Lido Bratislava – M-Šport Trenčín 5:6 (po pr.) | ŠK 1. FBC Trenčín – Hurikán Bratislava 9:7 (kon.) | ATU Košice – Prešov 13:9 (kon.)
Florko Košice – Sabinov 7:1 (kon.) | Záhorská Bystrica – Grasshoppers Žilina 7:6 (kon.) | Skalica – Nižná 5:14 (kon.)
koniec
ATU Košice
13:9 (4:1, 7:4, 2:4)
FBC Mikuláš Prešov
Sobota 31.10.2015, 17:00 • SOŠ Ostrovského 1, Košice • Salming extraliga
     
    22-gólový zápas sa skončil víťazstvom domácich Košíc, ktoré si do tabuľky pripisujú ďalšie tri body. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte krásny zvyšok víkendu. (19:06:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Obojstranné tresty sa skončili, hráči sú už v plnom počte. Stretnutie sa bude iba dohrávať, o výsledku je už rozhodnuté.
     
    58:37
    Filip Čonka-Skyba si v útoku nabehol na prihrávku a aj zakončil, ale jeho pokus hostia výborne zblokovali. Domáci hráč teda loptu ku gólmanovi ani nedostal.
     
    58:04
    Na hracej ploche je viac priestoru a pred nami sú posledné dve minúty tretej tretiny. O útočenie sa pokúšajú Košice.
     
    57:25
    Po ďalšej potýčke rozhodcovia opäť vylučujú na oboch stranách. Hosťujúci Jan Komínek inkasuje trest za hru rukou, domáci kapitán Peter Pelegrin si odsedí hrubosť.
     
    56:48
    Košičania sa opäť dostali až pred prešovského brankára, ktorý však teraz veľmi dobre zakročil a hodil sa po lopte, ktorú chcel do siete doklepnúť Navrátil.
     
    56:11
    Košičania sa dobre ubránili, loptu dostali von z defenzívy a skúsili to aj v útoku. Tam z ľavej strany od mantinelu zakončoval Pažák, no jeho pokus minul priestor bránky.
     
    55:38
    Prešov ešte v útoku ostal. Kassay hľadl spoluhráča za bránkou, čo ešte hosťo vyšlo, no následný pokus o prihrávku do nebezpečného priestoru už nie.
     
    55:05
    Košičania sa teraz museli stiahnuť do obrany, odkiaľ loptičku vyhodil až Halás. Prešov svoje šance stále vidí nádejne.
     
    54:19
    Košičania zakombinovali v strede ihriska. Pelegrin hľadal Szabá, ktorý však napokon húštinu tiel súpera neprepálil.
     
    52:46
    Dlhé oslabenie Košíc sa končí. Domáci si môžu vydýchnuť a vrátiť sa tak naplno do zápasu, v ktorom už opäť vedú "iba" o štyri góly.
     
    52:39
    Prešov dal gól!

    Prešov napokon v dlhej presilovke pridáva aj druhý gól. Štvrtýkrát v zápase sa presadil ŠIMON LEŠKO. Asistencia: Jan Komínek.
     
    52:13
    Prešov stále ostáva v útoku, ale domáci sú stiahnutí v defenzíve a dobre sa bránia. Košičania loptičku na svojho brankára odmietajú pustiť.
     
    51:50
    Prešovčania spálil zaujímavú pozíciu! Priamo pred bránkou bol pripravený Tall, ktorý chcel zakončovať, ale skvelý košický brankár mu to znemožnil.
     
    51:27
    Prešov sa vrátil do útoku a pokúša sa skresať päťgólovú stratu. Sledujeme bojovné stretnutie z oboch strán.
     
    50:33
    Domáci Michal Dudovič vo vlastnom oslabení vystihol prihrávku súpera, ale uponáhľane loptičku vypálil nie príliš dôrazne. Gólman s tým problém mať nemohol.
     
    49:40
    Presilovka Prešovčanov však pokračuje aj naďalej, Halás si na trestnej lavici ešte posedí viac než štyri minúty.
     
    49:09
    Prešov dal gól!

    Prešov napokon presilovku rýchlo využíva! Hostia sa nasťahovali do útoku, strelecky to skúsil ŠIMON LEŠKO a jeho lopta prepadla až za brankára. Asistencia: Jaroslav Tall.
     
    48:46
    Košičania sa budú dlho brániť! Jozef Halás inkasuje päťminútový trest za vysokú hokejku.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 2. Lehel Németh (Chudina), 2. Szabó (M.Dudovič), 5. Szabó (M. Dudovič), 13. Pelegrin (M. Dudovič), 23. Kerekeš (Kročko), 24. Pelegrin (Halás), 27. Kerekeš (Pažák), 35. Šefčík (Čonka-Skyba), 35. Lehel Németh (M. Dudovič), 38. Halás (Pelegrin), 40. Pažák (Kerekeš), 44. M. Dudovič (Szabó), 49. Halás (Pelegrin) – 15. Kassay (Leško), 26. Leško (Kassay), 26. Kominek (Sikorjak), 28. Joščák (Komínek), 40. Leško (Kassay), 41. Kassay (Komínek), 42. Tall, 50. Leško (Tall), 53. Leško (Komínek)


    ATU Košice: Turek, Palko – P. Dudovič, M. Dudovič, Šefčík, Pelegrin (C), Tóth, Pažák, Kerekeš, Daru, Szabó, Kročko, Halás, Chudina, Lehel Németh, Ferenc, Kozák, Čonka-Skyba, Navrátil
    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák, Vrána – Adamov, Štofko, Joščák, Komínek, Sikorjak, Kassay, Tall, Baláž, Leško, Aštary, Danč, Dlugoš, Fedor, Schichman, Minich

    Rozhodca: Vrba, Juhás