Ingolstadt – Sparta Praha 4:3 (kon.)
koniec
ERC Ingolstadt
4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
HC Sparta Praha
cz Piatok 14.08.2015, 20:00 • Würtharena, Neumarkt • Dolomiten Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Po bleskovém obratu ve třetí třetině nakonec německý Ingolstadt vítězí nad Spartou, která po většinu zápasu vedla. Ingolstadt si tak v neděli od 20:00 hodin zahraje finále turnaje s vítězem duelu mezi Adlerem Mannheim a Klotenem, Sparta bude s poraženým z tohoto souboje bojovat o konečně třetí místo v neděli od 16:00 hodin. (22:19:32)
     
    Konec zápasu.
     
    54:08
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Německý tým obrací vývoj zápasu a jde do vedení! BRIAN LEBLER vyjel zpoza branky a střelou švihem přes bránící hráče překonal Pöpperleho ke vzdálenější tyči. Bez asistence.
     
    52:23
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Pokus PATRICKA MCNEILLA od modré čáry prolétl klubkem clonících hráčů a zapadl k tyči. Asistence: Tomáš Kubalík, Brian Lebler.
     
    49:30
    Brandon Buck z Ingolstadtu je vyloučen na dvě minuty za sekání. Sparta bude mít opět příležitost vyšperkovat dvoji přesilovkovou bilanci.
     
    44:34
    Síly na ledě se na pár vteřin vyrovnají a poté bude hrát přesilovou hru Ingolstadt. Sparťan Lukáš Pech je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    42:23
    Za napadení je vyloučen Simon Schütz z Ingolstadtu. Sparta si opět zahraje přesilovou hru. Podaří se jí využít početní výhodu potřetí?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhé třetině Sparta stále drží jednobrankové vedení. Na výstavní teč Formana totiž dokázal záhy odpovědět Irmen, který snížil na 2:3 z pohledu Ingolstadtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:46
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Dvoubrankové vedení Spartě dlouho nevydrželo. Po chybě v rozehrávce se prosadil útočník DANNY IRMEN. Bez asistence.
     
    35:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané přesilovku využívají a vzdalují se svému soupeři na dvougólový rozdíl! Lukáš Pech nabídl MIROSLAVU FORMANOVI střílenou přihrávku od mantinelu a Forman kotouč neomylně nasměroval do branky. Asistence: Lukáš Pech.
     
    34:27
    Za sekání je vyloučen Brandon Buck z Ingolstadtu. Sparta hraje v početní výhodě.
     
    29:46
    Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách. Brian Lebler z Ingolstadtu je vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    29:11
    Sparta už podruhé v zápase hrála v šesti. Dvouminutový trest tentokrát odpyká Martin Procházka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sparta byla v první třetině aktivnějším týmem. Vytvořila si gólové příležitosti, ale jako první se nakonec prosadili soupeři z Ingolstadtu. Pražané ovšem stihli ještě do konce první dvacetiminutovky skóre otočit po Saboličově úniku v oslabení a přesilovkové trefě Pecha.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:03
    V závěru první třetiny si Ingolstadt zahraje přesilovou hru. Sparťané hráli v šesti a jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Martin Réway.
     
    14:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané početní výhodu bleskově využívají a jdou do vedení! LUKÁŠ PECH vystihl rozehrávku soupeře, přesprintoval beky Ingolstadtu a zakončil střelou nad vyrážečku. Bez asistence.
     
    14:37
    Nyní si přesilovku zahraje pro změnu Sparta. Tomáš Kubalík z Ingolstadtu je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    12:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je odpověď, sparťané se prosazují ve vlastím oslabení a vyrovnávají na 1:1! Cingel obětavě v pádu vypíchl kotouč soupeři a posunul ho na ROBERTA SABOLIČE, který překonal Pielmeiera kličkou do backhandu. Bez asistence.
     
