Fínsko – Rusko 2:0 (kon.) | Česko – Švédsko 0:6 (kon.)
koniec
Česko
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
Švédsko
cz Sobota 07.11.2015, 16:00Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím, z finského Tampere přeji hezký zbytek dne. (18:08:00)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    CZE: Dominik Lakatoš 0+0
    SWE: Axel Holmström 2+2
     
    Utkání skončilo. Česká dvacítka za sebou nemá dobré utkání, Švédové ji dokázali porazit vysokým rozdílem 6:0. Svěřenci Jakuba Petra dokázali se svým soupeřem držet krok jen v první třetině.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Je tu ještě jedno vyloučení. To má na svědomí Filip Hronek (CZE).
     
    58:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové ještě nejsou dostatečně gólově nasycení. V ponechané výhodě dokázal tváří v tvář brankáři Lukešovi uspět ROBIN KOVACS, který se dnes mezi střelce zapsal podruhé. Bez asistence.
     
    58:01
    Do konce třetí třetiny a troufnu si říct že i utkání zbývají odehrát dvě minuty.
     
    56:38
    Lukeš kryje další střelu švédského týmu, tentokrát na něj vyslal střelu Karlsson. Bude se vhazovat po pravici českého gólmana.
     
    55:44
    Rašner opět ukázal, že umí podpořit útok. S kotoučem na holi se dostal až do rohu kluziště, následně ale neměl komu přihrát.
     
    55:10
    Kašeho nahození ze středního pásma se snažil dojet Veselý, proto švédský brankář kotouč raději podržel pod svou rukavicí.
     
    54:19
    Po zakázaném uvolnění švédského mužstva se hra stěhuje před brankáře Söderströma. Ten v posledních minutách neměl moc práce.
     
    54:04
    Dlouho se bojovalo o puk na obranné modré čáře Švédska. Kotouč se posléze dostal ke Gřešovi, jeho dělovka ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    52:55
    Český tým je zpět v plném počtu, Černoch právě opustil trestnou lavici.
     
    52:34
    Anton Karlsson se u české branky dostal hned ke dvěma dorážkám, Lukeše ale nepokořil.
     
    52:03
    Další Holmströmův pokus o hattrick, tentokrát mu v něm ale zabránil Bahounek, který jeho rána zblokoval svými chrániči.
     
    50:55
    Český tým se bude opět bránit. Na trestnou lavici usedl Jiří Černoch (CZE), který inkasoval dvě minuty za podražení.
     
    49:45
    Škoda, že se teď Rašner neodhodlal vystřelit. Na levém křídle nabral dobrou rychlost, jenže chtěl ještě někomu přihrávat, což už bylo navíc.
     
    49:14
    Alexi Rašnerovi se povedlo vyvést kotouč až do útočného pásma, tam se jej chtěl chopit Kaše, byl ale obklíčen dvěma Švédy.
     
    48:28
    Ščotka je zpět na ledové ploše, po delším časovém úseku tak vidíme na ledě znovu pět hráčů na obou stranách. Tresty Lindbloma a Hronka se totiž vykrátily.
     
    47:49
    Nyní byli ve stejný čas vyloučeni Oskar Lindblom (SWE) a Lukáš Hronek (CZE), oba za hrubost.
     
    47:44
    Holmström má políčeno na hattrick, tentokrát jeho dělovka z pravého kruhu ale na branku nezamířila.
     
    46:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přesilovku pěti proti třem využívají a vedou už 5:0! Ahovo nahození od modré čáry zazvonilo o brankovou konstrukci, od ní se puk odrazil na hůl ROBINA KOVACSE, který se mohl zeptat brankáře Lukeše, kam chce puk poslal. Švédský útočník nakonec zamířil mezi betony, což se nakonec ukázalo jako dobrá volba. Asistence: Sebastian Aho.
     
    46:39
    Voženílek se prezentoval obětavým obranným zákrokem, Švédové přesto zůstali u kotouče.
     
    46:28
    Těžké chvíle pro český tým pokračují. Za držení zamířil na trestnou lavici Jan Ščotka (CZE), Švédové budou hrát 35 vteřin dvojnásobnou přesilovku.
     
    45:43
    Alexi Rašnerovi se povedlo vypíchnout kotouč jednoho ze Švédů, nebýt Larssona, dostali by se čeští junioři do rychlého protiútoku. To se však nestalo, Švédsko se naopak rychle vrátilo ke kotouči.
     
