D. Moskva – Petrohrad 3:2 (kon.) | Záhreb – Viťaz 3:1 (kon.) | HC Slovan – Riga 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
HC Dinamo Riga
Pondelok 21.09.2015, 19:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    HC Slovan zakončí sériu domácich zápasov s lotyšským Dinamom Riga. Slovan v sérii najskôr podľahol SKA Petrohrad po predĺžení. V druhom zápase série nestačil na Spartak Moskva, tretí zápas s lotyšským zástupcom v súťaži musí priniesť vytúžené ovocie.

    Riga je hlavným mestom Lotyšska a najväčším pobaltským mestom s takmer 700.000 obyvateľmi. Mesto leží v zálive Riga pri ústi rieky Daugava a žije v ňom takmer tretina obyvateľstva Lotyšska. Mesto Riga bolo založené v roku 1201 a jeho historická časť je zapísaná na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Mesto Riga bola v roku 2014 Hlavným Európskym mestom kultúry spolu so švédskym mestom Umeå.

    Hokejový klub Dinamo Riga bol znovu založený v roku 2008, keď predtým fungoval v období rokov 1946 až 1995. Od znovuzrodenia vstúpil tím do KHL, keď jej prvým trénerom sa stal Slovák Július Šupler. Ten na konci sezóny 2011/2012 z tímu odišiel do CSKA Moskva, predtým však vo všetkých troch sezónach dosiahol s Dinamom vždy záverečné play-off súťaže. V prvom ročníku vypadlo Dinamo v prvom kole s menovcom Dinamo Moskva po sérii 0:3 na zápasy. V druhom ročníku to bolo veselšie, v prvom kole Dinamo vyradilo SKA Petrohrad 3:1 na zápasy. Potom však nestačilo na HK MVD Balašicha po sérií 1:4 na zápasy. V tretej sezóne v KHL to bolo opäť Konferenčné semifinále, v prvom kole vyradilo Dinamo Riga svojho menovca z Moskvy po sérii 4:2 na zápasy, no potom podľahli 2:4 na zápasy hráčom Lokomotiv Jaroslavľ. Po Šuplerovi prevzal tím Fín Pekka Rautakalio, vo štvrtej sezóne to bolo opäť „len“ prvé kolo play-off, Torpedo Nižnij Novgorod vyradil Dinamo po sérii 4:3 na zápasy. V piatej sezóne skončilo Dinamo na 24. mieste, na účasť v play-off súťaže strácalo 22 bodov. Náplasťou však bola výhra v Pohári nádeje, keď Dinamo vyhralo vo finále s Amurom Chabarovskom 3:1 na zápasy. V šiestej sezóne vypadlo Dinamo hneď v úvodnom kole play-off s tímom Donbass Doneck, jeden zo zápasov sa hral aj v Bratislave, po sérii 3:4 na zápasy obsadilo Dinamo v konečnom účtovaní 12. priečku. V uplynulom ročníku zostali brány play-off pre Dinamo zatvorené a v konečnom účtovaní klub obsadil 21. priečku.

    Strieborno-karmínový dres obliekajú predovšetkým domáci hráči z Lotyšska, doplnení dvomi hráčmi z Českej republiky – Jakub Sedláček a Tomáš Kundrátek. Po jednom hráčovi majú zastúpenie Švédsko, USA, Kanada a Nemecko. Dinamo hráva svoje domáce zápasy v Riga Aréne, ktorá má kapacitu 10.300 divákov, súčasným hlavným trénerom je Fín Kari Heikkila.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenalo Dinamo z 10 zápasov 14 bodov, Slovan odohral rovnaký počet zápasov a získal celkom 15 bodov. Vzájomné zápasy súperov z uplynulej sezóny dopadli pre belasých nedobre, na ľade Dinama Slovan podľahol po výsledku 0:6, na domácom ľade to bola prehra o jeden gól v pomere 3:4. Nastal čas súperovi vrátiť požičané.

    Najproduktívnejším hráčom v domácom tíme je obranca Cam Barker s 9 kanadskými bodmi (3+6), druhým v poradí je 7 bodový Lukáš Kašpar (3+4). V tíme hostí je na čele kanadského bodovania Mikelis Redlihs so 6 kanadskými bodmi (3+3), za ním v tesnom závese dvaja 5 bodoví – Tim Sestito (4+1) a Tomáš Kundrátek (0+5). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,5% úspešnosťou zásahov s priemerom 1,65 gólov na zápas, Michael Garnett s 91,3% úspešnosťou drží priemer 2,27 gólov na zápas. Na druhej strane Joacim Eriksson s 93,8% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,86 gólov na zápas, Jakub Sedláček91,1% úspešnosť zásahov s priemerom 3,12 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta Dinamo Riga a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Starosta, Švarný, Barker, Novák, Mihalik, Sersen (A), Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Kašpar, Nedorost, Miklík – Šťastný, Surový (C), Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

    HC Dinamo Riga:

    Eriksson (Sedláček) – Galvinš, Kundrátek, K. Redlihs (A), Seigo, Jerovejevs, Sotnieks, Locans – M. Redlihs, Sestito (A), Meija – Saulietis, Džerinš, Skvorcovs – Bukarts, Berzinš, Indrašis – Darzinš (C), Schütz, Leino

    Rozhodca:

    Beľajev, Buturlin – Gordenko, Tomilov.
     