    10:59
    Navíc si nyní Ingolstadt zahraje přesilovou hru. Michal Dragoun je vyloučen na dvě minuty za držení hole.
     
    07:50
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    Ačkoliv byla Sparta v úvodu zápasu lepší, tak nakonec inkasuje jako první. Po sparťanské ztrátě kotouče se k němu dostal na vlastní modré čáře obránce Kohl a vyslal do úniku BRANDONA BUCKA, který v pádu dostal kotouč za Pöpperleho. Asistence: Benedikt Kohl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ERC Ingolstadt: Ti. Pielmeier (Eisenhut ) – McNeill, Wagner, Kronthaler, Friesen, Kohl, Köppchen, Schütz – Lebler, Buck, LaLiberte, Tatíček, Irmen, Schmidpeter, B. Barta, Greilinger, Ross, Th. Pielmeier, Elsner, Kubalík, A. Barta.

    HC Sparta Praha: Pöpperle (Lukáš) – Polášek, Glenn, Mikuš, Eminger, Barinka, Čajkovský, Hrbas, Švrček – Réway, Hlinka, Buchtele – Kumstát, Pech, Forman – Sabolič, Cingel, Kudrna – Dvořáček, Dragoun, Procházka – Volek.
    Trailer na Dolomiten Cup 2015:
     
    Pro Spartu i oba německé kluby je turnaj zároveň přípravou na zápasy v základních skupinách Champions Hockey League. "Jde nám v první řadě o to se výborně připravit na duely s Hamarem a Ženevou, Liga mistrů je pro nás opět jasnou prioritou. Z tohoto důvodu jsme velmi rádi, že se účastníme právě Dolomiten Cupu, kde se střetneme s opravdu špičkovými evropskými celky,“ těší Patrika Martince, sportovního manažera klubu.
     
    Podle toho, zda Sparta dnes zvítězí nebo prohraje, bude poté v neděli 16. srpna hrát buď o třetí místo s poraženým ze druhé dvojice (Kloten – Mannheim), nebo finále proti vítězi tohoto zápasu.
     
    Pro jubilejní desátý ročník turnaje získali pořadatelé čtyři elitní evropské kluby. Kromě Sparty také oba dva finalisty posledního ročníku německé DEL (Deutsche Eishockey Liga), tedy mistrovský Mannheim a vicemistra z Ingolstadtu. Toho tedy může případně čekat odveta za finálovou prohru. Čtvrtým účastníkem je Kloten hrající švýcarskou NLA (National League A), který trénuje bývalý reprezentační kouč Švýcarska Sean Simpson.
     
    Sparťané vstoupí do turnaje Dolomiten Cup duelem proti německému vicemistrovi ERC Ingolstadt. Kvalitního mezinárodního turnaje v Neumarktu se Sparta účastní rámci předsezonního soustředění v italských Dolomitech, které je naplánované od 14. do 19. srpna. Druhý zápas na turnaji sparťany čeká v neděli.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 20:00 a budeme z něj přinášet jen důležité informace.

    Tereza Velikovská

    Góly a asistencie: 8. Buck (Kohl), 38. Irmen, 53. McNeill (Kubalík, Lebler), 55. Lebler – 13. Sabolič, 15. Pech, 36. Forman (Pech)


    ERC Ingolstadt: Ti. Pielmeier (Eisenhut) – McNeill, Wagner, Kronthaler, Friesen, Kohl, Köppchen, Schütz – Lebler, Buck, LaLiberte, Tatíček, Irmen, Schmidpeter, B. Barta, Greilinger, Ross, Th. Pielmeier, Elsner, Kubalík, A. Barta.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (Lukáš) – Polášek, Glenn, Mikuš, Eminger, Barinka, Čajkovský, Hrbas, Švrček – Réway, Hlinka, Buchtele – Kumstát, Pech, Forman – Sabolič, Cingel, Kudrna – Dvořáček, Dragoun, Procházka – Volek.