Třinec – Frýdek-Místek 1:1 (kon.) | Sokolov – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Karviná – Ústí n. L. 1:0 (kon.)
Vlašim – Znojmo 1:1 (kon.) | Opava – Olomouc B 4:0 (kon.)
koniec
FK Třinec
1:1 (1:1)
MFK Frýdek-Místek
cz Sobota 07.11.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z Třince je to pro dnešek z mé strany všechno. Fotbalisté v chladném počasí fanoušky žádným oslnivým zápasem příliš neohřáli, ale tak už to někdy bývá. Já vám děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. U příštích onlajnů se těším, na počtenou! (12:10:32)
     
    Třinec se ziskem bodu posouvá na devátou příčku, také Frýdek-Místek si o jednu pozici polepšil a zvedl se na třinácté místo. Tato fakta však mohou další výsledky 14. kola změnit. V rámci dalšího kola se Třinec představí v neděli 15. listopadu od 13:30 ve Varnsdorfu, Frýdek-Místek přivítá už v sobotu ve stejný čas Vlašim.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Duel rivalů mezi Třincem a Frýdkem-Místkem končí remízou 1:1, obě branky padly v prvním poločase. Okresní derby nenabídlo atraktivní fotbalovou podívanou, což se vzhledem k výsledkům obou týmů v podzimní části dalo očekávat. Druhá půle byla spíše urputným bojem, o něco více ze hry měl asi domácí Třinec. Žádný z rohů a přímých kopů ale nedotáhl do pořádného zakončení a rozhodnutí mohlo paradoxně minutu před koncem přijít na druhé straně. Po šťastném odrazu od Vašendy pálil Stratil hodně rychle, ale reflexivní zákrok předvedl Paleček. Utkání proto skončilo zaslouženou dělbou bodů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání se dohrává ve středu hřiště a zřejmě už se ani jeden z týmů ke střele nedostane. Knötig zastavil pokus hostů po pravé straně.
     
    90+1
    Vašendův průnik Třinečtí zastavili a hrát se bude ještě dvě minuty. Bedecs lacino přišel o balon, naneštěstí pro hosty nepřihrál Bello Stratilovi dobře.
     
    90
    Lukáš Salachna (TRI) šlápl na nohu Bellovi a je po zásluze potrestán žlutou kartu. Jarabica nakopne balon dopředu na útočníky.
     
    89
    Salachnův odkop se od Vašendy odrazil přímo ke Stratilovi, který měl na noze rozhodnutí! Okamžitě vypálil, ale Paleček byl na zemi včas a míč vyrazil!
     
    88
    Samiec si naskočil na Jouklův centr a po jeho hlavičce se kopal další roh. Ten se odehrál v podobném duchu, Samiec poté ztratil míč v souboji s Literákem.
     
    87
    Janoščín stihl ve skluzu ještě před Jarabicou přihrát Teplému, jehož střelu, taktéž ve skluzu, poslal na rohový kop Literák.
     
    86
    Janoščín pokazil rychlý protiútok Třince nepřesnou přihrávkou, v nadějné situaci záhy zklamali také hosté. Poslední minuty jsou z obou stran docela nervózní.
     
    85
    Frýdek-Místek naposledy v dnešním utkání střídá. Ze hry odešel Martin Vyskočil a okresní derby si na pár minut zahraje Lukáš Ďuriška.
     
    84
    Joukl poslal balon jen do početné zdi a po následném nákopu ubránil Literák Michala Velnera (TRI). Ten navíc fauloval a obdržel žlutou kartu.
     
    83
    Joukl oživil třineckou hru, ale Teplý se po jeho dalším centru znovu nedokázal procpat ke střele. Pak asi na dvaadvaceti metrech fauloval Vyskočil Bedecse. Šance pro Třinec.
     
    82
    Joukl provětral frýdecko-místeckou obranu, konkrétně Slaninku zidanovkou a poslal míč před bránu. Teplého zakončení bylo zablokováno, proti Hlochovi vystoupil Mihalek.
     
    81
    Ižvoltův centr odhlavičkoval Salachna, ale Frýdek-Místek se znovu zmocnil míče. Stratil netrefil balon z prvního doteku, a tak bude rozehrávat Paleček.
     
    79
    Deset minut před koncem střídá Třinec podruhé v zápase. Ze hry je stažen Slovák René Dedič, kterého střídá sedmnáctiletý reprezentant České republiky Martin Samiec.
     
    79
    Joukl si navedl míč po pravé straně a zasekl na střed. Střela levačkou vypadala nevinně, Mihalkovi míč vypadl, avšak chybu rychle napravil.
     
