Southampton – Everton 0:3 (kon.) | West Ham – Leicester 1:2 (kon.) | Swansea – Newcastle 2:0 (kon.)
Sunderland – Norwich 1:3 (kon.) | Tottenham – Stoke City 2:2 (kon.) | Watford – West Bromwich 0:0 (kon.)
koniec
West Ham United
1:2 (0:2)
Leicester City
Sobota 15.08.2015, 16:00 • Upton Park, London • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam vás pri sledovaní online prenosu z anglickej Premier League. V londýnskom Upton Parku sa odohrá veľmi zaujímavý zápas medzi West Hamom United a Leicestrom City. Obe mužstvá v úvodnom kole zvíťazili, a tak budú chcieť potvrdiť trojbodový zisk aj v dnešnom stretnutí.

    WEST HAM

    Londýnčania v minulej sezóne skončili až na 12. mieste. Zo 47 bodov ale získali až 31 v domácom prostredí, čo jasne dokazuje, že v Upton Parku sa len veľmi ťažko vyhráva. Nepodarilo sa to ani rumunskej Astre Giorgu, no tá napriek tomu dokázala West Ham vyradiť po výsledkoch 2:2 a 1:2 z predkola Európskej ligy. Zverenci Slavena Bilića vstúpili dobre aspoň do nového ročníka Premier League. V londýnskom derby zvíťazili na pôde Arsenalu 0:2 a hoci im pomohli aj dve chyby Petra Čecha, v obrane podali veľmi kvalitný výkon. Výraznou posilou pre West Ham je Angelo Ogbonna, ktorý prestúpil za 11,8 milióna eur z Juventusu Turín. Na druhej strane v dnešnom zápase bude chýbať zranené útočné duo Andy Carroll a Enner Valencia. Najväčšie nádeje sa tak budú vkladať do Diafru Sakha, ktorý v minulej sezóne strelil 10 gólov.

    LEICESTER

    Hráči Leicestru City mali fantastický záver minulého ročníka. Dlho to vyzeralo, že z Premier League zostúpia, no v posledných 9 zápasoch získali viacej bodov ako vo zvyšných 29 dueloch sezóny. Sedem výhier, jedna remíza a len jedna prehra s Chelsea vyniesla "The Foxes" celkové 14. miesto tabuľky. Zverenci Claudia Ranieriho momentálne ťahajú fantastickú sériu 10 zápasov bez prehry. V prvom kole novej sezóny zdolali Sunderland 4:2. O svojej výhre rozhodli už v úvodnej polhodine, v ktorej nastrieľali 3 góly. Taliansky tréner bude mať k dispozícii takmer kompletný káder. Jedinou trhlinou v zostave je len absencia Matthewa Jamesa, ktorý má problémy s kolenom. Najlepším strelcom tímu bol v minulej sezóne Leonardo Ulloa, no Argentínčan zrejme začne len na lavičke náhradníkov. Vlani odohral Leicester proti West Hamu dva zápasy a zakaždým sa z výhry tešil domáci tím. Prehru 0:2 tak bude chcieť odplatiť svojmu rivalovi.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Oxford, Kouyaté – Payet – Zárate, D. Sakho.
    Náhradníci: Randolph – Nolan, Tomkins, Jarvis, Obiang, Maïga, Lanzini.

    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Huth, Morgan (C), Schlupp – Albrighton, King, Drinkwater, Mahrez – Vardy, Okazaki.
    Náhradníci: Hammond, Kanté, Kramarić, Ulloa, Fuchs, Benalouane.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá útočná akcia West Hamu zlyhala po dobrom obrannom zákroku Jeffa Schluppa.
     
    2
    V druhej minúte mali domáci veľkú šancu skórovať. Po priamom kope zakončoval v krkolomnej pozícii Diafra Sakho, no bohužiaľ jeho hlavička nenašla priestor troch žrdí.
     
    3
    Domáci vstúpili do zápasu lepšie a držia taktovku zápasu vo svojej moci.
     
    4
    Leicester sa len sporadicky dostáva dopredu. Jednu z ojedinelých akcii zastavil krajný obranca Carl Jenkinson, ktorý je vo West Hame na hosťovaní z Arsenalu.
     
