Schalke – Hertha 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 4:2 (kon.) | Hamburger – Leverkusen 0:0 (kon.)
Augsburg – Darmstadt 0:2 (kon.) | Brémy – Bayern 0:1 (kon.) | Frankfurt – Mönchengladbach 1:5 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
4:2 (2:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 17.10.2015, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online prenosu z nemeckej Bundesligy. Spoločne sa budeme venovať zápasu, v ktorom si zmerajú sily VfL Wolfsburg a TSG 1899 Hoffenheim. Zápas sľubuje zaujímavé futbalové predstavenie, a tak si ho rozhodne nenechajte ujsť.

    VfL WOLFSBURG

    Futbalisti Wolfsburgu nevstúpili do novej sezóny práve najlepšie. Po ôsmich kolách rozhodne zaostávajú za očakávaniami, keď im patrí v tabuľke so ziskom 10 bodov až 8. miesto. V posledných troch zápasoch získali na svoje konto iba jediný bod, keď doma remizovali s Hannoverom 1:1. Na hre zverencov Dietera Heckinga výrazne zanechal stopu odchod Kevina De Bruyna, ktorý na konci leta prestúpil do Manchestru City. Najlepším strelcom tímu je Holanďan Bas Dost, ktorý sa presadil už 5-krát. Kým v zápasoch vonku to zo strany Wolfsburgu nie je to pravé orechové, doma sa mu nesmierne darí. V posledných 26 zápasoch ani raz neprehral a v predošlých 7 z 8 zápasov proti Hoffenheimu zakaždým strelil v domácom prostredí aspoň dva góly. Dnes mu ale budú chýbať zranení Robin Knoche, Felipe Lopes a otázny je aj štart Portugalčana Vierinhu.

    TSG 1899 HOFFENHEIM

    Hoffenheim je na tom v tabuľke ešte horšie ako jeho dnešný súper. Po úvodných piatich kolách bol so ziskom troch bodov v pásme zostupu, keď v mnohých zápasoch nezvládol najmä samotný záver stretnutia. Nečakanou remízou s Dortmundom 1:1 sa ale zverenci Markusa Gisdola dostali do pohody, čo sa prejavilo aj na výsledkoch. Následne vyhrali na pôde Augsburgu 1:3 a po plnom bodovom zisku siahali aj pred dvoma týždňami, keď doma hostili Stuttgart. Opäť ale nezvládli posledné minúty zápasu a po presnej hlavičke Tima Wernera napokon iba remizovali 2:2. Najlepším strelcom tímu i najväčšou hviezdou je Kevin Volland. Mladý nemecký futbalista podobne ako Dost zaznamenal 5 gólov a výrazne sa podieľa na útočných akciách svojho tímu. Markus Gisdol sa dnes nebude môcť spoľahnúť na Jiloana Hamada a Kaia Herdlinga.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Träsch, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez – Guilavogui, Gustavo – D. Caligiuri, M. Kruse, Draxler – Dost.
    Náhradníci: Casteels – Schäfer, Klose, S. Jung, Vieirinha, Schürrle, Arnold.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Süle, Bičakčić, Toljan – Rudy, Strobl, Polanski (C), Schmid – Volland, E. Vargas.
    Náhradníci: Grahl – Schär, Kim Džin-Su, T. Elyounoussi, Uth, Kurányi, Szalai.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo. Domáci nastúpili na zápas v tradičných bielo-zelených dresoch a futbalistov Hoffenheimu vidíme v čisto modrej kombinácii.
     
    1
    VfL Wolfsburg dal gól! Fantastický úvod v podaní domáceho tímu. Dante poslal dlhú loptu dopredu, hosťujúca obrana sa vôbec nedohodla a po nešťastnom predĺžení od Niklasa Süleho zrazu išiel Julian Draxler sám na bránu. Neulakomil sa a nezištnou prihrávkou našiel voľného MAXA KRUSEHO, ktorý po 43 sekundách hry otvára skóre dnešného zápasu.
    1. Max KRUSE - 1:0
     
    2
    Hostia sa okamžite snažili o odpoveď, no dlhú loptu za obranu Wolfsburgu si postrážil domáci brankár Diego Begnalio.
     
