Slovensko – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
koniec
Slovensko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Švajčiarsko
Piatok 06.11.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Turnaj štyroch krajín U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slováci sa v tretej tretine ukázali vo vynikajúcom svetle. V priebehu jednej minúty skórovali dvakrát a rozhodli o osude tohto stretnutia. Presadili sa Galis a Hrušík v 49. minúte.
    Slováci teda zvládli aj druhý zápas, keď Švajčiarov porazili 3:2.

    Zajtra našich mladíkov čaká rozhodujúci zápas, ktorý sa začne o 14:30. My vám ho prinesieme v on-line prenose až od druhej tretiny. Ďakujeme za pochopenie a aj za dnešnú pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:02:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Po Privetovom nahodení puk ostal v bránkovisku, Škorvánek stihol len tak tak zasiahnuť!
     
    59:18
    Surovému sa podarilo získať puk v strednom pásme, snažil sa zakončiť, no strela bola zablokovaná.
     
    58:51
    Brankár Van Pottelberghe odchádza na striedačku! Švajčiari skúšajú powerplay so šiestimi hráčmi!
     
    57:44
    Sukeš krížnou prihrávkou hľadal na pravom krídle Milého. Ten puk iba tečoval ko brankárovi Švajčiarska a ihneď sa naši stiahli do defenzívy.
     
    56:39
    Briestenský nahodil puk na bránu, pred ktorou následne vznikli menšie zmätky. Van Pottelberghe nevedel, kde má puk. Našťastie rozhodca prerušil hru.
     
    55:26
    Hrušík zo stredného pásma iba poľahky poslal puk ku švajčiarskemu brankárovi. Slováci sa čoraz viac a viac sústredia na obranu.
     
    53:33
    Švajčiari sa pokúšajú vytvoriť kolotoč v obrannom pásme nášho tímu. Zatiaľ sa im to však príliš nedarí. Obrancovia nášho tímu pomáhajú brankárovi Škorvánkovi odhadzovať puky.
     
    51:22
    Meliško vykonal pár korčuliarskych temp na ľavom krídle a puk odstrelil ihneď ku brankárovi. Je vidieť, že Slováci sa po treťom góle viac stiahli do obranného pásma a snažia sa brániť najmä vlastnú modrú čiaru.
     
    50:14
    Naši korčuliari vyhodili puk smerom ku súperovej bráne. Icing z toho nebol, pretože gólman Helvétov sa dotkol puku betónom.
     
    48:48
    Slovensko dalo gól!
    Krásny obrat v prevedení nášho juniorského tímu! V obrannom pásme získal puk Jaroš, ukázal svoj prehľad hre, keď krásnou prienikovou prihrávkou našiel LUKÁŠA HRUŠÍKA. Ten sa vysunul do samostatného nájazdu a strelou nad lapačku puk prenikol Van Pottelberghovi do bránky!
    Asistencia: Christián Jaroš.
     
    48:38
    Zanzi sa vysunul po ľavom krídle, Škorvánek si dal pozor a dokázal vychytať túto strelu. Naši môžu následne rozohrávať.
     
    48:11
    Slovensko dalo gól!
    Náš tím vyrovnáva stav stretnutia! Tatár dokázal vybojovať puk v rohu klziska, poslal ho pred bránu Holešinskému, ktorý vystrelil. Van Pottelberghe vyrazil pred seba, kde bol ešte dôrazný PETER GALIS, ktorého dorážka pod hornú žŕdku skončila v sieti!
    Asistencie: Adrián Holešinský a Jakub Tatár.
     
    46:56
    Macquat vystrelil z pravého kruhu. Škorvánka neohrozil vôbec, pretože strela letela mimo. Švajčiari sa ešte následne zdržali v pásme, no nebezpečenstvo pre našu bránu z toho nevzniklo.
     
    46:34
    Paločko si trochu nerozumel s Huňom, najprv si od neho pýtal puk spoza bránky, no potom si to namieril priamo ku nemu a navzájom sa zrazili.
     
