Linköping – Bern 3:2 (2:1 po s.n.) | Blues – Litvínov 0:1 (kon.) | Liberec – Skellefteå 0:4 (kon.)
Vítkovice – Mannheim 1:2 (kon.) | EC-KAC – Mníchov 1:4 (kon.)
koniec
KAC Klagenfurt
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
EHC Red Bull Mníchov
cz Nedeľa 23.08.2015, 19:30Liga majstrov • Skupina 8
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Hokejová Liga mistrů naplno roztáčí svá kola. V rámci skupiny 8 změří síly celky EC Klagenfurter AC a EHC Red Bull Mnichov. Úvodní buly je v domácím prostředí rakouského celku naplánováno na 19:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Skupina 8 má za sebou zatím pouze jedno utkání, v němž mnichovští hokejisté zvítězili v poměru 4:2 na půdě slovenských Košic. Díky tomu také zákonitě vedou se třemi body tabulku. Klagenfurter následujícím utkáním své působení v Lize mistrů otevře.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Klagenfurter AC: Tuokkola (Swette) – Desantis, T. Pöck, Popovic, Strong, Schumnig, Kapstad, Vallant, Reichel – Nordqvist, Ganahl, Lundmark- Koch, Geier, Setzinger – Hundertpfund, Jacques, Kurath – Band, Harand, M. Pöck

    EHC Red Bull Mnichov: Aus den Birken (Lang) – Söderholm, Boyle, Regehr, Dehner, Kettemer, Smaby, St. Denis, Rogl – Jaffray, Wolf, Christensen – Spare, F. Mauer, Aucoin – U. Maurer, Kahun, Pinizzotto – Eden, Kastner, Herpich

    Rozhodčí: Solem – Smeibidlo, Kaspar.
     
    Obě mužstva jsou již nastoupena na hrací ploše, klání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:35
    Obě mužstva si vyměnila pozdravy, nejprve se do útočného pásma probojoval Klagenfurter, poté mnichovští borci. K nebezpečné situaci však nedošlo.
     
    01:10
    Dehner napřáhl od modré čáry, avšak Tuokkola byl včas na svém místě a pokus eliminoval. Totožně si počínal o malou chvíli později. Obě situace končí vhazováním.
     
    01:33
    Smabyho rána soupeři příliš neuškodila, neboť byla posunuta domácí svatyně. Sudí tak přerušil hru a nařídil buly před Tuokkolou.
     
    01:58
    Po zdánlivě nenápadné situaci došlo před domácí brankou ke zmatku, který však byl záhy vyřešen. Red Bull ale pokračuje v útočném pásmu.
     
    02:11
    Na řadu přichází úvodní přesilová hra, hosté to s agresivitou příliš přehnali. Za nedovolené bránění usedá na lavici hanby Ulrich Maurer (MUE).
     
    03:06
    Klagenfurt poměrně dlouho svíral mnichovského soupeře, avšak do žádné nebezpečné situace se nakonec nedostal. Borci v bílém vyhazují přes všechny čáry.
     
    04:04
    Znovu jsou domácí v ofenzivě, stále však nemohou najít potřebnou pozici. Nakonec se ale přece jenom povedlo, zcela sám v mezikruží ale nechal Aus den Birkena vyniknout Geier.
    04:04. Z vynikající pozice Geier nezakončil dle představ
     
    04:11
    Hosté jsou v plném počtu. Kromě nedávné složité situace početní výhoda příliš zajímavých situací nepřinesla. Uvidíme, jak se bude klání nadále vyvíjet.
     
    05:28
    Domácí jsou poměrně aktivní. Obránce Pöck nyní pálil z pozice levého kruhu, avšak Aus den Birken jeho ránu vytěsnil do ochranné sítě.
     
    06:17
    Momentálně se hraje převážně ve středním pásmu, ani jeden z celků nemá více ze hry. Vidíme však poměrně svižný hokej.
     
    06:57
    Pinizzotto se natahoval po dlouhém pasu, který ale nezastihl. Hrát tak může opět Klagenfurter, který se obratem vydává do protiútoku.
     
