Haniska – Prešov 1:1 (kon.) | Senec – Borčice 0:1 (kon.) | Teplička n. Váhom – Michalovce 0:2 (kon.)
Medzev – Košice 0:4 (kon.) | Vyšný Mirošov – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Čaňa – Spiš. N. Ves 2:1 (kon.)
koniec
TJ Družstevník Vyšný Mirošov
1:2 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Utorok 01.09.2015, 16:30Slovenský pohár - Slovnaft cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 3. kola našej najvyššej pohárovej súťaže. V rámci ďalšieho pokračovania tohtoročnej edície Slovnaft cupu je na programe aj duel Vyšného Mirošova s Dunajskou Stredou, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    TJ Družstevník Vyšný Mirošov je účastníkom IV. východoslovenskej ligy – skupiny Sever. V doterajšom priebehu sezóny odohrali futbalisti tohto celku už šesť zápasov, v ktorých vybojovali celkovo 13 bodov, čo ich radí na priebežnú štvrtú priečku v tabuľke. Výborne si počínali aj v poslednom dueli, keď doma zdolali MŠK Spišské Podhradie hladko 2:0.

    Fortunaligový tím FC DAC Dunajská Streda cestuje na východ republiky v pozícii obrovského favorita.
    Popredný tím našej najvyššej futbalovej súťaže sa v nej priebežne nachádza na druhej priečke tabuľky, kam sa Dunajskostredčania po siedmich odohraných zápasoch zaradili so ziskom 14 bodov. Na dnešný pohárový zápas sa v poslednom ligovom dueli naladili víťazne, keď doma zdolali Podbrezovú vysoko 5:1.

    Stretnutie sa odohrá v susednej obci Dubová, kde Vyšný Mirošov hráva všetky svoje domáce zápasy.
     
    Úvodné zostavy:

    TJ Družstevník Vyšný Mirošov: Vateha – Suchanič (C), M. Medvec, Porkolab, Vaňko, Ľ. Kentoš, Matkobiš, P. Kentoš, Zapotocký, Kovalčík, Bunda
    Náhradníci: Zakovič, Kočiš, Bučko, Varga, Rajko, P. Medvec

    FC DAC Dunajská Streda: Milošovič – Asanovič, Horváth (C), Kwin, Sarr, Turňa, Loembet, Černák, Štepanovský, Polievka, Jurčo
    Náhradníci: Tujvel, Ljubičič, Straka, Pačinda, Szarka

    Rozhodca: Glova – Jenčura, Poracký.
     
    -1
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na zápas, domáci nastúpia v ružových dresoch, hostia z Dunajskej Stredy si priniesli tradičnú, modro-žltú kombináciu.
     
    -1
    Dunajská Streda ešte absolvovala predzápasové fotenie, ktoré nám úvodný výkop po čosi oddialilo. Teraz mu už ale nebude nič brániť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Loptu poslali zo stredového kruhu ako prví domáci. Tí sa do zbytočne riskantných akcií nepúšťali a hrajú v pokoji na vlastnej polovici.
     
    1
    Dlho to však neplatilo. Družstevník sa odvážil na úvodný výpad stretnutia a Dunajská Streda sa musela mať na pozore. V blízkosti pokutového územia prišlo ešte nepresvedčivé vhadzovanie spoza postrannej čiary.
     
    2
    Domáci celok hrá v úvode stretnutia aktívne a bojuje o stratené lopty Dunajskej Stredy. Zatiaľ sa mu to darí.
     
    3
    Na dedinskom štadióne sme sledovali prvé väčšie zdržanie, keď si brankár domácich musel zájsť pre loptu za bránu.
     
    4
    V hre môžeme pokračovať.
     
    5
    A opäť to bol Vyšný Mirošov, kto diktoval tempo hry. Aj teraz sa domáci snažili predrať pred pokutové územie popri postrannej čiare, ich útočnú snahu prekazil nepresný center.
     
