L. Mikuláš – Pohronie 0:2 (kon.) | Košice – Vyšné Opátske 4:0 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 1:2 (kon.)
koniec
FK Poprad
1:2 (1:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
Sobota 25.07.2015, 19:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme videli uvoľnenejší futbal v porovnaní s prevedenou hrou v prvom polčase. Počas druhej 45-minútovky skóroval iba v samotnom závere Zečevič, a tak Dukla odchádza spod Tatier s úsmevom na tvári.

    Ďakujem vám za pozornosť, z NTC v Poprade sa vám prihlásime 8. augusta, keď budeme svedkami ligového zápasu v rámci 2. kola. Poprad privíta VSS Košice, srdečne vás pozývame k sledovaniu! (20:51:26)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Hostia šprintujú ešte do nejakého útoku, chcú svoje vedenie sympaticky navýšiť, ale to už sa asi nepodarí.
     
    90
    Stretnutie sa už len dohráva ako formalita, Popradčania ešte majú loptu na kopačkách, ale na strelenie gólu to bude málo času.
     
    89
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia absolútne prekvapujúco strieľajú druhý gól v zápase, čím už jednoznačne vyjdu z tohto stretnutia ako víťazi! MOMIR ZEČEVIČ si loptu spracoval na hornej hranici šestnástky a takpovediac lenivo vystrelil ku ľavej žrdi, na čo nejak Malec nezareagoval, a tak sa "vojaci" môžu tešiť z triumfu v poslednom prípravnom zápase!
     
    87
    Doteraz neviditeľný Durkot v týchto chvíľach šikovne zobral loptu z kopačky protihráča a pokračoval v akcii, prihral na ľavú stranu, ale tam už útočné ťaženie Popradčanov skončilo pri Mariánovi Ferencovi.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Garagis Haris, prichádza Michal Šufliarský.
     
    84
    Hrá sa prevažne v strede ihriska, oba celky cítia, že tu už je pomaly koniec stretnutia a dôležité je si už nepriviesť žiadne zranenie, ktoré by mohlo eventuálne stáť aj nastúpenie v zápasoch v novom ligovom ročníku.
     
    82
    Absolútne neviditeľný je v dnešnom zápase popradský mladík René Durkot, ktorý v predošlých prípravných zápasoch bol v ofenzíve aj postrachom pre obranu súperov, dnes však asi nemá svoj deň, pri lopte ešte takmer nebol.
     
    81
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Erik Hric, prichádza Mazič Belmin.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Erik Šuľa.
     
    80
    Ferenc najprv z ľavej strany naznačil strelu, ale všimol si ešte lepšie postaveného Erika Streňa. Loptu mu ponúkol, ale Streňo už pálil mimo brány.
     
    78
    Podtatranci vyvíjajú podstatný tlak na súpera, získali rohový kop ihneď po mierne zahodenej štandardke. Ferenc ho zahrával na bližšiu žrď, kde však napokon domáci to pravé ovocie nenašli.
     
    77
    Pôvodom Ukrajinec Bogdan Borodiuk a odchovanec Moldavy nad Bodvou, ktorý je novou akvizíciou FK Poprad zahrával túto štandardku, ale akosi trafil iba do protihráča, ktorý bránil svoje územie, ako len mohol.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ľubomír Jurčo, prichádza Martin Biskup.
     
    76
    Rudolf Bulis si pred šestnástkou spracoval loptu, zasiahol ho však faulom Momir Zečevič, Poprad získa štandardku z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    74
    Akési problémy, pravdepodobne kŕče do nôh dostal hosťujúci Miln Nikoliš, za pár sekúnd si však dokázal postihnuté svalstvo ponaťahovať a vracia sa späť do rozbehnutej partie s Podtatrancami.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Jozef Tropp, prichádza Bogdan Borodiuk.
     
    72
    Blízko k skórovaniu mali hneď dvaja hráči Dukly! Erik Hric najprv z hranice malého vápna otestoval pevnosť rukavíc brankára Maleca a po ňom už síce oveľa menej razantným zakončením sa snažil prekvapiť Haris popradského brankára, čo však taktiež vyšlo navnivoč.
     