    78
    Salachna zahřál srdce fotbalových fanoušků povedenou eskapádou. Zpracoval si míč na stehno, přidal jednu nožičku a z voleje zamířil na branku. Mihalek byl připraven.
     
    77
    Svrček s Janoščínem se ve vzájemném souboji poroučeli k zemi, faul ale nebyl ani jednomu z nich odpískán. Jouklův nepovedený centr odvrátil Literák.
     
    76
    Teplý získal odražený balon ve středovém kruhu, ale poněkud ukvapeně se jej zbavil a vzduchem jej poslal zpět k Mihalkovi.
     
    75
    Bellovi byl uprostřed hřiště odpískán faul proti domácímu Salachnovi. Nedovolených zákroků je v dnešním zápase skutečně přespříliš.
     
    74
    Fanoušci obou týmů vytrvale povzbuzují, ale zlepšení na hřišti ne a ne přijít. Po Janoščínově standardce si Čelůstka zpracovával balon v ofsajdu.
     
    73
    Dnešnímu utkání přihlíží 762 diváků, což není pro okresní derby zrovna povedené vysvědčení. Diváci teď sledovali marnou snahu Frýdku-Místku o vymodlení penalty, na druhé straně nezdařený přímý kop Třince.
     
    72
    Hloch Palečkovi nevěřil, že bude u míče včas, a proto raději odkopl na tribunu. Ještě než vhodí Švrček míč do hry, vystřídá Martin Slaninka Adiho Mehremiće.
     
    71
    Teplému sebral zakončení na zadní tyči Mehremić a dalšímu náporu Třince se valcíři ubránili s přehledem. Mihalek si dává s rozehrávkou načas.
     
    70
    Stratil uvolnil ve vápně Ujlakyho, kterého si důrazným způsobem odstavil Knötig. Ani teď se o faul nejednalo, penalta v úvahu nepřichází.
     
    69
    Jarabicův nákop odhlavičkoval Hloch, ale Frýdek-Místek zůstal okolo šestnáctky Třince. Švrčka zastavil na její hranici čistým způsobem Knötig.
     
    68
    První polovina druhého poločasu se zatím nápadně podobá tomu prvnímu. Na hřišti se nic moc neděje, chybí střely, natož abychom se dočkali šancí, potažmo gólů.
     
    67
    Pátým žlutým hříšníkem se stává Jiří Janoščín (TRI). Žlutou kartu uviděl po zbytečném útočném faulu na Vašendu.
     
    67
    Janoščínovi se dnes při exekucích rohů a přímých kopů nedaří zvednout balon dostatečně vysoko. Také teď odhlavičkoval nízký centr Vyskočil.
     
    66
    Frýdek-Místek dosáhl gólu po odpískaném útočném faulu, a tak je radost v sektoru hostí zbytečná. Na druhé straně se Třinečtí chystají k rohovému kopu.
     
    65
    Hlochův nákop útočníci neudrželi a Teplý následně fauloval Bella. Třinec poprvé střídá a Václava Mozola zastoupí v závěrečných pětadvaceti minutách Petr Joukl.
     
    64
    Bello vytlačil Knötiga z dobré pozice, a tak centroval třinecký hráč jen za branku. Bedecs ve vzdušném souboji na půlce dvakrát předčil Vyskočila.
     
    63
    Knötigovo vhazování hosté odvrátili, a když pak centr od stejného hráče zamířil na hlavu Teplého, vyšplhal do vzduchu nejrychleji Literák.
     
    62
    Dalším hráčem, který dnes neodejde s čistým štítem, je Martin Vyskočil (FRM). Nutno podotknout, že za faul na Hlocha je to poměrně přísná žlutá karta.
     
    61
    Žlutou kartu obdržel hostující kapitán Petr Literák (FRM), zřejmě za přifilmovaný pád. Navzdory tomu nakonec rozehrává brankář Mihalek.
     
    60
    Smluvený signál a Frýdecko-místečtí se nasunuli těsně před Palečka. Ižvolt nemířil špatně, avšak sudí viděl faul Bella na gólmana Palečka.
     
    59
    Po delší době je Frýdek-Místek s balonem na útočné polovině. Po faulu Hlocha rozehrál přímý kop Ižvolt a bude kopat také následný roh.
     
    58
    Mozol kroutil balon pravačkou před branku, ale kulatý nesmysl se odrazil k hostům. Ti vrátili Mozolovi, jenž však s díky odmítl a přihrál Bellovi. Naštěstí pro domácí se také Beniňan vypořádal s nabídnutou šancí mizerně a Stratilovi nepřihrál vůbec přesně.
     
