Slovensko – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
koniec
Slovensko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Švajčiarsko
Piatok 06.11.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Turnaj štyroch krajín U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slováci sa v tretej tretine ukázali vo vynikajúcom svetle. V priebehu jednej minúty skórovali dvakrát a rozhodli o osude tohto stretnutia. Presadili sa Galis a Hrušík v 49. minúte.
    Slováci teda zvládli aj druhý zápas, keď Švajčiarov porazili 3:2.

    Zajtra našich mladíkov čaká rozhodujúci zápas, ktorý sa začne o 14:30. My vám ho prinesieme v on-line prenose až od druhej tretiny. Ďakujeme za pochopenie a aj za dnešnú pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:02:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Po Privetovom nahodení puk ostal v bránkovisku, Škorvánek stihol len tak tak zasiahnuť!
     
    59:18
    Surovému sa podarilo získať puk v strednom pásme, snažil sa zakončiť, no strela bola zablokovaná.
     
    58:51
    Brankár Van Pottelberghe odchádza na striedačku! Švajčiari skúšajú powerplay so šiestimi hráčmi!
     
    57:44
    Sukeš krížnou prihrávkou hľadal na pravom krídle Milého. Ten puk iba tečoval ko brankárovi Švajčiarska a ihneď sa naši stiahli do defenzívy.
     
    56:39
    Briestenský nahodil puk na bránu, pred ktorou následne vznikli menšie zmätky. Van Pottelberghe nevedel, kde má puk. Našťastie rozhodca prerušil hru.
     
    55:26
    Hrušík zo stredného pásma iba poľahky poslal puk ku švajčiarskemu brankárovi. Slováci sa čoraz viac a viac sústredia na obranu.
     
    53:33
    Švajčiari sa pokúšajú vytvoriť kolotoč v obrannom pásme nášho tímu. Zatiaľ sa im to však príliš nedarí. Obrancovia nášho tímu pomáhajú brankárovi Škorvánkovi odhadzovať puky.
     
    51:22
    Meliško vykonal pár korčuliarskych temp na ľavom krídle a puk odstrelil ihneď ku brankárovi. Je vidieť, že Slováci sa po treťom góle viac stiahli do obranného pásma a snažia sa brániť najmä vlastnú modrú čiaru.
     
    50:14
    Naši korčuliari vyhodili puk smerom ku súperovej bráne. Icing z toho nebol, pretože gólman Helvétov sa dotkol puku betónom.
     
    48:48
    Slovensko dalo gól!
    Krásny obrat v prevedení nášho juniorského tímu! V obrannom pásme získal puk Jaroš, ukázal svoj prehľad hre, keď krásnou prienikovou prihrávkou našiel LUKÁŠA HRUŠÍKA. Ten sa vysunul do samostatného nájazdu a strelou nad lapačku puk prenikol Van Pottelberghovi do bránky!
    Asistencia: Christián Jaroš.
     
    48:38
    Zanzi sa vysunul po ľavom krídle, Škorvánek si dal pozor a dokázal vychytať túto strelu. Naši môžu následne rozohrávať.
     
    48:11
    Slovensko dalo gól!
    Náš tím vyrovnáva stav stretnutia! Tatár dokázal vybojovať puk v rohu klziska, poslal ho pred bránu Holešinskému, ktorý vystrelil. Van Pottelberghe vyrazil pred seba, kde bol ešte dôrazný PETER GALIS, ktorého dorážka pod hornú žŕdku skončila v sieti!
    Asistencie: Adrián Holešinský a Jakub Tatár.
     
    46:56
    Macquat vystrelil z pravého kruhu. Škorvánka neohrozil vôbec, pretože strela letela mimo. Švajčiari sa ešte následne zdržali v pásme, no nebezpečenstvo pre našu bránu z toho nevzniklo.
     
    46:34
    Paločko si trochu nerozumel s Huňom, najprv si od neho pýtal puk spoza bránky, no potom si to namieril priamo ku nemu a navzájom sa zrazili.
     
    45:50
    Glaueser sa snažil o nahodenie puku z modrej čiary. Do dráhy strely sa však postavil Tatár a od jeho chrániča sa puk odrazil na ochrannú sieť. Dobré striedanie v podaní hráča štvrtej formácie.
     
    45:11
    Jakub Tatár perfektne zachytil rozohrávku Švajčiarov. Stihol ešte vyprodukovať aj blafák smerom na forhend, no Van Pottelberghe podržal svoj tím dobrým zákrokom!
     
    44:40
    Maurer nahodil na bránku ku spleti hráčov. Bol to práve Schmidli, od ktorého výstroje sa odrazil puk do rohu klziska. Slováci následne poslali puk až ku brankárovi helvétskeho kríža.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 37. Paločko (t.s.), 49. Galis (Holešinský, Tatár), 49. Hrušík (Jaroš) – 17. Hischier (Chuard), 33. Privet (Schmidli, Karrer)


    Slovensko: Škorvánek (Šinkovič) – Sloboda (C), Jaroš, Koch, Romančík (A), Moravčík, Ivanič, Meliško, Košecký – Hrušík (A), Holešinský, Huňa – J. Sukeľ, Sádecký, Briestenský – Paločko, Ondruš, Milý – Galis, Surový, Tatár
    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Descloux) – Karrer, Maurer (A), Dubois, Bircher, Fontana, Glauser, Chuard – Schmidli (C), Hischier, Privet (A) – Holdener, Kneubühler, Zanzi – Bartschi, Mühlemann, Haberstich – Macquat, Heinimann, Trisconi – Marchon

    Rozhodca: Baluška, Novák – Korba, Gajan