    71
    Týmito chvíľami sme vkročili do poslednej dvadsaťminútovky hracej doby. Stav je stále nerozhodný, v druhom polčase sme zatiaľ neboli svedkami takého vysokého nasadenia, ktoré bolo citeľné v prvom polčase. Predsa len, obe mužstvá sú už značne unavené po takom namáhavom prvom polčase. Hra však ešte môže priniesť zaujímavý priebeh a uvidíme možno aj jasného víťaza.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Eldár Bašovič, prichádza Momir Zečevič.
     
    70
    Do zakončenia sa horko-ťažko pretláčal Erik Streňo, pred šestnástkou bojoval o svoju streleckú pozíciu, aby ju mal čo najvýhodnejšiu, nakoniec sa však hostia perfektne ubránili.
     
    68
    Pavol Rams potiahol akciu Popradu cez stred ihriska, následne sa snažil vysunúť niekoho z dvojice Durkot – Streňo. To sa mu však napokon nepodarilo a vydýchnuť si mohla Dukla Banská Bystrica.
     
    67
    K strele sa pripravil Erik Streňo, ktorý vypálil spoza pokutového územia, ale dokázal trafiť iba protihráča, čo mu nebolo veľmi platné, taktiež ani divákom na tribúne.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ján Zápotoka, prichádza Rudolf Bulis.
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Róbert Huszárik (br.), prichádza Ján Malec (br.).
     
    63
    Popradčania potrebujú v týchto momentoch mierne vydýchnuť, preukázali to počas zahrávania autu, keď sa pri lopte vystriedali dvaja hráči a obaja si loptu prevzali pomalým a maximálne uvoľneným tempom.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Denis Urgela, prichádza Marek Šovčík.
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Ján Kostúrik, prichádza Tomáš Fajčík.
     
    59
    Hlavný rozhodca musel riešiť menší konflikt medzi domácim Markom Lukáčom a hosťujúcim Eldárom Bašovičom, situácia sa vyriešila krátkym dohovorom.
     
    57
    Popradčania sa mohli dostať do vedenia v zápase! Erik Streňo vytiahol svoju tvrdú strelu už po niekoľkýkrát v priebehu stretnutia. Prebojoval sa na hornú hranicu vápna a nekompromisne pálil, lenže lopta letela niekoľko centimetrov vedľa ľavej žrde!
     
    56
    K streleckému zakončeniu spoza pokutového územia sa prebojoval strelec zatiaľ jediného banskobystrického gólu v priebehu tohoto zápasu Ján Kostúrik, ale z ľavačky pálil iba do protihráča.
     
    55
    Brankár Huszárik si v týchto chvíľach mierne nerozumel s obrancom Matúšom Bendíkom, loptu však napokon pred protihráčom tesne tesne zachytil.
     
    53
    Jurčo sa dostal k lopte pri rohovej zástavke, následne prihral do vnútra vápna, kde však guľatý predmet nik neohrozil a potom pálil spoza šestnástky Zápotoka, ale nepresne.
     
    51
    Bystričanom sa podarilo dostať sa pred pokutové územie, dĺžkovou prihrávkou sa snažil Hric nájsť Saviča, ale druhému menovanému lopta odskočila od špičky kopačky a ďalej ju už nedokázal zachytiť.
     
    49
    Vzápätí sa hosťujúcemu brankárovi Petrovi Borosovi podarilo striktne loptu vyraziť preč z nebezpečného priestoru.
     
    48
    Z pravej strany sa o center snažil Ján Zápotoka, hráč Dukly však odhlavičkoval za bránkovú čiaru, a tak budú mať Podtatranci k dispozícii rohový kop.
     
    46
    Na začiatku druhého polčasu sa výkopu ujali futbalisti FK Poprad, ktorý budú po výmene strán útočiť z ľavej strany na pravú.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy vykonali počas prestávky pár zmien v zostave, ktorú to sú konkrétne, to sa nám, žiaľ, pravdepodobne nepodarí definovať.
     
    V prvom dejstve sme videli futbal, ktorý sa dal porovnávať aj s ligovým zápasom, kvalitné akcie, pekné strely a šikovné akcie, poprípade pozoruhodné brankárske zásahy. V 25. minúte otvoril skóre nečakane Kostúrik, ale o sedem minút neskôr sa podarilo Podtatrancom vyrovnať strelou z kopačky Ujčíka.
    Druhý polčas sa začne približne o 20:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Svoju tvrdú pravačku otestoval Ján Zápotoka, ktorý tvrdo pálil spoza pokutového územia, ale gólman Boros sa dokázal urýchlene ku ľavej žrdi natiahnuť a vyrážať.
     