    3
    Domáci vstúpili do zápasu veľmi dobre a prakticky nepožičiavajú hráčom Hoffenheimu loptu.
     
    4
    Maxovi Krusemu strelený gól určite prospel. Technickými finesami získal loptu a na ľavej strane našiel Ricarda Rodrígueza. Jeho center ale odvrátil smoliar spred niekoľkých sekúnd Niklas Süle.
     
    5
    Z veľkej vzdialenosti skúšal svoje šťastie aj brazílsky obranca Naldo, no jeho pokus bez najmenších problémov zlikvidoval Oliver Baumann.
     
    6
    Nedovoleným zákrokom na Daniela Caligiuriho sa prezentoval poľský stredopoliar Eugen Polanski.
     
    7
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci sa bavia futbalom a dostávajú sa do dvojgolového vedenia už v siedmej minúte zápasu. Bol Julian Draxler, ktorý poslal krásny center na hlavu BASA DOSTA. Ten z tesnej blízkosti nezaváhal a hlavičkou na vzdialenejšiu žrď a pridáva svoj šiesty gól v sezóne.
    7. Bas DOST - 2:0
     
    8
    Tobias Strobl sa kolmicou snažil nájsť nabiehajúceho Kevina Vollanda, no obranca Dante jeho zámer dobre prečítal.
     
    9
    Hoffenheim teraz prezval iniciatívu do svojich rúk. Wolfsburg sa akoby po dvoch góloch upokojil a čaká, čo jeho súper vymyslí.
     
    10
    Hrá sa prevažne v strede poľa. Teraz si príliš nerozumel Max Kruse s Danielom Caligiurim, a tak domáci tím prichádza o loptu.
     
    11
    Obe mužstvá veľmi rýchlo strácajú loptu, viazne im kombinácia, čím je hra poriadne rozháraná. Domáci si pomáhajú prihrávkou na Diega Benaglia, ktorý ešte nemusel zasahovať.
     
    12
    Pred Danielom Caligiurim výborne zasiahol Jeremy Toljan. Taliansky hráč sa tak nedostal k centru a vybojoval iba vhadzovanie.
     
    13
    Prvý ofsajd zápasu. V momente Kruseho prihrávky stál za obrannou líniou brazílsky stredopoliar Luiz Gustavo.
     
    14
    Nádherný futbalový moment. Z pravej strany odcentroval Christian Träsch a tesne predtým ako lopta padala na zem ju zasiahol Julian Draxler. Strela domáceho hráča bola veľmi dobrá, no zákrok Olivera Baumanna bol ešte lepší. Nasleduje rohový kop.
     
    15
    Wolfsburg zahrával v krátkom časovom intervale dva rohy, no ani po jednom sa nedostal do zakončenia. Treba vyzdvihnúť najmä Ermina Bičakčića, ktorý bol v hlavičkovom súboji nekompromisný.
     
    17
    Jeremy Toljan už loptu nestihol na hracej ploche, a tak nasleduje iba odkop od brány švajčiarskeho brankára Diega Begnalia.
     
    18
    Centrovanú loptu na Kevina Vollanda bez problémov upratal do bezpečia obranca Naldo. Následne Tobias Strobl fauluje Daniela Caligiuriho.
     
    20
    Obrovská šanca Wolfsburgu. Hostia ľahko stratili loptu a domáci vyrazili do prečíslenia. Draxler odcentroval z ľavej strany, Dost sklepol loptu pre Maxa Kruseho, no jeho strelu zblokoval na roh Eugen Polanski.
     
    21
    Po rohovom kope sa dostal k lopte Naldo. Poľahky prešiel po pravej strane cez nevýrazne brániaceho Rudyho, pod seba prihral na Basa Dosta, ktorý našťastie pre hostí minul bránu.
     