    5
    Teraz to už domácemu TJ vyšlo, konkrétne pálil Matkobiš – a to vôbec nie zle! Domáci kanonier sa dokázal uvoľniť, vylepšil si streleckú pozíciu a len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    7
    Hra teraz na malý moment stratila na tempe. Hrá sa štýlom zo strany na stranu, akési vážnejšie šance postrádame.
     
    8
    Na hrboľatom teréne to teraz domáci nezvládli, keď jednému z nich lopta odskočila ďaleko odo nohy.
     
    9
    Píska sa priamy voľný kop v prospech DAC – a to vôbec nie zo zlej pozície!
     
    9
    Domáci sa síce štandardke ubránili, nasledovať ale bude kop od rohovej zástavky. DAC si ho vybojovalo po tom, čo skvelú Horváthovu strelu pod brvno Vateha vytesnil.
     
    10
    Tento center do vápna nebol vôbec zle, napokon, lopta aj dopadla pred gólmana domáceho celku, tam si ale po niekoľkých sekundách TJ Družstevník s guľatým predmetom poradil.
     
    11
    Následný pokus o protiútok Vyšného Mirošova úspech nepriniesol.
     
    12
    Miestny štadión je poriadne preplnený a teší sa z každého náznaku šance pre domácich, inak tomu nebolo ani pri napokon nepresnej kolmici smerom dopredu.
     
    14
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    15
    Z toho DAC nedokázalo vyťažiť nič, naopak, jeho hráči sa museli brániť, keď nastali v šestnástke žlto-modrých zmätky, lopta napokon nebezpečné územie opustila.
     
    15
    Vidíme prvú občerstvovaciu prestávku zápasu.
     
    17
    V hre sa po krátkom osviežení môže pokračovať, loptu má vo svojej moci brankár domácich, ktorý si ju položí na zem a odkopne ju čo najďalej.
     
    17
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    17
    Štandardnú situáciu zahrával Sarr, ktorý na bližšej žrdi síce našiel Jurča, ten ale tiesnený tečoval loptu len mimo priestor troch žrdí.
     
    18
    Pokus Družstevníka o protiútok úspech nepriniesol ani tentokrát. Dunajská Streda postupne preberá v dnešnom zápase iniciatívu do vlastných rúk.
     
    19
    Dokázal to aj Sarr, ktorý vypálil z veľkej vzdialenosti, tentokrát ale len veľmi nepresne.
     
    21
    Tím TJ Družstevník Vyšný Mirošov dal gól!
    Tak sa na to pozrime! Domáci celok sa rozhodol dementovať moje slová a po krátkom súboji v stredovom kruhu získal loptu, následne sa k nej dostal po zlej prihrávke Turňu "domov" JOZEF KOVALČÍK, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    23
    Tak toto je pre Dunajskú Stredu nepríjemný moment, naskočiť do rozbehnutého vlaku v podobe prvého polčasu bude niekoľko minút nepochybne problémom.
     
    24
    Domáci sú totiž pri chuti a okamžite sa pokúšali aj o druhý gól, kl lopte sa poľahky dostal Milošovič.
     
    25
    Do konca prvej časti hry ostáva 20 minút.
     
    26
    Sledujeme obrázky, s ktorými Dunajská Streda nemôže byť spokojná ani náhodou,. Na jej šťastie sa hrá ďaleko od Milošoviča, nabudený Vyšný Mirošov ale súperovi nič nedaruje.
     
    28
    Teraz sme síce videli viacero pokusov o presnejší center do vápna zo strany DAC, ani jeden z nich ale väčší úspech nepriniesol.
     
    29
    Horváth teraz spoza obrancu vyslal dobrý strelecký pokus,ten bol ale v poslednej chvíli zastavený celkom z východného Slovenska.
     
    30
    Do konca prvého polčasu ostáva 15 minút.
     
    31
    TJ Družstevník predvádza v posledných minútach dobré výkony, loptu drží ďaleko od Vatehu, čo sa rozhodne páči aj domácemu trénerovi.
     
    32
    Ľubomír Kentoš bude zahrávať priamy voľný kop.
     
