Buffalo – Tampa Bay 1:4 (kon.) | Washington – Boston 4:1 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:1 (kon.)
Ottawa – Winnipeg 3:2 (3:1 po s.n.) | Minnesota – Nashville 2:3 (kon.) | Calgary – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Arizona – Colorado 4:2 (kon.) | LA Kings – Columbus 2:3 (kon.) | San Jose – Florida 5:2 (kon.)
po s.n. (3:1)
Ottawa Senators
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Winnipeg Jets
cz Piatok 06.11.2015, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Kyle TURRIS - 3:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je KYLE TURRIS.
     
    64:55
    Po vhazování v pásmu Sens měl ještě jednu obrovskou šanci Mark Scheifele! Ani tento hráč tváří v tvář Andersonovi neuspěl!
     
    64:19
    Bryan Little pálil zápěstím pouze do ramene nepřekonatelného Andersona! V závěru prodloužení jsou hosté lepším týmem!
     
    63:19
    Kotouč se nějakou záhadou poodrážel až k Ryanovi, jenž se ocitl sám před Hutchinsonem, avšak i on zklamal! Neskutečné prodloužení!
     
    62:25
    A tady je Bryan Little, který se krásně uvolnil, avšak ani on přes Andersona puk nepropasíroval!
     
    62:13
    Velké šance na obou stranách! Byfuglien nejprve nevyzrál na Andersona a na druhé straně domácí nevyužili přečíslení tří na jednoho.
     
    61:08
    Wheeler vyprodukoval skvělou přihrávku na Myerse, který se natlačil před Andersona, ale poté, stejně jako Karlsson před chvílí, ztroskotal na pozorném gólmanovi!
     
    60:33
    Kotouč se od jednoho z hráčů odrazil do středního pásma a byla z toho megašance Erika Karlssona, který dobruslil puk jako první, ale poté nedokázal vyzrát na skvělého Hutchinsona.
     
    59:42
    Bryan Little mohl rozhodnout! Hostující útočník obdržel fantastickou přihrávku mezi kruhy, ale tváří v tvář Andersonovi trestuhodně přestřelil!
     
    58:15
    A další neskutečný zákrok gólmana Jets! Karlsson se uvolnil u modré čáry, našel volného Tuurise, ale ten z první trefil jen lapačku přesunujícího se Hutchinsona.
     
    58:07
    Mohlo být vymalováno! Michael Hutchinson se už koukal za svá záda, ale nakonec našel Lazarovo zakončení z mezikruží mezi svými betony! Veledůležitý zákrok hostujícího brankáře!
     
    56:48
    Obrovská šance Senátorů! Bobby Ryan se fantasticky uvolnil ve středním pásmu a poté hledal spoluhráče před bránou. Zibanejad nadvakrát Hutchinsona nepřekonal!
     
    55:00
    A po chybě Winnipegu se trochu ze strany na Michaela Hutchinsona řítil Shane Prince. Ani tento mladíček z řad Sens na soupeřova brankáře nevyzrál! Následuje zřejmě poslední komerční přestávka třetí třetiny.
    40:26 Dustin BYFUGLIEN - 2:2
     
    40:26
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté hned na začátku třetí třetiny vyrovnávají! Erik Karlsson chyboval ve středním pásmu, kotouče se ujal DUSTIN BYFUGLIEN, který nic nevymýšlel, vjel do pásma Senátorů a poté tvrdou ranou k tyči překonal Andersona v bráně Sens. Bez asistence.
     
    38:58
    Přesilová hra Ottawy je velmi brzy u konce. Kyle Turris (OTT) hloupě a hlavně viditelně držel hokejku Stuartovi a je rovněž vyloučen.
     
    38:34
    Tlak Winnipegu bude přibržděn přesilovou hrou Ottawy! Za vysokou hůl dostává dvě trestné minuty Tyler Myers (WPG).
    37:19 Andrew LADD - 2:1
     
    37:19
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A kýžené snížení přichází! Aktivita Winnipegu v posledních desítkách vteřin je odměněna, když se parádní přihrávkou zpoza brány prezentoval Wheeler, jenž našel volného ANDREWA LADDA, který puk poslal za záda zmateného Andersona. Asistence: Blake Wheeler, Tobias Enström
     
    33:38
    Hosté se hned po druhé inkasované brance tlačili do útoku, ale nakonec to byli opět domácí, kdo zahrozil. Důrazný Zibanejad získal puk za bránou, našel opět volného Bobbyho Ryana, avšak americký forvard tentokrát trefil jen Hutchinsona.
    32:04 Bobby RYAN - 2:0
     
    32:04
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Little se svou střelou neuspěl, ale na druhé straně ledové plochy se už slaví! Karlsson zavezl puk ze středního do útočného pásma, kde kotouč předal Zibanejadovi. Ten se rázem ocitl v situaci dvou na jednoho, přihrál BOBBYMU RYANOVI, jenž okamžitým zakončením nedal Hutchinsonovi sebemenší šanci. Asistence: Mika Zibanejad, Erik Karlsson
     
    28:16
    Jean-Gabriel Pageau se zničehonic ocitl mezi kruhy, ale nikým neatakován také nezamířil přesněji a nechal vyniknout Michaela Hutchinsona.
     
