Znojmo – Olomouc B 0:3 (kon.) | Ústí n. L. – Sokolov 1:1 (kon.) | Brno – Brémy 0:2 (kon.)
Cottbus – Sparta Praha 2:6 (kon.) | Opava – Miedź 1:1 (kon.) | Ostrava – Karviná 0:3 (kon.)
Zlín – Nitra 2:0 (kon.) | Příbram – Vlašim 5:0 (kon.) | Hr. Králové – Čáslav 8:0 (kon.)
Bohemians – Pardubice 1:0 (kon.) | Slovácko – Třinec 0:0 (kon.) | Velvary – Vyšehrad 0:3 (kon.)
Jablonec – Varnsdorf 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Slavia 0:2 (kon.) | Teplice – Dynamo Drážďany 0:2 (kon.)
Jihlava – Táborsko 4:2 (kon.) | Sigma Olomouc – Prostějov 1:0 (kon.) | Nowa Huta – Bardejov 1:5 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
0:2 (0:1)
Werder Brémy
cz Sobota 18.07.2015, 13:00 • Zell am Zeller • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    WERDER BREMEN
    I tým ze severního Némecka je v plné přípravě. Werderu se však zatím daří náramné! V posledních pěti utkání zůstal neporažený. Rakouského mistra Salzburg porazil jasným poměrem 4:0, následně remízoval se španělskou Valencií 0:0. V posledním utkání porazily Brémy 1860 München 3:1.

    Německá soutěž startuje až v polovině srpna, tudíž Werder má před sebou ještě několik přípravných duelů, avšak dnes by měl splnit roli favorita a Zbrojovku porazit.
     
    FC ZBROJOVKA BRNO
    Brněnská Zbrojovka má za sebou již několik přípravných duelů. V posledních zápasech se ji však příliš nedařilo . Svěřenci Václava Kotala nejprve remítovali s rakouskou Admirou 0:0. Následovala však prohra 0:1 s Arminiou Bielefeld. Poslední přípravné utkání však Zbrojovce vůbec nevyšlo, s Ingolstadtem prohrála 0:2.

    I v dnešním utkání nebude Brno favoritem. Zároveň dnešní souboj slouží jako generálka na úvodní ligové utkání s Baníkem.
     
    Hezké sobotní odpoledne! Vítám vás u textového přenosu z přípravného utkání, ve kterém se stŕetne FC Zbrojovka Brno a německý Werder Bremen. Začátek utkání je naplánován v 13:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – R.Buchta, P.Buchta, Košťál, Keresteš – Vávra, Zavadil, Chrien, Malík, Škoda – Řezníček

    Werder Bremen: Wiedwald – Theo, Galvez, Luki, U. Garcia – Bargfrede, Eggestein, Junuzovic, Bartels – Ujah, Di Santo..
     
    Ještě jednou hezké sobotní odpoledne! Oba týmy jsou již připraveni na hrací ploše a za malou chvíli začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání bylo právě zahájeno! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté Zbrojovky, kteří tak mají výhodu prvního útoku v tomto zápase.
     
    2
    Werder nebyl příliš přesný v kombinaci a Zbrojovka se mohla dostat do rychlého protiútoku. Keresteš však nepřesně přihrál na Řezníčka a u míče je znovu německý celek.
     
    3
    Zavadil se ve středu pole provinil nedovoleným zákroku v souboji s Junuzovičem, což znamená, že Werder zůstane u míče a může poprvé ohrozit branku Dušana Melichárka.
     
    4
    Velmi slyšet jsou také fanoušci brněnské Zborjovky, kteří do Zell am Zeller přicestovali v hojném počtu!
     
    5
    SKvělou přihrávku dostal na pravou stranu Theo Gebre Selassie, který si však míč nezpracoval ideálně. Velmi aktivně zasáhl stoper Košťál, který odehrál míč na rohový kop.
     
    6
    Prvního rohového kopu v utkání se ujal Zlatko Junuzovič, jehož centr našel ve vápně jednoho z hráčů Werderu, který hlavičkoval. Dušan Melichárek byl však připraven.
     
    7
    Na druhé straně zahrozila poprvé v tomto zápase i Zbrojovka. Zajímavou přihrávku za obranu dostal Jakub Řezníček, který posílal míč před branku. Přízemní centr odvrátil Galvez na rohový kop.
     
