Bournemouth – Newcastle 0:1 (kon.) | West Ham – Everton 1:1 (kon.) | Sunderland – Southampton 0:1 (kon.)
Norwich – Swansea 1:0 (kon.) | Leicester – Watford 2:1 (kon.) | Manchester United – West Bromwich 2:0 (kon.)
Stoke City – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (0:0)
West Bromwich Albion
Sobota 07.11.2015, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované. Manchester United si tretíkrát v rade udržal čisté konto a gólmi Jesseho Lingarda a Juana Matu zvíťazil 2:0. Víťazstvo červených diablov je zaslúžené, keďže o začiatku zápasu boli lepším tímom a diktovali tempo hry. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (17:56:52)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zápas sa už iba dohráva. O výsledku zápasu je rozhodnuté. Do tabuľky Premier League si pripíšu tri body červení diabli a zostanú tak na štvrtom mieste. Naopak Baggies tretíkrát v rade slávny Old Trafford nedobyjú.
     
    90+3
    David de Gea nemal žiadne problémy s centrom Jamesa McCleana a loptu vyboxoval mimo pokutového územia domáceho tímu.
    90+2. Juan MATA - 2:0
     
    90+2
    Manchester United dal gól!
    Je rozhodnuté. JUAN MATA si postavil loptu na biely bod a chladnokrvne poslal loptu do stredu brány, čím prekonal Boaza Myhilla.
     
    90+1
    Navyše, za svoj zákrok dostáva Gareth McAuley červenú kartu. Tým pádom budú hostia dohrávať zápas v desiatich.
     
    90
    Pokutový kop pre Manchester United! Unikajúceho Anthonyho Martiala v pokutovom území zložil na zem Gareth McAuley a hlavný rozhodca Mike Dean neváhal ani sekundu.
     
    89
    Hrá sa prevažne v strede poľa. Hostia sa zúfalo snažia vyrovnať, ale čas im nemilosrdne uniká.
     
    88
    Manchester United veľmi agresívne napáda rozohrávku svojho súpera. Tento raz sa mu poradilo dostať loptu až pri bránu Boaza Myhilla.
     
    87
    West Bromwich Albion si nevie vypracovať záverečný tlak. V zápase mal iba jednu vážnejšiu šancu, no v 74. minúte ju nedokázal využiť Saido Berahino.
     
    86
    Po sérii zaujímavých odrazov lopty sa dostal do zakončenia Juan Mata. Španielsky záložník ale neohrozil Boaza Myhilla, keďže jeho strela mierila vysoko nad bránu.
     
    85
    Posledné striedanie zápasu. V zápase končí aj exekútor štandartných situácii Chris Brunt a na jeho miesto prichádza Callum McManaman.
     
    84
    Manchester United sa veľmi dobre bráni a vyzerá to tak, že v dnešnom zápase si na svoje konto pripíše cenné tri body.
     
    83
    V šestnástke domáceho tímu sa najprv nepredral do zakončenia Rickie Lambert a následný center Chrisa Brunta z ľavej strany končí iba v rukaviciach Davida de Geu.
     
    82
    Približne 10 minút pred koncom zápasu končí aj Wayne Rooney, ktorého nahradil o niečo defenzívnejší Ander Herrera.
     
    81
    Jesse Lingard spadol po súboji s McAuleym a Evansom v pokutovom území na zem, no hlavný arbiter stretnutia penaltu nepíska ani na druhej strane.
     
    80
    V priebehu niekoľkých sekúnd zahrávalo domáceho mužstvo hneď dva rohové kopy, no ani po jednom sa nikto v červenom drese nedostal do zakončenia.
     
    79
    Anthony Martial vybojoval pre svoj tím ďalší rohový kop. Jeho individuálnu akciu veľmi dobre zastavil Craig Dawson.
     
    78
    Do streleckého zakončenia sa dostal aj Michael Carrick, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    77
    Juan Mata sa oblúčikom snažil prestrčiť loptu na nabiehajúceho Jesseho Lingarda. Jeho pas ale zastavil rukou Jonny Evans, čo uniklo pozornosti Mikea Deana.
     
    76
    Druhé striedanie Manchestru United. Veľký debut zažíva Cameron Borthwick-Jackson, ktorý vystriedal zraneného Marcosa Roja.
     
    75
    Saido Berahino je po príchode na ihrisko veľmi aktívny, no tentokrát sa cez obranu domáceho tímu nedostal.
     
    74
    Obrovská šanca hostí. Po centri Jamesa McCleana hlavičkoval v šestnástke úplne osamotený Saido Berahino, no svoje zakončenie vôbec nezvládol.
     
