Bayern – Stuttgart 4:0 (kon.) | Leverkusen – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.) | Mönchengladbach – Ingolstadt 0:0 (kon.)
Hoffenheim – Frankfurt 0:0 (kon.) | Mainz – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Darmstadt – Hamburger 1:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
0:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 07.11.2015, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pekný futbalový deň prajem všetkým priaznivcom nemeckého futbalu, ale aj ostatným. Tento raz sa môžeme byť svedkami 12. kola Bundesligy, kde sa nám stretnú následovné tímy.

    TSG 1899 Hoffenheim, ktorý okupujú nepekné predposledné miesto – so siedmimi bodmi, no keby dnes uspel, môže sa vyšvihnúť o dva miesta vyššie. Hoffenheim si z posledných piatich zápasov odniesol 5 bodov, keď v poslednom zápase zaznamenali výhru proti poslednému Augsburgu 3:1. No to je jediná výhra dnešných domácich. Zápas pred výhrou remizovali so Stuttgartom, a dva zápasy pred s Kölnom. Hoffenheim utrpeli prehru na pôde Wolfsburgu a doma s Hamburgom.

    Na druhej strane uvidíme tím zvaný Eintracht Frankfurt s trinástimi bodmi na konte a konkrétne na jedenástej priečke. Frankfurtu sa ale poslednú dobu tiež nedarí, keď z posledných piatich zápasov získali len 4 body, keď vyhrali proti domácemu Hannoveru, remizovali s Bayernom a utrpeli prehru s Aue, Borussiou Monchengladbach a Ingolstadtom.

    Ja verím, že nás čaká zaujímavý zápas, kde budú chcieť obidva tímy zvíťaziť, keďže Hoffenheimu ide o záchranu a Frankfurtu o udržanie pozície v strede tabuľky. Dúfam, že si zápas užijete so mnou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo. Úvodného výkopu sa chopili domáci hráči.
     
    2
    Faul budú rozohrávať hráči Hoffenheimu, keď sa pokúsili predrať na súperovu polovičku, no jeden hráč Frankfurtu sa pokúsil zastaviť tento pokus, čo skončili nedovoleným zákrokom.
     
    3
    Ďalší faul, tento raz Vargasa.
     
    3
    Priamy kop bol zahraný z pravej strany šestnástky Frankfurtu. Lopta prenikla pekne do vnútra a tam si nabehol jeden z útočníkov, no jeho pokus letel vysoko nad, navyše sa dopustil ofsajdu.
     
    4
    Frankfurt pri lopte, krásny pas na pravú hranicu šestnástky zo stredu zálohy, loptu aresujúci hráč poslal na hranicu do stredu, kde jeho spoluhráč vypálil poriadnu strelu, no tá však našla dobre stojaceho Baumanna.
    4.
     
    6
    Po ľavej strane sa pokúsil predrať Seferovic, no jeho pokus bol zmarený vďaka pravému obrancovi. Následovný rohový kop bol prerušený útočným faulom v podaní Frankfurtu.
     
    7
    Loptu si potiahol až na súperovu polovicu pravý obranca Frankfurtu, prihral Reinartzovi do stredu a ten sa pokúsil obísť obrancu a vystreliť, no skonal na sklze.
     
    8
    Abraham rozohral útočnú akciu pre Frankfurt pasom na Aignera, no ten sa vo vzdušnom súboji neudržal v rovnováhe a spadol na zem.
     
    9
    Aut od Heffenheimu sa podaril získať hráčom Frankfurtu, Meier si dostal prihrávku od Aignera, no jeho strelu ku pravej žrdi krásnym zákrokom odohnal Baumann.
     
    10
    Seferovic bol po jeho tvrdom zákroku na útočnej polovici potrestaný žltou kartou.
    10. Žltá karta
     
    12
    Na tribúnach je počuť podpora fanúšikov Frankfurtu, ktorý prišli vo veľkom počte.
     
    13
    Obrovská šanca pre hráčov Frankfurtu, no znovu skvelý Baumann odohnal nebezpečie.
     
    14
    Faul ktorého sa dopustil Stendera. Ten si pohovoril vhodnú chvíľu s pánom rozhodcom. Schmid sa rozhodol rozohrať priamy kop, no jeho lopta pre spoluhráčov letela privysoko a ďaleko preč.
     
