Newcastle – Arsenal 0:1 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Bournemouth – Leicester 1:1 (kon.)
Aston Villa – Sunderland 2:2 (kon.) | Manchester City – Watford 2:0 (kon.) | Stoke City – West Bromwich 0:1 (kon.)
Liverpool – West Ham 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 0:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:1 (1:0)
Leicester City
Sobota 29.08.2015, 16:00 • Goldsands Stadium • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    V rámci štvrtého kolo anglickej Premier league na seba narazia nováčikovský Bournemouth a zatiaľ neporazený Leicester City.

    AFC Bournemouth ešte v sezóne 2009/10 pôsobil len vo štvrtej najvyššej anglickej súťaži. Behom pár rokov však domáci zaznamenali výrazný progres, ktorý v minulom ročníku vyvrcholil ovládnutím tabuľky druhej anglickej ligy a zabezpečením si prvoligovej príslušnosti.

    Medzi anglickou elitou zatiaľ Bournemouth odohral tri zápasy. V prvých dvoch zverenci trénera Eddieho Howeho, ktorý má ešte len 37 rokov, podľahli o gól ako Aston Ville, tak aj Liverpoolu. Posledné kolo prinieslo domácemu tímu zisk všetkých troch bodov v divokom a na góly úrodnom zápase s West Hamom, na ktorého štadióne Bournemouth zvíťazil 4:3, o čo sa najväčšou mierou zaslúžil hetrikom útočník Callum Wilson.

    Zatiaľ čo AFC Bournemouth je na trinástom mieste ligovej tabuľky, Leicestru City patrí po výbornom vstupe do novej sezóne druhá priečka za Manchestrom City, ktorý dosiaľ ako jediný zo všetkých tímov Premier league nestratil ani jeden bod. Leicester sa po troch úvodných kolách sezóny môže popýšiť druhou najlepšou ofenzívou, k čomu hosťom najviac pomohlo víťazstvo 4:2 nad Sunderlandom. Na to Leicester nadviazal výhrou aj v súboji na pôde s West Hamu. Počas minulého víkendu hostia na domovskom štadióne uhrali cennú remízu s Tottenhamom.

    Dnešní súperi sa vo vzájomných stretnutiach stretli v ročníku 2013/14, kedy oba tímy pôsobili ešte v lige s názvom Championship, ktorá je v hierarchii anglických súťaží vedená ako druhá najlepšia. Leicester, ktorý na konci spomenutej sezóny slávil postup do Premier league, ťahal za dlhší koniec povrazu v oboch spoločných dueloch.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), Cook, Daniels – Gradel, O'Kane, Surman, Ritchie – Tomlin – Wilson.
    Náhradníci: Federici – Pugh, Mings, Smith, MacDonald, Kermorgant, Distin.

    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Huth, Morgan (C), Schlupp – Drinkwater, King – Mahrez, Kanté, Albrighton – Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Okazaki, Ulloa, Fuchs, Benalouane, Inler, Dodoo.

    Rozhodca: Swarbrick – Bryan, Salisbury..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Súboj dvoch posledných šampiónov druhej najvyššej anglickej súťaže začal poriadne z ostra. Krátko po úvodnej rozohrávke sa na zemi ocitol jeden z hosťujúcich hráčov.
     
    1
    Žltú kartu dostáva Max-Alain Gradel (AFC Bournemouth).
     
    2
    Mahrez sa snažil roztiahnuť hru na ľavé krídlo, svojou prihrávkou však našiel len Francisa, pravého beka Bournemouthu.
     
    3
    Schlupp pekne prenikol popri postrannej čiare, s jeho centrom si vo vlastnom pokutovom území dokázala dať domáca defenzíva rady.
     
    4
    Ťažko povedať, či Ritchie chcel z úctyhodnej vzdialenosti strieľať, alebo centrovať. Každopádne, z jeho strany to nebola podarená rozohrávka štandardnej situácie.
     
    6
    Max-Alain Gradel faulovaný Dannym Drinkwaterom.
    Riyad Mahrez (LEC)

     
    7
    Bournemouth z ofenzívnej štandardky nič nevyťažil, nakoniec sa musel sám ponáhľať dozadu, pretože hráči Leicestru zavelili k rýchlej kontre. Tej vystavil stopku ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    8
    Schlupp opäť odvážne prenikol po ľavom krídle a napriek nevôli domácich sa mu podarilo pre svoj tím vybojovať rohový kop.
     
    9
    Albrightonov pretiahnutý center sa snažil na zadnej žrdi dostihnúť Morgan. Ten mal zo všetkých nabiehajúcich hráčov Leicestru k lopte najbližšie, no na trávniku ju ani on nemal šancu zachytiť.
     
