Empoli – Sassuolo 1:0 (kon.) | Palermo – AS Rím 2:4 (kon.) | Sampdoria – Inter 1:1 (kon.)
Udinese – CFC Janov 1:1 (kon.) | Juventus – Bologna 3:1 (kon.) | Lazio – Frosinone 2:0 (kon.)
Fiorentina – Bergamo 3:0 (kon.) | AC Miláno – Neapol 0:4 (kon.)
koniec
Lazio Rím
2:0 (0:0)
Frosinone Calcio
cz Nedeľa 04.10.2015, 18:00 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FROSINONE CALCIO
    Nováček letošní sezóny Serie A se do nejvyšší italské soutěže probojoval skvělými výkony v loňské sezóně v Serii B. Frosinone obsadilo druhou pozici za Carpi, a zajistilo si přímý postup. Mezi elitou to však taková sláva není. Calcio se nachází až na šestnácté pozici se ziskem pouhých čtyř bodů!

    První čtyři zápasy v nové sezóně navíc Frosimone prohrálo! Až na půdě mistrovského Juventusu uhrálo remízu 1:1, což bylo považováno za obrovské překvapení! Remíza se slavným celkem tým trenéra Stelloneho posílala, a v posledním ligovém utkání doma Frosinone porazilo Empoli 2:0! Dnes se však opět neočekává, že by nováček soutěže mohl v hlavním městě dosáhnout na body ...
     
    S.S. LAZIO
    Lazio předvádělo v loňské sezóně velmi dobré výkony. Na konci sezóny se vyhřívalo na skvělé třetí pozici, čímž si zaručilo postup do nemisrovské části Ligy mistrů. V play-off italský celek narazil na německý Leverkusen, doma zvítězil 1:0, což byla dobrá výchozí pozice. Na půdě německého celku však Lazio utkání nezvládlo, a prohrálo 0:1. Svěřenci trenéra Pioliho se tak musejí spokojit se startem v Evropské lize.

    V domácí lize to zatím také není špatné! Lazio se nachází na velmi dobré páté pozici se ziskem dvanácti bodů. V nové sezóně navíc celek z hlavního města v domácím prostředí ještě neprohrál, a tuto sérii bude chtít jistě natáhnout i v dnešním utkání! V posledních dvou zápasech italské ligy Lazio naplno bodovalo. Nejdříve doma porazilo FC Janov 2:0, a následně dokázalo uspět na hřišti Verony, kde zvítězilo v poměru 2:1. Ve čtvrtek sehráli "Biancocelesti" utkání Evropské ligy, doma přivítali St.Étienne. Hostující celek šel velmi rychle do vedení, nicméně Lazio třemi brankami skóre otočilo, a nakonec zvítězilo 3:2! Do dnešního utkání vstupuje S.S. v roli velké favorita!
     
    Příjemný nedělní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Italská Serie A má o tomto víkendu na programu své sedmé kolo. My se společně zaměříme na utkání S.S. Lazio proti Frosinone Calcio. Úvodní výkop je naplánován na Stadio Olimpico v 18:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Marchetti – Basta, Hoedt, Gentiletti, Lulić – Cataldi, Biglia, Parolo – Anderson, Đorđević, Kishna.
    Náhradníci: Berisha – Patric, Braafheid, S. Mauri, R. Morrison, Keita, Matri, Milinković-Savić, Onazi, Radu, Konko, Candreva.

    Frosinone Calcio: Leali – Rosi, Bertoncini, Blanchard, Pavlovic – Paganini, Chibsah, Gucher, Soddimo – Ciofani, Dionisi.
    Náhradníci: Zappino, L. Gomis – Crivello, Russo, Gori, Frara, Verde, Ciofani, Tonev, Sammarco, Carlini, Castillo.

    Rozhodčí: Di Bello – Costanzo, Di Vuolo (vš. Itálie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Di Bello právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici hostující fotbalisté, kteří tak mají výhodu úvodního útoku.
     
    2
    Dobře napadající Lazio se však brzy dostalo k míči, a po nedovoleném zákorku na Andersona zahrávalo svou první standardní situaci. Exekuce se ujal Parolo, jehož centr však odvrátila obrana Frosinone.
     