    73
    Do nebezpečného zakončenia sa opäť dostal Jesse Lingard, no tentokrát bránu súpera netrafil. Napriek tomu, jeho aktivitu musíme iba vyzdvihnúť.
     
    72
    Tony Pulis strieda hneď dvakrát. V dnešnom zápase končí James Morisson a na jeho miesto prichádza Saido Berahino. Takisto ide dole aj Salomón Rondón a posilniť útok prichádza Rickie Lambert
     
    70
    Mike Dean odstáva ľadovo pokojný po súboji Garetha McAuelyho a Bastiana Schweinsteigera v pokutovom území domáceho tímu. Penalta sa nepíska.
     
    69
    Juan Mata si to rovnal na strelu ľavačkou, ale v poslednej chvíli ešte volil prihrávku na spoluhráča, čo sa napokon ukázalo ako zlé rozhodnutie.
     
    68
    V tejto fáze zápasu vidíme akýsi boj o stred poľa. Oba tímy zbytočne strácajú loptu a nedokážu si vytvoriť nebezpečnú útočnú akciu.
     
    67
    Bastian Schweinsteiger teraz možno mohol strieľať, no loptu ešte posúval na Wayna Rooneyho. Ten to na rozdiel od Nemca skúsil, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    66
    Domáci si opäť vymieňajú loptu v priestoroch približne 30 metrov od brány súpera. Zatiaľ sa k centru neodhodlal ani Schweinsteiger a následne ani Mata.
     
    65
    Ďalším potrestaným mužom v dnešnom dueli je Chris Brunt, ktorý zozadu nepríjemne trafil Juana Matu. Ten je ale po tvrdom zákroku v poriadku.
     
    64
    Hostia sa o niečo viac dostávajú do hry. Center McAuleyho smeroval na Rondóna, no pred Venezuelčanom dobre zasiahol Phil Jones.
     
    63
    S dlhým pasom na strelca jediného gólu, Jesseho Lingarda, si poradil prihrávkou na svojho brankára obranca s číslom 25 – Craig Dawson.
     
    62
    Louis van Gaal prvýkrát v dnešnom zápase strieda. Zaplnený Old Trafford vytlieskava Ashleyho Younga a na ihrisku víta Phila Jonesa.
     
    61
    A ďalšia žltá karta, tento raz na domácej strane. Mike Dean ju udeľuje Marcosovi Rojovi.
     
    60
    Po hodine hry registrujeme druhú žltú kartu zápasu. Po faule na Chrisa Smaliinga ju vidí Salomón Rondón.
     
    59
    Jesse Lingard si plní aj defenzívne povinnosti. Veľmi elegantným spôsobom zastavil útočnú akciu Jamesa McCleana.
     
    58
    Juan Mata vymyslel ďalšiu dobrú prihrávku, tentokrát na Bastiana Schweinsteigera. Nemecký reprezentant si ale loptu predkopol až príliš, čo využil Boaz Myhill.
     
    57
    Domáci oveľa pokojnejšie kombinujú v blízkosti pokutového územia hostí. Ashley Young sa snažil prestrčiť loptu na Matu, no dobre zapracoval Chris Brunt.
     
    55
    Výborne to spravil Marcos Rojo. Argentínčan nielenže zastavil prenikajúceho Stéphana Sessègnona, ale pre svoj tím vybojoval aj odkop od brány.
     
    54
    Nedovolený zákrok na Michaela Carricka. Pri lopte tak ostávajú červení diabli, ktorým sa po strelenom góle bude určite lepšie hrať.
     
    53
    Veľká radosť na štadióne Old Trafford. Domáci prerušili strelecké trápenie a k víťazstvu v dnešnom dueli spravili veľký krok.
    52. Jesse LINGARD - 1:0
     
    52
    Manchester United dal gól!
    Jeden z najlepších hráčov dnešného duelu JESSE LINGARD otvára skóre zápasu. Chris Brunt odvrátil center z ľavej strany len na anglického mladíka, ten si na hranici šestnástky spracoval loptu a krásne obstrelil Boaza Myhilla.
     
    51
    Réžia si dlho všímala obe lavičky náhradníkov. Zatiaľ sme sa ale prvej zmeny nedočkali.
     
    50
    Stéphane Sessègnon sa pretlačil v súboji s Daleym Blindom, no jeho prihrávka pod seba v druhej vlne nikoho v bielom drese nenašla.
     