    22
    Markus Gisdol po prvýkrát v zápase strieda. Z ihriska odišiel český obranca Pavel Kadeřábek a posilniť obranu prichádza Jin-Su Kim.
     
    23
    Sebastian Rudy si nedovolene počínal v súboji s Julianom Draxlerom, čo neuniklo zraku hlavného rozhodcu Felixa Brycha.
     
    24
    Jin-Su Kim sa prvýkrát v zápase zapojil do hry, keď zastavil akciu Wolfsburgu po ľavej strane.
     
    25
    Nepresnosť v kombinácii hostí. Jin-Su-Kim pekne preniesol hru na Kevina Vollanda, no ten to v snahe vysunúť Sebastiana Rudyho prehnal s razanciou.
     
    26
    Domáci sa zahrávajú s ohňom. Dlhý časový úsek si vymieňali loptu so svojim brankárom, Hoffenheim vysunul svoje napádanie a Benaglio mal čo robiť, aby neinkasoval zbytočný gól.
     
    27
    Po tvrdom súboji s Tobiasom Stroblom ostáva na trávniku ležať Daniel Caligiuri. Opakovaný záber ukázal, že hosťujúci hráč stúpil talianskeho hráčovi na lýtko, čo určite bolo veľmi bolestivé.
     
    28
    Hoffenheim mohol znížiť náskok domácich. Po chybe domácej obrany sa po Vargasovej prihrávke dostal do šance Kevin Volland, no jeho strela z hranice šestnástky tesne minula bránu.
     
    30
    Hoffenheim dal gól! Pasivita domáceho tímu je potrestaná. V strede ihriska získal loptu Polanski a okamžite ju poslal na pravú stranu, kde domácej obrane JEREMY TOLJAN. Ten príliš nevymýšľal a presnou strelou k bližšej žrdi prekonáva Diega Begnalia.
    30. Jeremy TOLJAN - 2:1
     
    31
    Domáci tréner Dieter Hecking je už oveľa nespokojnejší. Jeho tím sa uspokojil s vedením 2:0, nepoučil sa zo šance Kevina Vollanda a za svoje chyby pyká inkasovaným gólom.
     
    32
    Wolfsburg okamžite zvýšil tempo, no Liuz Gistavo si teraz nerozumel s Maxom Krusem. Nasleduje tak iba odkop od brány Olivera Baumanna.
     
    33
    Hoffenheim od približne 20. minúty oveľa častejšie drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa ešte v prvom polčase vyrovnať.
     
    34
    Na druhej strane sa po ľavej strane presadil Julian Draxler, no spätnou prihrávkou nenašiel v šestnástke Basa Dosta či ďalšieho spoluhráča.
     
    35
    Po druhý raz to v dnešnom zápase skúšal z veľkej diaľky obranca Naldo, no ani teraz sa mu nepodarilo trafiť priestor troch žrdí.
     
    36
    Krásna akcia Daniela Caliguiriho. Ten sa na pravej strane doslova pohral s Kimom, prehodil si loptu na ľavačku a nebezpečne vystrelil. Jeho pokus ale vyráža na rohový kop Oliver Baumann.
     
    37
    Center z ľavej strany bezpečne chytá do svojich rukavíc Oliver Baumann, ktorý bol v úvode zápasu krátky na strelu Kruse a hlavičku Dosta.
     
    38
    Po hlavičkovom súboji s Naldom ostáva na trávniku ležať Tobias Strobl. Ten v zápase už rozdal niekoľko tvrdých súbojov, no teraz od pocítil tvrdosť trávnika vo Volkswagen Arene.
     
    40
    Daniel Caliguiriho hľadal kolmicou za obranu hostí nabiehajúceho Basa Dosta. Tomu ale chýbal krôčik k tomu, aby sa dostal k lopte. Pred ním dobre zasiahol Baumann.
     