    57
    Teplý si po přihrávce od Knötiga došel pro nedovolený zákrok v podání Jarabici. Třinečtí mají poněkolikáté v posledních momentech možnost zajímavé standardní situace.
     
    55
    Ještě před dosažením hodiny hry tady máme první střídání, a to na straně Frýdku-Místku. Tomáše Hykela nahrazuje na trávníku Slovák Erik Ujlaky.
     
    55
    Mozolův centr zamířil na přední tyč a Frýdek-Místek odvrátil na hranici šestnáctky. Tam hosty vysvobodil útočným faulem proti Bellovi Knötig.
     
    55
    Bedecsův oblouček mířil na Hlocha, před nímž odhlavičkoval alespoň na rohový kop Švrček. Rozehraje Mozol, nebo Janoščín.
     
    54
    Knötigův přímý kop v podobě nadýchaného obloučku odhlavičkoval Jarabica, vzápětí ale Čelůstku ještě blíže Mihalkově brance fauloval Vašenda.
     
    53
    Frýdek-Místek dlouho marně hledal cestičku do třinecké defenzivy, a tak to nákopem zkusil Jarabica. Balon skončil za brankovou čarou, rozehrává Paleček.
     
    52
    Janoščínův centr byl nízký a hosté balon v pohodě odvrátili. Salachna později na levém křídle nepřešel přes Švrčka.
     
    51
    Literák, ačkoliv se velmi diví, fauloval Dediče a Mozol si bere na starosti další standardní situaci Třince. Ale ve hře je ještě levonohý Janoščín.
     
    50
    Velner vyslal do úniku po pravé straně Mozola, který se z ostrého úhlu pokusil o střelu. Míč skončil v boční síti a Mozol marně reklamoval Mehremićovu teč.
     
    49
    Třinec pokračoval v útoku, Hlochův centr sklepl Čelůstka k Bedecsovi, který pálil v těžké pozici nad bránu. Janoščín balon na hřišti nestihl a vhazuje Švrček.
     
    48
    S rohem Ižvolta si domácí poradili nadvakrát a sami na druhé straně kopali od rohového praporku. Míč z Janoščínovy levačky dolétl jen na hlavu bránícího Jarabici.
     
    47
    Vašenda z prvního doteku na levé straně posouval míč před branku, kde číhal Stratil. Ještě před ním odvrátil na roh Čelůstka ve skluzu.
     
    46
    Ve druhé půli pokračují obě mužstva beze změn v sestavách. Bedecs si čistě odstavil Vyskočila, ale hlavičkoval jen do zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první polovinu okresního derby mezi Třincem a Frýdkem-Místkem. V první půlhodině se oba celky spíše oťukávaly, viděli jsme spoustu nepřesností a bylo znát, že oba nejsou zrovna v herní pohodě. Avšak po třiceti minutách nákopů a soubojů uprostřed hřiště ovšem zajímavých situací výrazně přibylo. Velnerovu střelu srazili hosté na roh. Od praporku rozehrál Mozol, Teplého ještě Frýdek-Místek zastavil, Hlochova šťastná střela už skončila v brance.

    Za tři minuty mohlo být vyrovnáno, také z rohového kopu. Bello zakončoval z otočky na malém vápně, ale netrefil míč pořádně a Janoščín dokázal odkopnout. Vyrovnávací branky se Frýdek-Místek dočkal dvě minuty před pauzou. Ižvoltův centr našel Stratila mezi dvěma obránci a mladý fotbalista, který je u valcířů na hostování z Plzně, se hlavou trefil přesně. Do druhé části zůstává v duelu rivalů vše otevřené.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:15.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Běží poslední minuta prvního poločasu a nevypadá to, že by se mělo nastavovat. Hosté ještě vhazují z prostředka hřiště.
     
    44
    Mozol se střeleckým pokusem příliš dlouho váhal, až byl zablokován. Frýdek-Místek chce před koncem půle uklidnit hru a kombinuje vzadu nakrátko.
     
    43
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Zničehonic hosté po nenápadné akci vyrovnávají! Ižvolt se uvolnil na levé straně a poslal před Palečka centr, který ale nebyl obyčejný. Zamířil totiž přesně mezi třinecké obránce a gólmana a dosud nenápadný LUKÁŠ STRATIL už jen umístil míč hlavou do sítě – 1:1!
     
    42
    Jarabicův nákop zamířil do souboje Stratila s Čelůstkou, z něhož vyšel jako vítěz domácí hráč. Od své branky rozehrává Paleček.
     
    41
    Velner otřel míč o Mehremiće, který ovšem ukázal bojovnost a místo rohu poslal míč jen na aut. Třinečtí bleskově rozehráli, ve vápně pak Janoščínovu kličku přečetl Literák.
     