    49
    Boaz Myhill teraz spravil miernu chybičku, keď svoj odkop poslal len na nohu Wayna Rooneyho. Ten okamžite hľadal svojou prihrávkou Martiala, no na Francúza prihrávka neprešla.
     
    48
    Nepresný pas od Juana Matu. Hostia si tak môžu vydýchnuť, keďže od svojej brány bude odkopávať brankár Boaz Myhill.
     
    47
    Juan Mata poslal svoj center na Jesseho Lingarda, no pred ním dobre zasiahol Craig Dawson, ktorý ako jediný videl v prvom polčase žltú kartu.
     
    46
    Do druhého dejstva vstúpili obe mužstvá v nezmenenej zostave. Po faule Marcosa Roja na Stéphanea Sessègnona ostávajú pri lopte futbalisti WBA.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas veľa futbalovej krásy neponúkol. Potvrdili sa tak predzápasové predpoklady, ktoré hovorili o tom, že obe mužstvá sa strelecky trápia. Viac z hry mali domáci, no až na pár šancí Boaza Myhilla neohrozili. Snáď nám druhý polčas ponúkne lepšiu hru a tiež aj nejaké góly.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Chris Smalling fauloval a v závere prvého polčasu tak ponúkol výhodu priameho kopu pre Chrisa Brunta. Ten svoju strelu ale namieril iba do múru.
     
    45+1
    Ďalšia útočná akcia Manchestru United sa úspechom neskončila. Po nepresnej prihrávke končí lopta v moci Boaza Myhilla.
     
    45
    V prvom polčase bude Mike Dean nadstavovať ešte 2 minúty.
     
    44
    Anthony Martial sa veľmi pekne uvoľnil na hranici šestnástky a vystrelil smerom na Boaza Myhilla. Brankár hostí mal šťastie, že strela francúzskeho mladíka mierila len do stredu brány.
     
    43
    Mike Dean prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Jesseho Lingarda dostáva žltú kartu Craig Dawson.
     
    42
    Po zblokovanej strele Rooneyho mali domáci výhodu rohového kopu. Do zakončenia sa ale nedostali, keďže loptu výborne odvrátil do bezpečia Gareth McAuley.
     
    41
    Hostia mimoriadne zbytočne stratili loptu, čo domáci okamžite využili. Anthony Martial našiel Jesseho Lingarda, ktorý po ľavej strane postupoval na Boaza Myhilla. Jeho strelu ale skvele zblokoval Jonny Evans.
     
    40
    Juan Mata mal dostatok času na to, aby svojou prihrávkou našiel Martiala či Rooneyho. Napokon jeho pas bol nepresný.
     
    39
    A opäť. Salomón Rondón bol sám proti dvojici obrancov Manchesteru United a tak je logické, že si dlhú loptu od Darrena Fletchera nedokázal spracovať.
     
    38
    Manchester tlačí svojho súpera. Hostia sa len ojedinele dostávajú k útočným výpadom. Často hľadajú najmä Salomóna Rondóna, ktorý teraz neuspel v súboji s Rojom.
     
    36
    Po tom ako obrana domáceho tímu odvrátila center Chrisa Brunta vrátil loptu do ohňa Jonny Evans a na jeho center si naskakoval Craig Dawson. Nakoniec ale loptu upratal do bezpečia Bastian Schweinsteiger.
     
    35
    Salomón Rondón vybojoval v súboji s Chrisom Smallingom prvý rohový kop pre West Bromwich Albion.
     
    34
    Wayne Rooney sa dopustil útočného faulu v súboji so svojim bývalým spoluhráčom Jonnym Evansom. Pri lopte tak ostanú Baggies.
     
    33
    Ashley Young si chcel zaseknúť loptu v súboji s Jamesom Morrisonom. Situáciu ale podľa predstáv vôbec nezvládol a lopta mu tak uteká mimo hracej plochy.
     
    32
    Akciu Manchestru United zastavuje prvý ofsajd zápasu. Postranný rozhodca totiž nachytal v ofsajdovej pozícii Marcosa Roja.
     
    31
    Juan Mata poslal ďalšiu skvelú prihrávku dopredu na Wayne Rooneyho. Ten čakal pokiaľ mu padne lopta na volej a z prvej pálil. Jeho pokus ale zblokoval dobrým sklzom Gareth McAuley.
     
    30
    Po rozohraní prvého rohového kopu zápasu sa dostal do zakončenia Bastian Schweinsteiger, ale strela mu vôbec nesadla. Od svoje brány tak bude odkopávať Boaz Myhill.
     
    29
    Na center Juana Matu si na zadnej žrdi nabiehal Jesse Lingard, no pred ním odvrátil loptu na rohový kop Craig Dawson.
     