    5
    Zápasu zatiaľ chýba potrebné tempo. Domáci väčšinou kombinujú na vlastnej polovici ihriska, ale hostia vysokým pressingom výrazne sťažujú West Hamu rozohrávku.
     
    7
    Prvý náznak šance aj na strane Leicesteru. Shinji Okazaki si výborne nabehol za obranu, ale jeho spätná prihrávka žiadneho spoluhráča nenašla.
     
    8
    Prvýkrát musel zasahovať brankár Adrián. Strela Alžírčana Riyada Mahreza mu ale veľké problémy nenarobila.
     
    9
    Po ľavej strane zakombinival Zarate so Sakhom, no ich snaha priniesla aspoň rohový kop pre domácich.
     
    10
    Od rohovej zástavky centroval Dimitri Payet, ale jeho center nenašiel žiadneho hráča West Hamu. Hostia sa tak bez väčších problémov ubránili.
     
    11
    Vidíme prvú žltú kartu zápasu. Po strete s brankárom Adriánom ju dostáva hosťujúci útočník Jamie Vardy.
     
    12
    Domáci gólman musel byť ošetrovaní, no vyzerá to tak, že bude v môcť v zápase pokračovať.
     
    13
    Diafra Sakho sa teraz nevyhol ofsajdovej pasci, a tak sa nemohol zapojiť do útočnej akcie kladivárov.
     
    14
    Kouyaté prehral osobný súboj s obrancom Schluppom. Ani z tejto akcie domácich tak nič nebude.
     
    16
    Domáci budú zahrávať z pravej strany priamy kop. Jeho exekútorom bude opäť Dimitri Payet.
     
    17
    Center francúzskeho hráča dokázala obrana Leicestru ubrániť. Následne si ale loptu dobre spracoval Mauro Zarate a dostal sa tak k strele, ktorá ale nemierila presne.
     
    18
    Tentokrát sa voči pravidlám previnili aj domáci. Fauloval Aaron Cresswell. Všetko je to ale veľmi ďaleko od Adriánovej brány.
     
    19
    Teraz je hra veľmi rozkúskovaná. O niekoľko sekúnd si nepočínal v súlade s pravidlami ani Daniel Drinkwater.
     
    20
    Diafra Sakho je dnes okrem úvodnej šance neviditeľný. Veľký podiel má na tom obrana Leicesteru. Tentokrát pred Senegalčanom dobre zasiahol Ritchie De Laet.
     
    21
    Z ľavej strany sa snažil odcentrovať Aaron Cresswell, no trafil iba pred ním stojatého obrancu hostí. Následne po rozohraní autu sa dostal k strele Jenkinson, no mieril veľmi nepresne.
     
    22
    Jasnú územnú prevahu majú domáci 64-36%. Napriek tomu nemožno povedať, že by si vypracovali vážnejšie gólové príležitosti.
     
    23
    Lídrom obrany hostí je nemecký veterán Robert Huth. Tento vysoký obranca zatiaľ skvele eliminuje Sakha, čo potvrdil aj v tomto prípade.
     
    24
    Na druhej strane vyrazil Leicester do rýchleho protiútoku. K lopte sa dostal Vardy a centrom z ľavej strany hľadal v pokutovom území Okazikiho. Japonský útočník bol ale dobre bránení.
     
    25
    Riyad Mahrez sa výborne prekľučkoval cez Cresswella a dokonca sa predral aj k zakončeniu. Adrián jeho strelu vyráža na rohový kop.
     
    27
    Leicester City dáva gól! Hostia sa na radosť Claudia Ranieriho dostávajú do vedenia. SHINJI OKAZAKI si krásne nabehol na center Vardyho a i keď jeho prvú strelu Adrián vyrazil na následnú dorážku už nemal šancu zareagovať.
    27. Šindži OKAZAKI - 0:1
     
    28
    Hostia udreli ako blesk z čistého neba. Napokon nedoplatili na svoju pasivitu a zásluhou svojho japonského kanoniera otvárajú skóre zápasu.
     