    40
    Ani další dotek s míčem kapitánovi valcířů nevyšel, nákop na útočníky totiž doplachtil až k Palečkovi. Frýdek-Místek má vůbec docela problém udržet balon na zemi.
     
    39
    Literák odkopl pod tlakem jen do zámezí. Bello bezprostředně po vhazování domácích na čáře fauloval Knötiga.
     
    38
    Obléhání šestnáctky Frýdku-Místku. Salachna nejprve sestřelil Hykela a Knötigův přetažený centr vrátil do vápna Janoščín. Teplý se otočil okolo obránce, který ale následně jeho ránu zablokoval.
     
    37
    Po půlhodině fotbalové nudy nabírá utkání spád. Třinec otevřel skóre a Frýdek-Místek mohl rychle odpovědět. Do konce první půle chybí ještě osm minut.
     
    36
    Nízký centr propadl Třineckým až na malé vápno, kde se shodou náhod dostal k Bellovi! Beninský fotbalista ale v těžké pozici nezasunul za Palečka a Janoščín dokázal odkopnout!
     
    35
    Po teči Vyskočila srazili domácí hlavičku Jarabici na rohový kop. Od rohového praporku bude stejně jako před chvílí u přímého kopu rozehrávat Ižvolt.
     
    34
    Salachna zastavil Ižvoltův průnik po levé straně jen za cenu faulu. Frýdek-Místek rozehraje zajímavou standardní situaci.
     
    33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Mozolův roh znamenal pro hosty krušné chvilky před brankou! Teplého dvě střely z bezprostřední blízkosti zastavil Mihalek s obránci, jenže nedokázali nebezpečí odvrátit úplně. Odražený míč pak ještě jednou z otočky poslal do ohně PAVEL HLOCH a balon zapadl pod břevno – 1:0!
     
    32
    Mozol zamířil jen do hlavy jednoho z hráčů ve zdi a odražený míč u první napálil na bránu Velner! Nebezpečnou střelu tečoval kdosi z obránců na roh.
     
    31
    Urostlý Dedič donutil těsně za hranicí šestnáctky Mariana Jarabicu (FRM) ke žlutému faulu. Nebezpečný přímý kop pro domácí fotbalisty.
     
    31
    Ižvolt šel proti Bedecsovi šlapákem a je rozhodčím důrazněji upozorňován. Navíc už má na kontě žlutou kartu z osmnácté minuty.
     
    30
    Hra je rozkouskovaná, často se vhazuje nebo se rozehrává po faulech. Naposled je to první případ, míč uvede do hry Mehremić.
     
    29
    Velner uvedl míč rukama potřetí za sebou a Literák mu nechtěně hlavou vrátil. Poté ale Velnerův centr pohodlně stáhl ze vzduchu Mihalek.
     
    28
    Mozolův nákop na spoluhráče se nepovedl, Třinec však získal balon brzy zpět na své kopačky. Podruhé v krátkém sledu vhazuje Velner.
     
    27
    Vyskočil si na hranici ofsajdu zpracoval vzdušnou přihrávku a dostal se přes Čelůstku. Avšak střílel z hodně krkolomné pozice a přímo do náruče Palečka.
     
    26
    Teplého střelu hosté zablokovali a přešli do rychlého protiútoku. Pavel Hloch (TRI) zezadu vzal přes nohy Vyskočila a po přerušení hry uviděl žlutou kartu.
     
    25
    Sudímu Dreslerovi se balon zapletl mezi nohy a odrazil se k Mehremićovi. Kličku bosenského hráče ovšem dobře přečetl Mozol.
     
    24
    Další balon dopředu z Čelůstkovy kopačky směřoval na Dediče, který si odstavil Jarabicu nedovoleně. Rozehrávat bude od své brány Mihalek.
     
    23
    Teplý neuspěl po nákopu Čelůstky v souboji s Mehremićem a vhazovali Frýdecko-místečtí. Po boji na půlce hřiště balon nakonec přisouzen Třinci.
     
    22
    Vašenda se uvolnil na středu hřiště a možná to stálo za pokus o střelu. Místo toho ale přihrával Bellovi, jenž záměr zjevně nepochopil.
     
    21
    Ižvolt vyzrál na Janoščína, pak ale jeho centr zastavil Hloch. Slovenský záložník dostal druhou šanci, tentokrát Janoščínovi pomohl čistým způsobem Bedecs.
     
    20
    Velner přiťukl hlavou do běhu Salachnovi, který posunul míč na Mozola. Ten chtěl z první odcentrovat před branku, záměr se mu ale hrubě nepodařil a balon skončil za bránou Mihalka.
     