    28
    Manchester United teraz dobre napádal rozohrávku hostí. Tí si museli pomôcť spätnou prihrávkou na Myhilla, ktorý loptu poslal ďaleko od svojej brány.
     
    27
    Opäť bol v akcii Martial. Tentokrát dostal do šestnástky pekný pas od Carricka, no v súboji s hosťujúcim obrancom zahral rukou.
     
    26
    Jesse Lingard poslal prízemný center na Anthony Martiala. Francúz sa ale k lopte nedostal, keďže pred ním dobre zasiahol Jonny Evans.
     
    25
    Ashley Young sa síce hnevá, no hlavný arbiter Mike Dean posúdil jeho stret so Sessègnonom ako nedovolený.
     
    24
    Michael Carrick výborne prepustil prihrávku Rooneyho na Bastiana Schweinsteigera, ale nemecký stredopoliar sa do zakončenia nedostal.
     
    22
    Boaz Myhill bez väčších problémov chytá center Jesseho Lingarda do svojich rukavíc. Wayne Rooney síce dobre číhal na svoju šancu, no waleský brankár chybu nespravil.
     
    21
    Domáci opäť zatlačili futbalistov WBA pred vlastné pokutové územie. Siahodlhé kombinácie ale zatiaľ k ničomu nevedú.
     
    20
    Prvý náznak šance pre hostí. Na center z pravej strany si nabehol Salomón Rondón, no z ťažkej pozície nedokázal kvalitnejšie zakončiť. Bodku za akciou WBA dáva útočným faulom Stéphane Sessègnon.
     
    19
    Marcos Rojo to prehnal v súboji s Garethom McAuleyom. Mike Dean tak prisudzuje loptu zverencom Tonyho Pulisa.
     
    18
    Juan Mata sa snažil prestrčiť loptu na Wayna Rooneyho, no ten bol okamžite zdvojený a k lopte sa nedostal. Nakoniec poslal loptu do bezpečia brankár Boaz Myhill.
     
    17
    Na dlhší čas sa k lopte dostali aj Baggies. Streleckú príležitosť si ale nedokázali vypracovať a o loptu prichádzajú.
     
    16
    Prvá šanca zápasu. Wayne Rooney si výborne postrážil loptu a následne ju priťukol Juanovi Matovi, ktorý z vnútra šestnástky pálil svojou ľavačkou. Strela španielskeho reprezentanta tesne minula bránu.
     
    15
    Juan Mata bol nedovolene zastavený Chrisom Bruntom. O niekoľko sekúnd neskôr z akcie Manchestru vyťažil center z pravej strany Martial, no prihrávka na Rooneyho napokon neprešla.
     
    14
    James McClean sa snažil presadiť po pravej strane cez Marcosa Roja. Loptu síce ešte stihol na hracej ploche, no nakoniec z toho bude len vhadzovanie pre domáci tím.
     
    12
    Na konci 12. minúty páli z half-voleja Wayne Rooney. Najlepší strelec anglickej reprezentácie ale svoj pokus poslal vysoko nad bránu Boaza Myhilla.
     
    11
    Prvý útočný výpad podnikol aj Jesse Lingard. Akcia tohto anglického mladíka ale stroskotala na dobre fungujúcej obrane hostí.
     
    10
    Prvý center do pokutového územia WBA adresoval z ľavej strany Marcos Rojo, no Rooneyho či Martiala svojim nenašiel. Loptu odkopol Gareth McAuley.
     
    9
    Hádzanárske obliehanie pokutového územia hostí pokračuje, avšak konkrétne finálne prihrávky zatiaľ nevidno.
     
    8
    Na strane WBA sa snažil niečo vymyslieť Venezuelčan Salomón Rondón, no toho veľmi dobre odstavil Marcos Rojo.
     
    7
    Pri lopte je opäť španielsky gólman David de Gea. Domáci si veľmi často v úvode duelu pomáhajú prihrávkou na svojho brankára, ktorý dnes oslavuje svoje 25. narodeniny.
     
    6
    Ashley Young sa z pozície krajného obrancu veľmi často zapája do útočných akcii Manchestru United. Tentokrát si s jeho akciou poradil Jonny Evans, ktorý podobne ako Darren Fletcher obliekal aj dres červených diablov.
     
    5
    Začiatok stretnutia sa odohráva v pokojnom tempe. Loptu majú častejšie na kopačkách domáci, no vážnejšiu príležitosť si v prvých 5 minútach nedokázali vypracovať.
     
