, 13:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Prajem vám pekný obedový čas, vážení priaznivci druholigového futbalu! DOXXbet liga dnes pokračuje 16. kolom, v ktorom v sobotu uvidíme päť stretnutí a jedno stretnutie sa odohrá v nedeľu. V národnom tréningovom centre budú môcť diváci sledovať súboj FK Poprad s FK Haniska. Zápas sa začne o 13:00.

    FK Poprad
    Popradčanom patrila pred 14. kolom siedma pozícia, no po následných dvoch úspešných zápasoch doma s Dolným Kubínom a v Tepličke nad Váhom sa Podtatranci vyšplhali na 4. priečku tabuľky. Zápas s Kubínom zvládli jednoznačne, keď klub z Oravy porazili 4:1. Hetrikom sa vyznamenal Rudolf Bilas, ktorý skóroval v 5., 51. a 60. minúte. Popradským futbalistom sa potom podarilo naplno bodovať aj pri Žiline, kde teda v Tepličke uhrali výsledok 2:4. Vylepšili si teda aj skóre. To má momentálne pomer priaznivý, a to 24:18. Za Popradom sú v tabuľke Liptovský Mikuláš a Zvolen iba o skóre a tri body Poprad stráca na tretí Prešov.

    FK Haniska
    Haniska, ktorá sa nachádza v okrese Košice-okolie, patrí aktuálne 7. pozícia so ziskom 21 bodov, ktoré vybojovala vďaka šiestim výhram a trom remízam. Haniska má skóre 15:18 a patrí k menej často skórujúcim tímom tabuľky. Haniska sa naposledy predstavila pred domácou kulisou. S Tatranom Liptovský Mikuláš remízovala 1:1 a v predošlom zápase DOXXbet ligy taktiež nebodovala v domácom prostredí naplno. Po výsledku 0:1 si body odviezla Teplička nad Váhom. Haniska musí v tabuľke utekať pred ôsmou Lokomotívou Košice, ktorá má 18 bodov a určite sa chce priblížiť postupovej „šestke“. Momentálne na trojicu Poprad, Liptovský Mikuláš, Zvolen stráca dva body.

    Toto stretnutie bude druhé vzájomné v tejto sezóne. V prvom súboji, ktorý sa odohral 29. augusta na štadióne Hanisky, boli úspešnejší domáci futbalisti, ktorí porazili Poprad najtesnejším výsledkom 1:0.

    Poprad bude určite chcieť pred svojimi priaznivcami napraviť zlyhanie z 5. kola a získať ďalšie dôležité tri body pre postup do nadstavby. Zápas môžete sledovať aj vďaka on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Želám vám pekný futbalový zážitok!
    Záver predzápasovej rozcvičky

     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Palša, Bendík (C), Streňo, Palutka, Janigloš, Bilas, Ferenc, Lukáč, Ujčík
    Náhradníci: Rams, Šuľa, Durkot, Biskup, Zápotoka, Malec, Turlík

    FK Haniska: Suchý – Maťaš, Gorej, Klimek, Seman, Beck, Horváth, Pekár, Leško, Kolbas, Majerník (C)
    Náhradníci: Fedor, Laczko, Nagy, Hrubovčák, Novotný, Pástor, Kovács

    Rozhodca: Kráľovič – Benko, Mihalík.
     
    Prajem vám príjemný deň z národného tréningového centra v Poprade, kde o niekoľko minút začne stretnutie DOXXbet ligy medzi FK Poprad a FK Haniska. Počasie na futbal je ideálne. Vietor fúka slabou rýchlosťou 2 m/s, pod Tatrami máme 15 °C a obloha je zamračená. Slnko teda nemôže hráčov v žiadnom smere obťažovať.
    Poprad – biele dresy, Haniska – oranžové dresy


     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia patril hráčom hosťujúceho tímu. Na útočnej polovici sa Seman snažil uvoľniť do medzery Maťaša. Tomu lopta ušla a rozohrávať môže Huszárik.
     