    45:50
    Glaueser sa snažil o nahodenie puku z modrej čiary. Do dráhy strely sa však postavil Tatár a od jeho chrániča sa puk odrazil na ochrannú sieť. Dobré striedanie v podaní hráča štvrtej formácie.
     
    45:11
    Jakub Tatár perfektne zachytil rozohrávku Švajčiarov. Stihol ešte vyprodukovať aj blafák smerom na forhend, no Van Pottelberghe podržal svoj tím dobrým zákrokom!
     
    44:40
    Maurer nahodil na bránku ku spleti hráčov. Bol to práve Schmidli, od ktorého výstroje sa odrazil puk do rohu klziska. Slováci následne poslali puk až ku brankárovi helvétskeho kríža.
     
    44:19
    Švajčiari budú hrať v početnej prevahe. Patrik Koch dostáva menší trest za seknutie.
     
    43:35
    Schmidli si našiel priestor na pravom kruu, dostal prihrávku a z prvej pálil. Náš gólman sa urýchlene presunul a pekne dokázal vyraziť betónom.
     
    43:02
    Jaroš poľahky nahodil puk od modrej čiary smerom na bránku. Van Pottelberghe šiel do rozkľaku a hokejkou vyrazil puk. Následne hráči Švajčiarska upratali do bezpečia.
     
    42:21
    Holešinský sa prebíjal do útočného pásma po ľavom krídle, no mohol zvoliť aj lepšiu alternatívu. Meliško mu korčuľoval na opačnej strane, ale asi si ho nevšimol.
     
    41:33
    Úvod tretej tretiny je veľmi ľahký a ležérny. Videli sme jedno zakázané uvoľnenie a predchádzajúce nahodenie od Glausera zo stredného pásma skončilo prikryté pod Škorvánkovou lapačkou.
     
    40:30
    Nico Hischier vykorčuľoval po pravom krídle, mierne sa priblížil medzi kruhy a vystrelil. Škorvánek ostal v pozore, no zasahovať nemusel.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    SVK – SUI 1:2 (po 2. tretine)

     
    V priebehu druhej tretiny sme boli svedkami dvoch gólov. Švajčiarski hokejisti zvýšili vedenie v 33. minúte presným zásahom Priveta, no ruky nad hlavu dvíhali aj naši hokejisti. V 37. minúte zabezpečil zníženie Paločko, ktorý sa presadil z trestného strieľania.
    Tretia časť hry sa začne približne o 18:30.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:51
    Po vyskočení puku von z hracej plochy sa bude pokračovať vhadzovaním v strednom pásme. To na nejakú výraznú koncovku už stačiť asi nebude.
     
    39:12
    Paločko vykorčuľoval až ku brankárovi Švajčiarska, ktorého klepaním hokejky vystrašil, obral o puk a snažil sa prihrávať pred bránku. Tam už však nik z našich vystreliť nedokázal.
     
    38:38
    Švajčiari sa nevedia rozostaviť v útočnej tretine. Ďalšie vyhodenie puku zaznamenal aj Boris Sádecký, ktorý protihráča odzbrojil pri ľavom kruhu.
     
    37:42
    Slovenskí hokejisti sa zatiaľ bránia úspešne. Raz vybojovali vhadzovanie v strednom pásme a tentokrát ušetril cenné sekundy aj Tatár, ktorý vyhodil cez všetky čiary.
     
    37:19
    Budeme sa brániť vo štvorici. Peter Galis si odsedí na trestnej lavici dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    36:33
    Svojou delovkou od vrcholu pravého kruhu sa prezentoval Andrea Glauser. Škorvánek si však nepripísal zásah, pretože puk letel vedľa a nad bránu.
     
    36:02
    Slovensko dalo gól!
    MATEJ PALOČKO vykorčuľoval po strede klziska, rozhýbal Van Pottelbergha a strelou nad jeho vyrážačku znižuje stav na 1:2!
     