    29
    Na hráčoch West Hamu je vidieť veľká frustrácia. Mauro Zarate to teraz poriadne prehnal v súboji s Huthom a môže byť rá, že nevidel žltú kartu.
     
    30
    Tentokrát sa Okazaki nepresadil. Jeho súboj s Winstonom Riedom posúdil Anthony Taylor ako čistí a tak sa penalta nepíska.
     
    31
    Hostia výrazne ožili. Marc Albrighton to skúšal z veľkej diaľky, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    32
    O niekoľko sekúnd neskôr zahral Marc Albrighton aj priamy kop. no našiel iba pripraveného španielskeho brankára Adriána.
     
    33
    West Ham si po dlhom čase vybojoval rohový kop. Ako inak ho bude rozohrávať Dimitri Payet.
     
    34
    Francúzove centre zatiaľ nie sú vôbec účinné. Obrana Leicesteru ešte nemala žiaden problém.
     
    35
    Nová posila z Juventusu Turín Angelo Ogbonna si počínal v súboji s protihráčom nedovolene, čo neuniklo zraku hlavného rozhodcu.
     
    36
    Priamy kop zahral Riyiad Mahrez, ale podobne ako na druhej strane Payet s ním nenaložil práve najlepšie. Bol to zrejme Winston Ried, ktorý jeho center odhlavičkoval preč.
     
    38
    Leicester City dáva gól! Leicester v dnešnom zápase vyučuje West Ham z efektivity. V priebehu 11 minút sa dostáva do dvojgólového vedenia, ktoré zariadil RIYAD MAHREZ. Alžírskeho futbalistu krásne našiel spätnou prihrávkou Marc Allbrighton a ten nekompromisne ľavačkou skóroval.
    38. Riyad MAHREZ - 0:2
     
    39
    Okamžite sa po inkasovanom góle snaží West Ham znížiť. Rohový kop vybojoval Cheikhou Kouyate, no center Payeta opäť hosťujúca obrana odvrátila do bezpečia.
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého dejstva registruje prvú žltú kartu aj v domácom tábore. Vidí ju Carl Jenkinson.
     
    41
    West Ham sa márne snaží dobýjať branú hostí. Jeho akcie končí ešte ďaleko pred pokutovým územím Leicesteru.
     
    43
    V dobrej šancí sa ocitol Cheikhou Kouyate, ale jeho hlavička mierila nad bránu Kaspera Schmeichela.
     
    44
    V závere prvého polčasu ešte registrujem zúfal snahu v podaní West Hamu.
     
    45
    Hlavný rozhodca k prvému polčasu pridáva ešte 3 minúty.
     
    45+1
    Strelec prvého gólu zápasu Shinji Okazaki sa nevyhol ofsajdovej pasci.
     
    45+2
    Cheikhou Kouyate poslal do šestnástky súpera nepríjemný center, no svojho spoluhráča ním nenašiel.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa skončil. V úvode boli síce aktívnejší domáci futbalisti, no Leicester v priebehu 11 minút dvakrát udrel. V 27. minúte skóroval Okazaki a v závere polčasu sa k nemu pridal aj Mahrez. Druhý polčas sa začne približne o 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V prestávke sa domáci tréner rozhodol striedať. Odišiel Reece Oxford a na jeho miesto vybehol Pedro Obiang.
     
    47
    Domáci vstúpili do druhého polčase podobne ako do toho prvého. S loptou sa hrajú na polovici ihriska, čo neznamená pre Leicester žiadne nebezpečenstvo.
     
    48
    Domáci strácajú loptu po tom ako bol faulovaný strelec druhého gólu Mahrez.
     
    49
    Carl Jenkinson po krídelných priestoroch snaží niečo vymyslieť, no zatiaľ sa mu príliš nedarí. Tentokrát ho zastavil Noble.
     
    51
    Marc Allbrighton sa snažil vysunúť Okazakiho, no jeho pas bol príliš dlhý. Brankár Adrián ho tak chytá do svojich rukavíc.
     
    52
    Po súboji s Wesom Morganom padol v šestnástke Diafra Sakho, ale píšťalka Anthonyho Taylota ostala nemá.
     
    53
    Hostia sa odstávali do prečíslenia, no všetko to pokazil Riyad Mahrez, ktorý sa sám zamotal vo svojich kľučkách.
     
    54
    Ďalším potrestaným mužom v dnešnom zápase je Shinji Okazaki.
     