    2
    Domáci Erik Streňo bol tvrdo zasiahnutý nohou Matúša Pekára. Istú chvíľu mu trvalo, kým sa postavil z trávnika. Hráč Hanisky ostáva nepotrestaný, rozhodca dôkladne nevidel celú situáciu.
     
    3
    Gorej sa pri bránkovej čiare ocitol obkliesnený, a tak loptu iba urýchlene odkopol za postrannú čiaru. Poprad môže útočiť po autovom vhadzovaní.
     
    4
    Lopta sa dostala do šestnástky, kde lietala vo vzduchu. Ujčík s Lukáčom si ju dobre nespracovali a po jemnom dotyku loptu lapil brankár Suchý.
     
    5
    Lukáč sa snažil zabehnúť za obranu a pýtať si loptu od Bilasa. Bilas jeho pohyb zaznamenal, no poslal mu nepresnú prihrávku.
     
    6
    Seman si pri súboji s Jurčom dopomohol útočným faulom. Hlavný rozhodca nečakal dlho a loptu prenecháva domácim hráčom.
     
    7
    Rudolf Bilas krásnou priamočiarou prihrávkou našiel nabehnutého Erika Streňa na hranici šestnástky. Streňo ideálne vystihol medzeru, loptu si spracoval, ocitol sa v tutovke, no Suchý rukou vyrazil loptu na rohový kop!
     
    8
    Kolbas prihrával po pravej strane smerom na Maťaša. Streňo bol teraz platný aj v obrane a loptu vyrazil za čiaru, no tečoval ju ešte hráč Hanisky. Poprad bude vhadzovať.
     
    9
    Domáci futbalisti opäť ohrozili bránku súpera. Loptu si v šestnástkovom oblúku spracoval Ujčík a strieľal. Jeho obaľovačka napokon mierila tesne vedľa žrde.
     
    10
    Palutka s Palšom v tejto chvíli skúšali šťastie aj nie moc stopercentnými prihrávkami. Súper dokázal dvakrát zablokovať, no rýchly protiútok si už následne nevytvoril.
     
    12
    Maťaš podstúpil ľahké ošetrenie a po výkope od brankára Suchého sa pokračuje v hre. Loptu už stihli získať Popradčania.
     
    13
    Janigloš na obrannej polovici doslova priľahol Kolbasa, ktorý má ťažkosti so vstávaním z trávnika. Pomaličky to však zvláda. Haniska bude rozohrávať priamy kop.
     
    13
    Leškov center smeroval ku bielemu bodu v šestnástke, kde ho tečoval jeden z hráčov Hanisky. Brankár Huszárik loptu bezpečne zachytil pri žrdi.
     
    14
    Bilas preniesol hru na pravú stranu ku Jurčovi, ktorý následne vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie.
     
    15
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči sa rozmiestnili v okolí šestnástky a vyťažili z toho gól. Bilas opäť skvelo videl svojho spoluhráča a naservíroval mu loptu. MARKO LUKÁČ si nabehol v priestore šestnástky, spracoval si mäkký center a prízemnou strelou prekonal Suchého!
     
    17
    Haniska je momentálne v posledných piatich minútach viacej pasívna. Poprad stabilne drží loptu na kopačkách a nedopúšťa sa zbytočných chýb.
     
    18
    Poprad aj naďalej pokračuje v ofenzívnej hre. Bilas, dvakrát Ferenc a Streňo premiestnili viackrát loptu do pokutového územia. Posledné Ferencovo zakončenie letelo vysoko nad bránku.
     
    20
    Jurčo sa snažil o kombináciu s Ujčíkom na pravej strane, druhý menovaný domáci hráč však reagoval trochu oneskorene. Poprad získal aspoň aut.
     
    21
    Palša hľadal na hrote bežiaceho Ujčíka. Ten sa pasoval s Majerníkom, no v súboji nebol úspešný. Haniska tentokrát domácich nepustila do zakončenia.
     
    22
    Horváth sa snažil o spracovanie lopty na pravej strane. Letiaca prihrávka mu však robila problém a nakoniec s ňou zameril až za postrannú čiaru.
     