    36:02
    Máme možnosť znížiť! Matej Paločko sa vysunul do samostaného zakončenia, v ktorom bol faulovaný Cédricom Maurerom a vyskúša teda trestné strieľanie!
     
    35:53
    Naši hráči sa už snažili odísť čo najrýchlejšie striedať, avšak nebolo im to platné. Bolo totiž odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    34:53
    Našim hokejistom nevyšla rýchla rozohrávka z obrannej tretiny. Následne však Surový dokázal potrápiť švajčiarskeho gólmana, ktorý mal problém s odstrelením puku z rohu klziska.
     
    34:00
    Huňa ešte nakoniec získal puk na pravom kruhu a posunul ho pred bránkovisko Paločkovi. Matej Paločko zakončoval prakticky z prvej, snažil sa podstreliť betón brankára, no nakoniec puk uviazol práve pod ním!
     
    32:28
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Schmidli nahodil puk pred bránku. Tam si dokázal šikovne nakorčuľovať JULIEN PRIVET, ktorý vystihol situáciu a strelou do opačného horného rohu nedal Škorvánkovi šancu!
    Asistencie: Kris Schmidli, Roger Karrer.
     
    31:48
    Jozef Huňa získal rýchlosť po pravej strane a snažil sa prekvapiť Jorena Van Pottelbergha strelou ku bližšej žrdi. Gólman hostí však mal situáciu pod kontrolou a strelu zachytil vo výstroji.
     
    31:34
    Boris Sádecký ostal ležať v rohu klziska v našom obrannom pásme. Spoluhráči mu pomohli z ľadu a dúfajme, že náš hráč nebude potrebovať výrazné lekárske ošetrenie, prípadne nedohrá zápas.
     
    30:40
    Cédric Maurer nemal žiadnych spoluhráčov v útočnom pásme, pretože šli striedať. Rozhodol sa teda akciu zakončiť individuálne strelou z pravého kruhu. Stanislav Škorvánek s istotou zastavil puk hokejkou.
     
    29:48
    Švajčiarski hráči na čele s Haberstichom sa snažili vytvoriť kolotoč v našom obrannom pásme. To sa im nepodarilo a do protiútoku šli korčuliari v modrých dresoch. Po prenechaní puku z medzikružia náprahom pálil Jakub Meliško, ale iba priamo do výstroje Van Pottelbergha.
     
    28:38
    Hostia sú už v tejto chvíli v plnom počte. Vylúčenie o dvoch hráčov teda bez väčších problémov zvládli a môžu ďalej pokračovať v plnom počte. Všetko sa to začne po vhadzovaní v strednom pásme.
     
    27:52
    Helvéti už hrajú so štyrmi korčuliarmi a našim hráčom sa zatiaľ nedarí dostať sa s istotou do pásma. Presilovka sa pomaličky kráti.
     
    27:20
    Slováci sa snažia švajčiarskeho brankára prekvapiť strelami od modrej čiary. Kochovo ďalšie zakončenie skončilo po vyrazení na ochrannej sieti.
     
    26:47
    Koch urýchlene nahodil na bránu. Švajčiarsky gólman bol pripravený. Ak by však Hrušík tečoval strelu, mal by to Van Pottelberghe oveľa ťažšie.
     
    26:10
    Naši hráči však teraz majú ešte lepšiu možnosť na vytvorenie si príležitostí. Thomas Heinimann si odsedí trest pre veľa hráčov na ľadovej ploche a presilovka piatich proti trom bude z našej strany trvať minútu a 18 sekúnd.
     
    26:04
    Slovenskí hráči sa zatiaľ do útočného pásma nedostali a musia začať akciu odznova spoza chrbta brankára Škorvánka.
     
    25:28
    Presilovku bude hrať Slovensko. Andrea Glauser dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    25:27
    Milý z rohu klziska nahodil pred Van Pottelbergha. Tam vznikla poriadna trma-vrma, keď Paločko s Ondrušom sa snažili dorážať a dotláčať puk do bránky. Následne uvidíme aj vylúčenie.
     