    4
    Juan Mata sa dostal k odrazenej lopte a dokonca mal aj dostatok času na to, aby adresoval presnú prihrávku na Anthonyho Martiala. Posila z AS Monako sa ale nedokázala presadiť.
     
    3
    Od začiatku zápasu vidíme jasnú aktivitu na strane červených diablov. Ich kombinácie sú ale zväčša na polovici ihriska. WBA sa dobre bráni.
     
    2
    Ashley Young sa snažil presadiť po pravej strane, no obranné povinnosti si výborne splnil futbalista z Beninu – Stéphane Sessègnon.
     
    1
    Úvodný výkop mal domáci tím, ktorý je favoritom dnešného zápasu. V prvej minúte duelu sa nedovoleným zákrokom previnil James McClean, ktorý si vyšliapol na Daleyho Blinda.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Young, Smalling, Blind, Rojo – Carrick, Schweinsteiger – Mata, Rooney (C), Lingard – Martial.
    Náhradníci: Romero – Jones, A. Herrera, Schneiderlin, Pereira, Depay, Jackson.

    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, McAuley, J. Evans, Brunt – J. Morrison, Yacob, D. Fletcher (C), McClean – Sessègnon, Rondón.
    Náhradníci: Lindegaard – J. Olsson, Chester, C. Gardner, McManaman, Lambert, Berahino.

    Rozhodca: Mike Dean.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní zápasu z anglickej Premier League. Spoločne budeme svedkami zápasu Manchester United – West Bromwich Albion. Hlavným rozhodcom stretnutia bude Mike Dean.

    MANCHESTER UNITED

    Futbalisti Manchestru United sa v tabuľke anglickej ligy nachádzajú na priebežnom 4. mieste. V posledných dueloch sa im ale príliš nedarí, veď z kvarteta zápasov získali len 5 bodov. V domácom prostredí ešte neprehrali a v 5 stretnutiach inkasovali len jeden gól. Generálku na dnešný zápas zverenci Louisa van Gaala zvládli, keď vydreli najtesnejšie víťazstvo nad CSKA Moskva v rámci Ligy majstrov. Jediný gól stretnutia strelil Wayne Rooney. Ani najlepší strelec anglickej reprezentácie však nezabránil tomu, že jeho tím počas uplynulého týždňa vypadol v Capital One Cupe. Spoločne s Carrickom a Youngom nepremenil v záverečnom rozstrele svoj pokus, vďaka čomu do štvrťfinále postúpilo Middlesbrough. Najúspešnejší anglický klub má problémy so zostavou. Zdravotné problémy má Antonio Valencia, Luke Shaw, Morgan Schneiderlin a suspendovaný je aj Matteo Darmian.

    WEST BROMWICH ALBION

    West Bromwich Albion sa aktuálne nachádza na 12. mieste tabuľky. V 11 zápasoch si na svoje konto pripísal 14 bodov s bilanciou 4 výhry, 2 remízy a 5 prehier. V posledných šiestich súťažných zápasoch sa mu ale tiež príliš nedarí, keď prehral až štyrikrát. Zverencom trénera Tonyho Pulisa sa oveľa viac darí na ihriskách súperov ako na domácej pôde. V zápasoch vonku získali v 5 dueloch slušných 10 bodov, v štyroch prípadoch si udržali čisté konto a prehrali len v Selhurst Parku, teda s Crystal Palace. Zaujímavosťou je, že v posledných dvoch stretnutiach na Old Trafford sa WBA zakaždým radoval z výhry. Jediným hráčom, ktorého trápi zranenie je brankár Ben Foster, ktorý odchytal v drese Manchestru United tucet zápasov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 52. Lingard, 90+2. Mata (pen.)

    Karty:   61. Rojo (MAN) – 43. Dawson (WBA), 60. Rondón (WBA), 65. Brunt (WBA)   90+1. McAuley (WBA)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:10.
    Manchester United: de Gea – Young (62. Jones), Smalling, Blind, Rojo (76. Jackson) – Carrick, Schweinsteiger – Mata, Rooney (C) (82. A. Herrera), Lingard – Martial.
    Náhradníci: Romero – Jones, A. Herrera, Schneiderlin, Pereira, Depay, Jackson.

    West Bromwich Albion: Myhill – Dawson, McAuley, J. Evans, Brunt (85. McManaman) – J. Morrison (72. Berahino), Yacob, D. Fletcher (C), McClean – Sessègnon, Rondón (72. Lambert).
    Náhradníci: Lindegaard – J. Olsson, Chester, C. Gardner, McManaman, Lambert, Berahino.

    Rozhodca: Mike Dean