    23
    Janigloš fauloval Klimeka a Haniska sa zárukou priameho kopu môže po dlhšej dobe priblížiť ku Huszárikovej bráne.
     
    24
    Center z kopačky Samuela Becka iba preletel pokutovým územím a skončil za bránkovou čiarou. Odkopávať bude popradský brankár.
     
    25
    Haniska rozohrala ďalšiu štandardku. Kopal ju Kolbas. Huszárik musel vyboxovať loptu a popri tom zasiahol aj svojho spoluhráča Palšu, ktorý musel istú dobu prekonávať bolesť.
     
    27
    Hráči Hanisky sa dopustili útočného nedovoleného zákroku a v akcii teda nemohli pokračovať. Loptu teda získajú domáci.
     
    28
    Streňo odviedol ďalšiu dobrú obrannú prácu. Vytlačil Kolbasa ku rohovej zastávke a potom od neho vymámil ešte aj loptu.
     
    29
    Kolbasovu prihrávku z pravej strany naslepo pred bránku bezpečne zachytil pri žrdi Huszárik. Môže v pokoji rozohrávať.
     
    30
    Lukáč si hľadal priestor na útočnej polovici. Jeho komunikácia so Streňom však nebola dostatočná. Prihrávka od Streňa bola nepresná.
     
    32
    Poprad dal gól!
    Domáci tím zvyšuje svoje vedenie! Ferenc tesne-tesne odkopol loptu ešte pred bránkovou čiarou do šestnástky. Tam si ju spracoval Ujčík, neulakomil sa a prihral na RUDOLFA BILASA. Následná strela od popradského kanoniera bola presne umiestnená ku priľahlej žrdi!
     
    34
    Poprad získava pokutový kop! Bendík sa snažil prihrávkou na pravú stranu vysunúť Ľubomíra Jurča. Ten bol faulovaný v pokutovom území a to sa bude trestať!
     
    35
    Poprad dal gól!
    K lopte sa postavil LUKÁŠ JANIGLOŠ a jasnou strelou do stredu brány rozvlnil sieť Hanisky po tretíkrát v zápase!
     
    36
    Popradčania sa museli pri svojom vápne popasovať s protivníkmi. Nakoniec loptu vybojovali a odkopli ju čo najďalej od brány.
     
    37
    Bilas sa vracial na obrannú polovicu a popri tom Maťaša ľahko podkopol zozadu. Haniska získava štandardku.
     
    38
    Kolbas poslal center na hlavičku Jaroslava Goreja. Jeho hlavička bola nepresná a prakticky to vyzeralo iba tak, že sa od jeho hlavy lopta odrazila smerom ku rohovej zástavke.
     
    40
    Streňo mal menšie nezhody s Maťašom. Hráč Hanisky ho fauloval a lekár Popradu musí Streňa ošetriť.
     
    42
    Hostia odcentrovali z ľavej strany smerom do vápna. Pripravený bol brankár Huszárik, ktorý zákrokom upokojil hru.
     
    43
    Ferenc krátkym oblúčikom odohral štandardku. Bola to veľmi zvláštna rozohrávka. Loptu získala Haniska a snaží sa zaútočiť.
     
    44
    Ferenc ukázal svoju bojovnosť. Prezentoval sa svojimi obrannými zákrokmi. Loptu získal a následne ju musel ešte na jedenkrát vyblokovať do autu.
     
    45
    Haniska dala gól!
    Hostia sa radujú z prvého presného zásahu v zápase! Z pravej strany odcentroval loptu do šestnástky Maťaš. Presným centrom do malého vápna našiel MATÚŠA PEKÁŘA, ktorého hlavička skončila v bránke!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli dominanciu popradského tímu. Domáci získali trojgólové vedenie po presných zásahoch Lukáča z 15. minúty, Bilasa z 32. minúty a po pokutovom kope z kopačky Janigloša v 35. minúte. Vedenie Popradu znížil v samotnom závere polčasu Pekár.
    Druhý polčas sa začne približne o 14:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k striedaniu, hráči pokračujú v rovnakýcho zostavách. Druhý polčas odštartoval výkop od popradských hráčov.
     
