Maďarsko – Litva 4:0 (kon.) | Holandsko – USA 3:4 (kon.) | Škótsko – Katar 1:0 (kon.)
koniec
Škótsko
1:0 (1:0)
Katar
cz Piatok 05.06.2015, 20:45 • Easter Road Stadium • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že o jedinou branku zápasu se postaral Matt Ritchie, jenž stanovil výsledek 1:0 se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších onlajnů. (22:46:46)
     
    Druhý poločas už moc fotbalové krásy nepřinesl, a tak po vstřelené brance ze závěru první pětačtyřicetiminutovky vyhrává Skotsko, které mělo tlak především v první části hry. Katar pozorně bránil a ukázal tedy, jaká je jeho nejsilnější stránka. Ovšem dnes to hostům na úspěch nestačilo a mají se od čeho odpíchnout.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střelou ze třiceti metrů se prezentoval Griffiths, jehož utažený pokus mířil k tyči, ale hostující brankář se skvěle natáhl a vyrazil jej na další rohový kop.
     
    90+3
    Skotsko se snaží vsítit ještě jednu branku. Ovšem přečíslení přerušil bránící hráč, jenž domácím dává šanci rohového kopu.
    Neuznaný gól domácího hráče
     
    90+2
    Tvrdá střela Adama mířila pouze vedle branky, ale míč do ní usměrnil Leigh Griffiths, jenž stál v ofsajdu. Domácí hráč se hodně zlobil, ale opravdu nemá čemu, protože v ofsajdu stál.
     
    90+1
    Ovšem Katar slibnou pozici nevyužil, jelikož hráč, který rozehrával přímý kop nepřekopl prvního bránícího hráče.
     
    90
    U postranní čáry si faulem pomohl Russell, jenž soupeři dává šanci ze standardní situace.
     
    89
    Nepěkný zákrok předvedl jeden z hostujících hráčů, jenž šel do nesmyslného skluzu a může být rád, že neviděl žlutý kartónek.
     
    88
    Hra se nám blíží ke konci a stále čekáme, jak utkání dopadne, protože hostující hráči se snaží o snížení a musím přiznat, že v posledních minutách jsou lepším týmem.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Boudiaf (Katar).
     
    83
    Výborný reflexní zákrok předvedl Lecomte-Addani, jenž předvedl zákrok rukou proti střele z malého vápna. Tu vyprodukoval Johny Russell, jenž se okamžitě chytil za hlavu.
     
    83
    Katarští hráči střílejí snad z každé pozici a nyní vyprodukovali střelu z třiceti metrů. Ovšem i tento pokus zastavila domácí obrana, která velice pomáhá svému brankáři.
     
    81
    Katar se snaží o kombinaci, ale je vidět, že to není nejsilnější stránka hry hostujícího týmu, jenž musel do kombinace zapojit také brankáře.
     
    80
    Adam na levé straně zamotal hlavu dvěma soupeřům a následně odcentroval tak nebezpečně, že jeden ze stoperů minul vlastní branku snad pouze o metr.
     
    78
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Trésor, přichází Ismaeil.
     
    78
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Muntari, přichází Ilyas.
     
    77
    Kdo čekal, že Skotsko vsítí další branku, tak musí být hodně zklamaný. Domácí tým přestal téměř hrát a schází mu pověstný tah na branku.
     
    75
    Nejaktivnějším katarským hráčem je dnes večer Khalid, jehož pokus z dvaceti metrů byl dobře utažený, ale střídající domácí brankář předvedl pěkný zákrok.
     
    74
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Forrest, přichází Russell.
     
    73
    Katar nám snad poprvé předvedl pěknou kombinaci, v níž klíčovou roli plnil Khalid, jehož dobrou přihrávku nezúročil spoluhráč.
     
    72
    Také domácí hráči si vyzkoušeli roh, který do hry poslal Adam, ale jeho centrovaný míč zamířil do země nikoho.
     
    71
    Jenže Katar kop od rohového praporku nezvládl a k míči se dostává soupeř, jenž ho raději pouze odkopává.
     
    70
    Khalid vymyslel pěknou kolmici na nabíhajícího Hassana, jehož střelu srazil obránce na rohový kop.
     
    69
    Skotsko je v dalším útoku, ale kombinace je zakončená centrem, pro který si došel hostující brankář.
     
    67
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Assadalla, přichází M. Hussain.
     