    41
    Wolfsburg drží loptu na svojich kopačkách a akoby už v podvedomí čakal na polčasový hvizd Felixa Brycha.
     
    42
    Jin-Su Kim išiel pri súboji s Caligiurim do sklzu, pri ktorom nešťastne zahral rukou.Od rohovej zástavky tak bude Wolfsburg zahrávať akoby skrátený rohový kop.
     
    43
    Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia Naldo, ktorý hosťujúcim obrancom nedal v hlavičkovom súboji šancu. Brazílčan to ale prehnal s razanciou a svoj pokus namieril nad bránu.
     
    44
    Po faule na Eugena Polanskiho ostávajú pri lopte hostia. Faulom sa previnil Josua Guilavogui.
     
    45
    Po súboji s Tobiasom Stroblom spadol na zem Daniel Caligiuriho. Oveľa nepríjemnejšie ale bolo to, že ho zasiahol aj Jonathan Schmid, ktorý sa padajúcemu Caligiurimi už nestihol vyhnúť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou veľmi zaujímavý prvý polčas. Už po 43 sekundách hry otvoril skóre Max Kruse a o necelých 7 minút pridal druhý gól Wolfsburgu Bas Dost. Domáci sa ale uspokojili a za to pykali. Po polhodine hry znížil stav stretnutia Jeremy Toljan. Po prvom dejstve je tak stav zápasu 2:1 v prospech domáceho tímu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Kevin Volland sa síce predral cez Danteho, no na hranici šestnástky dokonale zastúpil svojho brazílskeho krajana Naldo.
     
    48
    Niklas Süle odvrátil center Daniela Caligiuriho z pravej strany, a tak bude nasledovať rohový kop pre domáci tím.
     
    49
    Po rohovom kope sa dostal k hlavičke Bas Dost. Hlavička holandského kanoniera ale nebola dostatočne dôrazná, a tak nemohla ohroziť Olivera Baumanna.
     
    50
    Zaujímavá akcia dvoch hráčov, ktorí boli v prvom polčase prakticky neviditeľní. Eduardo Vargas sa snažil naraziť si loptu s Jonathanom Schmidom, no pri snahe získať loptu fauloval.
     
    51
    Luiz Gustavo sa síce čuduje, no Felix Brych posúdil jeho stret s Kevinom Vollandom ako nedovolený. Pri lopte tak sú hostia.
     
    52
    Vynikajúci obranný zákrok v podaní Daniela Caligiuriho. Ten išiel odvážne v domácej šestnástke do sklzu v súboji s Kimom, no zabránil najhoršiemu. Nasleduje roh.
     
    54
    Hoffenheim dal gól! Je vyrovnané. Kevin Volland sa na hranici šestnástky zmocnil lopty a peknú kolmicu poslal na JONATHANA SCHMIDA. Prvú strelu francúzskeho futbalistu síce Begnalio ešte vyrazil, no na následnú dorážku už nemal nárok.
    54. Jonathan SCHMID - 2:2
     
    55
    Po faule Sebastiana Rudyho na Luiza Gustava bude Wolfsburg zahrávať priamy kop. Jeho exekútorom bude Ricardo Rodríguez.
     
    56
    Po Rodríguezovom centri sa dostal k hlavičke opäť obranca Naldo a tentokrát skutočne veľa nechýbalo k tomu, aby namieril presne.
     
    57
    Felix Brych prvýkrát siaha do svojho vrecka. Za nešportového správanie, respektíve za filmovanie ju udeľuje Danielovi Caligiurimu.
     
    58
    Domáci stopéri teraz mali s rozohrávkou pomerne veľké problémy. Nakoniec to Dante vyriešil prihrávkou na Begnalia, ktorý loptu odkopol k stredovému kruhu.
     
    59
    Max Kruse sa na hranici šestnástky zmocnil lopty, prehodil si ju na ľavačku a poslal ju smerom na bránu. Oliver Baumann bol ale pripravený a pohodlne ju chytá do svojich rukavíc.
     