    55
    West Ham United dal gól!
    Domáci znižujú. Z pravej strany poslal Mark Noble peknú prihrávku pod seba na Dimitriho Payeta. Jeho strela bola najprv zblokovaná, no následne Francúzovi loptu priťukol Kouyaté a na druhýkrát sa už DIMITRI PAYET nemýlil.
    55. Dimitri PAYET - 1:2
     
    57
    Domáci okamžite ožili, vrátane fanúšikov. Po zblokovanom pase Payeta bude West Ham zahrávať priamy kop.
     
    58
    Obrana Leicestru si ale s centrom z ľavej strany poradila. O niekoľko sekúnd neskôr ale nebezpečne prenikol Payet, no jeho center chytá do rukavíc Kasper Schmeichel.
     
    59
    Po faule Okazakiho ostanú domáci hráči pri lopte. Tlak domácich sa stupňuje.
     
    60
    Mohlo byť vyrovnané. Po rohovom kope sa dostal k hlavičke v nebezpečnom priestore Diafra Sakho, no jeho pokus mieril len do rúk dánskeho brankára.
     
    61
    Mauro Zarate to spravil takmer dokonale. Krásne sa pohral s dvoma hráčmi súpera, ale nakoniec sa do zakončenia neprebojoval. Následne fauluje Payet.
     
    62
    Striedajú aj hostia. Odišiel útočník Shinji Okazaki a defenzívu prišiel vystužiť Ngolo Kanté.
     
    63
    Po aktivite Dimitriho Payeta majú domáci výhodu ďalšieho rohového kopu.
     
    64
    Výborne zasiahol Kasper Schmeichel a center Zarateho vyboxoval do bezpečia.
     
    65
    Po dlhom čase si vybojoval rohový kop aj Leicester. Loptu poslal do hry Marc Albrighton, ale obrana kladivárov si poradila.
     
    66
    Mark Noble to prehnal v súboji s agresivitou, čo neuniklo pozornému oku Anthonyho Taylora.
     
    67
    Druhé striedanie v tíme hostí. Odišiel Ritchie De Laet a na jeho miesto prišiel Yohan Benalouane.
     
    68
    A ďalší rohový kop pre Leicester. Jeho exekútorom bude strelec zatiaĺ rozdielového gólu Riyiad Mahrez.
     
    69
    Leicester akoby čiastočne otupil črtajúci sa tlak West Hamu. Ten má na vyrovnanie ešte niečo viac ako 20 minút.
     
    70
    Pre hostí sa naskytá dobrá šanca na zvýšenie svojho náskoku. Jamieho Vardyho fauloval približne 25 metrov od brány Winston Reid.
     
    71
    Priamy kop napokon zahral Alžírčan Riyad Mahrez, no jeho pokus mieril vysoko nad bránu Adriána.
     
    72
    Leicester dobre vytlačil svojho súpera na polovicu ihriska. Domáci napokon loptu stratili po zlom spracovaní lopty v podaní Carla Jenkinsona.
     
    73
    Hostia sa po zrazenej strele vybojovali výhodu rohového kopu.
     
    74
    Šanca hostí. Center Mahreza mieril na zadnú tyč, kde si nabehol Marc Allbrighton. Angličan ale svoj volej poslal príliš vysoko.
     
    75
    Mohlo byť vymaľované. Po rýchlom brejku sa ocitol vo veľkej šanci Danny Drinkwater, ale z hranice šestnástky poslal loptu vysoko nad Adriánovú bránu.
     
    76
    Druhé striedanie domáceho trénera. Z ihriska sťahuje Cheikhou Kouyatého a na jeho miesto posiela Manuel Lanziniho.
     
    77
    Carl Jenkison mal na pravej strane možnosť odcentrovať, no až príliš dlho špekuloval. Nakoniec ho o loptu obral Mahrez, ktorého následne domáci obranca fauloval.
     