    45
    Dávid Gallovič tušil, že múr postavený zo štyroch hráčov Banskej Bystrice vyskočí a on bude môcť hráčov podstreliť, no nestalo sa tak a Banskobystričania teda loptu zblokovali mimo vápna.
     
    44
    Popradčania získavajú v závere polovice zápasu štandardku z nebezpečnej vzdialenosti (meter za hranicou šestnástky). Rozohrávať ju bude Zápotoka alebo Gallovič.
     
    43
    Oba tímy si pomaličky začínajú uvedomovať, že prvý polčas sa chýli ku koncu. Tak vyzerá aj ich herný prejav. Len ľahké posúvanie lopty a občasné snaženie sa o nejaký nátlak a útok.
     
    40
    Erik Hric sa pretláčal po ľavej strane ihriska, nachádzal sa už v šestnástke, čo vnímal aj obranca Ľubomír Jurčo, a tak ho čistým sklzom bez žiadnych pochýb od lopty odstavil.
     
    38
    Denis Urgela si spracoval loptu na pravej strane ihrisku, hneď o chvíľu sa ju snažil okamžite presúvať do vnútra pokutového územia, ale napokon sa prepískol, a to poriadne. Huszárik bude odkopávať od brány.
     
    36
    Ujčíkovi síce protihráči loptu na pravej strane vypichli, ale nemusí zúfať, pretože vzápätí bude Poprad hneď vhadzovať aut.
     
    34
    Zápotoka v šestnástke súpera skvelo čítal hru a v medzere dokázal šikovne nájsť Dávida Galloviča, pre ktorého by to však už vyložená pozícia nebola, lebo čiarový rozhodca už ukazoval ofsajd.
     
    32
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti vyrovnávajú! FK Poprad využil výhodu, ktorú im ponechal hlavný rozhodca, následne potiahol akciu Streňo, ktorý potom ku bránkovej čiare prihral na Zápotoku. Ten si akosi poradil s protihráčom a ideálne do malého vápna nahral RÓBERTOVI UJČÍKOVI, ktorý ako skúsený kanonier prekonal brankára Borosa ľahkou strelou!
     
    29
    Do nebezpečného zakončenia sa prebojoval domáci Erik Streňo, ktorý napokon pre seba získal samostatné zakončenie, ale ak by padol gól, tak by nakoniec neplatil, pretože ruka čiarového rozhodcu bola zreteľne vysoko.
     
    27
    Hra sa nám opäť veľmi upokojila, doteraz bolo aktívnejšie mužstvo Popradu, ktoré bolo do 25. minúty bližšie k streleniu gólu, ale prekvapila práve Dukla, ktorá znenazdajky skórovala a tým výrazne prispela k prekazeniu plánov domáceho trénera Lajčáka.
     
    25
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia získavajú vedenie v tomto zápase! Z ľavej strany prišiel pomerne nenápadný center do vnútra šestnástky. Ostal tam však nechránený a nikým neobmedzený JÁN KOSTÚRIK, ktorý prudkou strelou k ľavej žrdi prekonal Huszárika!
     
    22
    Šanca pre Poprad! Dávid Gallovič sa uvoľnil za šestnástkou a vyslal prízemnú technickú strelu ku pravej žrdi. Boros sa jej úplne nezmocnil, a tak sa snažil ešte k rýchlej dorážke dobehnúť Palutka, no nestihol to. Boros bol o niekoľko stotín sekundy rýchlejší.
     
    21
    Do šance sa dostal hosťujúci Ján Kostúrik. Chcel využiť vzdialenosť, keďže brankár Popradu bol relatívne ďaleko od svojej brány, ale Kostúrikovi sa nepodarilo domáceho brankára prestreliť. Huszárik pozorne a tvrdo vyrazil loptu ďaleko od brány.
     
    19
    Bendík perfektne získal loptu skvelým čítaním hry, následná prihrávka pôvodne smerujúca ku Palutkovi však nabrala iný smer a skončila na kopačke súperovho hráča.
     