    60
    Druhá žltá karta zápasu putuje opäť za domácim hráčom. Za faul na Eugena Polasnkiho ju vidí Christian Träsch.
     
    61
    S nedovolenými zákrokmi akoby sa nám roztrhlo vrece. Tentokrát sa na Vollanda vyšliapol obranca Naldo. Z následnej akcie mohol zaútočiť Vargas, no prihrávku na Vollanda pokazil.
     
    62
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci tím sa opäť dostáva do vedenia. Výbornú robotu odviedol na pravej strane Luiz Gustavo, ktorý ako na zlatom podnose pripravil loptu pre MAXA KRUSEHO. Ten ostal v strede šestnástky osamotený a s prehľadom pridáva svoj druhý gól v zápase.
    62. Max KRUSE - 3:2
     
    63
    Jin-Su Kim sa snažil vybojovať aspoň rohový kop, no v súboji s Christianom Träschom neuspel. Navyše mu Felix Brych píska nedovolený zákrok.
     
    64
    Z pravej strany smeroval od Kevina Vollanda center na Sebastiana Rudyho, no pred hosťujúcim kapitánom dobre zasiahol Diego Begnalio.
     
    66
    Jeremy Toljan si pekne narazil loptu s Vargasom, no do zakončenia sa napokon nedostal. Výborne totiž z obranného bloku vystúpil Brazílčan Dante.
     
    67
    Prvé striedanie aj v domácom tíme. Z ihriska odišiel dnes veľmi dobre hrajúci Julian Draxler a na necelú polhodinku vybehol na trávnik Portugalčan Vieirinha.
     
    68
    Hostia veľmi agresívne napádajú na útočnej polovici s päticou hráčov, čím robia domácim stopérom veľké problémy.
     
    69
    Po zisku lopty sa na pravej strane dostal k centru Sebastian Rudy, no s jeho centerom si poradil obranca Naldo. Následne ostáva na trávniku ležať po jednom zo zákrokov aj Josuha Guilavogui.
     
    70
    Po prvý raz sa nám v zápase predviedol aj Vieirinha. Z ľavej strany si potiahol loptu na os ihriska a ľavačkou nebezpečne vypálil. Jeho strela napokon tesne minula bránu Olivera Baumanna.
     
    71
    Luiz Gustavo sa poriadne čertil na rozhodcu po jeho zákroku na Jonathana Schmida. Za dodatočné protesty si brazílsky záložník vyslúžil žltú kartu.
     
    72
    Na trávniku sa poriadne priostruje. Do hry sa zapájajú aj diváci, ktorý prakticky po každom zákroku pískajú. Radi by totiž videli žltú kartu aj na strane Hoffenheimu.
     
    73
    A ďalší faul. Proti pravidlám sa tento raz previnil obranca Naldo, ktorý zasiahol Jonathana Schmida.
     
    74
    Vieirinha z pravej strany poslal do šestnástky zaujímavý center, no ten sa na hlavu Basa Dosta nedostal. Pred ním totiž dobre zasiahol Tobias Strobl.
     
    75
    Na lavičke Wolfsburgu je teraz poriadne rušno. Zrejme budeme svedkami striedania aj v podaní Dietera Heckinga.
     
    76
    Po súboji s Christianom Träschom sa na trávniku ocitol s bolestivou grimasou na tvári Jin-Su Kim. Kórejsky futbalista je už v opatere hosťujúcich lekárov.
     
    78
    Po krátkom prerušení sa hra opäť spustila. V držaní lopty sú futbalisti Hoffenheimu, od ktorých možno v závere očakávať mohutný tlak.
     
    79
    Dieter Hecking sa odhodlal k zaujímavému striedaniu. Z ihriska odišiel Bas Dost a na záverečných 10 minút prichádza André Schürrle.
     
    80
    V strede poľa vidíme veľké množstvo osobných súbojov, z ktorých neplynie nejaká pekná kombinácia. Wolfsburg je už zatiahnutý na vlastnej polovici s 8 hráčmi.
     
