USA U18 – Rusko U18 2:5 (kon.) | Kanada U18 – Švédsko U18 2:0 (kon.) | SR 18 – Fínsko U18 2:4 (kon.)
Česko U18 – Švajčiarsko U18 5:3 (kon.)
koniec
USA U18
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Rusko U18
Utorok 11.08.2015, 14:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Duel sa skončil triumfom ruského tímu, ktorý dokázal, že patrí k úplnej svetovej špičke.

    Najlepší hráči zápasu:
    USA: Igor Geraskin
    Rusko: Vladislav Suchačev (16:18:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Tak nie, napokon sa ešte predsa len vylučuje. Na trestnú lavicu smerujú dokonca dvaja hráči – Rus German Rubtcov a Američan Kailer Yamamoto.
     
    59:03
    Američania hrajú v plnom počte a pred nami je posledná minúta tohto zápasu. Pevne veríme, že sa už vylučovať nebude a duel sa už viac nerozkúskuje.
     
    58:31
    Rusko mohlo opäť skórovať! Bain sa prezentoval perfektným švihom, po ktorom ale Rasmussen skvele mávol lapačkou a puk zachytil.
     
    58:13
    Američania hrajú aspoň vo štvorici, na ľade sa im teraz musí dýchať o čosi lepšie.
     
    57:32
    Američania napokon s ťažkosťami dokázali vysunúť puk zo svojej obrannej tretiny, ale príliš im to nepomohlo, pretože nezastaviteľní Rusi sa už opäť vracajú späť do pásma.
     
    57:19
    Rusi začali aktívne a od modrej čiary pálil Popugajev. Jeho pokus bol síce poriadne prudký, ale nebol dobre mierený a skončil iba na zadnom mantineli.
     
    57:03
    Američania sa budú minútu a desať sekúnd brániť v trojici! Rossini totiž inkasoval menší trest za podrazenie. V tom istom čase navyše inkasoval Gettinger osobný trest za nešportové správanie sa.
     
    56:47
    Rusi sú nasťahovaní v útoku a točia svojho súpera ako na kolotoči. Američania teraz trénujú hru v obrane, z ktorej sa už niekoľko minút ani nepohli.
     
    56:13
    Američania sa po štyroch sekundách budú brániť opäť, pretože Farmer inkasuje dvojminútový trest za hrubosť.
     
    56:09
    Američania hrajú v plnom počte, ale pokračujú v hre v obrannej tretine.
     
    55:58
    Rusi sa rýchlo presunuli do útoku a opäť tam urobili veľký prievan. Napokon ale v poslednej chvíli opäť zasiahla defenzíva amerického celku, ktorá puk iba vyhodila cez všetky čiary.
     
    55:09
    Minúta ruskej presilovky je za nami a Američania si až teraz vydýchli. Doposiaľ ich súperi točili pred bránkou a domáci mali čo robiť, aby situáciu ustáli.
     
    54:09
    USA sa budú brániť! Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za krosček Wait. V tom istom čase inkasovali aj Rymsha a Rubtcov osobné desaťminútové tresty za nešportové správanie.
     
    53:58
    Američania sa do pásma vrátili a skúsili tam zakombinovať. Puk do medzikružia nahodil Wait, ale nikomu z jeho spoluhráčov sa ho už potom nepodarilo zasiahnuť.
     
    53:42
    Americkí hokejisti si tentokrát nedali pozor na prechod na modrej čiare a dopustili sa jasného ofsajdu. V samom závere stretnutia sa nám kopí viacero chýb.
     
    53:16
    Hra je skutočne rozkúskovaná, Američanov teraz pri pokuse o útočenie zastavila prihrávka rukou.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 20. Mittelstadt (Peeke), 43. Yamamoto (Rossini) – 17. Ijakovenko (Kajumov, Ivanov), 40. Geraskin (Alexejev, Meščerjakov), 40. Popugajev (Achmetgalijev), 42. Ivanov (Popugajev, Makejev), 48. Ijakovenko (Verijajev, Rubcov)


    USA U18: Rasmussen (Dhillon) – Peeke, Rossini (A), Eliot (C), Gleason, Farmer, Dineen, Perunovich – Yamamoto, Mittelstadt, Gettinger – Lown, Tufte, Harper – Leonard, Rymsha, Berger – Knierim (A), McGing, Wait
    Rusko U18: Suchačev (Kalijajev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Afanasev, Gromov, Alexejev, Ijakovenko (A), Švyrev, Ryženkov – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Ivanjuženkov, Ševčenko, Verijajev – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Bajn (A), Rubtcov, Verba

    Rozhodca: Novák, Lokšík – Výleta, Šefčík