    07:30
    Poměrně dlouho se hraje bez přerušení, hokejisté se momentálně nemohou vymanit ze sledu nepřesných přihrávek. Na ledové ploše se tak momentálně neděje nic světoborného.
     
    08:17
    Zakázané uvolnění Mnichoval stěhuje hru před Aus den Birkena, který měl zatím o fous více práce. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    09:45
    Nadále sledujeme spíše unylou podívanou. Diváky nyní vzrušila situace před Aus den Birkenem, která ale neměla kloudného konce. Mnichov se osvobodil.
     
    10:18
    Bude se podruhé vylučovat. Za hákování odchází pykat hostující Herpich (MUE). Pokračovat se bude po komerční přestávce, a to buly ve středovém kruhu. Jak domácí tentokráte s početní výhodou naloží?
     
    10:58
    Domácím se zatím nedaří dostat do solidní palebné pozice, Mnichov zatím veškeré jejich snahy eliminuje.
     
    11:40
    Kotouč letí přes všechny čáry. Zdá se, že ani nyní Rakušané ruce nad hlavu nezvednou.
     
    12:21
    Hnedle po skončení přesilové hry zahájili domácí další atak, ovšem ten končí postavením mimo hru. Po reklamní pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    12:34
    Ostrá rána z poměrně velkého úhlu skončila v ochranné síti. Domácí jsou tak znovu vykázáni do středního pásma.
     
    12:58
    Tentokráte kru kouskuje icing, po němž se veškeré dění stěhuje opět před Aus den Birkena. Mnichov působí v prvním dějství poměrně rozpačitým dojmem.
     
    13:34
    Navzdory nepříliš zdařilému hernímu projevu však Red Bull eliminuje jeden atak Klagenfurteru za druhým. Uvidíme, co zápas dále přinese.
     
    14:02
    Nyní domácí štěstí, před forvardem Mnichova zela zcela odkrytá branka. Borec v bílém ale nedokázal touš zpracovat dle svých představ.
     
    14:11
    První přesilová hra pro Mnichov, dvouminutový trest si odpyká domácí Koch (MUE). Pohne se konečně ukazatel skóre?
     
    15:19
    Ani Red Bull zatím nepředvádí kvalitní hru v početní výhodě. Zatím se dostal pouze k jedné ráně od modré, s níž si ale doposud nepříliš vytížený Tuokkola poradil na výbornou.
     
    15:58
    Touš je až za mnichovskou brankou, ani z této přesilové hry nic zajímavého nevyvstane. Mnichov ale zahajuje další atak.
     
    16:42
    Domácí zkoušeli zaskočit Aus den Birkena zpoza branky, avšak tato snaha ke zdárnému konci nevedla. Po posunuté brance se bude vhazovat ve středu pole.
     
    17:18
    Zakázané uvolnění v podání Klagenfurtu. První perioda se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Buly bude vhozeno po levé Tuokkolově ruce.
     
    18:07
    Klagenfurt velice aktivně napadá, což mnichovu činí drobné problémy. Zatím ale nedochází k vážnějším situacím.
     
    18:31
    Další atak hráčů v červeném maří postavení mimo hru. Buly tak bude tradičně vhozeno ve středním pásmu. Jaffray je následně z vhazování vykázán, což nese nelibě.
     
    18:37
    Po nepřesném pasu z hole hostujícího zadáka další icing. K vidění je skutečně velice mnoho nepřesností. Doufejme, že v následujících třetinách nastane zlepšení.
     
    18:53
    V závěru třetiny ještě početní výhoda pro Klagenfurter. Söderholm (MUE) dostává dvě minuty za držení hole.
     
    19:47
    Domácím se ale stále nedaří usadit v útočné třetině, natož založit nebezpečnou akci. První dějství je u konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, v níž příliš zajímavého k vidění nebylo. Prakticky pouze jediná příležitost, s níž ale domácí Geier nenaložil příliš dobře. Hraje se tak stále bez branek. Jak se bude klání nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 8:4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Klagenfurter ve druhém dějství pokračoval v početní výhodě, leč ani tentokráte se mu příliš nedaří. Red Bull v poklidu střeží obranné pásmo.
     