    8
    Prvního rohového kopu Zbrojovky se ujal Pavel Zavadil, jehož centr byl však lehce přetažený a obrana Werderu si s centrem poradila.
     
    11
    Zbrojovka je zatím vyrovnaným soupeřem. Německý Werder se prozatím do žádné vážnější šance nedostal.
     
    13
    Krásnou individuální akci předvedl na levé straně Škoda, který přešel přes dvojici protihráčů. Velmi rychle však k němu přistoupil stoper Alejandro Galvez, který míč odpálil do zámezí.
     
    14
    První vážnější šanci měla Zbrojovka! Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Jan Malík a Wiedwald musel míč vyboxoval na rohový kop!
    14. Malíkova povedená střela
     
    15
    Zbrojovka rozehrávala svůj druhý rohový kop v zápase, který si vzal na starost opět Pavel Zavadil. Nadýchaný centr zkušeného středopolaře se snášel na hranici malého vápna, avšak obrana Werderu si dokázala poradit.
     
    16
    Martin Chrien prošel středem hřiště přes Junuzoviče a prostrkával míč na Řezníčka. Tomu však k zpracování míče kousek chyběl, navíc vystartoval gólman Wiedwald a míč lapil do rukavic.
     
    17
    Zbrojovka hraje v posledních minutách opravdu dobře. Na levou stranu dostal ideální přihrávku Keresteš, který pohotově vracel míč před branku. Wiedwald šel na zem, avšak míč pouze vyboxoval. Naštěstí pro Werder jej Luki odkopl do bezpečí.
     
    19
    Na druhé straně se připoměl také Werder! Ze střední vzdálenosti to zkusil Maxmillian Eggestein, nicméně jeho ráně chyběla větší razance a Melichárek předvedl jistý zákrok.
     
    20
    Po chybné rozehrávce Zbrojovky se dostal k míči Zlatko Junuzovič, který si udělala prostor a vypálil. Jeho přízemní střela však nenadělala brankáři Zbrojovky žádné problémy.
     
    21
    Na levé straně dostal hodně prostoru Franco Di Santo, který neváhal a odcentroval míč do vápna. Ujah však špatně načasoval svůj náběh a pro míč si došel Melichárek.
     
    23
    Pavel Zavadil chyboval ve středu pole, čehož využil Ujah. Narazil si s Bartelsem a chtěl zamířit do vápna. Výborně se však vrátil Buchta, který situaci kontroloval. Následuje odkop od brněnské branky.
     
    24
    Werder se po delší době opět dostává k postupné kombinaci, kterou začíná na vlastní polovině.
     
    25
    Na druhé straně pálil z velké dálky Jakub Řeznícek, avšak jeho střela byla hodně nepovedená. Hned poté nařizuje hlavní rozhodčí pauzu na občerstvení.
     
    28
    Junuzovič hledal na pravé straně naběhnutého Thea Gebre Selassieho. S ním se však výborně vrátil Keresteš, který míč nakonec získal.
     
    29
    Franco Di Santo si skvěle narazil s Ujahem a následně našel na levé straně úplně volného Bartelse. Jeho rána však letěla těsně mimo!
    29. Bartelsova rána mířila těsně mimo
     
    30
    Z rohového kopu Werder nic nevytěžil, nicméně za hranicí vápna byl faulován Zlatko Junuzovič a německý celek má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    31
    Rozehrávky se ujal Bargfrede, který vypálil velmi dobře. Pozorný Melichárek však byl na své místě a míč vyboxoval na rohový kop!
    31. Volný přímý kop Bargfredeho
     
    33
    Werder právě vstřelil branku!
    Máme tu úvodní branku utkání! Rohový kop si vzal na starost Zlatko Junuzovič, který našel na malém vápně zcela nehlídaného THEA GEBRE SELASSIEHO. Český reprezentant poslal hlavičkou míč pod břevno a otevírá skóre!
    Theo Gebre SELASSIE - 0:1
     
    35
    Zavadil se pokoušel vysunout Jakuba Řezníčka, ten byl však schovaný za stoperem Galvezem a k míči se nedostal.
     
    36
    Aktivní Zlatko Junuzovič udělal ve středu hřiště kličku Malíkovi, který však fauloval a nabízí Werderu další standardní situaci!
     
    37
    Sám Zlatko Junuzovič se ujal rozehrávky standardní situaci. Jeho přímé střele však chyběla větší razance a Melichárek míč lapil do rukavic.
     