    33
    A toto mohol byť Ďalší klinec do rakve pre Dunajskú Stredu! Na dobrý center Ľubomíra Kentoša si nabiehal Bunda, ktorý o centimetre míňa loptu, ktorú mohol dopraviť do prázdnej brány!
     
    34
    Domácich môže nepremenená superšanca ešte poriadne mrzieť. Toto mohol byť veľmi jednoducho dosiahnutý druhý gól, ktorý by TJ Družstevník výrazne posunul k víťazstvu.
     
    35
    Druhá občerstvovacia prestávka v stretnutí,.
     
    37
    Hra môže pokračovať.
     
    38
    Po krátkej prestávke vidíme viacero nepresností na oboch stranách. Smerom dopredu pôjde s loptou Dunajská Streda.
     
    39
    Hostia budú zahrávať priamy kop.
     
    40
    Loptu si napokon na vyznačený bod postavil kapitán Horváth, ktorý to síce nemyslel zle, keď sa pokúsil o priamy strelecký pokus, lopta ale letela len veľmi vysoko.
     
    41
    Medzičasom sa nám začalo už posledných 5 minút prvého polčasu. Domáci stále vedú 1:0, pri obrázkoch, na ktoré sa aktuálne pozeráme to pritom vyzerá, že takto to ostane až do polčasovej prestávky.
     
    42
    Moje slová však už nemuseli byť aktuálne! DAC sa prezentovalo peknou akciou, keď Černák hľadal prízemnou prihrávkou z pravej strany Sarra, lopta ale ešte prepadla na lepšie postaveného Kwina, ktorý asi o 10 centimetrov míňa ľavú žrď!
     
    43
    Prvý polčas sa pomaly blíži k svojmu záveru, domáci sú pri lopte a ponáhľajú sa smerom dopredu.
     
    43
    Asanovič sa teraz prezentoval nedovoleným zákrokom, na ktorý reagoval hlavný arbiter nekompromisne žltou kartou.
     
    44
    Po nepremenenej šanci a takmer ďalšom inkasovanom góle tak na strane DAC aj zbytočné kartové napomínanie, hostia by sa už nepochybne najradšej videli v šatni.
     
    45
    Začala sa posledná minúta prvého polčasu.
     
    45
    Vzhľadom na dve občerstvovacie prestávky sa bude predlžovať, presne o tri minúty.
     
    45+1
    V tej prvej sa neudialo nič podstatné, lopta lietala zo strany na stranu, ani pri jednom z tímov sa ale na dlhší čas nezdržala.
     
    45+2
    Nepresná strela jedného z hostí dáva TJ Družstevníku možnosť loptu podržať na vlastnej polovici čo najdlhšie, ideálne až do záverečného hvizdu.
     
    45+3
    Zdá sa, že sa to domácim futbalistom napokon skutočne podarí. Bežia už posledné sekundy nadstaveného času.
     
    45+3
    Dunajská Streda ešte bude zahrávať rohový kop.
     
    45+4
    Domáci sa ale dokázali dobre ubrániť, navyše, vydali sa aj do protiútoku, tam ale o loptu prišli. Hrá sa už neplánovaná 4. minúta nadstaveného času.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas 3. kola Slovnaft Cupu medzi domácim TJ Družstevník Vyšný Mirošov a FC DAC Dunajská Streda, po ktorom vedú domáci prekvapivo, 1:0. Hostia z juhu Slovenska si budú mať v šatni nepochybne čo povedať, v prvom polčase im nevychádzalo skutočne nič.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:37.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Polievka, prichádza Szarka.
     
    46
    O úvodný výkop druhej časti hry sa postarali hráči z Dunajskej Stredy. Zatiaľ čo DAC siahlo po polčasovom striedaní, domáci nastupujú bezo zmien na trávniku.
     
    47
    Domáci celok od úvodu druhej polovice hry čelí tlaku zo strany súpera, na gól sa ho snažil pretaviť Yves Simon Pambou, ktorý len tesne míňa priestor troch žrdí.
     