    45:03
    Kapitán českého týmu David Kaše (CZE) byl vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    44:37
    Čeští reprezentanti se v útoku snaží poctivou prací dostat se do nějaké šance, proti dobře organizované švédské obraně se jim to ale příliš nedaří.
     
    43:46
    Puk zůstal mezi bruslemi v rohu kluziště. Hlavní sudí se tak rozhodl hru přerušit.
     
    43:07
    Jeden ze švédských hráčů byl teď před Lukeše atakován na hranici faulu a čistého zákroku. Rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    41:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    AXEL HOLMSTRÖM je jasně největší hvězdou dnešního zápasu, byl totiž u všech čtyř branek svého týmu. Nyní se sám podruhé v utkání střelecky prosadil. Střelu Larssona dokázal Lukeš vyrazit pouze před sebe, puk se odrazil k Lindblomovi, který jej připostrčil právě Holmströmovi, jenž už neměl potíž dopravit puk do sítě. Asistence: Oskar Lindblom, Jacob Larsson.
     
    40:37
    Český přesilovka právě končí, Švédové jsou opět v plném počtu.
     
    40:12
    Češi zkraje třetí části ještě dohrávají přesilovou hru, kterou si přenesli z konce druhé periody. Lakatošovo nahození nyní skončilo v ochranné síti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Čeští junioři nedokázali vstřelit branku ani ve druhé třetině, naopak další dvě inkasovali a před třetí částí tak budou muset dohánět třígólový deficit. Švédové se prosadili dvakrát během dvou minut, konkrétně v rozmezí 34. a 36. minuty. Je jasné, že v kabině hráčů Tří korunek muselo být po první třetině opravdu horko. Svěřence Jakuba Petra totiž přestříleli v poměru 16:8.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Hráči obou týmů se o kotouč perou za brankou soupeře. Do sebe se pak po odpískání Lakatoš a Forsling. Jejich potyčka však netrvala dlouho.
     
    39:05
    Češi prohráli úvodní buly a od té dobu ještě nebyli schopni se dostat do útočného pásma.
     
    38:37
    Švédů bylo na ledě chvíli o jednoho navíc, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Týmový trest odpyká Rovin Kovacs (SWE).
     
    38:17
    Švédové hrají tvrdě, ale čistě. Pocítil to teď obránce Ščotka, kterého jeden ze soupeřů dohrál u mantinelu ve středním pásmu.
     
    37:30
    Švédové dál tlačí, čeští reprezentanti po přerušení mohou alespoň vystřídat.
     
    35:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové střílí další branku, která znamená jejich tříbrankové vedení. Oskar Lindblom přihrávkou z rohu kluziště našel mezi kruhy nepokrytého JOELA ERIKSSONA EKA, jenž pohotovou ránou prostřelil Lukeše mezi betony. Asistence: Oskar Lindblom, Axel Holmström.
     
    35:24
    David Kaše volal na Lakatoše ať vystřelí, švédský gólman měl v tu dobu totiž zakrytý výhled. Střela libereckého útočníka ale nemířila mezi tři tyče.
     
    34:36
    Obránce Hronek se vydal podpořit útok, jenže když překročil modrou čáru, neměl téměř komu by kotouč přihrál. Švédové teď české reprezentanty dobře pokryli.
     
    33:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Poněkud smolná situace pro český tým znamená další švédskou branku. Havlín dostal pořádnou ránu pukem, kterou schytal do ramene. Přišel při tom i o hokejku, což bylo nakonec rozhodující. Při akci v dalších vteřinách se na něj v akci jeden proti jednomu řítil AXEL HOLMSTRÖM, který si jej obhodil a následně poslal puk do horního rohu Lukešovy branky. Asistence: Markus Petterson.
     
    32:45
    První formace si vypracovala velice dobrou šanci, která začalo od Davida Kašeho. Jeho spoluhráči ale před brankou Švédska nedokázali pohledný útočný výpad přetavit v branku.
     
    32:17
    Robin Kovacs prověřil českého brankáře Lukeše střelou z mezikruží. Lukeš ale na jeho ránu dobře viděl, a tak pro něj nebyl problém ji ukrýt ve své rukavici.
     
    31:38
    Nyní si poměrně dobrou šanci vypracovali Švédové. Co se však českým obráncům daří, je to, že jsou u odražených kotoučů okolo své klece dříve než soupeř.
     
    30:36
    Češi nebyli daleko od vyrovnání! Třetí formace si vypracovala dobrou šanci, Andres byl před švédskou brankou chvíli osamocen, zakončení se mu však nepovedlo úplně podle představ.
     