    15
    Chyba v rozohrávke, ktorej sa dopustil Oczipka, lopty sa zmocnili hráči Hoffenheimu. Nasledoval pas do malého vápna kde lopta skočila, no tam pokrytý Kuranyi nemal možnosť zasiahnuť loptu.
     
    16
    Znovu šanca pre hráčov Frankfurtu, no Baumann je dnes neprekonateľný zatiaľ. Strela od jedného z hráčov Frankfurtu skončila na jeho rukaviciach.
     
    17
    Útočný faul vo vápne Frankfurtu, tam sa snažil Abraham zmocniť lopty a odkopnúť, no hlavný arbiter si všimol aj potiahnutie Vollanda.
     
    20
    Peknú loptu od Hasebeho dostal Reinartz, ktorý sa pokúsil nahrať svojmu spoluhráčovi do ulice, no lopta neprešla.
     
    21
    Seferovic sa pri pokuse získať loptu dopustil faulu. Pri lopte hráči Hoffenheimu.
     
    22
    Aut zahrával Kim, ktorý sa snažil poslať svojho spoluhráča do šestnástky, no neúspešne. Následne však pekne prešla lopta ponad hráčov Frankurtu Kuranyimu. Ten potiahol do malého vápna, no nevystrelil. Namiesto toho zasekol a strelil z blízka ľavou nohou, no tam ho brankár zastavil a odrazil na roh.
     
    24
    Následný roh bol pre Hoffenheim nešťastný, keďže po odrazoch lopty si skoro strelil vlastný gól golman Frankfurtu – Hradecky, no tam zachránil celú situáciu Ignjovski pár centimetrov pred čiarou, keď loptu odkopol.
    24.
     
    25
    Kolízia hláv vo vzdušnom súboji medzi Rudym a Reinartzom. Hoffenheim dostal loptu rozhodcovským spôsobom odovzdania.
     
    26
    Faulu sa dopustil Oczipka, ktorý hral nohou príliš vysoko, no našťastie na útočnej polovici.
     
    28
    Obrovská šanca pre Kurányiho, ktorý dostal krásnu loptu až do malého vápna a tam už už posielal balón do brány, no našťastie vyštartoval brankár Frankfurtu oproti nej a celú akciu zachránil.
     
    29
    Pri lopte Aigner, ktorý sa pokúsil poslať vzdušný balón, no obrana odvrátila loptu do autu.
     
    30
    Frankfurt skoro strelil gól, keď po roku sa lopta poodrážala až k ľavej žrdi, kde Aigner poslal loptu do siete, no postranný rozhodca si bol istý o tom, že videl Aginera mimo hru.
    30.
     
    32
    Krásny pas pre Seferovica a ten to vyskúšal inviidualne, no neúspešne.
     
    33
    Toto bol nepekný zákrok, no hlavný arbiter sa nerozhodol udeliť kartu. Stendera sa dostatočne nekrotil a poslal k zemi Schmidta.
     
    34
    Ofsajdu sa dopustili hráči Hoffenheimu.
     
    35
    Oczipka sa pokúsil inviidualne, no to mu nevyšlo. Loptu si prihral s Reinartzom, a následne centroval do vápna, no tam jeho pas nenašiel nikoho.
     
    36
    Ofsajdu sa dopustil Frankfurt, keď Ignjovski si pribehol na loptu, z prvej poslal pas na Aignera, no ten bol v postavení mimo hru.
     
    39
    Po ľavej strane sa pohyboval s loptou Stendera, no jeho následná prihrávka neprešla. Pri lopte ostali hráči Frankfurtu, po krátkej chvíli sa objavil pri lopte Hasebe, ktorý avizoval faul, loptu získal Aginer, poslal ju znovu Hasebemu, ten potiahol loptu do vápna a tam znovu spadol, no toto mu hlavný arbiter nezožral a nechal mu iba ,,výhodu" ošetrenia.
    39.
     
    41
    Pri lopte stále Hoffenheim, ktorý sa pokúša založiť akciu, no lopta sa stále vracia obrane.
     
    42
    Kuranyi sa ocitol na zemi, no ani tento raz sa nerozhodol hlavný arbiter odpískať nedovolený zákrok, hrá pokračuje a pri lopte sa nachádza Hoffenheim.
     