    17
    Faul na súpera v tejto chvíli predviedol popradský futbalista Pavol Rams, ktorý zasiahol Jána Kostúrika. K nemu už beží aj tímový lekár Dukly. Takto sa aj zbytočne tempo hry spomaľuje. Banská Bystrica bude zahrávať štandardku.
     
    16
    Ferenc sa snažil vo vzduchu ukázať svoj talent na dribling, nebolo to úspešné, ale vo vzduchu ho do nohy kopol Michal Vodecky, a tak popradský futbalista získal loptu pre tím.
     
    15
    Eldár Bašovič posielal dlhú loptu na ľavú stranu, kde sa snažil pravdepodobne nájsť Denisa Urgelu, ale s centrom sa prepočítal, a tak bude od brány rozohrávať Róbert Huszárik.
     
    14
    Ujčík vysunul na hrot ihriska Erika Streňa, ktorému sa zdalo, že to už má na zakončenie, no napokon si ešte musel loptu pripraviť, a to ho už stálo cenné sekundy.
     
    13
    Hra sa opätovne presunula ku bráne Dukly, keďže sa po pravej strane s loptou rútil Ján Zápotoka. Ten z bránkovej čiary našiel vyššie v šestnástke Galloviča, ale jeho strela z prvej netrafila priestor Borosovej brány!
     
    12
    K lopte sa postavil Saša Savič, ktorý sa snažil šikovným oblúčikom prekabátiť brankára Huszárika, ale popradský brankár loptu úspešne zachytil.
     
    11
    So začiatkom jedenástej minúty sa tempo hry mierne upokojilo, do útočného ťaženia sa môžu dostať hostia, ktorí získavajú štandardku z miesta, ktoré je vzdialené pár metrov za šestnástkou Popradu.
     
    10
    Dávid Gallovič sa šikovným a chytrým spôsobom zbavil dvoch protihráčov pred šestnástkou a následne pálil, ale jeho prudká strela skončila iba na chrbte Milna Nikoliša z Banskej Bystrice. Alebo teda aspoň z klubu Banská Bystrica.
     
    9
    Ferenc si loptu ťukol s Palutkom, následne nasmeroval loptu k vzdialenejšej žrdi, kde ju však už s úplnou istotou a sebavedomím lapil do rúk brankár Boros.
     
    8
    Podtatranci teraz mierne využili zaváhanie súpera v defenzíve a dostávajú ho pod tlak. Nasleduje druhý rohový kop v poradí, ktorý odohrá Marián Ferenc.
     
    6
    Do velikánskej šance sa prebojoval Erik Streňo, ktorý sa sám rútil na Borosa, ale napokon sa rozhodol pre priamu strelu na bránu z tesnej blízkosti, ktorou vôbec nepotešil domáce tribúny.
     
    5
    Popradčania sa útočne prebudili až v priebehu piatej minúty, keď najprv loptu na pravej strane zachytil Streňo, ktorý ju poslal do malého vápna ku Palutkovi, tomu sa však ju nepodarilo zachytiť. Následne sa ešte však guľatý predmet odrazil na hornú hranicu šestnástky, odkiaľ Ujčíkovi strela veľmi nevyšla, ale brankár Boros to podcenil a musel sa poriadne natiahnuť až na hornú žŕdku!
     
    4
    Aktívnejšie začínajú hrať hostia, hneď následnú akciu režíroval Denis Urgela, ktorý sa snažil vzduchom pretlačiť loptu do šestnástky, ale Bendík mu v tom zabránil.
     
    3
    Nebezpečenstvo pre Poprad! Pred šestnástkou získal loptu Garagis Haris, ktorý ju následne na ľavú stranu prihral Erikovi Hricovi. Jeho tvrdá strela našťastie letela vedľa ľavej žrde!
     
    2
    Róbert Huszárik čítal situáciu na pravej strane, z ktorej prichádzala útočná vlna súpera, loptu však hráč Dukly poslal priďaleko, čo bola ľahká práca pre popradského brankára, ktorý loptu s prehľadom zachytil do rúk a rozohral.
     
    1
    Hneď v úvode sa snažil bránku domáceho tímu ohroziť hráč s číslom 2 Eldár Bašovič, ten však z miesta hranici šestnástky vypálil vysoko nad.
     