    Príjemný dobrý večer z Bratislavy, v dnešnej zostave belasých sa objavilo meno novej posily, v druhej päťke na krídle nastúpi Michel Miklík. V bránke sa predstaví Barry Brust, Nagy bude od úvodu s Jegličom a Tičarom, inak bez zmien, akurát sa vymenili prvá a druhá obranná dvojica.
     
    Domáci nastúpia v modrých dresoch, hostia v bielo-červenej kombinácii.
     
    Na ľadovú plochu už vykorčuľovali hráči hostí, počkáme si na domácich, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:32
    Tičar dostal puk do pásma na ľavú stranu, prenechal ho na kruhu Nagyovi, Ladislavov puk zblokovala defenzíva hostí na ochrannú sieť.
     
    01:05
    Kašpar vystrelil príklepom spoza ľavého kruhu, opečiatkoval len zadný mantinel za bránkou hostí.
     
    01:55
    Mihalik dvakrát nepustil do akcie Indrašisa, puk za bránkou Brusta vybojoval a založil akciu belasých.
     
    03:17
    Vhadzovať budeme v centrálnom kruhu, predtým Švarný nepustil do akcie Mikelisa Redlihsa, Brust ešte zasahovať nemusel, no ani Eriksson sa ešte nezapotil.
     
    04:41
    Jerofejevs nahodil puk od modrej z ľavej strany, Brust ho cez hokejku poslal späť do hry, Slovan pôjde do útoku.
     
    04:46
    Sersen vystrelil od modrej po spracovaní puku, no bol nepresný a minul bránku hostí.
     
    06:14
    Brust schoval do lapačky vzduchom letiaci puk pred svojim bránkoviskom a ukľudnil hru na ploche.
     
    07:05
    Nahodený a zblokovaný puk do pásma hostí smerujúci priamo na bránku Eriksson cez hokejku radšej prikryl.
     
    07:32
    Barker v rohu klziska vybojoval puk od Darzinša a Slovan pôjde do akcie, chcelo by to jeden gól veru.
     
    07:57
    Dinamo poslalo puk von za cenu zakázaného uvoľnenia, vhadzovať budeme po pravej ruke Erikssona.
     
    08:20
    Berzinš mohol otvoriť skóre zápasu, vystrelil z vnútornej strany pravého kruhu a Brust puk efektne zatočil do lapačky.
     
    08:50
    Spoza ľavého kruhu od mantinelu strieľal Džerinš, bol však nepresný a puk poslal na druhú stranu klziska do rohu.
     
    09:50
    Švarný vystrelil takmer od modrej z ľavej strany, Erikssonovi puk vypadol z lapačky, no do rohu klziska a je po akcii belasých.
     
    11:00
    Schütz z pravého rohu doviezol puk pred bránkovisko, k zakončeniu sa už nedostal, defenzíva belasých ho odzbrojila a Slovan zavelil do útoku.
     
    12:27
    Lušňák preveril pozornosť Erikssona, keď s pukom po prechode modrou efektne vystrelil, Eriksson puk vyrazil pred seba a defenzíva v bielych dresoch to nateraz ešte ustála.
     
    12:41
    Skalický vytiahol puk spovedľa bránkoviska po malej skrumáži pred Erikssonom, no zakončiť sa mu do odkrtyej časti bránky už nepodarilo.
     
    14:06
    Meija a Sestito s pukom hrať nemohli, čiarový akciu hosťom zastavil pre ofsajd na modrej čiare.
     
    14:44
    Novák poslal od modrej z jej stredu puk po ľade priamo na bránku, nikto z hráčov stojacich pred bránkoviskom ho nedokázal zblokovať a dnes trochu neistý Eriksson puk na dvakrát prikryl pod rukavicu.
     
    15:25
    Kozák príklepom vystrelil od modrej, jeho puk jeden z hráčov hostí zblokoval na ochranné sklo a Eriksson zasahovať nemusel.
     
    15:51
    Džerinš z otočky pred bránkoviskom poslal nahodený puk na Brusta, Barry mal hokejku správne na ľade a puk vyrazil späť do hry.
     