    30:14
    Havlínovi se podařilo na modré čáře a Švédové mají rázem velké problémy.
     
    29:33
    Ahova střela byla tvrdá, přes několik těl před Lukešem se ale až na českou branku nedostala.
     
    28:38
    Lakatošovu střelu z pravého kruhu Söderström udržet ve své lapačce nedokázal, dotírající Kaše ale na dorážku nedosáhl.
     
    28:16
    Střela švédského kapitána Englunda byla zblokována vysoko do ochranné sítě. Buly před Lukešem se tak bude opakovat.
     
    27:46
    Jiří Černoch mohl využít dobré právě Víta Christova. První jmenovaný pálil z poměrně velkého úhlu, i přesto nadělal Söderströmovi pořádné problémy.
     
    27:03
    Odražený kotouč doputoval až k Lukešovi, který jej podržel pod svou lapačkou.
     
    26:15
    Rašner chtěl tvrdě sestřelit jednoho ze švédských hokejistů. Tak úplně se mu to však nepovedlo, proto na ledě místo Švéda skončil právě Rašner. Rychle se však zvedl a uháněl zpět na svou pozici.
     
    25:41
    Jašek nabral dobrou rychlost, s kotoučem ale zajel pouze do rohu kluziště, odkud už se v tísni švédských obránců nedostal.
     
    24:39
    Ohlsson v jasné gólové šanci! Dostal nahrávku zpoza branky, ovšem ve vyložené pozici se mu nepovedlo trefit prostor české branky.
     
    23:59
    Sklenička je zpět na ledové ploše, Češi tak přežili i tohle oslabení. Nutno však podotknout, že Švédové si v početní výhody vypracovali několik dobrých střeleckých příležitostí.
     
    23:45
    Carlssonovu ránu viděl český brankář Lukeš na poslední chvíli, přesto ji dokázal vyrazit.
     
    23:08
    Češi se teď na několik vteřin zdrželi v pásmu Švédů.
     
    22:41
    Tentokrát se po zákroku Lukeše ocitl kotouč v ochranné síti.
     
    22:13
    Tvrdou střelu Sebestiana Aha od modré čáry dokázal Lukeš vyrazit do rohu kluziště. Odtud jej už jeho spoluhráči dostali mimo obranné pásmo.
     
    21:59
    David Sklenička (CZE) podruhé v utkání oslabuje svůj tým. Dvě minuty dostává za hákování.
     
    21:43
    Larsson si počkal, až bude Lukešovi clonit ve výhledu jeden z obránců. Až poté vypálil. Český brankář si ale věděl rady. Následně se za klecí Česka strhla menší potyčka.
     
    21:21
    Tentokrát už však icing Švédů odpískán byl, proto se hra přesouvá před brankáře Linuse Söderströma.
     
    20:53
    Kovacs byl u kotouče dřív než Ščotka, proto se zakázané uvolnění nepíská.
     
    20:23
    Lukeš vykoukl z hradby těl, aby si našel střelu Gustava Forslinga od modré čáry. Po přerušení se bude vhazovat po levici českého brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Čeští junioři prohrávají o jednu branku, kterou inkasovali v 9. minutě. Troufnu si však říct, že svěřenci Jakuba Petra byli o něco lepší než jejich soupeř, dokonce ho přestříleli v poměru 14:7. Největší šance ke skórování měli Češi v první přesilovce, kde měl Söderström několikrát opravdu namále.

    Druhá perioda začne přibližně v 16:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Lukeš si sedm vteřin před koncem úvodní části připisuje ještě jeden zákrok.
     
    19:30
    Kovacs nabral velkou rychlost, naštěstí pro české barvy se mu však nepovedlo kotouč kolem levé klece procpat.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:24
    Tahle přesilovka českému týmu určitě nevyšla tak dobře jako ta první. Švédové se poměrně v pohodě ubránili.
     
    17:48
    Lakatošovu střelu z pravého kruhu dokázal Söderström jen vyrazit. U kotouče byl první Jašek, jeho střelu ale do ochranné sítě vychýlil Forsling.
     
    16:51
    Úvod přesilovky zatím neprobíhá podle českých představ. Švédové se drží na puku mimo svou obrannou třetinu.
     
    16:24
    Česká juniorka po zvládnutém oslabení pokračuje ve své aktivitě, ze které vyústilo další vyloučení. Podruhé na trestnou lavici zamířil Andreas Englund (SWE).
     
    15:41
    Přesilovka Švédska končí, David Sklenička opustil trestnou lavici.
     