    20:57
    Aus den Birken nyní raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    21:05
    Setzinger se velice šikovně prosmýkl podél pravého mantinelu, načež se snažil zasunout puk pod Aus den Birkenův beton. Hostující brankář byl ale neoblomný a komplikace nepřipustil.
     
    21:11
    Další mnichovský icing vrací hru do obranného pásma německého celku. Velice zajímavá je statistika vhazování, v níž domácí vedou 28 ku pouhým 8.
     
    22:08
    Vzápětí další zakázané uvolnění. Utkání zatím skutečně kvalitu spíše postrádá. Uvidíme, co přinesou další minuty.
     
    22:55
    Poprvé se hosté probojovali do útočného pásma, kde hned dvakrát zahrozili. Rána z mezikruží, stejně tak dělovka od modré čáry ale branku minuly.
     
    23:31
    Obrovská možnost hostí. Forvard Mnichova měl před sebou poměrně dosti odkrytou branku, což chtěl ranou z voleje zužitkovat. Tuokkola ale předvedl vynikající zásah pomocí své rukavice, čímž eliminoval nebezpečí.
    23:31. Vynikající Tuokkolův zásah odvrátil téměř jistou branku
     
    23:42
    Ve středu pole došlo k drobné potyčce, kterou ale hlavní arbitr zatím řeší pouze domluvou, vylučovat se nebude. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    24:42
    Další zajímavá příležitost, tentokráte domácích. Z bezprostřední blízkosti ale útočník v červeném dresu červené světlo nerozsvítil.
     
    25:28
    Poměrně dlouho s v rohu mnichovského útočného pásma bojovalo o kotouč. Nakonec jej získal Klagenfurter, jehož protiofenziva ale ztroskotala.
     
    26:10
    Wolf hledal před brankou zcela volného Christensena, avšak domácí defenziva šanci zmařila. Z celé situace tak nic nebylo.
     
    26:34
    Další početní výhoda pro domácí celek. Za sekání dostává dvouminutový trest Kettemer (MUE). Dočkáme se konečně otevření skóre?
     
    27:11
    Mnichov ale vyhodil puk přes všechny čáry, Klagenfurteru se zatím příliš nedaří. Vzápětí se ale bude znovu trestat, Thomas Pöck (KLG) obdržel menší trest za vražení na hrazení. Síly na ledové ploše se tak vyrovnají.
     
    27:21
    Domácí uháněli do přečíslení dvou na jednoho, které nakonec Nordqvist zakončil individuálně. Aus den Birken ale jeho ránu dobře viděl, proto elegantně zasáhl.
     
    28:05
    Na druhé straně zkusil z pozice pravého kruhu své štěstí Ulrich Maurer. Navzdory mohutnému dorážení ale touš za brankovou čáru nedopravil.
     
    28:24
    Hra ve čtyřech oběma celkům svědčí. Hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. Dočkáme se konečně branky?
     
    28:43
    A znovu usedá domácí borec na trestnou lavici. Nyní byl ale domácí Koch (KLG) spíše obětí. Nic naplat, trest za držení hole si musí odpykat. Lodivod Klagenfurtu si bere oddechový čas.
     
    29:01
    Dělová rána hostí od modré čáry končí v ochranné síti, buly proběhne ve středním pásmu, blíže domácí svatyni.
     
    29:22
    Tak to je zajímavé, ihned po naskočení z trestné lavice uháněl Thomas Pöck do úprku, který zastavuje naprosto nekompromisní vysokou holí Regehr (MUE). Následuje tak další trest.
     
    29:58
    Hosté měli k dispozici přečíslení tří na jednoho, avšak jakoby se zalekli situace. Nepřesný pas nadějně vypadající akci zmařil.
     
    30:41
    Mnichov je stále aktivnější, Tuokkola musel nyní znovu zasahovat, a to proti ráně z mezikruží. Domácí muž v masce je ale zatím v dnešním duelu stoprocentní.
     