    78
    Dlhá lopta na Jamieho Vardyho bola nepresná. Brankár Adrián tak môže odkopávať od svojej brány.
     
    79
    Ngolo Kante sa uvoľnil na pravej strane a vbehol do šestnástky. Jeho následný center ale našiel iba pripraveného obrancu Winstona Reida.
     
    80
    Diafra Sakho sa presadil voči početnej prevahe obrancov Leicesteru. Nakoniec z toho bude pre domáci tím len aut.
     
    81
    Diafra Sakho zahodil obrovskú šancu. Po centri Jenkinsona si obrancovia Leicesteru príliš nerozumeli, lopta sa odrazili na nohu senegalského futbalistu, no ten ju napáli z piatich metrov priamo do dánskeho brankára Schmeichela.
     
    82
    Posledné striedanie hostí. Odišiel Riyad Mahrez a na ihrisko vybehol Christian Fuchs.
     
    83
    Taksito striedajú v závere aj domáci. Slaven Bilić posiela na ihrisko Modiba Maigu a z ihriska sťahuje Maura Zarateho.
     
    85
    West Ham sa snaží zúfalo vyrovnať. Z pravej strany poslal prízemný center Argentínčan Lanzini, ale hosťujúca obrana si bez väčších problémov poradila.
     
    86
    Domáci to skúšajú dlhými nakopávanými loptami. Tie ale zatiaľ neprinášajú úspech. Leicester sa oslobodzuje a agresívnym napádaním vytláča súpera ďaleko od Schmeichelovej brány.
     
    87
    Pas za obranu na Sakha bol príliš dlhý. Hosťujúci gólman si situáciu postrážil a bude odkopávať od svojej brány.
     
    88
    Hádzanárske obliehanie West Hamu ukončuje až faul Yohana Benalouanea na Aarona Cresswella. Navyše je ocenený žltou kartou.
     
    89
    Center Payeta vyzeral veľmi nebezpečne, no stopérska dvojica Huth-Morgan si aj teraz dokázala poradiť.
     
    90
    Najlepšia obrana je útok. Leicester drží loptu na útočnej polovici ihriska a zrejme ju len tak rýchlo nebude chcieť stratiť.
     
    90+1
    Anthony Taylor nadstavuje v dnešnom zápase ešte 3 minúty. Na konci tej prvej získava Jenkinson rohový kop.
     
    90+2
    Tak to je šokujúce. Do pokutového územia hostí vletel aj brankár Adrián, no nakoniec súpera nemilosrdne fauloval. Hlavný rozhodca mu rovno udeľuje červenú kartu.
     
    90+3
    West Ham už nemôže striedať, a tak sa do brány bude musieť postaviť hráč z poľa. Je ním obranca Carl Jenkinson.
     
    90+4
    Záver stretnutia sa tak poriadne naťahuje, no zrejem si to už hostia postrážia. Daniel Drinkwater dokonca získal loptu a vybojoval pre svoj tím vhadzovanie.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas je minulosťou. Domáci sa v druhom polčase vrátili do zápasu vďaka presnej strele Dimitriho Payeta, no v závere už vyrovnať nedokázali. Naopak, v nadstavenom čase bol ešte vylúčený brankár Adrián, ktorý pri snahe o vyrovnanie tvrdo fauloval súperovho hráča. Leicester tak potvrdil výhru z domáceho zápasu nad Sunderlandom a po dvoch kolách má na konte 6 bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:00:08)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 55. Payet – 27. Okazaki, 38. Mahrez

    Karty:   40. Jenkinson (WHU) – 11. Vardy (LEC), 54. Okazaki (LEC), 88. Benalouane (LEC)   90+2. Adrián (WHU)


    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Oxford (46. Obiang), Payet – Kouyaté (76. Lanzini) – Zárate (83. Maïga), D. Sakho.
    Náhradníci: Randolph – Nolan, Tomkins, Jarvis, Obiang, Maïga, Lanzini.

    Leicester City: Schmeichel – De Laet (67. Benalouane), Huth, Morgan (C), Schlupp – Albrighton, King, Drinkwater, Mahrez (82. Fuchs) – Vardy, Okazaki (62. Kanté).
    Náhradníci: Hammond, Kanté, Kramarić, Ulloa, Fuchs, Benalouane.