    15:37
    Vít Christov výborně zasáhl proti střele z hole Larssona. Zdá se, že Češi první početní nevýhodu přežijí bez větších obtíží.
     
    15:01
    Český tým opět dokázal vyhodit puk ze svého pásma. Švédové musejí začínat od své branky.
     
    14:21
    Obránce Mikliš měl teď sice hokejku zaklíněnou ve výstroji jednoho ze Švédů, i přesto si dokázal poradit. Puk odehrál bruslí a český tým se následně osvobodil.
     
    13:41
    Poprvé v utkání si přesilovou hru zahrají také juniorští reprezentanti Švédska. David Sklenička (CZE) dostal dvě minuty za hákování.
     
    12:43
    Švédové rozjeli akci dva na dva, česká obrana si ale věděla rady a svému soupeři nedovolila ohrozit Lukešovu klec.
     
    11:48
    Až nyní se Švédové dokázali dostat z českého zajetí. Kotouč na holi ale neudrželi moc dlouho.
     
    11:05
    Švédové jsou v plném počtu, přesto se česká dvacítka stále drží v útočném pásmu.
     
    10:37
    Po Vopelkově nahrávce vypálil tvrdou střelu směrem na švédskou branku Alex Rašner, ta udělala před Söderströmem pořádný rozruch.
     
    09:45
    Škoda! David Kaše si sjel až do prostoru před brankou, kde mu chybělo zhruba dvacet centimetrů k tomu, aby dosáhl na nahrávku svého spoluhráče.
     
    09:05
    Český tým má šanci na odpověď. Ze hry byl totiž vykázán Christopher Mastomäki (SWE).
     
    08:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se dostávají do vedení. Ležícího kotouče v českém brankovišti si nejrychleji všiml OSKAR LINDBLOM, který puk dokázal přes Lukešovu vyrážečku procpat až do sítě české branky. Asistence: Gabriel Carlsson, Axel Holmström.
     
    08:30
    Švédský útok byl zastaven čárovým rozhodčím, který píská postavení mimo hru.
     
    07:41
    I když čeští mladíci dokázali sehrát přesilovku víc než dobře, branky se nakonec nedočkali. Vyloučený Englund je zpět na ledě.
     
    07:18
    Hra se opět přerušuje. Tentokrát po akci Davida Skleničky, který dokázal vystřelit z pravého kruhu.
     
    07:07
    Švédové se snad poprvé v oslabení dokázali osvobodit.
     
    06:28
    První přesilovková lajna české dvacítky si teď počínala téměř ukázkově. Jejich výtečné kombinační hře chybělo akorát gólové koření. Poslední šanci před přerušením měl Černoch, kterému se nepovedlo bekhendem procpat kotouč za Söderströma.
     
    05:41
    Poprvé v utkání se bude vylučovat. Na trestnou lavici zamířil švédský kapitán Andreas Englund (SWE), který se provinil podražením.
     
    05:29
    Švédskému týmu je odpískána přihrávka rukou. To znamená, že se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    04:51
    Švédové chtěli využít českého střídání, to se jim ale nepovedlo. Češi se jejich útoku ubránili.
     
    04:12
    Vopelka sebral nahozený kotouč do útočného pásma, chvíli jej podržel na hokejce a následně jej nabídl na modrou čáru Ščotkovi. Ten se s ničím nepáral a ihned vystřelil, Söderström ale jeho ránu dobře viděl.
     
    03:44
    Píská se zakázané uvolnění českého mužstva. Hra se tak stěhuje před Štěpána Lukeše.
     
    03:18
    David Kaše dobře přečetl záměr soupeře a lehkým šťouchnutím do kotouče alespoň zbrzdil útok švédského výběru.
     
    02:40
    Jeden z českých hráčů skončil ve švédské brance, která se vychýlila ze svého základního postavení. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:10
    Grundström se dobře obtočil kolem jednoho z českých zadáků a následně nahrával na Mastomäkiho, ten už byl ale moc blízko Lukešovi.
     
    01:34
    Rašner svou střelou od modré trefil prvního bránícího hráče, kterým byl Ehn. Teď se český zadák musí pro puk vracet do svého obranného pásma.
     
    01:24
    Tomáš Havlín dokázal udržet puk fotbalovým stylem v útočném pásmu, následně střela Jaška ale letěla vysoko nad švédskou klec.
     
    00:53
    První formace české dvacítky nahodila kotouč do útočného pásma a odjíždí střídat.
     