    50
    Dunajská Streda sa pokúša o rýchle vyrovnanie, zatiaľ ale neúspešne. Domáci celok sa do tejto chvíle dobre bráni a súpera k lopte často nepúšťa.
     
    51
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    51
    Dvojica Horváth – Černák je ale teraz terčom posmeškov, keďže prvý menovaný zahral štandardku nakrátko, pričom druhý hráč posielal center len do nebies.
     
    53
    Pripravuje sa striedanie na strane hostí. Do hry zasiahne bývalý hráč Košíc, Pačinda.
     
    55
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Černák, prichádza Pačinda.
     
    57
    DAC kombinuje na polovici súpera, čakáme na center alebo strelu.
     
    58
    Trio Simon – Jurčo – Szarka sa napokon postaralo o krušné momenty na štadióne, keď tretí menovaný napálil loptu len do brvna. Tak či onak, bolo to len z ofsajdovej pozície.
     
    59
    Pripravuje sa striedanie na strane domácich.
     
    60
    Striedanie v tíme TJ Družstevník Vyšný Mirošov: z ihriska odchádza P. Kentoš, prichádza Varga.
     
    61
    Po hodine hry tak siahli po striedaní aj tréneri Vyšného Mirošova. Znamená to teda, že zatiaľ čo hostia môžu vykonať na ihrisku ešte jednu zmenu, na strane domácich sa môžu vystriedať dvaja hráči.
     
    63
    Roh pre hostí.
     
    65
    Krásne obrázky, keď Pačinda zahrával roh centrom do stredu vápna, kde o loptu zabojoval Szarka, od neho sa napokon odrazila k samotnému Pačindovi, ktorý o centimetre míňa priestor troch žrdí!
     
    67
    Hostia boli veľmi blízko vyrovnania. Tak teraz domáci tréner svojich zverencov rozhodne nepochváli, školácka chyba ich mohla vyjsť draho.
     
    68
    Ďalšia štandardná situácia v prospech FC DAC. Tentokrát to bude priamy kop, loptu si postaví kapitán Horváth.
     
    70
    Neuveriteľné, čo teraz dokázali hostia zakončiť! Kapitán Horváth sa rozhodol pre strelu, ktorou opečiatkoval ľavú žrď brány domáceho celku, lopta sa napokon odrazila k Turňovi, ktorý prepálil!
     
    71
    Nuž, nepremenená 100-percentná šanca 20 minút pred záverečným hvizdom ešte môže hostí poriadne mrzieť.
     
    72
    Striedanie v tíme TJ Družstevník Vyšný Mirošov: z ihriska odchádza Kovalčík, prichádza Zakovič.
     
    72
    Rohový kop v prospech FC DAC.
     
    72
    Center Pačindu chcel za chrbát do tejto chvíle neprekonaného Vatehu usmerniť Szarka hlavou, trafil ale iba Žakoviča, od ktorého sa lopta odrazila za bránu. Roh sa tak bude opakovať.
     
    73
    K rohovej zástavke sa rozbehol už tradičný exekútor štandardiek z tejto oblasti, Pačinda, ktorý si teraz vymenil loptu so Štepanovským, k zakončeniu ale neprišlo.
     
    75
    Do konca druhého polčasu ostáva približne 15 minút,. ak teda neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas. Domáci celok je blízko senzačného postupu.
     
    76
    Dunajská Streda dala gól!
    Neuveriteľná smola na strane domácich! Po skvelom výkone prichádza nešťastný moment, kedy si brankár Družstevníku, RÓBERT VATEHA strieľa vlastný gól.
     
    78
    Striedanie v tíme TJ Družstevník Vyšný Mirošov: z ihriska odchádza Bunda, prichádza Bučko.
     
    80
    Do konca druhého polčasu ostáva ešte 10 minút. Situácia je rázom iná, oba celky sú k výhre rovnako blízko.
     
    82
    Priamy kop pre domácich, zahrávať ho bude Ľubomír Kentoš.
     
    83
    Márna snaha domácich futbalistov v pokutovom území, Kentoš posielal akýsi strieľaný center, ktorý bez väčších problémov odvrátil do bezpečia Asanovič.
     
