Košice – Novgorod 3:4 (kon.) | Třinec – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 14.08.2015, 18:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • STEEL CUP • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:47
    Po zákroku Kantora se strhla další bitka mezi Tomášem Plíhalem (TRI) a Lukášem Klokem (VIT). Vítkovický mladík strhl Plíhala pod sebe, zalehl ho a vyhrál. Oba hráči jsou potrestáni čtyřmi minutami za hrubost. Vítkovičtí dnes v pěstních soubojích vládnou.
     
    51:05
    Po strkanici ve středním pásmu se bude znovu vylučovat. Foltýn se začal pošťuchovat se Szturcem, zapojili se také Linhart s Oleszem. Na počátku všeho však stál faul Petra Koloucha (VIT), jenž je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. Ostatní hráči potrestáni nejsou.
     
    48:31
    Lukáš Klok (VIT) ve středním pásmu fauloval Polanského a Oceláři si zahrají dvouminutovou přesilovku. Klok je potrestán za krosček.
     
    37:07
    Jenomže jsou zastaveni vyloučením. Martin Adamský (TRI) si odsedí dvě minuty za vysokou hůl. Šance vyrovnat pro Vítkovice.
     
    32:11
    Lukáš Kovář (VIT) zaváhal ve středním pásmu a sekl unikajícího Plíhala. Třinecký útočník v nadějné akci pokračoval, jenže střílel nepřesně. Kovář je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    27:28
    To je derby, jak má být! Po střele Adamského se strhla před Kantorem pořádná mela a Polanský skončil na ledě. Martin Adamský (TRI) pak svedl pěstní souboj s Rostislavem Oleszem (VIT), ve kterém byl úspěšnější vítkovický bijec. Oba kohouti jsou vykázáni na dvě minuty za hrubost. Pokračuje třinecká přesilovka pěti proti čtyřem.
     
    27:17
    Hra je přerušena a Irgl s Klokem se drží za dresy u mantinelu. Něco si vyříkali, ale vyloučen je Patrik Zdráhal (VIT) na dvě minuty za podražení.
     
    23:42
    Hrňa vrátil puk zpoza brány do brankoviště a málem nachytal Kantora. Ten kotouč zakryl, načež se strhla potyčka mezi Aronem Chmielewským (TRI) a Petrem Kolouchem (VIT). Oba hráči obdrželi dvouminutový trest za hrubost, hraje se ve čtyřech.
     
    05:41
    Tomáš Linhart (TRI) zvládl i bez jedné rukavice vyvézt puk do středního pásma, ale s rozehrávkou příliš dlouho otálel. Kotouč mu uzmul Olesz a Linhart fauloval. Vyloučení na dvě minuty za hákování znamená zkrácenou přesilovku pěti proti třem pro Vítkovice.
     
    04:38
    Tomiho nahození ze středního pásma se odrazilo od zadního mantinelu k Šimonu Hrubcovi (TRI), který si troufl skákavý puk rozehrát hokejkou. Trefil jej až na druhý pokus a vystřelil jej do ochranné sítě. Dvě minuty za zdržování hry za něj odpyká Radim Matuš.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 33. Adamský (Dravecký), 34. Polanský, rozh. náj. Polanský – 21. Szturc (Štencel), 60. Burger (Čerešňák, Vandas)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Kolouch (VIT)
    1:0   Chmielewski (TRI)
    2. séria:
    1:1   Szturc (VIT)
    1:1   Irgl (TRI)
    3. séria:
    1:1   Olesz (VIT)
    2:1   Polanský (TRI)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Nosek, Linhart, Foltýn, Roman, Galvas (A), Bartko – Chmielewski, Kreps, Hrňa – Adamský, Polanský (C), Dravecký – Rákos, Matuš, Irgl – Cienciala, Plíhal, Rufer – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Vítkovice Ridera: Kantor (Dolejš) – Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Štich, Klok, Puzič, Kovář, Štencel – Kolouch, Olesz (A), Illéš – Szturc, Zdráhal, Slováček – Kucsera, Kuťák, Vandas – Burger (C), Tomi, Gřeš. Trenér: Ladislav Svozil.

    Rozhodca: René Trombik, Pavel Mikula – Lukáš Barteček, Martin Konvička

    Diváci: 2798 (54 % celkové kapacity)