    43
    Hlavný arbiter odpískal faul, ktorého sa dopustil Zambrano, ktorý sa pokúsil vysvetliť rozhodcovi, že jeho protihráč spadol som, no ten mu to neuveril.
     
    44
    Vargas pekne prenikal a snažil sa o narážačku so Schmidtom, no ten nebol schopný vrátiť mu loptu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil. Hlavný arbiter nepredlžuje tento polčas a po nadstavenej jednej minúte ukončuje prvé dejstvo. V ktorom sme videli veľa šanci, no ani jedna neskončila gólom. Domáci brankár Baumann zatiaľ zachránil všetko čo sa dalo a nedovolil hosťom zmocniť sa vedenia.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Výkopu sa zmocnili hráči Frankfurtu, ktorý sa pokojným spôsobom pokúsili prejsť na stranu súpera, no tam ich zastavili.
     
    48
    To čo teraz nedal Ignjovski bude mrzieť ešte dlho! V malom vápne dostal pas od Aginera, lopta sa ešte vo vnútri vápna odrazila a spomalila, no on zlyhal, keď prekopol z malého vápna.
    48. Aleksandar Ignjovski (FRN)
     
    49
    Hoffenheim si loptu drží na kopačkách a snaží sa vymyslieť niečo pomaly. Loptu poslal Sule pred šestnástku, kde sa k nej dostal Vargas, no postranný rozhodca okamžite zdvihol zástavku.
     
    50
    Bicakcic sa dopustil faulu, keď skopol zozadu Seferovica.
     
    51
    Následovný priamy kop Frankfurtu zahrával Stendera, no ten trafil svojím pasom iba Vargasa, ktorý stal v múre ako jediný,
     
    52
    Ignjovski poslal nadzemný center z ľavej strany do malého vápna, no to nebolo žiadne nebezpečie, keď sa k lopte dostal Baumann a loptu pevne chytil do rúk.
     
    53
    Volland v obrovskej šanci! Schmid podržal loptu na hranici šestnástky, prihral svojmu spoluhráčovi, ten prehodil celú obranu Frankfurtu. Volland v skrze vystrelil, no lopta sa pokotúľala okolo ľavej žrde.
    53. Kevin Volland (HOF)
     
    54
    Volland si hru užíva, čo môžme vidieť aj na jeho parádičke, za ktorú bol ale faulovany.
     
    55
    Na zemi sa zvíja Kuranyi, ktorý dostal prevetranie nartov kopačiek od Aignera.
     
    56
    Stendera vyslal peknú loptu do vápna na Seferovica, ten sa pokúsil z prvej nahrať do stredu šestnástky, no lopta bola zablokovaná, následne ale hlavičkoval, no Baumann si toto ustrážil.
     
    58
    Pri lopte po celý čas Frankfurt, ktorý sa pokúša založiť nejakú akciu. Lopta prešla z ľavej strany na pravú, následný útok však bol odvrátený obrancami.
     
    59
    Domáci sa rozhodli striedať v strede zálohy. Namiesto Rudyho prichádza na ihrisko Polanski.
     
    60
    Pekný pas zo stredu na Schmidta, ten nemal komu prihrať, no našiel sa jeden z jeho spoluhráčov, ktorý poslal pas do vápna no tam pozorne vybehol Hradecky a loptu pevne chytil.
     
    62
    Kuranyi dostal loptu od svojho spoluhráča, ktorú ale nebol schopný správne spracovať a tak hráči Frankfurtu vyrazili dopredu. Tam ale loptu stratili a tak znovu pri lopte vidíme Hoffenheim.
     
    63
    Pas do vápna, kde si nabehol Aigner, no pred ním tam stál domáci obranca Kim, a tak prišlo k zrážke hláv, aj keď sa lopta odrazila smerom do Baumannovej náruče.
     
    64
    Vollan dostal prihrávku na hranici šestnástky, pokúsil sa prejsť inviiduálne, no tam ho obrana zastavila telom.
     
    65
    Ďalšie striedanie na strane domácich. Tentoraz odchádza hráč z offenzívy s menom Vargas a prichádza Amiri.
     