    11
    Domáci zvládli vykľučkovať z nepríjemnej situácie, keď bola ich defenzíva pri rozohrávke nebezpečne napádaná.
     
    12
    Bournemouth predviedol peknú krídelnú akciu. Na jej konci však neprišlo zakončenie, ale ešte prihrávka do šestnástky, ktorá sa napokon ukázala ako zbytočná.
     
    13
    Drinkwater si loptu posunul príliš dopredu a cez hrádzu zloženú z troch hráčov domáceho tímu sa už ďalej neprebil.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Ritchie De Laet (Leicester City).
     
    15
    Mahrez s dobrou myšlienkou, ale podstatne horšou realizáciou prihrávky, ktorá mala smerovať na Albrightona.
    Matt Ritchie (BTH), N'Golo Kanté (LEC)

     
    16
    Po dobrej práci Dannyho Drinkwatera sa k lopte v pokutovom území dostal Jamie Vardy, ktorý sa snažil prekvapiť Boruca technickou strelou. Tá nebola úplne márna, ale presnosť jej predsa len chýbala.
     
    17
    Kingovi sa pri spracovávaní obtrela lopta o ruku, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.
     
    19
    Daniels dostal na ľavom krídle dostatok času i priestoru, ktorý využil na poriadne zaujímavý center. Ten len tak-tak, že neohrozil brankára Kaspera Schmeichela.
     
    21
    Gradelov strelecký pokus sa medzi tri žrde hosťujúcej svätyne nezmestil.
     
    22
    Bournemouth sa v doterajšom priebehu stretnutia prezentuje hrou, ktorá je typická pre nováčikovské tímy. Domáci pôsobia veľmi aktívne predovšetkým v momentoch, kedy sú bez lopty, čím Leicester nepúšťajú do nebezpečných priestorov.
     
    24
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Domáci sa dostávajú do vedenia po veľmi peknej akcii a ešte krajšom zakončení. Daniels si na ľavom krídle narazil loptu, centrom našiel v šestnástke Gradela, ktorého síce defenzíva Leicestru do šance nepustila, no zabudla na CALLUMA WILSONA. Ten sa dostal k lopte otočený chrbtom k bráne a akrobatickým zakončením ju upratal do pravého horného rohu hosťujúcej brány. Kasper Schmeichel sa za klinickým zakončením kanoniera Bournemouthu len zúfalo obzrel.
    24. Callum WILSON - 1:0
     
    27
    Leicester bude mať príležitosť niečo vymyslieť zo štandardnej situácie.
     
    28
    Centrovanú loptu z kopačky Marca Albrightona si domáca defenzíva pozične výborne pokryla a nabiahajúcich hlavičkárov Leicestru City do zakončenia nepustila.
     
    31
    Vyzeralo to tak, že Bournemouth môže vyraziť do rýchlej kontry. Tá sa nakoniec zmenila na rozvážny a postupný útok.
     
    33
    Da Laet zahral hlavou veľmi zle, svoje zaváhanie dokázal napraviť tým, že Gradela vytlačil za autovú čiaru. Pri lopte ostávajú futbalisti Bournemouthu.
     
    34
    Gradel zahrával priamy kop z mimoriadne zaujímavej pozície. Schmeichel jeho technické zakončenie z hranice šestnástky vyboxoval do bezpečia.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Andy King (Leicester City).
     
    37
    Po strelenom góle prevzali kontrolu nad prvým polčasom futbalisti z Goldsands štadiónu. Leicester City sa k ničomu, čo by stálo za zmienku, nevie dostať.
    Callum Wilson (BTH)

     
    38
    Vo férovom chlapskom súboji pri postrannej čiare ťahal za dlhší koniec povrazu Morgan, avšak loptu v moci budú mať aj naďalej domáci.
     
    39
    Gradelov center z ľavej strany bol zblokovaný a voľnú loptu radšej Ritchie De Laet odpálil vysoko na tribúnu.
     
    40
    Bournemouth fantasticky presuje, ak sa aj futbalisti Leicestru dostanú k lopte, okamžite majú na chrbte nalepeného minimálne jedného protihráča.
     
    41
    Mahrez bol na pravom krídle zdvojený, prihrávkou sa snažil uvoľniť Ritchieho De Laeta, no ten sa k podpore ofenzívy nedostal, pretože lopta k nemu neprešla.
     
    42
    Daniels v opatere lekárov. Jeden z najlepších hráčov doterajšieho priebehu zrejme bude potrebovať striedanie.
     
    43
    Hoci sa už na lavičke začal pripravovať na vstup do hry jeden z domácich náhradníkov, striedanie sa nakoniec konať nebude. Daniels sa už hlási o návrat na trávnik.
     
    45
    Tribúny štadióna Goldsands tlieskajú svojím miláčikom, ktorí záver polčasu dohrávajú s obrovským prehľadom.
     
    45+1
    Práve prebieha prvá z dvoch minút, ktoré boli pridané nad rámec úvodného polčasu.
     