    19
    Mozolův roh našel hlavu Hlocha, ale pak už hráli hosté. Rohový kop jsme o chvilku později sledovali po průniku Hykela také na opačné straně, ale také tam bez gólové šance.
     
    18
    Matej Ižvolt (FRM) obdržel první žlutou kartu, když zbytečně vehementně protestoval proti rohovém kopu Třince.
     
    17
    Mozol uvolnil na levém křídle Knötiga, který svůj centr otřel o Ižvolta a vybojoval rohový kop pro domácí. Rozehraje znovu Mozol.
     
    16
    Utkání pokračuje v relativně pomalém tempu a dalo by se říct, že nákop střídá nákop. Mozolovi utekl balon od nohy a třinecký záložník se provinil faulem.
     
    15
    Mihalkův odkop od branky odhlavičkoval Bedecs do zámezí. Potom si ovšem fotbalisté z okresního města neporozuměli na pravé straně.
     
    14
    Duel rivalů zatím nabízí spíše tuhý boj o polovinu hřiště, ani jednu střelu na branku jsme ještě neviděli. Oba týmy se potýkají na začátku zápasu s nepřesnostmi.
     
    13
    Mozolovi s Čelůstkou nevyšla tandemová akce na levém křídle, Hloch to pak v napadání přehnal s agresivitou a fauloval.
     
    12
    Valcíři v útoku nic kloudného nevymysleli. Vše zakončil nákop Jarabici a malá domů hlavou v podání domácího Hlocha.
     
    11
    Velner neudržel balon na hřišti proti Mehremićovi, dva obranné odkopy posléze předvedli Bello a Knötig. Třinečtí rozehrávají po faulu z poloviny hřiště.
     
    10
    Zdvojení Stratila v podání třineckých zadáků se neobešlo bez faulu. Frýdek-Místek rozehrál nakrátko, finální řešení od Ižvolta ale postrádalo jakoukoli nebezpečnost.
     
    9
    Salachna dostal do obtížné pozice Velnera, který musel faulovat Ižvolta. Frýdku-Místku byla ponechána výhoda, jenže Mehremićův centr nalezl jen Čelůstku.
     
    8
    Dedič byl faulován Jarabicou a Třinec rozehrál standardní situaci z levé strany. Mozolův střílený centr byl příliš nízký, Vyskočil odhlavičkoval a další akce domácích skončila nezdarem.
     
    7
    Po autovém vhazování Mehremiće tlačil balon do malého vápna Vyskočil, pozorný Paleček byl však na místě a v pohodě zasáhl.
     
    6
    Oba tábory skalních fanoušků se vzájemně pozdravily a ukázaly, že mezi nimi panuje zdravá rivalita, vedená v přátelského duchu. Mezitím se Mehremić prezentoval povedenou kličkovanou a posunul útok na polovinu Třince.
     
    5
    Teplý neprocpal míč přes Vašendu, Třinec přesto pokračoval v útoku po pravé straně. Teď už bude vhazovat Mehremić.
     
    4
    Trochu divoká rozehrávka valcířů skončila přihrávkou Mehremiće na Bella uprostřed hřiště. Beninský fotbalista byl zezadu nedovoleně zastaven Bedecsem.
     
    3
    Čelůstka byl pod tlakem, a proto zvolil jednoduchý odkop na útočníky. Dedič byl na půlící čáře ve vzdušném souboji faulován Literákem.
     
    2
    Jarabicovi nevyšla malá domů ve složité pozici a Třinec rozehrával rohový kop. Mozolův centr odhlavičkoval Vyskočil, hosté odvracejí na polovinu hřiště.
     
    1
    Výkop obstarali hosté a Bello nakopl balon dopředu. Třinečtí vrátili stejnou mincí, a tak už jsme po zásazích Hlocha a Velnera viděli tři nákopy vzduchem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trio rozhodčích již přivedlo na hřiště domácí borce v bílých dresech a trenýrkách stejné barvy. Frýdek-Místek nastupuje v oranžové barvě. Ještě před výkopem probíhá gratulace bývalým třineckým fotbalovým funkcionářům, Zdeňku Dembinnému a Eduardu Huczalovi, kteří slaví šedesáté narozeniny.
     
    Skončily rozcvičky obou mužstev a hráči ještě na pár okamžiků zmizí v šatnách. Utkání začne zhruba za deset minut a tribuna třineckého stadionu je již slušně zaplněna. Všechny sedačky ale zdaleka obsazeny nejsou. Klid je zatím také v sektoru hostí, který je dnes kvůli rizikovosti derby jednoznačněji oddělen.
     
