Austrália – Nigéria 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Ekvádor 10:1 (kon.) | USA – Švédsko 0:0 (kon.)
Japonsko – Kamerun 2:1 (kon.) | Francúzsko – Kolumbia 0:2 (kon.) | Brazília – Španielsko 1:0 (kon.)
Anglicko – Mexiko 2:1 (kon.)
koniec
Japonsko
2:1 (2:0)
Kamerun
cz Sobota 13.06.2015, 04:00 • BC Place Stadium, Vancouver • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
    Enganamouitová hlavičkovala těsně vedle
     
    90+2
    Obrovská šance na vyrovnání! Kamerunky hrají opravdu parádní zápas a v posledních minutách přehrávají úřadující mistryně světa! Po centru z pravé strany zakončovala hlavou Enganamouitová, ale její hlavička o kousek minula bránu japonské brankářky, která neměla šanci zasáhnout.
    Ajara NCHOUTOVÁ - 2:1
     
    90
    Kamerun právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Že by drama?! Parádní přihrávku mezi stoperkami Japonska předvedla Enganamouitová, k míči se dostala AJARA NCHOUTOVÁ a ta střelou, která olízla bližší tyč, překonává Kajhoriovou.
     
    85
    Je tady poslední japonské střídání. Úspěšná střelkyně druhé japonské branky, Sugasawaová je nahrazena Kamionobeovou.
    Solidní střela Zougaové
     
    82
    Poměrně blízko zdramatizování zápasu teď byla Zougaová. Střídající hráčka Kamerunu natáhla ke střele zpoza velkého vápna a přízemním pokusem protáhla Kajhoriovou.
     
    80
    Před hráčkami je posledních deset minut řádné hrací doby a my konečně známe dnešní návštěvnost. Ta je opravdu výborná, neboť na tento zápas ženského mistrovství světa ve fotbale dorazilo 31 441 diváků a divaček!
     
    72
    Poslední střídanou hráčkou Kamerunu je Ongueneová, kterou na hřišti nahrazuje Ejangueová.
    Závar před japonskou bránou
     
    71
    Obrovský závar před japonskou bránou končí pouze třemi zablokovanými střelami a jednou finální, nepřesnou. Afričanky jsou však stále blíže a blíže gólu.
     
    64
    Podruhé do svých řad zasahuje i japonský trenér. Čerstvá Sawaová nahrazuje již značně vyčerpanou Sakagučiovou.
     
    62
    K druhému střídání se odhodlal trenér Kamerunu. Ten stahuje Madelaine Ngonoovou Maniovou a na hřiště posílá Ajaru Nchoutovou.
     
    55
    Dochází k první změně v japonských řadách. Potlesk sklízí Nahomi Kawasumiová, kterou na place vystřídá Šinobu Ohnoová.
     
    46
    Kamerunky zahájily druhou půli s jednou změnou v sestavě. Místo žlutou kartou potrestané Genevieve Ngoové Mbeleckové přichází Fanrcina Zougaová.
     
    43
    Dva kamerunské fauly v krátké hrací době přináší první žlutou kartu zápasu.Tu, zjevně za opakované prohřešky, dostává Kamerunka s číslem 20, Genevieve Ngoová Mbelecková.
     
    41
    Příliš dlouhá kolmice na jednu z ofenzivních hráček Japonska skončila až u Ngoové Ndomové a ta rozjela rychlý útok Kamerunu. Po bleskovém přechodu na útočnou polovinu se v pokutovém území dokázala prosadit Enganamouitová, která následně přihrála před bránu, avšak Ngomoová Maniová z předbrankového prostoru minula bránu.
    Kajhoriová si připsala první důležitý zákrok
     
    22
    Velká šance Kamerunu! Fantastický pas za obranu přistál přesně u noh Gaelle Enganamouitové, avšak ta už se dostala do ne příliš vhodného úhlu a Kajhoriová její střelu nohou zneškodnila.
    Jujka SUGASAWAOVÁ - 2:0
     
    17
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    A je to 2:0! Volný kop se Japonkám sice vůbec nepovedl, ale poté zahrávaly standardní situaci od rohového praporku a tu zužitkovaly parádně. Roh byl zahrán na krátko, k centru se dostala Mijamaová, její vysoký míč trestuhodně podběhla Ngoová Ndomová a do prázdné brány tak mohla zakončovat JUJKA SUGASAWAOVÁ, která si skvěle zaběhla na zadní tyč.
    Aja SAMAŠIMAOVÁ - 1:0
     
    6
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je výborný start Japonek! Centr z pravé strany sice mířil na Ogimiovou, ale ta ho netrefila a míč propadl až k AJE SAMEŠIMAOVÉ a ta neměla problém trefit prázdnou bránu.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 6. Samašimaová, 17. Sugasawaová – 90. Nchoutová

    Karty:   43. Ngoová Mbelecková (CAM)


    Japonsko: Kajhoriová – Kingaová, Iwašimizuová, Kumagajová, Ucugiová – Kawasumiová (55.Ohnoová), Sakagučiová (64. Sawaová), Mijamaová (C), Samešimaová – Ogimiová, Sugasawaová (85.Kamionobeová)
    Náhradníci: Fukumotoová, Jananeová – Sawaová, Ohnoová, Kamionobeová, Tanakaová, Iwabučiová, Arijošiová, Kawamuraová, Nagasatoová, Kitaharaová

    Kamerun: Ngoová Ndomová – Metfometouová Tchenoová, Bouová Ndjouhová, Manieová (C), Leukoová – Feudjioová, Yangoová – Ongueneová (72.Ejangueová), Ngoová Mbelecková (46.Zougaová), Enganamouitová – Ngonoová Maniová (62.Nchoutová)
    Náhradníci: Mbororoová, Enyegueová – Nchoutová, Ejangueová, Zougaová, Awonaová, Abenaová, Sonkengová, Akabaová, Nganiová, Bellaová, Awachwiová

    Rozhodca: Pernilla Larssonová – Anna Nyströmová (obě SWE), Natalie Aspinallová (ENG)

    Diváci: 31.441