    81
    Hoffenheim kombinuje veľmi ďaleko od brány Diega Begnalia, čo domácim len vyhovuje.
     
    82
    Hostia mohli vyrovnať. Peknú prihrávku za obranu dostal Jonathan Schmid, no jeho strela ľavačkou tesne minula domácu bránu.
     
    83
    VfL Wolfsburg dal gól! Zrejme je rozhodnuté. Práve pre takéto rýchle brejky poslal Dieter Hecking na ihrisko Andrého Schürrleho. Ten z pravej strany parádne poslal loptu na nohu MAXA KRUSEHO, ktorý presným zakončením skompletizoval hattrick.
    83. Max KRUSE - 4:2
     
    84
    Po inkasovanom prichádza na trávnik skúsený útočník Adam Szalai, ktorý vystriedal Eduarda Vargasa.
     
    85
    Ďalšia žltá karta na strane VfL Wolfsburg. Felix Brych ju udeľuje striedajúcemu portugalskému futbalistovi menom Vieirinha.
     
    86
    Posledné striedanie Markusa Gisdola. Z ihriska hosťujúci tréner sťahuje Sebastiana Rudyho, ktorý prepustil miesto pre Marka Utha.
     
    87
    Tak ešte posledné striedanie. Z ihriska odišiel aj Luiz Gustavo, ktorého nahradil Maximilian Arnold.
     
    88
    Dnešné stretnutie sleduje priamo vo Volkswagen Arene 28148 divákov.
     
    89
    André Schürrle dostal peknú loptu za obranu, ale v čase prihrávky stál v postavení mimo hru.
     
    90
    Po dobrom zákroku Nalda bude Hoffenheim zahrávať ešte jeden rohový kop. Jeho exekútorom bude Jonathan Schmid.
     
    90+1
    V dnešnom stretnutí sa budú nadstavovať ešte 3 minúty.
     
    90+2
    V ofsajdovom postavení sa ocitol Max Kruse, no hrdina dnešného zápasu to berie s úsmevom. Dobrá nálada je aj na domácej striedačke, kde svoj široký úsmev ukazuje Bas Dost.
     
    90+3
    V závere zápasu sa dostal do obrovskej šance opäť Max Kruse. Napokon skúšal prelobovať Olivera Baumanna, no to sa mu v samostatnom úniku nepodarilo. Možno mohol zvoliť iné zakončenie, no na troch bodoch pre Wolfsburg sa už nič nezmení.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas je minulosťou. Domáci futbalisti porazili Hoffenheim 4:2, keď sa hattrickom zaskvel Max Kruse, ktorý pred sezónou prestúpil do Wolfsburgu z Borussie Mönchengladbach. Hostia sa síce gólom Jonathana Schmida vrátili do zápasu, no na bodový zisk im to nestačilo. Razom sa tak vlci posunuli na 4. miesto, Hoffenheim je naďalej na 15. priečke. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný sobotný večer. (17:28:08)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 1. M. Kruse, 7. Dost, 62. M. Kruse, 83. M. Kruse – 30. Toljan, 54. Schmid

    Karty:   57. D. Caligiuri (WOF), 60. Träsch (WOF), 71. Gustavo (WOF), 85. Vieirinha (WOF)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:11.
    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Träsch, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez – Guilavogui, Gustavo (87. Arnold) – D. Caligiuri, M. Kruse, Draxler (67. Vieirinha) – Dost (79. Schürrle).
    Náhradníci: Casteels – Schäfer, Klose, S. Jung, Vieirinha, Schürrle, Arnold.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek (22. Kim Džin-Su), Süle, Bičakčić, Toljan – Rudy (86. Uth), Strobl, Polanski (C), Schmid – Volland, E. Vargas (84. Szalai).
    Náhradníci: Grahl – Schär, Kim Džin-Su, T. Elyounoussi, Uth, Kurányi, Szalai.

    Rozhodca: Felix Brych

    Diváci: 28148