    Ani v sestavě valcířů nezůstal po vítězství nad Vyšehradem na kameni kámen. V brance to však neplatí, od první minuty bude chytat stejně jako minule Matej Mihalek a Ondřej Prepsl začne mezi náhradníky. Lukáše Ďurišku a Pavola Ilka trenéři posadili a místo nich nastoupí Marian Jarabica s Adim Mehremićem. Kvůli kartám nemohl nastoupit Patrik Krčula s Dariem Krištem, jejichž místa v základu pro dnešek připadla Tomáši Hykelovi a Lukáši Stratilovi. Hosty povede do boje Luboš Berešík, a to kvůli zdravotní indispozici hlavního kouče Mikuláše Radványiho.
     
    Třinečtí udělali v sestavě několik změn, ale jedničkou v brance zůstává i po dvou nevydařených duelech Lukáš Paleček. Jeho náhradníkem je pro dnešní utkání Václav Bruk. Kromě vykartovaného Pavla Malcharka schází Slezanům ještě kapitán Benjamin Vomáčka. Sedmnáctiletý Martin Samiec zahájí utkání na lavičce náhradníků a volná tři místa v sestavě zaujali Jiří Janoščín, Lukáš Salachna a René Dedič. Do základní jedenáctky nasadil trenér Nečas Václava Mozola i Jakuba Teplého, tedy oba hráče, které ve Frýdku-Místku důvěrně znají.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner, Hloch (C), Čelůstka, Knötig – Salachna, Bedecs – Teplý, Mozol, Janoščín – Dedič. Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Bruk – Ceplák, Joukl, Kučera, Minařík, Samiec, Šenk.

    MFK Frýdek-Místek: Mihalek – Mehremić, Literák (C), Jarabica, Švrček – Ižvolt, Vašenda, Bello, Hykel – Vyskočil – Stratil. Trenér: Luboš Berešík.
    Náhradníci: Prepsl – Slaninka, Ilko, Ujlaky, Ďuriška.

    Rozhodčí: Radim Dresler – Jan Paták, Pavel Peřina.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Frýdkem-Místkem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #duelrivalu, #TRIvFRM a #FNLiga.
     
    ROZHODČÍ

    Jako hlavní rozhodčí přivede mužstva na trávník Radim Dresler. Na pomezních čarách mu pomohou kolegové Jan Paták a Pavel Peřina. Delegátem utkání bude pan Jan Šotek.
     
    ABSENCE

    Domácí fotbalisté se budou muset obejít bez jednoho ze svých nejlepších střelců. Pavel Malcharek byl totiž v Hradci Králové po červené kartě vyloučen a od disciplinární komise obdržel stopku na tři utkání. V podzimní části už si nezahraje. Frýdku-Místku bude ze zdravotních důvodů chybět kouč Mikuláš Radványi. Mužstvo povede Luboš Berešík s asistentem Patrikem Krabcem. Kvůli čtyřem žlutým kartám nesmějí nastoupit Dario Krišto a Patrik Krčula.

    HRÁLI V DRESU SOUPEŘE

    Takových hráčů se na jedné straně najde hned několik. Ze současného kádru Třince si vyzkoušeli angažmá ve Frýdku-Místku záložníci Miroslav Ceplák s Václavem Mozolem a také útočník Jakub Teplý, jenž je odchovancem valcířů. Na soupisce Frýdku-Místku nenajdeme fotbalistu, který by měl osobní zkušenost s třineckým fotbalem.

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Ve vzájemných zápasech mají jasně navrch třinečtí fotbalisté, jelikož poslední vítězství modro-bílých se datuje k 8. květnu 2004, kdy Frýdek-Místek porazil Třinec v Moravskoslezské fotbalové lize. V dalších zápasech, ať už ve třetí nebo druhé nejvyšší soutěži, se tedy o poznání lépe vedlo Třinci. V roce 2013 si Třinečtí ve Stovkách, na stadionu největšího rivala, dokonce vykopali postup mezi druholigisty. Uspěli také v posledním vzájemném duelu v květnu letošního roku.

    Neděle 24. května, 29. kolo, 17:00, Frýdek-Místek:
    MFK Frýdek-Místek – FK Fotbal Třinec 1:2 (1:1)
    Branky: 45+1. Mehremić (pen.) – 31. Malcharek, 75. Dedič.
    Diváci: 1710.

    TŘINEC BRZDÍ VYLOUČENÍ

    Třinečtí dohrávali tři zápasy letošního ročníku s deseti hráči, a to v Karviné, Sezimově Ústí a také naposled v Hradci Králové. V Karviné byl Michal Velner vyloučen pět minut před koncem, ovšem vyloučení Jiřího Janoščína a Pavla Malcharka v dalších utkáních se odehrála již v první půli a značně Slezany přibrzdila. To Frýdek-Místek neeviduje ani jednu červenou kartu. Udrží se hráči na uzdě během vypjatého derby?