    38
    Na levou stranu dostal míč Ujah, který dokázal přes bránícího Vávru odcentrovat. Centr útočníka Werderu však nikoho ve vápně nenašel.
     
    39
    Werder se po chybné kombinaci Zbrojovky dostal do rychlého protiútoku. Franco di Santo si však nerozuměl Ujahem a bylo po akci.
     
    40
    Německý celek měl k dispozici další rohový kop, kterého se opět ujal Junuzovič. Tentokrát však jeho centr nebyl příliš přesný a obrana Brna dokázala centr odvrátit.
     
    41
    Theo už měl našlápnuto na pravé straně a chystal se na náběh, nicméně Bartels pokazil velmi jednoduchou přihrávku a u míče je Zbrojovka.
     
    43
    Werder se opět dostal do rychlého protiútoku, který tentokrát táhl po levé straně obránce Garcia. Přes Keresteše cesta nevedla, a tak Španěl předal míč Eggesteinovi. Jeho přihrávka na Di Santa však byla opravdu hodně nepřesná.
     
    44
    Na druhé straně se pokoušel Chrien propasírovat míč za obranu na Řezníčka. Ani přihrávka mladého slovenského záložníka přesná nebyla.
     
    44
    V obrovské příležitosti se teď objevil Zlatko Junuzovič, který byl osamocený ve vápna a mohl pálit. Srbský středpolař však chtěl akci vyšperkovat přihrávkou před branku na Ujaha. Tomu se však nepodařio míč trefit!
    44. Obrovská šance Werderu
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Dle očekávání má zatím více ze hry německý Werder, který již od úvodních minut diktoval tempo utkání. První velkou šanci měl po necelé půlhodině Bartels, který však pálil těsně mimo. Následně zahrával volný přímý kop Bargfrede, nicméně Melichárek dokázal zasáhnout. O dvě minuty později se již hráči Werderu mohli radovat. Na rohový kop Junuzoviče si naskočil Theo Gebre Selassie a otevřel skóre. V závěru poločasu mohl navýšit skóre Junuzovič, nicméně místo střely volil přihrávku.

    Druhý poločas začne v Zell am Zeller přibližně v 14:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ve druhém poločase je opět velmi aktivní Werder, který momentálně kombinuje na útočné polovině soupeře.
     
    48
    Zajímavý míč na pravou stranu dostal Florian Grillitsch, který však ideální možnost pro centr prováhal a obránce Keresteš míč zablokoval.
     
    50
    Košťák hledal na levé straně naběhlého Škodu, na toho byl však míč příliš dlouhý. Vhazovat tak bude Werder.
     
    51
    Werder se provinil nedovoleným zákrokem v blízkosti vlastního vápna a Zbrojovka má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    52
    Rozehrávky se ujal Pavel Zavadil, který to zkusil přímo, nicméně jeho střela proletěla těsně nad břevnem branky Werderu. Nutno říci, že gólman Wiedwald situaci kontroloval.
     
    54
    Hlavní rozhodčí teď na malou chvíli přerušil hru, neboť diváci dle jeho názoru sedí příliš blízko hrací ploše. Vše jde vyrešit i kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil.
     
    55
    Vše je již v pořádku a hra pokračuje. Z levé strany vhazoval Zander, který dlouhým autem hledal Bartelse. Ten byl však schovaný za hráčem a míč doskákal do rukavic Melichárka.
     
    57
    Středem hřiště se pokoušel projít Martin Chrien, nicméně postup slovenského záložníka zastavil dobře postavený Grillitsch.
     
    58
    Werder momentálně diktuje tempo hry a Zbrojovku ve druhém poločase prakticky k ničemu nepouští.
     
    59
    Pavel Zavadil si narazil míč s Košťálem, nicméně přihrávka brněnského stopera byla hodně těžká a u míče je Werder, který míří do rychlého protiútoku!
     
    60
    Rychlý protiútoku táhl po pravé straně Bartels, který na nic nečekal a vypálil. Melichárek si však s jeho přízemní střelou dokázal poradit.
    60. Střelu Bartelse vyrazil Melichárek
     
    62
    Werder hraje ve druhém poločase opravdu velmi dobře. Trenér Viktor Skripnik promíchal sestavu, nicméně na kvalitě se to nikterak výrazně nepodepsalo.
     