    31:29
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně dočkali využité početní výhody, a to po krásné kombinaci. Již se zdálo, že dojde k ráně od modré čáry, avšak nakonec se hra přesunula do pozice levého kruhu, odkud dostal nabito MANUEL GEIER. Útočníkovi Klagenfurtu sice rána nesedla, avšak s pomocí odrazu od Aus den Birkenovy brusle touše doklouzal za brankovou čáru. Celá situace je ale ještě reklamována u videorozhodčího, zřejmě se řeší postavení útočícího hráče v brankovišti. Uvidíme, kterak celá situace dopadne. Asistence:
    31:29. Manuel GEIER - 1:0
     
    31:29
    Branka platí, Manuel Geier tak otevírá skóre utkání!
     
    32:06
    Domácí jsou na koni, nadále se snaží probíjet do útočného pásma. Mnichov je zatím ve velkém útlumu, celkově jsou zatím Rakušané lepším celkem.
     
    32:55
    Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno! Laxního herního projevu domácí borce využil Christensen, jehož sólo ale Tuokkola eliminoval.
     
    34:31
    Domácí pálili z pozice pravého kruhu, avšak kotouč minul branku. Hrát proto může opět Mnichov.
     
    35:32
    Na řadě je další komerční přestávka, po níž se bude vhazovat ve středním pásu, a to blíže domácí svatyni.
     
    36:57
    Mnichov se snaží rakouský celek něčím zaskočit, avšak zatím se mu příliš nedaří. Hokejisté v červeném jsou v defenzivě skálopevní.
     
    37:48
    Klagenfurter momentálně spíše vyhazuje, bránit takto těsné vedení by však zřejmě nebylo příliš chytré.
     
    38:07
    Nakonec se o ránu z mezikruží pokusil Geier. Vyšla mu náramně, avšak Aus den Birken byl tentokráte na své místě a další branku nepřipustil.
     
    38:26
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Hosté s notnou dávkou paní štěstěny vyrovnávají. Po odrazu od mantinelu se do kotouče opřel DARYL BOYLE, jehož pumelici neměl Tuokkola nárok eliminovat. Asistence: Steven Pinizzotto.
    38:26. Daryl BOYLE - 1:1
     
    39:08
    Aucoin chtěl strhnout vedení na stranu německého celku, avšak dělovku od modré čáry Tuokkola tentokráte zlikvidoval na jedničku s hvězdičkou. Poté raději přerušil hru.
     
    39:08
    V samotném závěru periody jsou potrestáni hostující Dehner (MUE) – hrubost a domácí Hundertpfund (KLG) za krosček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Nutno říci, že herní projev obou celků dostál jistého zlepšení. Do vedení se nejprve zásluhou Geiera dostali domácí, avšak v závěru periody vyrovnal Boyle. O vítězi tak rozhodne třetí část. Jak klání dopadne? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 22:17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Třetí dějství začalo z obou stran poněkud rozpačitě, momentálně se hraje převážně ve středním pásmu, kde žádné nebezpečí nehrozí.
     
    41:57
    Domácí nyní sice dopravili puk do branky, avšak až poté, byl posunuta. Gól tak pochopitelně nemůže platit. Celou situaci ale ještě prověří videorozhodčí.
     
    41:57
    Branka nakonec zcela správně uznána není.
     
    43:11
    Klagenfurter je ve třetím dějství poměrně aktivní, momentálně sevřel Mnichov v jeho obranném pásmu. Aus den Birken proto raději přerušil hru.
     
    43:55
    Domácí si zahrají další přesilovou hru. Za podražení putuje na lavici hanby Mads Christensen (MUE). Strhnou Rakušané vedení na svou stranu?
     
    44:25
    Domácí aktivně ostřelují hostující svatyni, avšak zatím ji ani jeden z projektilů netrefil. Aus den Birken tak nemusel zasahovat.
     
    45:26
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec zvrátili utkání na svou stranu. DOMINIk KAHUN dostal z levé strany přihrávku, kterou následně příkladně zužitkoval. Tuokkola neměl sebemenší šanci zasáhnout. Asistence: Maxmilian Kastner, Jeremy Dehner.
    45:26. Dominik KAHUN - 1:2
     
    46:18
    Domácí na vedoucí branku Mnichova ihned odpovídají, když soupeře sevřeli v jeho obranném pásmu. Hosté reagují na soupeřův tlak zakázaným uvolněním.
     
