Kanada – Švajčiarsko 5:2 (kon.) | USA – Fínsko 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
USA
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Fínsko
cz Nedeľa 26.04.2015, 19:08 • Bossard Arena, Zug • Majstrovstvá sveta U18 • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
    Colin WHITE - 2:1
     
    72:18
    USA právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! I na tuhle akci byl finský brankář Vehviläinen krátký. Bracco našel před bránou dobře postaveného COLINA WHITA, který se štěstím procedil puk za záda finského brankáře. Amerika tak zůstává dominantní na Všichni hráči klečí zkroušeně na ledě a nemohou uvěřit, jaký kousíček chyběl k tomu, aby favorizovanou Ameriku ve finále porazili. Asistence: Jeremy Bracco.
     
    68:40
    Matthews se již mohl radovat ze zlatého gólu! Jeho rychlá střela z levého křídla ale trefila jen spojnici břevna a tyčky finské brány!
     
    61:32
    Tutovka USA a v ní Bracco, z mezikruží ale pálil jen do finského brankáře.
     
    59:35
    Puljujarvi mohl být finským hrdinou! Po pasu zpoza brány byl sám mezi kruhy, z první ale poslal puk jen do náruče povyjetého brankáře Sarthoua. Ten svůj tým podržel v důležitém momentu.
    Jack ROSLOVIC - 1:1
     
    48:41
    USA právě vstřelilo branku!
    Srovnáno! Amerika po velkém náporu dorovnává jednobrankovou ztrátu a finský čaroděj Vehviläinen poprvé kapituluje. Rána JACKA ROSLOVICE z bezprostřední blízkosti byla natolik důrazná, že brankář Finska nestačil včas sklapnout betony k sobě. Zápas tak může v 49. minutě začít prakticky od začátku. Asistence: Matthew Tkachuk, Chad Krys.
     
    45:12
    Přesilovka pro Finsko. Za podražení v útočném pásmu je vyloučen Bracco.
     
    38:51
    A s Finy bude ještě hůře. Další trest inkasuje Mattila, opět za zdržování hry. Finové tak třetinu budou dohrávat ve třech.
     
    38:23
    Přesilovka pro USA. Leskinen je potrestán za zdržování hry.
     
    32:02
    Tak tohle byla asi největší gólovka Ameriky v zápase! Americký útok kompletně rozebral finskou obranu, obránce Jones se ocitl sám před brankářem Finska a mohl si vybrat, kam mu puk pošle. Ihned po své střele již zvedal ruce nad hlavu, protože z podobné situace by dal gól kde kdo. Nakonec ale musel dát ruce dolů, brankář Vehviläinen mu gól sebral perfektním zákrokem lapačkou!
     
    24:59
    Na druhé straně ale přečíslení Finska dva na jednoho. Laine však dostal puk jen na paty a nedokázal zakončit. Místo puku však v bráně skončil jeden z amerických obránců dobruslující celou situaci.
     
    24:28
    Tentokrát McAvoy přenechával puk na hranici brankovišti Tkachukovi, ani on ale nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče. Tlak USA sílí.
     
    23:49
    McAvoyova střílená přihrávka před bránu doputovala na hůl Roslovice, který je nasměroval jen těsně mimo pravou ytč finské brány. Kdyby zamířil lépe, byla by to spektakulární situace.
     
    23:28
    Obrovská tutovka USA! Perfektní přihrávku mezi kruhy dostal kapitán Kunin, z první ale poslal puk jen do betonů povyjetého Vehvilainena.
     
    19:25
    Dobrá šance USA na srovnání stavu ještě v první třetině. Roslovic dostal po přečíslení dva na jednoho pas před bránu, nikým neatakovaný však nedokázal trefil odkrytou část finské brány!
     
    17:24
    Mattila si najel na levé křídlo a rychlou střelou trefuje jen tyčku americké brány!
     
    14:28
    V obrovské šanci ovšem i na druhé straně Finsko! Puljujarvi se vydal individuálně mezi kruhy, kolem obránců se dostal až před brankáře USA, jeho střela však trefila jen připravené betony Sarthoua.
     
    13:55
    Ve velmi dobré šanci Bracco. Americký forvard si sjel mezi kruhy, dal si puk na delší hůl, měl čas na zamíření, ale nakonec stejně vypálil jen těsně mimo!
     
    09:15
    Aho zachytil špatnou rozehrávku USA ve vlastním pásmu a předložil puk na volného Tammelu. Ten se nakonec ale ke střele nedostal, protože byl již velmi blízko americkému brankáři.
     
    07:59
    Matthews se z pravého křídla natlačil kolem všech finských obránců až před brankáře Vehvilainen. Zakončit přes jeho položený beton se mu ale nepovedlo.
     
    05:14
    Palmu se zmocnil na obranné modré čáře a vydal se do samostatného úniku směrem k americké bráně. Do zakončení se nakonec ale nedostal, protože ho dostihli hned dva obránci USA.
     
    03:31
    A další tutovka Finů! Saarela byl nikým neatakovaný mezi kruhy, dostal pas, z první ale poslal puk jen do tyčky americké brány.
    Julius NATTINEN - 0:1
     
    00:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Úvod jako hrom! Již v desáté vteřině měl šanci americký útočník, zahřmělo ale na druhé straně z rychlého protiútoku! Do přečíslení dva na jednoho se dostali Finové, Aho přihrál na pravé křídlo spoluhráči JULIUSOVI NATTINEOVI, který z první procpal puk do americké brány. Asistence: Sebastien Aho.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 49. Roslovic (Tkachuk, Krys), 73. White (Bracco) – 1. Nattinen (Aho)


    USA: Sarthou (Oettinger) – Krys, McAvoy, Jones, Boka, Masonius, Fitzgerald, Ruggiero – Tkachuk, Matthews, Roslovic – Bracco, Keller, White – Kunin (C), Greenway, Fischer – Warren, Floodstrand, Thompson – Terry.
    Fínsko: Vehviläinen (Heljanko) – Leskinen, Saarijarvi, Niemelainen, Vainio, Mattila, Valimaki, Salo – Aho, Tammela, Nattinen – Saarela, Puljujarvi, Laine – Bjorkqvist (C), Niemela, Mattila – Palmu, Ruotsalainen, Tavernier – Piipponen.

    Rozhodca: Iverson (CAN), Rohatsch (GER) – Otmachov (RUS), Piche (CAN)