    15:59
    Lušňák dostal dve minúty za krošček, presilovú hru si zahrajú hostia.
     
    16:39
    Dinamo hralo s pukom v pásme domácich, Slovan sa ho zmocnil a poslal von cez všetky čiary.
     
    17:12
    Kašpar zachytil rozohrávku hostí v pásme belasých a opäť domáci poslali puk mimo svoje pásmo.
     
    17:59
    Domáci v plnom počte, Dinamo dohráva akciu v pásme domácich.
     
    18:21
    Puk po teči jedného z hráčov domácich skončil na ochrannej sieti, vhadzujeme pred Brustom.
     
    18:29
    Nagy a ani Jeglič v dorážke neuspeli pred Erikssonom, nateraz sa ešte skóre zápasu meniť nebude.
     
    19:19
    V priebehu štyroch sekúnd dve zakázané uvoľnenia v podaní Dinama, hra sa opäť vráti pred Erikssona.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine domáci tím prestrieľal súpera pomerom 14:9, no diváci tu v aréne veru gól nevideli. Hostia hrali jednu presilovú hru, no bez úspechu, Slovan sa umne bránil a puky vyhadzoval von z pásma. Uvidíme, čo tréneri naordinujú hráčom do druhej časti hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:58
    Dinamo začalo aktívnejšie druhú časť hry, čiarový hru prerušil a nariadil vhadzovanie v strednom pásme pri modrej domácich.
     
    23:42
    Viedenský nahodil od červenej čiary puk na Erikssona a oba tímy striedajú, hráme s pukom z pásma do pásma, no vyloženú streleckú pozíciu si ani jeden z tímov nevypracoval.
     
    26:57
    Skvorcovs efektne vystrelil z ľavého kruhu, Brust šiel do pokľaku a puk zneškodnil. Predtým zneškodnil puk z hokejky Schütza a zlikvidoval aj dorážku Leina.
     
    29:36
    Indrašis dostal puk medzi kruhy a nikým nestrážený príklepom vystrelil, Brust puk vyrazil na ľavú stranu klziska.
     
    30:29
    Tičarovci operovali s pukom v pásme hostí, Surový vystrelil z ľavého kruhu, Eriksson puk zrazil pred seba a vychytal aj Nagya, ktorý sa k efektnej dorážke nedostal.
     
    31:01
    Sestito sa previnil proti pravidlám, vrazenie na mantinel, presilovú hru si zahrá Slovan.
     
    31:46
    Galvinš dostal za držanie menší trest dve minúty a Dinamo ide do troch.
     
    32:23
    Slovan stále melie hostí v pásme pred Erikssonom, padne to tam?
     
    32:46
    Novák strelou od modrej prevetral lapačku Erikssona, ktorý podržal svoj tím.
     
    32:55
    Švarný vystrelil z ľavého kruhu a len to tak zazvonilo na brvne bránky hostí, puk sa odrazil späť dole na ľad, Slovan drží hostí v pásme s pukom na svojich hokejkách.
     
    33:01
    Hostia so štyrmi hráčmi na ľade, presilovka Slovana pokračuje s výhodou jedného muža.
     
    33:46
    Hostia v plnom počte.
     
    34:36
    Dinamo Riga dalo gól!
    LAURIS DARZINŠ nakorčuľoval s pukom za kruhy, švihom vystrelil a prestrelil Brusta v bránke belasých.
    34:36. DARZINŠ - 0:1
     
    36:55
    Sersenovu strelu pri modrej zblokoval Sestito, hostia sa dostali do brejku dva na jeden, Sestito však s pukom na ľavom kruhu zastavil a chcel ho prihrať pred bránkovisko, defenzíva belasých sa stihla sformovať a bolo po akcii Dinama.
     
    38:28
    Galvinš vystrelil od modrej z ľavej strany, Brust mal zakrytý výhľad, no puk schoval do lapačky a prerušil hru.
     
    38:55
    Arbitri predsa len hosťom odpískali zakázané uvoľnenie, záver tretiny by sme mohli dohrať pred Erikssonom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina duelu sa skončila víťazstvom Dinama, keď účet dnešného zápasu otvoril Darzinš. Slovan hral presilovú hru päť na tri, vyvinul tlak pred bránkou Erikssona, no vsietiť nedokázal. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 8:13.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:06.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    42:10
    Stále máme v hale technické problémy, ale teraz Kundrátek krásne vypálil príklepom od modrej, Brust v pokľaku puk vyrazil späť do hry.
     
    43:54
    Mikelis Redlihs ušiel od modrej defenzíve domácich, rútil sa sám na Brusta, Barry ho v páde na ľad vychytal, puk poslal do rohu klziska.
     
    44:27
    Aréna búraca a teší sa z gólu, rozhodcovia sa ešte musia poradiť s videorozhodcom zápasu.
     