    4
    O dlouhý nákop za obranu Lazia se pokoušel hostující Chibsah, který hledal Ciofaniho. Italský útočník se však k míči přes bránícího hráče nedostal.
     
    5
    V levém rohu svedl tvrdý souboj hostující Paganini s domácím Gentilettim. Faulován byl nakonec obránce Lazia, a následuje zajímavá standardní situace!
     
    6
    Rozehrávky se ujal Biglia, kterému se však centr příliš nepovedl. Následně však dostal do vápna centr Kishna, který míč sklepl pro Luliće, jehož rána proletěla nad brankou Lealiho!
     
    9
    Do dalšího postupného útoku se dostával hostující Dionisi, nicméně útočník Frosinone se nacházel v ofsajdovém postavení!
     
    10
    Na druhé straně se dostal ke střeleckému pokusu brazilský útočník Anderson, který protáhl brankáře Lealiho, ten předvedl povedený zákrok!
     
    11
    Následného rohového kopu se ujal Biglia, jehož nadýchaný centr našel ve vápně hlavu Hoedta. Jeho hlavička však směřovala nad branku!
     
    13
    Možnost první standardní situaci mělo také hostující Frosinone. Exekuce se ujal Pavlović, který prověřil pozornost Marchettiho. Italský brankář vyrazil míč na rohový kop!
     
    14
    Z následného rohového kopu hosté sice neudeřili, nicméně míč zpět do ohně poslal Gucher. Do vzduchu šel brankář Marchetti, který inkasoval tvrdý úder od jednoho z hostujících hráčů! Italský brankář je momentálně ošetřován!
     
    16
    Ošetření brankáře Marchettiho trvalo skoro dvě minuty, a již to vypadalo, že Lazio bude muset střídat! Italský brankář je však po ošetření zpět v brance!
     
    17
    Hned po rozehrávce domácího brankáře se k míči dostali hosté, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    19
    Hostující útočník Dionisi je zatím v dosavadním průběhu velmi aktivní. Tentokrát se však italský útočník do zakončení nedostal.
     
    21
    O odvážný průnik do vápna se pokoušel domácí Anderson, který však neprošel přes obránce Rosiho. Lazio však pokračuje v kombinaci!
     
    22
    Domácí celek následně přesunul svou kombinaci na opačnou stranu, kde se pokoušel něco kloudného vymyslet Kishna. Nizozemský útočník však v souboji s Pavlovicem neuspěl.
     
    24
    Dlouhý výkop hostujícího brankáře Lealiho směřoval na útočné polovině do prostoru, kde se nacházel Ciofani. Italský útočník si však v souboji o míč pomohl nedovoleným zákrokem proti Cataldimu.
     
    25
    Další povedený průnik do vápna Frosinone podnikl brazilský útočník Anderson, který prošel až do středu vápna. Jeho následná střela však byla zablokovaná. Kombinace Lazia pokračovala, a domácí celek vybojoval rohový kop!
     
    26
    Exekuce rohového kopu se ujal Nizozemec Kishna, jehož centr však lapil brankář Leali. Ve vzduchu se však nepříjemně střetl domcáí Dordević s Chibsahem. Oba jsou ošetřováni!
     
    28
    Oba hráči jsou již po ošetření, a zapojili se zpět do hry! K ohoržení branky Marchettiho se mohl dostat hostující Paganini, nicméně rána mu vůbec nesedla!
     
    29
    Hostující středopolař Gucher hledal centrem za obranou Ciofaniho. Italský útočník se však nedokázal k míči přes bránícího hráče dostat!
     
    31
    Lazio vykombinovalo pozici pro Kishnu, který dostal na levé straně hodně prostoru. Centr nizozemského záložníka však skončil pouze v náruči brankáře Lealiho.
     
    32
    U postranní čáry na pravé straně svedl domácí Parolo těžký souboj s napadajícím Gucherem. Úspěšnější byl nakonec hostující hráč, který vybojoval autové vhazování!
     