    24:26
    Koch rozohral do stredného pásma serom na Jakuba Sukeľa. Ten vyzeral byť dobre rozbehnutý a aj celkom slušný priestor sa mu črtal. Puk mu však skĺzol z hokejky a akcia sa skončila.
     
    23:35
    Christián Jaroš začal zbytočne kľučkovať na útočnej modrej čiare. V situácii bol akýsi nerozhodný a jeho spoluhráči mu už medzitým stihli vbehnúť do pásma. Následne to znamenalo ofsajd.
     
    23:14
    Galis nahodil od modrej čiary na bránku. Švajčiarskemu obrancovi skackajúci puk robil problémy a Surový mohol teda dorážať samostatne. Taktiež sa mu však nepodarilo skrotiť ťažký puk.
     
    22:29
    Paločko zadovkou našiel nakorčuľovaného Galisa z druhej vlny, ktorý sa chcel ešte nejakou kľučkou prepracovať do zakončenia, no až veľa navymýšľal a nemalo to žiaden osoh.
     
    21:28
    Zanzi z rohu klziska nahadzoval pred bránku, kde mu nabiehal Holdener. Škorvánek mal situáciu pod kontrolou a puk prikryl pri žrdi.
     
    20:22
    Huňovi sa pri útočnej modre jčiare rozbiehal Holešinský, no razantnú prihrávku mu už nestihol poslať. Švajčiari puk získali.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Slováci hrajúci v modrých dresoch


     
    V priebehu prvej časti hry sme videli rýchly hokej, ktorý sa len málokrát prerušoval hvizdami rozhodcov. Neboli sme svedkami ani jedného vylúčenia. Neteší nás však fakt, že Švajčiari sa v 17. minúte dostali do vedenia, keď skóroval Hischier.
    Druhá tretina sa začína približne o 17:44.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:37
    Malgin hľadal prihrávkou z rohu klziska Priveta. Privet mu naznačoval dopyt po puku svojím pohybom, no takisto dobrou obrannou hrou sa prezentoval aj náš obranca, ktorý napokon zastavil prihrávku.
     
    18:48
    Chuard vysunul prihrávkou na útočnú modrú čiaru Schmidliho. Ten si chcel zaseknúť nášho obrancu, no puk mu z hokejky ušiel.
     
    18:25
    Helvétskemu krížu nevyšla rozohrávka z obrannej tretiny. Dopustili sa zakázaného uvoľnenia a pozornosť sa obracia pred Van Pottelbergha.
     
    17:48
    Meliško nahodil do útočného pásma. Slováci sa však za pukom nehrnuli, pretože viacerí odišli na striedačku vydýchnuť si.
     
    16:46
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tím helvétskeho kríža strieľa otvárací gól tohoto stretnutia! Puk sa dostal na modrú čiaru ku Romainovi Chuardovi, ktorý vyslal strelu na bránu. Škorvánek veľa toho nevidel, navyše mu strelu tečoval NICO HISCHIER a náš gólman vôbec nemal nárok na toto presné umiestnenie puku!
    Asistencia: Romain Chuard.
     
    16:36
    Hischier si zaskeol nášho obrancu na pravom kruhu a strieľal. Podarilo sa mu však trafiť iba priestor na zadnom mantineli.
     
    16:08
    Ivanič vypálil od modrej čiary. Brankár Švajčiarska nemal puk pod kontrolou, a tak sa o odrážku snažili Milý s Paločkom. Hostia sa do nich pustili telom a rukami, no bola to iba taká ľahká strkanica.
     
    15:53
    Zárukou icingu súpera získavajú slovenskí juniori vhadzovanie v útočnom pásme. Van Pottelberghe si bude musieť dávať pozor na priestor po svojej ľavej ruke.
     
    15:05
    Dubois nedovilil Huňovi za žiadnych okolností spracovanie puku na pravej strane. Pri mantineli jasne dominoval švajčiarsky korčuliar.
     