    45+2
    Daniels sa po súboji s Drinkwaterom porúčal k zemi, avšak nie zavinením svojho protihráča. Tak celú situácii posúdili rozhodcovia.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Potom, čo sa Callum Wilson v polovici úvodného dejstva presadil exportným zakončením, bol na ihrisku jasným pánom domáci tím.

    Hráči a realizačný tím Leicestru City si budú mať počas prestávky určite čo povedať, tak uvidíme, s čím prídu po zmene strán.
    Callum Wilson (BTH)

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Šindži Okazaki.
     
    46
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Charlie Daniels, prichádza Tyrone Mings.
     
    47
    Robert Huth to poriadne prehnal. Potom, čo nedovolene odstavil od lopty Wilsona, ešte agresívnym spôsobom odkopol loptu medzi divákov. Počínanie tohto skúseného nemeckého stopéra poriadne rozbúrilo takmer všetkých hráčov na ihrisku.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Robert Huth (Leicester City).
     
    51
    Opäť sa nehrá, pretože na trávniku leží jeden z domácich futbalistov, ktorý sa stal obeťou nedovoleného zákroku.
     
    52
    Leicester sa viditeľne snaží pritvrdiť a hrať protihráčom viac do tela. Hostia ale akosi zatiaľ prestreľujú mieru toho, čo je ešte povolené.
     
    54
    To je teda obrovská smola pre Bournemouth. Tyrone Mings, ktorý cez polčas striedal zraneného Danielsa, je v opatere lekárov. Na trávniku sú prítomné aj nosidlá, takže to vyzerá tak, že Mings v zápase veľmi rýchlo skončí.
     
    55
    Tyrone Mings, ktorého presun z Ipswichu do Leicestru sa oficiálne uzavrel len pred niekoľkými dňami, si takúto premiéru v novom drese zrejme nepredstavoval ani v tých najhorších snoch. Bohužiaľ, aj taký býva futbal. Mings odchádza z ihriska na nosidlách.
     
    57
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Tyrone Mings, prichádza Adam Smith.
     
    59
    Albrightonov center od rohovej zástavky nepriniesol defenzíve Bournemouthu na čele s brankárom Arturom Borucom žiadne výraznejšie ťažkosti.
     
    60
    Prvý stret De Laeta s Gradelom bol ešte v poriadku, druhý atak belgického obrancu sa však už do tolerancie hlavného rozhodcu nezmestil.
     
    61
    Ritchie sa po narážačke so spoluhráčom už k lopte nedostal, pretože ho dobre zakrižoval Schlupp, ktorý bol skôr pri lopte a ktorý ju upratal mimo hraciu plochu.
     
    63
    Marc Albrighton bol na pravom krídle dobre rozbehnutý, Leicestru to však nie je nič platné, nakoľko pas z kopačky Schluppa nemal Albrighton šancu spracovať.
     
    65
    Gradel sa pri plnení si defenzívnych úloh dostal do kolízie s protihráčom a teraz sa zo zeme dvíha len veľmi ťažko.
     
    66
    Domáci kouč chystá tretie striedanie a tretie vynútené pre zranenie. Tomu sa teda hovorí poriadna smola.
     
    67
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Max-Alain Gradel, prichádza Marc Pugh.

     
    69
    Schluppov nepríjemný strieľaný center bol snáď prvým vážnejším ohrozením Artura Boruca v celom zápase. Poľský brankár v službách Bournemouthu situáciu vyriešil k spokojnosti domácich priaznivcov.
     
    70
    Posledných dvadsať minút riadnej hracej doby sa pravdepodobne bude niesť v znamení snahy Leicestru o vyrovnanie. Bournemouth možno dostane priestor na nejaké rýchle brejky.
     
    71
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Joseph Dodoo.
     
    73
    Dodoo sa po svojom príchode na ihrisko uviedol nie práve najlepším spôsobom. Po jeho nedovolenom zákroku má Bournemouth k dispozícii ofenzívnu štandardku.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Eunan O'Kane (AFC Bournemouth).
     
    76
    Drinkwater poslal do vápna Bournemouthu fantastický center, z ktorého sa snažil upratať loptu do siete Morgan, ale vylámal si zuby na výbornom zásahu Artura Boruca, ktorý loptu vyboxoval zo šestnástky svojho tímu ešte skôr, než by sa k nej dostal kapitán hostí.
     
    77
    Schlupp uvoľnil prihrávkou na ľavé krídlo Kantého, ktorý najprv Francisa vyzvŕtal, aby neskôr cez neho odcentroval do šestnástky. Tam ale kraľovali domáci obrancovia. Následná snaha Dodaa už vyšla nazmar, pretože loptu vytiahol späť do hry už spoza čiary.
     