    33
    Lazio se dostalo ke kombinaci před vápnem svého soupeře. Kombinace mezi Andersonem a Parolem však k zakončení nevedlo, domácí celek však zůstává u míče!
     
    34
    Hodně tvrdý zákrok předvedl ve středu hřiště hostující Ciofani, který poslal k zemi Cataldiho. Následné standardní situace se ujal Biglia, jehož centr však skončil v náruči brankáře Lealiho.
     
    36
    Do vápna Frosinone si to namířil Anderson, který nečekal na podporu spoluhráčů, a zkusil vystřelit. Střela brazilského útočníka však mířila mimo!
     
    37
    U postranní čáry s již chystá náhradní brankář domácího ceku Berisha! Vypadá to tedy, že Marchetti dnešní utkání skutečně nedokončí!
     
    38
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Federico Marchetti, přichází Etrit Berisha.
     
    39
    Na trávníku skončil hostující Chibsah, kterého poslal k zemi domácí Parolo. Následně poslal Blanchard dlouhý centr do vápna, kde však kraloval Hoedt, a míč odhlavičkoval!
     
    41
    Frosinone kombinoval na levé straně, kde operoval s míčem Pavlovic. Švýcarský obránce se pokoušel dostat míč na Chibsaha, ten však míč nedokázal zpracovat!
     
    42
    Lazi získalo míč na vlastní polovině, nicméně Gentiletti musel mít zakopnout, neboť na trávníku zůstal ležet Dionisi. Domácím fanouškům se to vůbec nelíbí ...
     
    44
    Biglia našel ve středu hřiště Brazilce Andersona, který se s tím nepáral, a opřel se do míče. Jeho přízemní rána však prolétla mimo branku, a Leali nemusel zasahovat!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty, což je pochopitelné, neboť hodně času zabralo ošetření Marchettiho, a také Gentilettiho.
     
    45+1
    Parolo na levé straně krásně uvolnil Luliće, který postupoval vpřed, a následně poslal do vápna centr. Obrana Frosinone však dokázala včas zareagovat, a centr odvrátila.
     
    45+3
    Ze střední vzdálenosti to zkoušel středopolař Biglia, nicméně jeho tvrdou ránu zablokovala obrana hostujícího celku!
     
    45+4
    Biglia poslal další skvělý centr do vápna, na který si naběhl Kishna. Hlavička nizozemského útočníka však směřovala mimo branku!
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas na Stadio Olimpico bohužel branku nenabídl. Hned v desáté minutě se mohl prosadit Anderson, avšak jeho střelu vyrazil pohotový Leali! Ve zbytku poločasu byla hra velmi vyrovnaná, nicméně další velké šance jsme neviděli.

    Druhý poločas na Stadio Olimpico začne přibližně v 19:05!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned na začátku druhého poločasu mělo Frosinone velkou příležitosti! Skvělou přihrávku za obranu dostal Dionisi, který poslal pěkný centr před branku, nicméně Ciofani ve skluzu míč nezasáhl!
     
    47
    Lazio se velmi rychle pokoušelo odpovědět, nicméně centr obránce Basty skončil pouze v náruči brankáře Lealiho.
     
    49
    Frosinone je ve druhém poločase jednoznačně aktivnější! Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Chibsah, který našel za obranou Dionisiho, jehož zakončení však nebylo přesné.
     
    50
    Po souboji s hostujícím Blanchardem skončil na zemi domácí obránce Basta, který byl ošetřován, nicméně to vypadá, že by měl pokračovat ve hře!
     
    51
    Domácí celek uklidňuje hru na vlastní polovině. Obránce si posílají míč mezi sebou, na což mají dostatek času, neboť hostující celek příliš aktivně nenapadá.
     
    52
    V levém rohu na polovině Frosinone bojoval o míč domácí Felipe Anderson s Rosim. Míč skončil v zámezí, a domácí hráč chtěl vhvazovat, hlavní rozhodčí však ukázal, že bude vhazovat Frosinone.
     