    14:35
    Slováci po dlhšej dobe vystrelili. Hrušík potiahol akciu po pravom krídle a z kruhu zakončil. Strela bola ešte tečovaná obrancom Karrerom, no Van Pottelberghe ju aj tak s prehľadom zachytil.
     
    13:28
    Paločko sa dokázal zbaviť jedného Švajčiara, avšak pri útočnej modrej čiare nebol dostatočne rozbehnutý na to, aby dokázal vo svojej akcii pokračovať.
     
    12:18
    Slovenskí mladíci hrali opäť tvrdo, ale oprávnene. Koch s Romančíkom nedovolili po pravom krídle v útočnom pásme preniknúť Bartschimu.
     
    11:29
    Maurer vystrelil od modrej čiary. Puk letel do priestoru bránu. Vyrazil ho buď betón nášho brankára alebo chránič niektorého z našich hráčov.
     
    10:38
    Schmidli sa presunul z rohu klziska pred bránku, no nijak prakticky neohrozil našu bránu. Slovenským hokejistom sa teraz nedarí presunúť sa z obrannej tretiny. Dvakrát si už totižo nepresne prihrali.
     
    09:41
    Ivanič sa snažil prihrávkou z obranného pásma rozohrať na útočníkov. Prudký pas iba prefrčal celým klziskom a za týchto okolností to znamená zakázané uvoľnenie.
     
    08:49
    Dobrým obranným hitom sa pred domácimi divákmi prezentoval Ladislav Romančík. Ten pri mantineli v obrannom pásme zbúral a zatavil Jana Mühlemanna. Všetko bolo v súlade s pravidlami.
     
    07:30
    Schidmli získal v rohu klziska puk a okamžite ho naslepiačky posúval pred bránku. Tam bol nakorčuľovaný Nathan Marchon, no jeho strelu z prvej Škorvánek excelentne zneškodnil betónom!
     
    06:39
    Nico Hischier vyskúšal pripravenosť nášho gólmana. Prekorčuľoval do medzikružia a zakončil. Puk skončil v lapačke nášho brankára, ktorý mohol okamžite rozohrávať, a tak aj urobil.
     
    05:38
    Moravčík strieľal po vhadzovaní v útočnom pásme. Puk skončil na zadnom mantineli a ďalej sa o koncovku pokúsil aj Ivanič. Tiež nepresne.
     
    05:08
    Obrovské šťastie stálo pri našom brankárovi Škorvánkovi! Tomu sa najprv nevydarila rozohrávka, keďže puk za bránkou zachytil rýchly Schmidli. Následne prihrával pred bránku, puk sa odrazil od nášho hráča do betónu gólmana. Následne ešte z medzikružia dorážal aj Julien Privet, no opäť do Škorvánkových betónov! Hostia mali teda poriadne blízko ku gólu.
     
    04:33
    Súboj trojok bol úspešnejší pre hosťujúceho Glausera. Ten na ľavom kruhu zblokoval strelu od nášho Lukáša Hrušíka. Slováci následne pritlačili puk pri mantineli v rohu klziska a získavajú buly.
     
    03:34
    Surový hľadal vzdušnou prihrávkou z obranného pásma Galisa. Ten túto ťažkú prihrávku spracovať nedokázal a puk prenikol až ku švajčiarskemu gólmanovi. Tímy následne priestriedali formácie.
     
    02:44
    Škorvánek musel byť pripravený. Steven Macquat vyskúšal jeho pozornosť strelou z pravého kruhu. Zásah betónom od nášho brankára bol úspešný.
     
    01:59
    Habertisch sa ďaleko nedostal, na pravom kruhu ho odzbrojil Ivanič. Následne však Švajčiari ostali v pásme a vymysleli nebezpečnú prihrávku spoza brány cez celé útočné pásmo.
     
    01:15
    Fontanovo nahodenie zo stredného pásma na zadný mantinel pre istotu prikryl brankár Škorvánek. Tréner Bokroš dnes prenechal dôveru nášmu druhému gólmanovi. Šinkovič je pripravený na lavičke.
     