    ŘEKLI PŘED ZÁPASEM

    Radim Nečas (trenér, TRI): „Vzhledem k tomu, že to je derby, má to větší význam než ostatní zápasy. Očekávám větší množství fanoušků, protože to bude konfrontace nejen na hřišti, ale také v hledišti. Kdy jindy by měli přijít fanoušci, ať už z Třince nebo z Frýdku-Místku než na derby?"

    René Dedič (TRI): „Třinec a Frýdek-Místek jsou dvě blízká města a pro oba týmy je derby maximálně důležité. Frýdku se nedaří, je v nižších patrech tabulky, ale tým má kvalitní a bude to velmi těžké utkání. Derby nemá nikdy dopředu jistého vítěze."

    Benjamin Vomáčka (TRI): „Určitě to nebude jednoduchý zápas. Naopak, myslím si, že se ještě více vyhecují proti Třinci. Bude to jeden z těch těžších zápasů."

    Tomáš Hykel (FRM): „Bilance hovoří jasně pro Třinec, takže už to chceme po dlouhé době zlomit."

    Petr Literák (FRM): „V Třinci teď obměnili kádr a jsou tam dva hráči, kteří byli u nás – Kuba Teplý a Venca Mozol. Ve druhé lize jsou týmy dosti vyrovnané, takže uvidíme."

    DIVÁCI

    Třinec a Frýdek-Místek jsou okresními rivaly, a proto jsou jejich vzájemné souboje hojně navštěvovány. Uvidíme, kolik diváků si najde cestu na stadion nyní, jelikož není ani jedno z mužstev v oslnivé formě. Květnový zápas ve Stovkách navštívilo 1710 fanoušků. V roce 2013 přišlo na druholigové derby ve Frýdku-Místku dokonce přes sedm tisíc fotbalových nadšenců.
     
    MFK FRÝDEK-MÍSTEK
    14. místo, 8 bodů, skóre 11:20


    Frýdek-Místek zažil hororový vstup do nového ročníku ve Fotbalové národní lize a v prvních čtyřech kolech nebodoval, dokonce ani neskóroval. Až v pátém zápase doma uhrál bod proti Ústí nad Labem, zisku všech tří bodů se však nedočkal ani v dalších šesti duelech. Tragickou bilanci prolomilo mužstvo kouče Mikuláše Radványiho až ve třináctém kole, kdy doma zdolalo Vyšehrad. Osm bodů ale stačí pouze na předposlední příčku, kde je Frýdek-Místek jen o skóre nad aktuálně sestupujícím Varnsdorfem.

    Poslední tři ligová utkání Frýdku-Místku

    Sobota 17. října, 15:30, 11. kolo, Frýdek-Místek:
    MFK Frýdek-Místek – 1. SC Znojmo FK 0:2 (0:1)
    Branky: 18. Žondra, 86. Njire.
    Diváci: 820.

    Pátek 23. října, 18:00, 12. kolo, České Budějovice:
    SK Dynamo České Budějovice – MFK Frýdek-Místek 1:1 (0:1)
    Branky: 82. Šimák (pen.) – 44. Vyskočil.
    Diváci: 823.

    Sobota 31. října, 14:00, 13. kolo, Frýdek-Místek:
    MFK Frýdek-Místek – FK Slavoj Vyšehrad 3:2 (0:0)
    Branky: 69. a 75. Stratil, 51. Krišto (pen.) – 48. a 59. Madej.
    Neproměněná penalta: 23. Jindráček (VYS), brankář Mihalek zneškodnil.
    Diváci: 724.
    FRM: Mihalek – Švrček, Literák (C), Ďuriška, Ilko – Krčula, Bello, Vašenda, Ižvolt, Krišto – Vyskočil.
    Trenér: Mikuláš Radványi.
    Náhradníci: Prepsl – Hykel, Stratil, Ujlaky, Jarabica, Slaninka.