    1
    Úvodného výkopu sa zmocnili futbalisti Banskej Bystrice, ktorí začínajú svoju útočnú akciu prihrávkami na vlastnej polovici. Útočia zľava do pravej strany.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči v týchto chvíľach vychádzajú zo šatní na ihrisko. Domáci futbalisti budú dnes hrať v bielych dresoch s modrými číslami a Banskobystričania presne v opačnej kombinácii, čiže v modrých dresoch s bielymi číslami na dresoch.
     
    Prajem vám príjemný podvečer z popradského futbalového štadióna, na ktorom už je momentálne všetko pripravené na dnešné stretnutie. Počasie je na futbal celkom vhodné, je daždivo, ale teplota je príjemná, pohybuje sa okolo 16 °C. Po čase by mal dážď utíchnuť a malo by byť len čiastočne oblačno. Toľko z predpovede počasia, poďme sa už spoločne sústrediť na dnešný zápas. Pekný futbalový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Bendík, Tropp, Ferenc, Palutka, Gallovič, Rams, Streňo, Zápotoka, Ujčík
    Náhradníci: Malec – Borodiuk, Biskup, Šuľa, Lukáč, Bulis, Durkot

    FK Dukla Banská Bystrica: Boros – Vodecky, Willwéber, Nikoliš, Savič, Hric, Snitka, Bašovič, Urgela, Haris, Kostúrik
    Náhradníci: Polóny – Šufliarský, Zečevič, Belmin, Šovčík, Fajčík

    Rozhodca: Petrila – Matejka, Hrušovský.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní prípravného stretnutia FK Poprad – FK Dukla Banská Bystrica. Pre oba doxxbetligové tímy je to posledný prípravný zápas pred novou sezónou. Zápas sa začne o 19:00 a jeho priebehom vás priamo z NTC v Poprade bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradčania si svoj prípravný cyklus na sezónu 2015/2016 vyplnili štyrmi stretnutiami. Začali doma 28. júna proti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Nad stredoslovenským mužstvom zvíťazili o jeden gól 2:1. Druhý zápas odohrali 7. júla opäť doma s MFK Zemplín Michalovce, ktoré prekvapivo zdolali, a to výsledkom 2:1. Ďalej pokračovali Podtatranci 14. júla domácim zápasom s Plavnicou, ktorú zdolali 3:0. O štyri dni neskôr od zápasu s Plavnicou cestovali do Prešova, kde podľahli domáceho Tatranu 4:2. Pred DOXXbet ligou majú pred sebou už len poslednú výzvu, a to Banskú Bystricu. Prvé kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže odohrajú Popradčania 1.8. na štadióne Partizána Bardejov.

    FK Dukla Banská Bystrica
    Dukla absolvovala v rámci prípravy na nový ročník štyri merania síl. Úplne prvý sa konal 4. júla na ihrisku v Kremničke, kde podľahla Dolnému Kubínu 1:3. Ďalšie dôležitejšie stretnutie bolo naplánované na 11. júla, kde sa už výkon Banskej Bystrice zlepšil, keďže zápas s Lokomotívou Zvolen skončil remízou 1:1. O deň neskôr na štadióne Liptovského Mikuláša utrpeli prehru 1:5, ďalší zápas taktiež nepriniesol chuť víťazstva, keďže s Veľkými Ludinciami remízovali taktiež 1:1. Ani po zatiaľ poslednom prípravnom zápase s Lokomotívou Zvolen si hráči nemohli z radosti zakričať v kabíne, keďže ich Zvolenčania porazili hladko 0:3. Pod Tatry teda Banskobystričania prichádzajú s motiváciou naladiť sa na priaznivú vlnu do novej sezóny, ktorú štartujú zápasom na ihrisku TJ Iskra Borčice 1. augusta.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 32. Ujčík – 25. Kostúrik, 89. Zečevič


    FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Bendík, Tropp, Ferenc, Palutka, Gallovič, Rams, Streňo, Zápotoka, Ujčík
    Náhradníci: Malec – Borodiuk, Biskup, Šuľa, Lukáč, Bulis, Durkot

    MFK Dukla Banská Bystrica: Boros – Vodecky, Willwéber, Nikoliš, Savič, Hric, Snitka, Bašovič, Urgela, Haris, Kostúrik
    Náhradníci: Polóny – Šufliarský, Zečevič, Belmin, Šovčík, Fajčík

    Rozhodca: Petrila – Matejka, Hrušovský