    47
    Hlavný rozhodca ponúka hosťom možnosť realizovať sa zo štandardky. Odohrávať ju bude Jaroslav Kolbas.
     
    47
    Hostia sa dopustili v šestnástke útočného faulu, a tak ich zakončenie neplatilo. Huszárik však pre istotu zachytil pokus do rukavíc.
     
    48
    Nebezpečnestvo na opačnej strane! Bilas centroval z ľavej strany do šestnástky, kde hlavou šiel Lukáč. Tesne minul loptu a potom pohotovo reagovať nedokázal Palutka.
     
    49
    Streňo vhodil aut do šestnástky ku Ujčíkovi. Ten sa popasoval s protihráčom a dokázal ťuknúť ešte Lukáčovi. Lukáč si už však príležitosť na zakončenie nevytvoril.
     
    51
    Palša predĺžil hru na Streňa na ľavú stranu. Streňo sa ešte spred bránkovej čiary snažil prihrávať, no nedokázal už nájsť nikoho v šestnástke.
     
    52
    Kolbas si prihrával na ľavej strane s Leškom, ale hráčov dobre pokryli Palutka s Jurčom. Nakoniec Poprad získal autové vhadzovanie.
     
    54
    Lukáč sa rozbehol za loptou na útočnej polovici, no vo výškovom súboji bol úspešnejší hosťujúci Gorej, ktorý nenechal prejsť popradského hráča.
     
    54
    Hlavný rozhodca prvýkrát v zápase vyťahuje zo svojho vrecka žltú kartu. Obdržal ju Miroslav Seman za faul na Marka Lukáča.
     
    55
    Ferenc z priameho kopu poslal loptu na bránu. Suchý nepodarene vyrazil na ľavú stranu ku Lukáčovi. Ten tvrdo napálil späť do malého vápna, no hráči Hanisky už v tej chvíli stopercentne zareagovali.
     
    56
    Po rohovom kope si streleckú pozíciu z väčšej vzdialenosti vytvoril Rudolf Bilas. Jeho koncovka približne z troch metrov za šestnástkou ale letela vysoko nad bránku.
     
    58
    Palutka získal pre svoj tím rohový kop, keď na pravej strane do ruky nastrelil Leška. Rozohrá ho Ferenc.
     
    59
    Ferencov center skončil na hlavičke Vladislava Palšu v malom vápne. Lopta však bola umiestnená vedľa priestoru troch žrdí.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 663 divákov.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Marián Ferenc, prichádza Ján Zápotoka.
     
    63
    Do šance sa dostal čerstvo striedajúci hráč Popradu. Ján Zápotoka vypálil spoza pokutového územia, no Suchý bezpečne ukryl loptu pri svojej hrudi.
     
    64
    Kolbas vysúval po pravej strane Maťaša. S ním si hravo poradil Palša a získal pre svoj tím odkop od Huszárikovej bránky.
     
    65
    Poprad dal gól!
    Poprad úspešne premieňa rohový kop! Bilas odcentroval ku vzdialenejšej žrdi, odkiaľ hlavičkoval Palutka. Lopta sa dostala ku opačnej žrdi tesne k bráne. Tam bol pripravený MARKO LUKÁČ a hlavičkou vracia trojgólové vedenie svojmu tímu!
     
    68
    Haniska v priebehu druhého polčasu zatiaľ ťahá za kratší koniec. Poprad bezpečne bráni a v strede poľa získava jednu loptu za druhou. Takýto futbal sa domácim fanúšikom rozhodne páči.
     
    69
    Hostia majú v tejto chvíli nejaký priestor na kombináciu. Hráči Popradu sa vo formácia 4-4-2 stiahli na vlastnú polovicu a na poliacu čiaru.
     
    70
    Palutka získal loptu v strede poľa a priblížil sa ku vápnu. Na pravú stranu prihral do behu Jurčovi. Pri lopte však bol skôr brankár Stanislav Suchý.
     