    66
    Dlouhý míč mířil na Hassana, jenž se ocitl v ofsajdu, čehož si všiml i pozorný čárový rozhodčí.
     
    65
    Úroveň hry nám oproti první pětačtyřicetiminutovce upadá. Na vině jsou častá střídání a proto hráči nejsou v pořádném zápřahu.
     
    64
    Jenže přihrávka hostujícího hráče je zachycená a k míči se dostává Skotsko, které vymyslelo pouze souhru, jenž končí u brankáře soupeře.
     
    63
    Po delší době sledujeme kombinaci Kataru, která se odehrává na polovině hostujícího týmu a budeme sledovat, zda se o něco hráči v rudém pokusí.
     
    62
    Ritchie sklepl další míč na hranici vápna, kde se ocitl střídající Adam, jehož pokus z první ohrozil pouze diváky v nějaké dvacáté řadě.
     
    59
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Maloney, přichází Adam.
     
    59
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Brown, přichází D. Fletcher.
     
    59
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Naismith, přichází Griffiths.
     
    58
    Skotsko se nachází na útočné polovině a má míč na kopačkách, ale do slibné pozice se zatím nedostalo.
     
    56
    Hra se nám v úvodu druhého poločasu hodně kouskuje a uvidíme další střídaní, které připravil domácí trenér.
     
    54
    Na hrací ploše zůstal ležet Naismith, která potřebuje lékařské ošetření, po němž zamíří za postranní čáru.
     
    54
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Hatim, přichází Ali.
     
    50
    Domácí hráči zahrávali rohový kop, jenž našel na malém vápně hlavu Stevena Naismitha. Jenže domácí hráč ač nebyl nikým atakován netrefil branku.
     
    48
    Domácí hráči předvedli kombinaci na jeden dotek a klíčová přihrávka letěla na Maloneye, před nímž zasáhl katarský brankář. Ten výborně vyběhl a nedal domácímu záložníkovi šanci.
     
    47
    Katar vyslal dva střelecké pokusy, které byly vyslány ze střední vzdálenosti, ale domácí obrana dokázala obě rány zastavit.
     
    46
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází McArthur, přichází Morrison.
     
    46
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Marshall, přichází Gordon.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme viděli několik šancích, v nichž se ocitlo pouze mužstvo Skotska. V závěru první pětačtyřicetiminutovky se prosadil Matt Ritche, ale jinak sledujeme výbornou obranu Kataru. Uvidíme, co nám přinese druhá část hry, a jak celé utkání vlastně dopadne.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    James McArthur v závěru první půle trefuje tyč
     
    45+1
    A mohlo to být už 2:0! Výborný lob předvedl James McArthur, jenž ve vápně našel Stevena Naismitha, jehož střela trefuje zadní tyč!
     
    45+1
    K postranní lajně přichází čtvrtý sudí, jenž má nad hlavou tabulku, na které ukazuje, že první poločas bude o dvě minuty delší.
     
    44
    Poločas se chylí ke konci a my jsme se v závěru konečně dočkali branky. Katar sice kombinuje, ovšem je na vlastní polovině hřiště, a tak domácího gólmana neohrozí.
    Matt RITCHIE - 1:0
     
    41
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Steven Naismith vedl míč do otevřené obrany Kataru, ale jeho přihrávku do vápna vystihl bránící hráč, od něhož se míč odrazil na nohu MATTA RITCHIEHO. Skotský hrotový útočník střelou z první trefuje přesně prostor branky. Lecomte-Addani neměl šanci na tento pokus zareagovat a jen se smutně ohlédl do třepotající sítě.
     
    38
    Signál Skotska byl velice dobře myšlený, ale realizace hodně pokulhávala. Míč letěl po zemi na penaltu, kde byl první hostující hráč, jenž vyslal spoluhráče do brejku. Jenže ani ten nevyšel a hra se opět uklidňuje.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Trésor (Katar).
     
    37
    Katar velice dobře brání a celou akci podpořil Hatim, jenž se s míčem dostal přes celé hřiště až do vápna, kde zkazil přihrávku pod sebe.
     
    36
    Aktivita hostů je značná a ti vybojovali další faul. Jenže centr na útočníka byl příliš dlouhý, a tak skončil v zámezí.
     