    26:33
    Kyle Turris dojel zcela volný kotouč jako první, ale zblízka už nedokázal zamířit do horních pater branky a Hutchinson si jeho zakončení pohlídal. Obrana Winnipegu nyní vůbec nereagovala.
     
    26:22
    Po delší době jsme byli svědky větší šance! Andrew Ladd využil chybné rozehrávky Sens a dostal se do výborné střelecké pozice. Ránu z levého kruhu ale hostující hráč namířil do míst, kde stál pozorný Anderson. Komerční přestávka!
     
    22:09
    Dva hráči Senátorů se řítili do přečíslení, které dospělo až k nebezpečnému zakončení, nicméně Michael Hutchinson předvedl, že nejen jeho kolega Pavelec umí podržet svůj tým.
     
    19:05
    Na druhé straně se před Andersona natlačil Scheifele, avšak ani on na brankáře soupeřova celku v dobré šanci nevyzrál! Sens vyhazují kotouč na icing.
     
    18:50
    Velkou parádu teď předvedl Curtis Lazar. Kanadský mladíček si to namířil mezi dva obránce a nakonec i dokázal zakončit. z bezprostřední blízkosti a značně rozhozen už ale na Hutchinsona nevyzrál.
     
    17:04
    Craig Anderson musel hodně rychle reagovat na lehkou změnu směru nenápadného nahození a nakonec mu musel pomoct i vracející se Erik Karlsson. Kdo ví, jak by to dopadlo, nebýt přítomnosti švédského beka.
     
    14:07
    Lazar našel výbornou přihrávkou volného Chiassona, který se zjevil za obranou Winnipegu, ale na Hutchinsona už zblízka vyzrát nedokázal!
     
    10:56
    První přesilovou hru v zápase si zahrají také domácí. Mark Stuart (WPG) se ze vzduchu snažil odpálit puk pryč od brány, ale místo toho trefil tvář Neila a dostává čtyři trestné minuty!
    10:01 Cody CECI - 1:0
     
    10:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou zaslouženě do vedení! Zmiňované vhazování v pásmu Winnipegu vyhrál Pageau přímo ke CODYMU CECIMU a ten plachtící střelou překonal Hutchinsona, který máchl lapačkou jen tak do prázdna. Asistence: Jean-Gabriel Pageau
     
    06:47
    Nyní se navíc bude vylučovat. Hákování Zacka Smithe (OTT) přináší přesilovku hostujícímu Winnipegu.
     
    04:02
    Zibanejadova lajna se dokázala udržet u Hutchinsonovy brány a právě gólman Jets musel dávat velký pozor. Zakončení Miky Zibanejada, který pálil z mezikruží, však Hutchinson zastavil.
     
    01:54
    Velkou chybu v rozehrávce Ottawy nyní mohl potrestat Ladd. Hostující útočník dostal na modré namazáno od Borowieckiho, avšak svou střelu z mezikruží, kam si sjel, poslal přesně doprostřed brány.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 11. Ceci (Pageau), 33. Ryan (Zibanejad, Karlsson), rozh. náj. Turris – 38. Ladd (Wheeler, Enström), 41. Byfuglien

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Ryan (OTT)
    1:1   Wheeler (WPG)
    2. séria:
    2:1   Turris (OTT)
    2:1   Ladd (WPG)
    3. séria:
    3:1   Zibanejad (OTT)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Cowen, Borowiecki – Hoffman, Turris, Lazar – Prince, Zibanejad, Ryan – Michálek, Pageau, Chiasson – Puempel, Smith, Neil
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Pavelec) – Enström, Byfuglien, Chiarot, Myers, Stuart, Trouba – Ladd, Little, Wheeler – Perreault, Scheifele, Ehlers – Burmistrov, Lowry, Stafford – Thorburn, Petan, Peluso

    Rozhodca: Ghislain Hebert, Francois St. Laurent – Scott Cherrey, Scott Driscoll

    Diváci: 17.195