    71
    Hráč Hanisky Jaroslav Gorej je druhým potrestaným hráčom hosťujúceho tímu v zápase. Žltú kartu dostal za faul.
     
    73
    Jurčo posunul Bilasovi a ten peknou prihrávkou z prvej na Zápotoku. Zápotoka vyčkával a vyčkával. Nakoniec rozohral až z bránkovej čiary, hráč hostí vyrazil a znamená to rohový kop pre Poprad.
     
    74
    Z rohového kopu nebezpečenstvo nevzniklo a hra pokračovala ďalej. Jurčo odcentroval z pravej strany, no jeho pokus úspešný nebol.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Haniska: z ihriska odchádza Jaroslav Gorej, prichádza Jakub Laczko.
     
    76
    Maťaš svojím centrom trafil domáceho Palšu na pravej strane priamo do tváre. Palša istý čas zdržuje a snaží sa získať cenné sekundy.
     
    79
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Marko Lukáč, prichádza Marek Turlík.
     
    80
    Poprad hrá v pokoji a nikam sa neponáhľa. S Haniskou to už nevyzerá príliš dobre. Hráči pomaličky rezignujú, no možno ešte niečo futbalové a útočné predvedú.
     
    82
    Bilas získal loptu pred šestnástkou a snažil sa ju ďalej prihrať Ujčíkovi. Kombinácia Popradčanom nevyšla a aspoň o náznak útoku sa pokúsil Leško.
     
    83
    Striedanie v tíme FK Haniska: z ihriska odchádza Miroslav Seman, prichádza Peter Pástor.
     
    84
    Marek Turlík potiahol loptu z obrannej polovice a snažil sa zaútočiť. Podporili ho Jurčo s Ujčíkom. Nakoniec prišiel aj Zápotoka, no nakoniec on nepresne prihral Turlíkovi v kombinácii nakrátko.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Haniska: z ihriska odchádza Miroslav Klimek, prichádza Marek Hrubovčák.
     
    85
    Palutka si poradil pri bránkovej čiare s protihráčom a snažil sa prihrať Ujčíkovi. Lopta popradskému útočníkovi však šla až príliš na päty.
     
    86
    Spoza pokutového územia sa snažil bránu Popradu ďalekonosnou strelou ohroziť Samuel Beck. Jeho tvrdá strela mierila vysoko nad bránku.
     
    87
    Majerník sa až príliš natlačil na Zápotoku a previnil sa aj faulom. Nasleduje striedanie popradského tímu.
     
    88
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Róbert Ujčík, prichádza Erik Šuľa.
     
    89
    Zápotoka po chybnej rozohrávke Majerníka vystrelil spoza vápna. Lopta letela v prízemnej výške a nebola príliš ohrozujúca. Suchý ju bez problémov zachytil na rukaviciach.
     
    90
    Jurčo si už loptu nedokázal srpacovať. Defenzívne sa vyznamenal Peter Leško, ktorý bezchybne získal loptu od protivníka.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú jedinú minútu.
     
    90+1
    Popradčania si nakrátko prihrávali na útočnej polovici a nič už následne nevymysleli. Bude sa pískať koniec.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme nevideli až tak gólovobohatý futbal. Skóre na konečných 4:1 upravil domáci Lukáč gólom zo 65. minúty.
    Poprad teda získal tri body a Haniska odchádza domov naprázdno.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok dňa. (14:44:51)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Haniska. Viac informácií tu.

    Góly: 15. Lukáč, 32. Bilas, 35. Janigloš (pen.), 65. Lukáč – 45. Pekár

    Karty:   54. Seman (HNS), 71. Gorej (HNS)


    FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Palša, Bendík (C), Streňo, Palutka, Janigloš, Bilas, Ferenc, Lukáč, Ujčík
    Náhradníci: Rams, Šuľa, Durkot, Biskup, Zápotoka, Malec, Turlík

    FK Haniska: Suchý – Maťaš, Gorej, Klimek, Seman, Beck, Horváth, Pekár, Leško, Kolbas, Majerník (C)
    Náhradníci: Fedor, Laczko, Nagy, Hrubovčák, Novotný, Pástor, Kovács

    Rozhodca: Kráľovič – Benko, Mihalík

    Diváci: 663