    35
    Hráči Kataru začínají vystrkovat drápky, ale jejich první pokus mířil někam k nebesům a další slibně rozvíjející akci zastavila nepřesná přihrávka.
     
    32
    Matt Ritchie je při chuti a snaží se střílet z každé pozice. Domácí hrotový útočník si vybral pokus zpoza vápna, ale trefil prvního bránícího hráče.
     
    31
    Katar má balón na kopačkách a je vidět, že se příliš nikam nežene. Hostující obránci se snaží odpočívat, jelikož museli být neustále ve střehu.
     
    30
    Skotsko vysunulo napadání hráče s míčem velmi vysoko, což málem slavilo úspěch, ale domácí hráč míč namířil až do zámezí.
     
    28
    Domácí borci jsou opět u balónu. Ovšem jejich kombinace se nachází na vlastní polovině, kde nebezpečí pro hostujícího brankáře nehrozí.
    Pěkná kombinace domácího celku
     
    26
    Nádherná fotbalová akce v podaní Skotska! Od levé postranní čáry letěl přetažený centr, jenž mířil na hranici pokutového území, kde byl osamocený Matt Ritchie. Jenže domácí hrot míč z první namířil jen vedle brány.
     
    25
    Do běhu dostal míč Ritchie, jenž v souboji jeden na jednoho neuspěl, a tak se s ním otočil směrem k obráncům, ale byl faulován.
     
    23
    Lecomte-Addani vytáhl parádní zákrok po střele, jenž letěla zpoza vápna. Katarský brankář míč vyrazil na rohový kop, ale i ten byl zahrán nebezpečně, ale hlavička domácího hráče prolétla kolem vzdálenější tyče.
     
    22
    Domácí jsou v dosavadním průběhu aktivnější, ale myslím si, že se od nich před duelem očekávalo mnohem více.
     
    21
    Skotský tým volí přihrávky na hrotového útočníka, jenž míče sklepává pod sebe, kam si nabíhají pravidelně záložníci.
     
    20
    Katar svůj útok zastavuje a následně obrací hru až ke svým obráncům, kteří se dostali pod tlak a raději zakopli míč do hlediště.
     
    19
    Další střelecký pokus si připisuje Anya, jenž se od postranní čáry dostal až do středu pole, ale jeho rána se točila opačně než měla.
     
    18
    Do pokutového území si naběhl Forrest, jenž dal míč pod sebe, kde byl Naismith, jehož slabá střela končí v moci Lecomte-Addaniho.
     
    16
    Na levé straně proběhl kolem obránce Forrest, ale jeho centr na první tyč sebral ze vzduchu jeden ze stoperů.
     
    15
    Katar sice vybojoval kop od rohového praporku, který rozehrál na krátko, ale ani nyní domácí branku neohrozil.
     
    14
    Ritchie je asi zatím nejlepším hráčem, ale jeho přechod z pravé strany do středu byl zakončený nepřesnou kolmicí na spoluhráče.
     
    13
    Po delší době sledujeme kombinaci Kataru na polovině domácího celku, ale po nepřesnosti jsou u míče hráči v bílém.
     
    12
    Na hrací ploše je hned několik balónu, jenže jen s jedním se hraje fotbal. Ostatní jsou pouze nafukovací a hráčům překážejí, a tak hlavní sudí hru přerušuje.
     
    11
    Ve Skotsku panuje velice příjemné počasí, které nahrává pěkné fotbalové podívané. Uvidíme, na co se oba celky zmůžou.
     
    10
    Z velké dálky vystřelil jeden z hostujících hráčů, jenž našel pouze připravenou náruč Marshalla. Domácí brankář se při této střele nemohl ani zapotit, jelikož nemusel udělat téměř žádný pohyb.
     
    9
    První faul si připisují také domácí hráči jmenovitě to byl kapitán týmu, jenž ve středu pole stáhl soupeře k zemi.
     
    9
    Hráči Skotska hrají v bílém a jejich útoky zatím vedou spíše po pravé straně, ale krajní obránce Kataru je velice pozorný.
     