    53
    Ve středu hřiště se prezentoval nedovoleným zákrokem domáíc Biglia, který poslal k zemi Paganini. Následně se dostali do sporu Dionisi a Biglia. Hlavní rozhodčí udělil oběma hráčům žlutou kartu!
    53. Souboj Biglii s Paganinim
     
    56
    Ricardo Kishna je v posledních minutách velmi aktivní. Nizozemský útočník odcentroval z pravé strany, nicméně obrana Frosinone dokázala centr odvrátit.
     
    57
    O další průnik do vápna hostujícího celku se pokusil Felipe Anderson. K brazilskému hráči však velmi rychle přistoupil Blanchard, který poslal míč na rohový kop!
     
    58
    Z následného rohového kopu domácí celek nic nevytěžil, nicméně za vápnem se Lazio dostalo k míči a pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Santiago Juan Gentiletti (S. S. Lazio).
     
    60
    Hostující Paganini směřoval za míčem na pravou stranu, kam poslal centr Rosi. Domácí útočník však následně ztratil kopačku, a nemohl dál pokračovat!
     
    61
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ricardo Kishna, přichází Balde Diao Keita.
     
    62
    Domácí obránce Basta měl v průběhu druhého poločasu nějaké zdravotní problémy, a tak ho domácí kouč nechává vystřídat. Na jeho místo nastupuje Braafheid!
     
    63
    Frosinone zahrávalo další standardní situaci, které se ujal obránce Rosi. Jeho centr však nebyl povedený, a míč na přední tyči odvrátil Gentiletti.
     
    64
    Felipe Anderson naběhl s míčem na pravou stranu, mohl centrovat, nicméně brazilský středopolař našel ve středu hřiště Cataldiho, jehož následná rána však skončila mimo branku!
     
    66
    Tak teď to udělal parádně hostující Soddimo, který si naběhl z levé strany do středu, a tvrdě vypálil. Jeho přízemní střela však mezi tři tyče nemířila. Brankář Berisha však raději poslal míč na rohový kop!
     
    67
    Následného rohového kopu se ujal Pavlovic, který svým centrem našel ve vápně hlavu Blancharda, který však trefil pouze břevno! Obrana Lazia následně situaci zvládla!
    67. Hlavička Blancharda skončila na břevně!
     
    68
    Žlutou kartu dostává Felipe Anderson (S. S. Lazio).
     
    68
    Střídající Keita postupoval po levé straně, a pokoušel se dostat k centru. Jeho postup však zastavil obránce Rosi, který poslal míč do zámezí, a následuje rohový kop.
     
    69
    Následného rohového kopu se ujal středopolař Biglia, kterému však centr příliš nevyšel. Na zadní tyči však centr odvrátil do zámezí Pavlovic, a je z toho další rohový kop pro Lazio!
     
    71
    Ve středu hřiště se prezentoval nedovoleným zákrokem Gentiletti v souboji s Gucherem. Hostující tým tak zůstane u míče, a může zamířit na útočnou polovinu.
     
    73
    Frosinone se dostalo k dalšímu rohovému kopu. Exekuce se ujal hostující Gucher, kterému se však centr vůbec nepovedl, a míč skončil v náruči brankáře Berishy.
     
    74
    Domácí gólman se následně pokoušel velmi rychle rozehrát, nicméně jeho dlouhý výkop našel na útočné polovině pouze hostujícího Blancharda, který míč zpracoval, a rozehrává.
     
    75
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Luca Paganini, přichází Aleksandar Tonev.
     
    76
    Další útok domácího celku tentokrát zastavil útočný faul kapitán Biglii, který poslal k zemi Chibsaha. Domácím fanouškům se však toto rozhodnutí vůbec nelíbí.
     
    77
    Na druhé straně se mohl prosadit hostující Dionisi, který si ve vápně zpracoval centr od Guchera. Ve vápně však italkský útočník promáchl, a míč mu obránce sebral.
     
    78
    Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele domácí Felipe Anderson, jehož střela však skončila mimo branku, a Leali nemusel zasahovat!
     
