Česko – Rakúsko 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Rakúsko
cz Sobota 19.09.2015, 16:30 • NETZSCH-Arena, Selb • Reprezentace žien U18
Partner:
     
    49:41
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušanky z ojedinělé akce snižují skóre. V rohu sebrala puk JENNIFER PESENDORFEROVÁ, rozhodla se s ním vyjet před branku a pak bekhendem zamířila o tyčku za záda Kristýny Bláhové – 4:1. Asistence: Christina Schusserová, Sophie Engelhartová.
     
    44:54
    Nina Auspergerová (AUT) – 2 minuty za hákování.
     
    44:31
    Šarlota Tomasco (CZE) – 2 minuty za hru tělem.
     
    41:49
    Isabella Burghartová (AUT) – 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    41:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krátce po startu třetí třetiny navyšují české juniorky náskok. Dopředu dostala přihrávku ŠARLOTA TOMASCO, přebruslila německou obránkyni a po ledě zvládla překonat brankářku Ekrtovou – 4:0! Asistence: Kateřina Zrnová.
     
    33:23
    A další gólová příležitost, konečně se mohla radovat i Klára Hymlárová. V sólu ale bekhendovým blafákem neuspěla, potom nám neprošla ani dorážka.
     
    32:47
    Už se na to dívá o moc líp než v první třetině. Teď vyzvala Zrnová zpoza brány Šarlotu Tomasco, jenže Ekrtová se roztáhla po celé brankové čáře.
     
    31:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka dnešního utkání! Po střele od modré čáry se k puku dostala Smetková, tu ale soupeřky nenechaly vystřelit. Kotouč se však odrazil na hokejku KRISTÝNY PÁTKOVÉ, která z naprosto stejného místa jako před chvílí trefila druhý růžek branky! Ekrtová jen bezmocně rozhodila rukama, vedeme 3:0. Asistence: Kamila Smetková, Anna Zíková.
     
    29:44
    Šarlota Tomasco už předvedla pár střídání, ve kterých s ní měly soupeřky u branky plné ruce práce. Teď si vynutila podražení Sarah Woschitzové (AUT), jdeme na přesilovku.
     
    28:24
    Hra se na chvíli dostala do české třetiny, jenže pak nabrala velkou rychlost Klára Hymlárová. Po pravé straně se protáhla až k Ekrtové, ale nedokázala ji prostřelit.
     
    26:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól našeho týmu přichází v pravý moment, snad se nám trochu uvolní těžké ruce a půjde to líp. Klára Hymlárová posunula puk na KRISTÝNU PÁTKOVOU, která ho z první trefila k bližší tyčce přesouvající se gólmanky – 2:0! Asistence: Klára Hymlárová, Laura Lerchová.
     
    22:46
    Další šance pro český tým! Laura Lerchová přihrála Markétě Zárybnické, té ale do střely lehla soupeřka a naše akce vyzněla tak trochu do ztracena.
     
    21:39
    Kateřina Zrnová vybojovala puk pro Šarlotu Tomasco, která se z levé strany natlačila až do brankoviště. Jenže zblízka neprocpala puk za Ekrtovou.
     
    18:31
    A důsledkem je 55 sekund hry tří proti pěti! Martina Zedníková (CZE) je vyloučena za hákování, tohle pro nás nebude vůbec snadné.
     
    17:26
    Po dvou přesilovkách si vyzkoušíme i první oslabení. Laura Lerchová (CZE) nejdřív zamířila na rakouskou trestnou lavici, teď už sedí na té správné, a to za držení protihráčky.
     
    15:37
    Obrannému pásmu Rakušanek vládl oboustranný zmatek, ale dorážka Kamily Smetkové nebyla vůbec zlá. Jen kdyby se Ekrtová neroztáhla po brankové čáře.
     
    09:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovku využíváme a v desáté minutě se po zásluze dostáváme do vedení! Od modré čáry tvrdě vypálila ANNA ZÍKOVÁ a jenom potvrdila, jak skvělou střelu má. Puk se o tyčku odrazil do rakouské branky – 1:0! Asistence: Martina Zedníková, Kristýna Pátková.
     
    09:11
    Škoda! Hymlárová vybojovala puk v rohu pásma pro Pátkovou, ta ho ale v šanci netrefila dobře.
     
    07:59
    Nina Auspergerová (AUT) – 2 minuty za hákování. Už by to chtělo naši aktivitu využít v úvodní gól.
     
    04:06
    Rakouská gólmanka Jessica Ekrtová musela skočit po puku rybičku, přesto chybělo Patočkové málo k dorážce.
     
    03:33
    České hokejistky si od prvních minut vytvářejí velký tlak a důsledkem je úvodní přesilovka. Katharina Heubergerová (AUT) je vyloučena za hákování.
     
    01:49
    Parádní spolupráce Laury Lerchové s Markétou Zárybnickou. Druhá jmenovaná dostala přihrávku přesně na hokejku, ale z první těsně minula druhou tyčku.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 10. Zíková (Zedníková, Pátková), 27. Pátková (Hymlárová, Lerchová), 32. Pátková (Smetková, Zíková), 42. Tomasco (Zrnová) – 50. Pesendorferová (Schusserová, Engelhartová)


    Česko: Bláhová (Zechovská) – Zíková, Zedníková, Pacalová, Erbenová, Pytlíková, Holá, Zemanová, Neissová – Hymlárová, Smetková, Pátková – Jůzková, Patočková, Šebíková – Tomasco, Zrnová, Vozdecká – Zárybnická, Adamová, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rakúsko: Ekrtová (Prünsterová) – Auspergerová, Felderová, Krausová, Woschitzová, Heubergerová, Poschová, Schusserová, Mairová – Engelhartová, Burghartová, Schneebergerová, Trummerová, Killisch von Hornová, Brunnerová, Lüfteneggerová, Kapfingerová, Schafzahlová, Granitzová, Pesendorferová.