    67
    Schwegler sa dopustil nepekného faulu, za ktorý bol potrestaný žltou kartou.
     
    69
    Roh zahrávali hráči Frankfurtu, no ten nebol hrozbou pre Hoffenheim a tak je lopta ďalej od brány, no stále na kopačkách Frankfurtu. Následne sa však Seferovic nachádzal v ofsajde.
     
    70
    Tento raz sa rozhodol hrať aj Baumann ktorý si loptu potiahol zo šestnástky a odkopáva ďaleko preč.
     
    73
    Oczipka s peknou technikou si vyžiadal faul, keď ho napadal Kuranyi pri vlastnej šestnástke.
     
    74
    Následný priamy kop letel na brankára, ktorý odrazil túto loptu, no Seferovic mohol zavesiť hlavičku do brány, no to mu nevyšlo.
     
    76
    Obrovská šanca Frankfurtu! Aigner sa predral k odrazenej lopte a vystrelil, no túto strelu Baumann odrazil preč neuveriteľným zákrokom.
     
    77
    Zambrano sa dopustil nepekného faulu a hlavný arbiter toto jeho chovanie odmenil žltou kartou.
     
    78
    Posledné striedanie Hoffenheimu, keď z ihriska odišiel Kuranyi a prišiel Szalai.
     
    81
    Amiri sa dopustil útočného faulu a ten sa nepáčil hlavnému abitrovi, ktorý toto chovanie odpískal.
     
    82
    Center z ľavej strany nevyšiel hráčovi Frankfurtu, keď jeho pas poslal domáci obranca na aut.
     
    84
    Pekný pas pre Seferovica do šestnástky, lopta prešla, no on nebol schopný ju zachytiť a tak ju sklzom iba poslal obrancom.
     
    85
    Na zemi sedel Volland, ktorý bol nepekne zasiahnutý Oczikom cez nohy. Hoffenheim s priamym kopom z pravej strany, no lopta nenašla nikoho.
     
    86
    Zambrano bude potrebovať lekársku pomoc, keď bol nepekne stiahnutý na zem súperom.
     
    88
    Konečne striedanie aj na strane Frankfurtu, z ihriska odchádza Seferovic a prichádza čerstva posila Castaignos.
     
    89
    Frankfurt stále pri lopte, snaží sa založiť útok, no loptu podržali dlhú dobu v obrane. Následne letel pas z ľavej strany, ktorý nenašiel nikoho.
     
    90
    Frankfurt znovu v útoku Aigner si nahral loptu so spoluhráčom, no jeden z obrancov ho fauloval. Bude nasledovať priamy kop z pravej strany. Hlavný arbiter nadstavil dve minúty.
     
    90+1
    Lopta bola adresovaná iba domácemu obrancovi, ktorý odvracia do bezpečia.
     
    90+2
    Stendera chcel rýchlo rozohrať, no to sa nepáčilo arbitrovi, pretože bolo prichystané striedanie.
     
    90+2
    Kinsombi prichádza iba na pár sekúnd namiesto Aginera.
     
    90+3
    Koniec zápasu. Dnešný zápas bol plný šanci, no nikomu sa nepodarilo skórovať. Hrdinom dnešného zápasu je domáci brankár Baumann, ktorý chytil všetky veľké šance Frankfurtu bravúrne. Dnešný zápas bol pre divákov taký priemerný, skôr nudný, keďže sme nevideli žiadny gól. Ja sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. (17:20:55)

    Matúš Valko

    Góly:

    Karty:   67. Schwegler (HOF) – 10. Seferović (FRN), 77. Zambrano (FRN), 90+2. Stendera (FRN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 11:13.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Rudy (59. Polanski), Bičakčić, Süle, Kim Džin-Su – Volland, Schwegler, Strobl, Schmid – Kurányi (78. Szalai), E. Vargas (65. Amiri).
    Náhradníci: Grahl – Schär, Polanski, Toljan, Zuber, Amiri, Szalai.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Ignjovski, Reinartz, Stendera – Aigner (90+2. Kinsombi), Meier, Seferović (88. Castaignos).
    Náhradníci: Lindner – Djakpa, Flum, Waldschmidt, Castaignos, Kinsombi, Gerezgiher.