Rakúsko – Lichtenštajnsko 3:0 (kon.) | Rusko – Čierna Hora 2:0 (kon.) | Švédsko – Moldavsko 2:0 (kon.)
Bielorusko – S. Macedónsko 0:0 (kon.) | Luxembursko – Slovensko 2:4 (kon.) | Ukrajina – Španielsko 0:1 (kon.)
Estónsko – Švajčiarsko 0:1 (kon.) | Litva – Anglicko 0:3 (kon.) | San Maríno – Slovinsko 0:2 (kon.)
koniec
Estónsko
0:1 (0:0)
Švajčiarsko
cz Pondelok 12.10.2015, 20:45 • A. Le Coq Arena, Tallinn • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
    90+4. Ragnar KLAVAN - 0:1
     
    90+4
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko se v poslední minutě nastaveného času dostává do vedení, troufám si říct, že zcela zaslouženě! V levé části vápna to udělal naprosto parádně střídající Embolo, který dostal před Jäägera, odmítl Metse, a poslal míč před branku. Ten poslal do vlastní sítě RAGNAR KLAVAN! Hodně smolný moment pro stopera Augsburgu!
    90+1. Stoprocentní šance střídajícího Purje
     
    90+1
    Tak, domácí celek teď neproměnil stoprocentní šanci! Přes levou stranu prošel Konstantin Vassiljev, který poslal ideální centr před branku, kam si naběhl střídající Purje. Tomu však míč lehce skočil, a Purje míč poslal vysoko nad branku, ačkoliv měl branku odkrytou!
     
    82
    Tak teď si myslím, že hlavní rozhodčí připravil Švýcarsko o pokutový kop! Ve vápně byl poslán k zemi Blerim Džemaili, kterého bránil hodně nešikovně střídající Lindpere. Hlavní rozhodčí stál kousek od této situace, avšak nechal hru plynout dál!
     
    80
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Ken Kallaste, přichází Siim Luts.
     
    80
    Granit Xhaka nakonec odchází za asistence lékařů za postranní čáru, a Švýcarsko bude muset střídat! Myslím, že pohled na zraněného Xhaku přidělal starosti zejména trenéru Gladbachu André Schubertovi, který na švýcarského záložníka hodně sazí! Na jeho místo přichází Kasami!
    78. Zákrok, po kterém musel střídat Xhaka
     
    78
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává Karol Mets. Mladý estonský záložník ve středu hřiště nestíhal v souboji s Granitem Xhakou, a středopolaře Gladbachu poslal nepříjemně k zemi. Xhaka zatím zůstává ležet na trávníku!
     
    72
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Renato Steffen.
     
    70
    Následného rohového kopu se ujal Konstantin Vassiljev, jehož nebezpečný centr přistál na přední tyč, kde hlavičkoval střídající Lindpere. Obrana Švýcarska však dokázala jeho pokus zablokovat!
     
    69
    Levou tyč švýcarské branky mají domácí hráči v posledních minutách v oblibě! Za vápnem se míč odrazil do prostoru, kde se nacházel Antonov, jehož ostrou ránu k tyči vyrazil Hitz na rohový kop!
     
    67
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Sander Puri, přichází Joel Lindpere.
    66. Nebezpečná rána Puriho
     
    66
    Hodně prostoru po přihrávce Purjeho dostal ve středu hřiště Sander Puri. Estonský křídelník si navedl míč do středu, a vyslal přesnou střelu k tyči. Marwin Hitz byl však ve správný čas na správném místě!
     
    61
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Sergei Zenjov, přichází Ats Purje.
    57. Povedené zakončení Erena Derdiyoka
     
    57
    Aktivní Embolo vystihl na pravé straně přihrávku Teniste, a obratem poslal míč do vápna. Eren Derdiyok si míč zpracoval, nechal vyskočit, a akrobaticky zakončil. Aksalu však jeho střelu lapil!
     
    55
    Velkou parádu si teď dovolil zkušený Mikhel Aksalu, který udělal hodně odvážnou kličku proti napadajícímu Mehmedimu, ta vyšla a estonský brankář může rozehrávat!
     
    49
    Na druhé straně se však vyznamenal estonský brankář Aksalu! Z pravé strany posílal průnikovou přihrávku za obranu střídající Embolo. Derdiyok míč nestihl, nicméně zapomenutý Mehmedi se do zakončení dostal! Skvěle však zasáhl Aksalu!
    48. Povedená akce Estonského týmu brankou neskončila
     
    48
    Na pravé straně se otevřel prostor pro Taija Tenisteho, který parádně načasoval svůj centr! Ten hledal ve vápně Vassiljeva, tomu se však zakončit nepovedlo. Ken Kallaste se již do zakončení dostal, nicméně jeho střelu zablokoval Johan Djourou!
     
    46
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Breel Embolo.
    40. Povedená akce Xherdana Shaqiriho
     
    40
    Blerim Džemaili si udělal prostor ve středu hřiště, a přesným centrem našel ve vápně Shaqiriho. Záložník Stoke udělal kličku do středu, a přízemní ranou vylekal brankáře Aklsalu!
    38. Střela Granita Xhaky mezi tři tyče nezamířila
     
    38
    Po delší době jsme zaregistrovali nějaké vzrušení před jednou z branek! Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Granit Xhaka, jehož přízemní pokus však skončil mimo branku!
    4. Povedená střela Vassiljeva
     
    4
    Aktivní Konstantin Vassiljev se dokázal uvolnil před pokutovým územím Švýcarska a vyslal povedenou střelu. Brankář Marwin Hitz měl co dělat, nicméně dokázal míč vyrazit!
     
    3
    Hostující stoper Fabian Lustenberger poslal těžkou přihrávku pro Granita Xhaku, kterému se nepovedla zpáteční přihrávka k Hitzovi, a k míči se málem dostal Zenjov. Brankář Augsburgu však pohotově zareagoval, a míč včas odkopl.

    Jan Havlovic

    Góly: 90+4. Klavan (vla.)

    Karty:   78. Mets (EST)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:16.
    Estónsko: Aksalu – Teniste, Jääger, Klavan, Pikk – Puri (67. Lindpere), Mets, Antonov, Kallaste (80. Luts) – Zenjov (61. Purje), Vassiljev.
    Náhradníci: Meerits, Londak – Lindpere, Luts, Jürgenson, Baranov, Dmitrijev, Teever, Bärengrub, Purje, Kams, Gussev.

    Švajčiarsko: Hitz – Lang, Djourou, Lustenberger, Moubandje – Inler, Džemaili, Xhaka (80. Kasami) – Shaqiri (46. Embolo), Derdiyok, Mehmedi (72. Steffen).
    Náhradníci: Sommer – Drmić, Schär, Kasami, Widmer, Embolo, Steffen, Klose, Zuffi.

    Rozhodca: Van Boekel – van Dongen, Goossens (vš. Nizozemsko)