    80
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Favorit dnešního utkání se dostává deset minut před koncem do vedení! Lazio předvedlo sympatickou kombinaci ve středu hřiště. Đorđević následně našel ve vápně BALDE KEITU, který poslal milimetrovou střelu, míč se odrazil od tyči do branky!
    80. Balde Diao Keita - 1:0
     
    81
    Střelec úvodní branky oslavoval svůj gól tak vášnivě, že sundal dres, za což dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu!
     
    82
    Zajímavou individuální akci provedl na levé straně Felipe Anderson, který prošel kolem Rosiho, a dostal se ke střele. Střela brazilského středopolaře však skončila pouze v náruči brankáře Lealiho.
     
    84
    Tlak Lazia ani po úvodní brance nepoklesl, a domácí celek se pokouší své vedení navýšit! Další rohový kop vybojoval na pravé straně Baafheid!
     
    85
    Exekuce rohového kopu se zhostil Balde Keita, který poslal do vápna nadýchaný centr. Obrana Frosinone si však dokázala poradit, a centr odvrátila.
     
    85
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Danilo Soddimo, přichází Daniele Verde.
     
    86
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Daniel Pavlovic, přichází Nicolas Castillo.
     
    87
    Frosinone se v závěru ještě dostalo k rohovému kopu, kterého se ujal Tonev. Centr bulharského středopolaře však odvrátila obrana Lazia!
     
    90
    V samontém závěru měl ještě obrovskou šanci domácí celek! Z pravé strany poslal centr před branku Felipe Anderson, před Dordevićem však míč odehrál brankář Leali. Následně se k dorážce dostal Parolo, avšak jeho střela mířila těsně mimo!
    90. Velká šance Parola v samotném závěru
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+3
    Frosinone se v samotném závěru ještě pokouší o vyrovnání! Z poloviny hřiště poslal centr do vápna Braafheid, avšak jeho centr odvrátila obrana domácího celku!
     
    90+4
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se v závěru poločasu dostal do protiútoku, ze kterého se prosazuje podruhé! Nejdříve střílel Felipe Anderson, jehož ránu ještě Leali vyrazit. K dorážce se však dostal FILIP ĐORDEVIĆ, který dopravil míč do sítě!
    90+4. Filip ĐORĐEVIĆ - 2:0
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! S.S. Lazio potvrdilo v domácím prostředí roli favorita a Frosinone Calcio porazilo 2:0 !

    První poločas na Stadio Olimpico bohužel branku nenabídl. Hned v desáté minutě se mohl prosadit Anderson, avšak jeho střelu vyrazil pohotový Leali! Ve zbytku poločasu byla hra velmi vyrovnaná, nicméně další velké šance jsme neviděli.

    Hostující celek mohl jít do vedení v 67. minutě, jenže hlavička Blancharda skončila pouze na břevně. Domácí vstřelil první branku až v 80. minutě, kdy se prosadil Balde Keita! V závěru utkání se ještě prosadil Filip Đurdević, který porvdil vítězství Lazia!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (20:00:08)

    Jan Havlovic

    Góly: 80. Beldé (Đorđević), 90+4. Đorđević

    Karty:   53. Biglia (LAZ), 59. Gentiletti (LAZ), 68. Anderson (LAZ), 81. Beldé (LAZ) – 53. Dionisi (FRS)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 19:10. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:14.
    Lazio Rím: Marchetti (38. Berisha) – Basta (62. Braafheid), Hoedt, Gentiletti, Lulić – Cataldi, Biglia, Parolo – Anderson, Đorđević, Kishna (61. Beldé).
    Náhradníci: Berisha – Patric, Braafheid, S. Mauri, R. Morrison, Beldé, Matri, Milinković-Savić, Onazi, Radu, Konko, Candreva.

    Frosinone Calcio: Leali – Rosi, Bertoncini, Blanchard, Pavlovic (86. Castillo) – Paganini (75. Tonev), Chibsah, Gucher, Soddimo (85. Verde) – Ciofani, Dionisi.
    Náhradníci: Zappino, L. Gomis – Crivello, Russo, Gori, Frara, Verde, Ciofani, Tonev, Sammarco, Carlini, Castillo.

    Rozhodca: Di Bello – Costanzo, Di Vuolo (vš. Itálie)