    44:27
    Rozhodca rozpažil a protesty belasých budú úplne zbytočné, gól to teda nebol, resp. bol dosiahnutý v rozpore s pravidlami.
     
    45:19
    Slovan Bratislava dal gól!
    Barker vystrelil od modrej z pravej strany, do dráhy puku vložil hokejku MILAN BARTOVIČ a puk skončil v bránke hostí. Asistencie: Cam Barker a Filip Novák.
    45:19. BARTOVIČ - 1:1
     
    48:11
    Slovan Bratislava dal gól!
    Ladislav Nagy z pravej strany od kruhu poslal puk medzi kruhy voľnému LUKÁŠOVI KAŠPAROVI, ktorý po ľade pomedzi betony Erikssona poslal puk do siete. Asistencie: Ladislav Nagy a Michel Miklík.
    48:11. KAŠPAR - 2:1
     
    50:30
    Dinamo sa bude snažiť dostať domácich pod tlak, teraz chybovalo prihrávkou na modrú a samo sa pripravilo o pásmo.
     
    51:03
    Nič viac si teraz neželám, len aby fungovala sieť, Slovan hrá s pukom v pásme hostí.
     
    52:49
    Švarný na modrej pri mantineli odzbrojil od puku Sestita, Slovan s pukom v strednom pásme.
     
    53:05
    Dinamo Riga dalo gól!
    MIKELIS REDLIHS sa s pukom od pravého kruhu preštrikoval pred bránkovisko a strelou švihom prekonal Brusta v bránke domácich. Asistencie: Tim Sestito a Krišjanis Redlihs.
    53:05. M. REDLIS - 2:2
     
    55:16
    Slovan s pukom v pásme Dinama, hostia však pozične dobre bránia a domácich k zakončeniu nepúšťajú.
     
    56:32
    Úmyselný ofsajd v podaní domácich, arbitri hru posielajú pred Brusta, tak napokon nie, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    58:00
    Začali posledné dve minúty tretej tretiny, na hokejky už sadá opatrnosť a dnes zrejme pôjdeme do predĺženia, Slovan s pukom v pásme hostí.
     
    58:52
    Dnešné stretnutie sleduje 7.577 divákov, hra prerušená, vhadzujeme po ľavej ruke Erikssona.
     
    59:30
    Sestito vypálil z ľavého kruhu a mohol rozhodnúť, Brust puk vyrazil späť do hry a tribúny si vydýchli.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Slovan v tretej tretine dvomi zlepenými gólmi otočil vývoj zápasu, keď predtým videorozhodca domácim gól neuznal, no hostia stihli nájsť v riadnom hracom čase na otázku domácich odpoveď a poslali zápas do predĺženia. Na svetelnej kocke svieti pomer striel medzi žrde 32:31.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:51
    Kundrátek vystrelil z vrcholu kruhov, Brust dal na ľad hokejku a puk vyrazil späť do hry.
     
    63:59
    Mihalik vystrelil zápästím spoza ľavého kruhu, Eriksson v pokľaku puk schoval do lapačky.
     
    64:27
    Slovan Bratislava dal gól!
    Starosta poslal spoza pravého kruhu puk na bránku hostí, ten sa odrazil medzi kruhy a nikým nekrytý ROK TIČAR rozhodol o víťazstve domácich. Asistencie: Tomáš Starosta a Žiga Jeglič.
    64:27. TIČAR - 3:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Bratislave sa skončil víťazstvom domácich, ktorí o zisku dvoch bodov rozhodli až gólom v predĺžení. Diváci videli vyrovnaný duel, Dinamo malo v predĺžení šancu na hokejke Kundrátka, no radovala sa domáca aréna. Je mi ľúto, že som vám pre technické problémy nemohol napísať viac príspevkov, verím, že tento problém bol dnes naposledy. Dobrú noc všetkým z Bratislavy želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:53:41)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 46. Bartovič (Barker, Novák), 49. Kašpar (Nagy, Miklík), 65. Tičar (Starosta, Jeglič) – 35. Darzinš, 54. M. Redlis (Sestito, K. Redlihs)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Starosta, Švarný, Barker, Novák, Mihalik, Sersen (A), Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Kašpar, Nedorost, Miklík – Šťastný, Surový (C), Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák
    HC Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – Galvinš, Kundrátek, K. Redlihs (A), Seigo, Jerovejevs, Sotnieks, Locans – M. Redlihs, Sestito (A), Meija – Saulietis, Džerinš, Skvorcovs – Bukarts, Berzinš, Indrašis – Darzinš (C), Schütz, Leino

    Rozhodca: Beľajev, Buturlin – Gordenko, Tomilov

    Diváci: 7.577