    63
    Gólman Melichárek hledal dlouhým výkopem na levé straně Freliha. Střídající hráč si však pomohl v souboji s Zanderem faulem a je pískáno.
     
    64
    Sternberg si naběhl na levou stranu, kam dostal přihrávku od Juna. Levý obránce se pokoušel odcentrovat, byl však výborně bráněn Kerestešem.
     
    66
    Hráči Werderu opět kombinovali na útočné polovině. Tentorkát si však Öztunali nepohlídal ofsajdovou linii a poprvé v akci jsme viděli čárového rozhodčího.
     
    68
    Werder právě vstřelil branku!
    Werder Brémy vede již o dvě branky! Izet Hajrovič dostal ideální přihrávku do vápna, avšak uviděl úplně volného FINA BARTELSE, kterému poslal míč. Německý útočník poslal míč přesně k tyči a Melichárek byl bez šance!
    68. Fin BARTELS - 0:2
     
    70
    Brno se po druhé obdržené brance pokouší být aktivní a svého soupeře dostává pod tlak.
     
    72
    Po nedovoleném zákroku Grillitsche zahrávala Zbrojovka volný přímý kop. Toho se ujal Pavel Zavadil, jehož centr však nebyl příliš přesný a obrana Werderu si dokázala poradit.
     
    73
    Dušan Melichárek teď předvedl velmi riskantní kličku proti Bartelsovi. Naštěstí pro Zbrojovku se mu jeho záměr povedl.
     
    75
    Pavel Zavadil hledal dlouhým centrem na pravé straně Martina Chriena. Na slovenského záložníka byl centr příliš dlouhý a míč doskákal do zámezí.
     
    76
    Do velmi zajímavé šance se dostal Jakub Řezníček, který dostal míč na hranici vápna. Jeho tvrdá rána však letěla vysoko nad branku Werderu.
     
    78
    Ilzet Hajrovič prošel středem hřiště a pokoušel se vysunout Bartelse, jeho přihrávka však postrádala větší přesnost.
     
    80
    V Zell am Zeller panují oprvadu tropické podmínky a je vidět, že hráči již moc sil nemají.
     
    81
    Ve hře Werderu se v posledních minutách nachází velké množství nepřeností.
     
    82
    Velmi zajímavou střelu z hranice vápna vyslala Malík, který však přestřelil!
     
    84
    Na levou stranu dostal zajímavou přihrávku Garcia, který pohotově odcentroval míč do vápna. Na ten si nabíhal Grillitsch, nicméně míč těsně nestihl.
     
    86
    Öztunali se pokoušel projít na levé straně přes Briganta. Ten však hráči Werderu nedal šanci a míč raději odkopl do zámezí.
     
    87
    Výbornou piřhrávku do vápna dostal Theo Gebre Selassie, který si míč zpracoval a vstřelil třetí branku Brém. Jeho radost však zastavil čárový rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    89
    Zbrojovka momentálně kombinuje na útočné polovině a pokouší se dostat na dostřel branky Wiedwalda!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Zbrojovka Brno prohrála s Werderem Bremen 0:2!

    První velkou šanci měl po necelé půlhodině Bartels, který však pálil těsně mimo. Následně zahrával volný přímý kop Bargfrede, nicméně Melichárek dokázal zasáhnout. O dvě minuty později se již hráči Werderu mohli radovat. Na rohový kop Junuzoviče si naskočil Theo Gebre Selassie a otevřel skóre. V závěru poločasu mohl navýšit skóre Junuzovič, nicméně místo střely volil přihrávku.

    Ve druhém poločase měl první velkou šanci Bartels, jeho ránu však vyrazil Melichárek. V 68. minutě upravil na konečných 2:0 Fin Bartels.

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:49:03)

    Jan Havlovic

    Góly: 33. Gebre Selassie, 68. Bartels


    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – R.Buchta (46.Brigant), P.Buchta, Košťál, Keresteš – Vávra (46.Frelih), Zavadil, Chrien, Malík, Škoda – Řezníček
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Galvez, Luki, U. Garcia – Bargfrede, Eggestein, Junuzovic, Bartels – Ujah, Di Santo.

    2. poločas – Wiedwald – Zander, Hüsing, Pavlovic, Sternberg – Makiadi, Juno, Grillitsch, Hajrovic, Öztunali, Bartels