    46:44
    Kotouč nepříjemně poskakoval před Aus den Birkenem, ale obrana Mnichova jej ihned odklidila do bezpečí.
     
    47:42
    Christensen prověřil pozornost domácího brankéře. Tukkola nakonec nemusel zasahovat, když rána z kruhu mířila vedla domácí branky.
     
    48:31
    Protiútok Klagenfurt brzdí postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka.
     
    49:11
    Klagenfurt se znovu drží v útočném pásmu, ale přes pevnou obranu Mnichova se složitě dostává k Aus den Birkenově brance.
     
    50:17
    Další útočnou akci domácích znovu brzdí postavení mimo hru.
     
    50:20
    Aus den Birken kryje nahození a přerušuje hru. Vhazuje se v obranném pásmu Mnichova.
     
    50:49
    Mads Christensen se dostal kotouči na vrcholu kruhu a okamžitě vypálil, Tuokkola vyráží ramenem a ihned musí být v pozoru proti dalším pokusům hostů.
     
    51:27
    Lundmark prověřil Aus den Birkena střelou zápěstím, který si poradil i s dorážkou Ganahla, jenž aktivně operoval na brankovišti.
     
    52:06
    Rovněž Tukkola musí zasahovat.
     
    53:14
    Jonas Nordqvist je vyloučen za sekání a hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    53:33
    Mads Christensen si vybruslil až před Tuokkolu, ale v dobré pozici brankáře Klagenfurtu překonat nedokázal.
     
    54:18
    Po menší potyčce u střídaček odchází na trestnou lavici Mads Christensen a Oliver Setzinger za hrubost.
     
    55:14
    Nordqvist se vrací do hry.
     
    56:03
    Kotouč je mimo hrací plochu. Vhazovat se bude před Tuokkolou.
     
    56:40
    S kotoučem více hrají hráči Mnichova, kteří navíc donutili soupeře k vyhození na zakázané uvolnění.
     
    57:24
    Daniel Sparre se po vhazování dostal až k brance Klagenfurtu, ale ve velké šanci Tuokkolu nedokázal překonat.
     
    58:11
    Na druhé straně se v dobré šanci ocitl Jammie Lundmark, ale ani jemu se nepovedlo změnit stav. Posledním minutám utkání kralují brankáři.
     
    59:05
    Tuokkola míří na střídačku a domácí to v poslední minutě zkusí se šestí bruslaři!
     
    59:12
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Z vlastního obranného pásma se trefil do prázdné branky ULRICH MAURER. Asistence: Dominik Kahun.
    MAURER 1:3

     
    59:32
    Vhazování v útočném pásmu a Tuokkola znovu zůstává na střídačce.
     
    59:41
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Další gól do prázdné branky přidává FRANK MAUER, který kotouč dovezl až k brance Klagenfurtu a ač byl faulován, dokázal skórovat.
    MAUER 1:4

     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězství si z Klagenfurtu poveze Red Bull Mnichov, který zvítězil 4:1. Do vedení šli nejprve domácí, ale hosté dokázali otočit stav a v závěru odolali náporu Klagenfurtu, který musel riskovat hru bez brankáře, jenž se nevyplatila. (22:04:57)

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 32. Geier – 39. Boyle (Pinizzotto), 46. Kahun (Kastner, Dehner), 60. Maurer (Kahun), 60. Mauer


    KAC Klagenfurt: Tuokkola (Swette) – Desantis, T. Pöck, Popovic, Strong, Schumnig, Kapstad, Vallant, Reichel – Nordqvist, Ganahl, Lundmark- Koch, Geier, Setzinger – Hundertpfund, Jacques, Kurath – Band, Harand, M. Pöck
    EHC Red Bull Mníchov: Aus den Birken (Lang) – Söderholm, Boyle, Regehr, Dehner, Kettemer, Smaby, St. Denis, Rogl – Jaffray, Wolf, Christensen – Spare, F. Mauer, Aucoin – U. Maurer, Kahun, Pinizzotto – Eden, Kastner, Herpich

    Rozhodca: Solem – Smeibidlo, Kaspar