    85
    Hrá sa posledných 5 minút stretnutia, inkasovaný gól pre oba celky v tomto čase by bol skutočne krutý.
     
    85
    Hostia sa lopty teraz nebáli, ťažil z toho aktívny Pačinda, ktorý krásnym centrom našiel Jurča, jeho zakončenie hlavou bolo ale príliš slabé.
     
    88
    Domáci hráči si dnes už niekoľkokrát siahli na dno vlastných síl, inak tomu nie je ani teraz. Náročný záver stretnutia ale potrebujú zvládnuť.
     
    90
    V závere stretnutia ešte nepríjemnosť pred domácich, budú totiž čeliť priamemu kopu v podaní Pačindu.
     
    90
    Erik Pačinda to teraz skúsil priamou strelou, na túto loptu ale Vateha dobre zareagoval a guľatý predmet ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    90+1
    Situácia sa však bude opakovať. Ak po tejto štandardke nepadne gól, pravdepodobne uvidíme penaltový rozstrel.
     
    90+1
    Až teraz vidíme informáciu o nadstavenom čase, pridávať sa budú dve minúty. Tá prvá je už takmer na konci.
     
    90+2
    Dôležitý zákrok Róberta Vatehu, ktorý teraz podržal spoluhráčov a krásne zatočený strelecký pokus Pačindu nepustil za svoj chrbát!
     
    90+2
    Čakáme už len na záverečný hvizd.
     
    90+2
    Koniec riadnej hracej doby.
     
    Koniec riadnej hracej doby. Uvidíme penalty!
     
    Vateha síce odhadol smer strely Szarku, loptu ale nezasiahol. 0:1
     
    Odpoveď Zapotockého, ten to skúšal do rovnakých partií, ako Szarka, Miloševič ale loptu chytil! ,
     
    Pačinda nedal! Skvelý Vareha drží spoluhráčov stále v boji o víťazstvo.
     
    Ľubomír Kentoš premieňa – 1:1!
     
    Pavol Jurčo penaltu bezpečne premieňa. 1:2.
     
    Varga loptu napálil zdá sa, do žrde! 1:2.
     
    Štepanovský to trafil presne do stredu brány, Dunajská Streda je blízko výhry. 1:3.
     
    Gól nedal ani Zakovič, fantastický Milošovič po tretíkrát v penaltovom rozstrele úspešnejší!
     
    90
    Dunajská Streda dala gól!

    O výhre FC DAC rozhodol svojou penaltou PETER ŚTEPANOVSKÝ.
     
    Skončilo sa stretnutie 3. kola Slovnaft Cupu medzi TJ Družstevník Vyšný Mirošov a FC DAC Dunajská Streda, v ktorom podľahli domáci po neuveriteľnom výkone súperovi z juhu Slovenska 1:2 po penaltovom rozstrele.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok posledného prázdninového večera. (18:38:09)

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 21. Kovalčík – 76. Vateha (vla.), 90. Štepanovský

    Karty:   43. Asanovič (DUN)


    TJ Družstevník Vyšný Mirošov: Vateha – Suchanič (C), M. Medvec, Porkolab, Vaňko, Ľ. Kentoš, Matkobiš, P. Kentoš (60. Varga), Zapotocký, Kovalčík (72. Zakovič), Bunda (78. Bučko)
    Náhradníci: Zakovič, Kočiš, Bučko, Varga, Rajko, P. Medvec

    DAC 1904 Dunajská Streda: Milošovič – Asanovič, Horváth (C), Kwin, Sarr, Turňa, Loembet, Černák (55. Pačinda), Štepanovský, Polievka (46. Szarka), Jurčo
    Náhradníci: Tujvel, Ljubičič, Straka, Pačinda, Szarka

    Rozhodca: Glova – Jenčura, Poracký