    Frýdek-Místek vstřelil ve dvanácti zápasech pouze jedenáct gólů a jeho největším kanonýrem je se třemi zásahy Lukáš Stratil. Mladý útočník přišel do týmu na hostování z Plzně a tři branky vstřelil v pěti zápasech, do nichž nastoupil. Dalším hráčem se třemi zásahy je Chorvat Dario Krišto. Čisté konto udrželi valcíři jen jednou, a to ve Varnsdorfu, kde chytal Ondřej Prepsl. Ten je zároveň nejčastěji nasazovaným gólmanem svého mužstva.
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    10. místo, 12 bodů, skóre 16:25


    Třinec patří mezi stabilní účastníky Fotbalové národní ligy, ale svými výsledky v posledních ročnících rozhodně neoslňuje. Slezanům čas od času vyjde několik zápasů, poté se však mnohem delší dobu trápí. To je zatím také případ letošní sezony v podání mužstva trenéra Radima Nečase. Po prvních sedmi kolech mohli být v Třinci s jedenácti body spokojeni, jenže v dalších pěti zápasech přidali červeno-bílí fotbalisté pouhý bod. Ba co víc, už ve třech utkáních inkasovali Třinečtí ostudných pět branek.

    Poslední tři ligová utkání Třince

    Sobota 10. října, 10:15, 10. kolo, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – FK Baník Sokolov 0:0
    Diváci: 262.

    Sobota 17. října, 15:30, 11. kolo, Sezimovo Ústí:
    FC MAS Táborsko – FK Fotbal Třinec 5:1 (2:1)
    Branky: 27. a 50. Javorek, 53. a 90. Strnad, 31. Hanzlík (pen.) – 22. Dedič.
    Červená karta: 30. Janoščín (TRI).
    Diváci: 412.

    Neděle 1. listopadu, 15:00, 13. kolo, Hradec Králové:
    FC Hradec Králové – FK Fotbal Třinec 5:0 (1:0)
    Branky: 55. a 62. Pázler, 4. Černý, 49. Malinský, 65. Vlkanova.
    Červená karta: 17. Malcharek (TRI).
    Diváci: 1056.
    TRI: Paleček – Velner, Čelůstka, Vomáčka (C), Hloch (79. Salachna), Knötig – Malcharek, Samiec (46. Joukl), Bedecs, Mozol – Teplý (59. Dedič).
    Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Brych – Dedič, Kučera, Šenk, Ceplák, Joukl, Salachna.

    Nejlepšími střelci Třince jsou se čtyřmi zásahy dva ofenzivní hráči, a sice Slovák René Dedič a Pavel Malcharek. Tři góly zaznamenal ještě Jakub Teplý, ostatní třinečtí střelci už mají na kontě pouze jednu trefu do černého. Nejvytíženějším brankářem Slezanů je zkušený Lukáš Paleček, jenž má na kontě tři nuly ze zápasů proti Pardubicím, Vlašimi a Sokolovu.
     
    Příjemné sobotní dopoledne přeji z Třince všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování textového online přenosu z Fotbalové národní ligy. Naše druhá nejvyšší soutěž má dnes na programu celkem pět utkání čtrnáctého kola. Dvě z nich jsou dopolední a v našem přenosu se detailně zaměříme na souboj mezi týmy FK Fotbal Třinec a MFK Frýdek-Místek. Budeme tedy sledovat bitvu o krále okresu.

    Oba týmy z východní části republiky se v podzimní části letošního ročníku spíše trápí. Třineckým se v úvodních kolech sice poměrně dařilo, avšak v dalších týdnech šla forma prudce dolů a z posledních pěti utkání mají fotbalisté zpod Javorového pouhý bod. Frýdek-Místek je na tom ještě o něco hůře, dokonce je namočen v sestupových vodách až po krk. V duelu okresních rivalů tedy půjde o hodně. Utkání začne na třineckém stadionu Rudolfa Labaje tradičně v 10:15. Jste zváni ke sledování přenosu, kterým vás provede Ondřej Zoubek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Ondřej Zoubek

    Góly: 33. Hloch – 43. Stratil

    Karty:   26. Hloch (TRI), 67. Janoščín (TRI), 84. Velner (TRI), 90. Salachna (TRI) – 18. Ižvolt (FRM), 31. Jarabica (FRM), 61. Literák (FRM), 62. Vyskočil (FRM)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Hloch (C), Čelůstka, Knötig – Salachna, Bedecs – Teplý, Mozol (65. Joukl), Janoščín – Dedič (79. Samiec). Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Bruk – Ceplák, Joukl, Kučera, Minařík, Samiec, Šenk.

    MFK Frýdek-Místek: Mihalek – Mehremić (72. Slaninka), Literák (C), Jarabica, Švrček – Ižvolt, Vašenda, Bello, Hykel (55. Ujlaky) – Vyskočil (85. Ďuriška) – Stratil. Trenér: Luboš Berešík.
    Náhradníci: Prepsl – Slaninka, Ilko, Ujlaky, Ďuriška.

    Rozhodca: Radim Dresler – Jan Paták, Pavel Peřina

    Diváci: 762 (38 % celkové kapacity)