    00:35
    Prvou strelou dnešného zápasu bola nepresná koncovka švajčiarskeho hráča Krisa Schmidliho, ktorý strieľal z ľavého kruhu.
     
    00:07
    Na úvodnom buly stretnutia bol úspešnejší náš center Holešinský. Slováci sa rýchlym nahodením dostali do pásma.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V prvom zápase dnešného dňa Nemecko tesne zdolalo Nórsko 4:3. My už sa tešíme na zápas našej reprezentácie, ktorá dnes nastúpi pod taktovkou Ernesta Bokroša v modrých dresoch. Švajčiarska "dvadsiatka" sa predstaví v bielych dresoch pod vedením Christiana Wohlwenda.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Škorvánek (Šinkovič) – Sloboda (C), Jaroš, Koch, Romančík (A), Moravčík, Ivanič, Meliško, Košecký – Hrušík (A), Holešinský, Huňa – J. Sukeľ, Sádecký, Briestenský – Paločko, Ondruš, Milý – Galis, Surový, Tatár

    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Descloux) – Karrer, Maurer (A), Dubois, Bircher, Fontana, Glauser, Chuard – Schmidli (C), Hischier, Privet (A) – Holdener, Kneubühler, Zanzi – Bartschi, Mühlemann, Haberstich – Macquat, Heinimann, Trisconi – Marchon

    Rozhodca: Baluška, Novák – Korba, Gajan.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Turnaja štyroch krajín. Juniorská slovenská reprezentácia sa vo svojom druhom vystúpení predstaví proti Švajčiarsku. Stretnutie sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. hrací deň (štvrtok)
    Nórsko – Švajčiarsko 1:2 s.n.
    Slovensko – Nemecko 2:1

    Slovenskí hokejisti v zápase s Nemeckom prehrávali od 3. minúty po góle Pfaffenguta. V priebehu 8. minúty sa však podarilo vyrovnať Samuelovi Ivaničovi, ktorý zužitkoval prihrávku z hokejky Mateja Paločka. Do konca prvej tretiny a ani v prostrednej časti hry sme svedkami gólu neboli. Úspech pre našu reprezentáciu sa dostavil až v závere. V priebehu 55. minúty využil presilovú hru Matej Paločko, ktorému puk naservíroval Filip Ondruš.
    Slováci teda po disciplinovanom výkone porazili Nemcov 2:1. Výhru našich mladíkov si nenechali ujsť bývalý tréner našej hokejovej reprezentácie Július Šupler a generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič, ktorých sme mali možnosť zbadať v skybox-e na popradskom zimnom štadióne.
    Najlepšou možnou voľbou v zápase s reprezentáciu helvétskeho kríža bude rovnako veľká bojovnosť a ofenzívna sila. „Bokrošovci“ teda na úvod vkročili tou správnou nohou a my im prajeme, aby sa im takto darilo aj naďalej.

    Čakajú nás teda dva duely. O 13:30 začne súboj Nemecka a Nórska, no a vo večernom on-line prenose môžete sledovať zápas Slovenska so Švajčiarskom. Želám vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 37. Paločko (t.s.), 49. Galis (Holešinský, Tatár), 49. Hrušík (Jaroš) – 17. Hischier (Chuard), 33. Privet (Schmidli, Karrer)


    Slovensko: Škorvánek (Šinkovič) – Sloboda (C), Jaroš, Koch, Romančík (A), Moravčík, Ivanič, Meliško, Košecký – Hrušík (A), Holešinský, Huňa – J. Sukeľ, Sádecký, Briestenský – Paločko, Ondruš, Milý – Galis, Surový, Tatár
    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Descloux) – Karrer, Maurer (A), Dubois, Bircher, Fontana, Glauser, Chuard – Schmidli (C), Hischier, Privet (A) – Holdener, Kneubühler, Zanzi – Bartschi, Mühlemann, Haberstich – Macquat, Heinimann, Trisconi – Marchon

    Rozhodca: Baluška, Novák – Korba, Gajan