    80
    Jeden z ojedinelých druhopolčasových útokov Bournemouthu skončil na stopérovi Robertovi Huthovi, ktorý vyháňa svojich spoluhráčov na útočnú polovicu.
     
    81
    Schlupp počas celého duelu na ľavom krídle hýri aktivitou, za ktorú mohol byť odmenený gólovou asistenciou. Okazaki však bol v šestnástke tesne bránený a zakončiť nemal ako.
     
    83
    Na konci podarenej a pohľadnej akcie Leicestru City mohol byť striedajúci Dodoo, ktorý mal v pláne zakončiť z prvej, no loptu vôbec netrafil.
     
    84
    Schlupp uplatnil svoju fenomenálnu rýchlosť, vďaka ktorej sa dostal až do vnútra pokutového územia, odkiaľ aj zakončil, no jeho tvrdej strele ľavačkou chýbala potrebná presnosť.
    Tyrone Mings (BTH)

     
    85
    Vardy bol faulovaný v pokutovom území! Leicester City tak má obrovskú príležitosť na vyrovnanie!
     
    86
    Leicester City dáva gól! Jedna futbalová fráza síce hovorí o tom, že faulovaný hráč by nemal zahrávať penaltu, ale JAMIE VARDY sa ňou neriadil, postavil si loptu na biely bod a pravačkou sa poriadne oprel do lopty. Hoci Boruc smer jeho delovky vystihol, nemal najmenšiu šancu loptu v ceste do siete zastaviť!
    86. Jamie VARDY - 1:1
     
    89
    Francis vytiahol svoj obranný zákrok práve v čas a v sklze odvrátil loptu na aut pred nabiehajúcim Schluppom.
     
    90
    Kvôli dlhému ošetrovaniu Mingsa sa nadstavuje až osem minút. Oba tímy tak majú ešte dostatok času na rozhodujúci zásah.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ritchie De Laet, prichádza Yohan Benalouane.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jeff Schlupp (Leicester City).
     
    90+3
    Všetko nasvedčovalo tomu, že Schlupp precenil svoje schopnosti a loptu si predkopol až príliš, nakoniec však svoje fantastické zrýchlenie ľavý bek Leicestru City ešte doplnil o bojovnosť, vďaka ktorej poslal do pokutového územia Bournemouthu poriadne nepríjemný center. Celú situáciu hasil Arutur Boruc až na dva krát!
     
    90+4
    Striedajúci Benalouane sa síce veľmi čuduje, ale bol mu odpískaný faul, po ktorom bude nasledovať priamy kop domáceho tímu.
     
    90+6
    Signál hráčov Bournemouthu nevyšiel asi úplne tak ako mal, ale po zblokovanom zakončení Francisa ešte budú mať domáci k dispozícii rohový kop.
     
    90+7
    Hra sa razom otočila na druhú stranu, kde opäť Schlupp svojou aktivitou vybojoval roh pre Leicester City.
     
    90+8
    Center Benalouna bol viac ako nepodarený. Boruc bude odkopávať od svojej brány.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Leicester City bol v druhom polčase lepším tímom ako Bournemouth a nakoniec sa dočkal zaslúženého vyrovnania. Deľba bodov je vzhľadom na priebeh oboch polčasov zrejme spravodlivým rezultátom súboja dvoch posledných majstrov druhej najvyššej anglickej súťaže.

    S konštatovaniami, že Leicester City si udržal svoju neporaziteľnosť a Bournemouth po svojom postupe do Premier league zaknihoval prvý bodový zisk aj v domácom prostredí, sa s vami lúčim. Želám ešte príjemný zvyšok sobotného večera, ktorý, dúfam, strávite aj v spoločnosti onlajny.eu. (17:59:25)
    Jamie Vardy (LEC)

    Michal Bakoš

    Góly: 24. Wilson – 86. Vardy

    Karty:   1. Gradel (BTH), 75. O'Kane (BTH) – 13. De Laet (LEC), 36. King (LEC), 48. Huth (LEC), 90+2. Schlupp (LEC)


    AFC Bournemouth: Boruc – Francis, Elphick (C), Cook, Daniels (46. Mings, 57. Smith) – Gradel (67. Pugh), O'Kane, Surman, Ritchie – Tomlin – Wilson.
    Náhradníci: Federici – Pugh, Mings, Smith, MacDonald, Kermorgant, Distin.

    Leicester City: Schmeichel – De Laet (90+1. Benalouane), Huth, Morgan (C), Schlupp – Drinkwater, King – Mahrez (46. Okazaki), Kanté, Albrighton (71. Dodoo) – Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Okazaki, Ulloa, Fuchs, Benalouane, Inler, Dodoo.

    Rozhodca: Swarbrick – Bryan, Salisbury.