    00:21
    Hronek zachytil švédskou rozehrávku a hned puk poslal na hůl Kašeho, český kapitán byla ale hned atakován soupeřovým obráncem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva už jsou na ledové ploše. Nyní si poslechneme hymny obou zemí.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lukeš (Vejmelka) – Hronek, Sklenička, Havlín, Ščotka, Rašner, Mikliš, Bahounek – Kaše (C), Lakatoš, Veselý – Vopelka, Tomášek, Jašek – Ordoš, Andres, Gřeš – Christov, Černoch, Voženílek.

    Švédsko: Söderström (Källgren) – Forsling, Englund (C), Carlsson, Aho, Ollas, Larsson, Petterson – Lindblom, Holmström, Eriksson Ek – Lööke, Asplund, Kovacs – Ohlsson, Ehn, Karlsson – Grundström, Mastomäki Törnqvist – Vejdemo.

    Rozhodčí: Metsäla, Brännare – Riikonen, Riiho.
     
    Zdravím vás ze zápasu české dvacítky, které se ve druhém utkání turnaje čtyř ve Finsku utká se Švédskem. Známe již sestavy obou celků. Česká sestava čítá tři změny: Do branky se místo Vejmelky dnes postaví Lukeš, v sestavě chybí Zohorna, jehož místo zaujme Gřeš, jenž byl v minulém utkání na pozici třináctého útočníka. Roli sedmého obránce dnes místo Mikliše bude plnit Bahounek.
     
    Česká hokejová reprezentace do 20 let sehraje další utkání turnaje čtyř ve Finsku proti výběru Švédska! Stejně jako svěřenci kouče Jakuba Petra, tak i tým ze Skandinávie se v prvním hracím dni výhry nedočkal. Zda se povede juniorským reprezentantům na Švédy vyzrát se dozvíte, pokud budete od 16:00 sledovat náš textový on-line přenos, který vám zprostředkováváme přímo z finského města Tampere!
     
    Čeští reprezentanti včera neodehráli vůbec špatný duel proti domácímu výběru Finska. Od konce první třetiny se jim dokonce zásluhou branek Tomáška a Veselého povedlo dostat do vedení, které drželo až do třetí třetiny. V posledním dějství ale Finové ukázali, jak zdatnými dokáží být v soubojích jeden na jednoho. Dvě pěkné individuální akce domácích hokejistů nakonec rozhodly o tom, že si "Suomi" připsalo výhru 3:2.

    ŘEKLI PO UTKÁNÍ:

    David Tomášek (útočník): „Dvě třetiny to byl z naší strany dobrý zápas, potom jsme ale zalezli. Po inkasovaných brankách už bylo těžké vyrovnat.“

    Radek Veselý (útočník): „Zápas jsme v závěru ztratili kvůli vlastním chybám. Odehráli jsme dobré utkání, což je pozitivní. Ale prohra bolí.“

    Jakub Petr (trenér): „Když to budu hodnotit komplexně, tak věci, které jsme chtěli v naší hře vidět, tam byly. Kdybychom ale dotáhli zápas alespoň do prodloužení, byli bychom určitě spokojenější než teď.“
     
    Švédové stejně jako Češi neměli své první střetnutí na turnaji čtyř rozehrané vůbec špatně. Na rozdíl od českých hokejistů se proti ruskému mužstvu dostali do vedení hned dvakrát, ovšem nedokázali jej ani v jednom případě udržet moc dlouho. Zápas nakonec došel až do prodloužení, kde Švédové v 31. vteřině zaspali v obraně a Rusové rozhodli.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 9. Lindblom (Carlsson, Holmström), 34. Holmström (Petterson), 36. Eriksson Ek (Lindblom, Holmström), 42. Holmström (Lindblom, Larsson), 47. Kovacs (Aho), 59. Kovacs


    Česko: Lukeš (Vejmelka) – Hronek, Sklenička, Havlín, Ščotka, Rašner, Mikliš, Bahounek – Kaše (C), Lakatoš, Veselý – Vopelka, Tomášek, Jašek – Ordoš, Andres, Gřeš – Christov, Černoch, Voženílek.
    Švédsko: Söderström (Källgren) – Forsling, Englund (C), Carlsson, Aho, Ollas, Larsson, Petterson – Lindblom, Holmström, Eriksson Ek – Lööke, Asplund, Kovacs – Ohlsson, Ehn, Karlsson – Grundström, Mastomäki, Törnqvist – Vejdemo.

    Rozhodca: Metsäla, Brännare – Riikonen, Riiho