    7
    Domácí tým kombinuje kolem půlící čáry, a tak hráči Kataru mají chvíli času na odpočinek.
     
    6
    Skotsko ukazuje v čem je jeho síla, ale střela po přihrávce na krátko byla zastavená na hranici malého vápna.
     
    6
    Po faulu hostujícího hráče budeme sledovat přímý kop, který byl zahrán přímo na hostujícího brankáře, jenž míč pouze vyrazil na roh.
    První vážnější šance domácího celku
     
    4
    Domácí vyslali do pokutového území centr, který jen propadl k jednomu z útočících hráčů, jenž poslal míč na penaltu, kde byl Forrest, jehož pokus z dobré pozice srazil obránce do bezpečí.
     
    3
    Opět se hraje na polovině hostujícího týmu a je vidět, kdo by měl v dnešním utkání tvořit hru. Jenže domácí hráči zatím místo kombinace volí individuální průniky, které neslaví úspěch.
     
    2
    Na levé straně předvedl slušné sólo Richie, který celý dojem pokazil nepřesným centrem, jenž letěl jen na hranici velkého vápna.
     
    1
    První nákop hostující obrany končí na hlavě domácího obránce, jehož ještě fauloval Muntari.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči Kataru, kteří začínají utkání kombinací na vlastní polovině. Hostě mají v dnešním utkání spoustu hráčů, jenž používají přezdívky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem se nesou tóny Katarské hymny, kterou bude následovat hymna domácího celku, tedy Skotska. Po tradičním ceremoniálu si soupeři podají ruce a už se budeme moci dívat na samotný duel.
     
    Vše je připraveno k tomu, aby celky mohly přijít na zelený pažit, kde je vítají fanoušci.
     
    V útrobách stadionu panuje výborná atmosféra a vidíme úsměvy na rtech hráčů. Snad jen domácí kapitán se pekelně soustředí.
     
    Oba celky se rovnají v uličce, která vede na hrací plochu. Soupeři dnešního klaní se mezi sebou zdraví a fanoušci netrpělivě čekají až jejich týmy nastoupí na zelený pažit.
    Hlavním rozhodčím dnešního utkání je Sébastien Delferiere z Belgie

     
    Úvodní sestavy:

    Skotsko: Marshall – Anya, Forysth, Greer, Mulgrew, Maloney, Forrest, Brown (C), Naismith, McArthur, Ritchie
    Náhradníci: Robertson, Bannan, Adam, Berra, Gordon, D. Fletcher, Morrison, Russell, Griffiths, Martin, S. Fletcher, Whittaker, Samson.

    Katar: Lecomte-Addani – Kasola, A. Hassan, Yasser, El Sayed, Hatem, Boudiaf, Khalid, Assadalla, Trésor, Muntari.
    Náhradníci: Ilyas, Mohd, Sufyan, Ali, Traoré, Ismaeil, I. Mohammad, Muftah, Siddiq, M. Mohammed, M. Hassan, Jeedo, Musa, Al Sheeb..
    Kabina domácího týmu je připravená na dnešní utkání!

     
    Dobrý večer! Vítám Vás u přátelského zápasu ve fotbale, ve kterém se utká Skotsko a Katar. Utkáním, jehož výkop je naplánován na 20:45, Vás bude provázet Michal Luxa. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Luxa

    Góly: 41. Ritchie

    Karty:   37. Trésor (KTR), 85. Boudiaf (KTR)


    Škótsko: Marshall (46. Gordon) – Anya, Forysth, Greer, Mulgrew, Maloney (59. Adam), Forrest (74. Russell), Brown (C) (59. D. Fletcher), Naismith (59.Griffiths), McArthur (46. Morrison), Ritchie
    Náhradníci: Robertson, Bannan, Adam, Berra, Gordon, D. Fletcher, Morrison, Russell, Griffiths, Martin, S. Fletcher, Whittaker, Samson.

    Katar: Lecomte-Addani – Kasola, A. Hassan, Yasser, El Sayed, Hatim (54. Ali), Boudiaf, Khalid (C), Assadalla (67. M. Hussain), Trésor (78. Ismaeil), Muntari (78. Ilyas).
    Náhradníci: Ilyas, Mohd, Sufyan, Ali, Traoré, Ismaeil, I. Mohammad, Muftah, Siddiq, M. Mohammed, M. Hussain, Jeedo, Musa, Al Sheeb.

    Rozhodca: Delferiere – De Neve, Vanyzere