QPR – Chelsea 0:1 (kon.) | Manchester United – Manchester City 4:2 (kon.)
koniec
Queens Park Rangers
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 12.04.2015, 14:30 • Loftus Road, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, víťazom sa dnes stáva favorizovaný tím hostí, i keď sa jeho víťazstvo rodilo ťažko. V 88. minúte jediný gól stretnutia strelil Fàbregas, vďaka čomu je Chelsea opäť bližšie k zisku titulu. Nebol to najpresvedčivejší výkon, no najdôležitejší je zisk všetkých troch bodov.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (16:24:40)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hostia ešte udržujú loptu na súperovej polovici ihriska, čoskoro už príde záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+4
    Hrá sa ešte nejaká tá minútka navyše, najmä pre dve striedania počas nadstavenia, zdá sa však, že už sa ničoho nedočkáme, Chelsea sa s tým nebabre, hráči odkopávajú loptu ďaleko od svojej šestnástky.
     
    90+3
    Hostia v poslednej minúte nadstavenia skúsene držia loptu v strednej časti ihriska a svojho súpera už do útoku nepúšťajú.
     
    90+2
    V samom závere strieda aj domáci tréner, Islu na trávniku na posledných pár sekúnd vymení Dunne.
     
    90+1
    Prichádza posledné striedanie na strane Chelsea, ihrisko opúšťa hrdina hostí Fàbregas, ktorého nahradí Zouma.
     
    90+1
    Nadstavovať sa napokon budú ešte extra 3 minúty navyše.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, Drogba zrejme pre svalové problémy opustil ihrisko, hra je prerušená, čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    89
    Domáci tím tak až do predposlednej minúty držal nádej na zisk aspoň jedného bodu v takto ťažkom zápase. Samozrejme, že ešte je možné, že sa im podarí vyrovnať, no času na to majú naozaj máličko.
     
    88
    Chelsea dala gól!
    Hazard potiahol celú akciu po ľavom krídle, potiahol si loptu až do šestnástky, kde z ľavej strany našiel z durhej vlny nabiehajúceho si FRANCESCA FABREGASA, ktorý presnou strelou našiel skulinku medzi troma brániacimi hráčmi a prekonal aj Greena.
    Cesc FÁBREGAS - 0:1


     
    87
    Útok QPR však bol zastavený a tak sa hráči budú musieť veľmi rýchlo vrátiť, aby pomohli svojej obrane.
     
    86
    Ďalšiu kontru po zisku lopty rozbiehali domáci hráči cez čerstvého Kranjčara, na postrannej čiary na vhadzovanie odvrátil Matić.
     
    85
    Hostia sa zúfalo snažia o strelenie gólu, pričom miestami až príliš otvárajú hru, čo sa snažia domáci futbalisti využiť na rýchle protiútoky.
     
    84
    Druhé striedanie na domácej strane znamená, že do hry zasiahne aj Kanaďan Hoilett. Ten vystrieda Zamoru.
     
    83
    Lopta sa po rohovom kope odrazila k nepokrytému Austinovi, ktorému sa Terryho podarilo prestreliť až na druhý raz. Domáci hráč zakončoval z ťažkej pozície a Courtois jeho pokus napokon chytil.
     
    82
    Ten sa okamžite zapojil do domácej akcie, po ktorom QPR získava rohový kop. Na tie je stav takisto vyrovnaný 5:5.
     
    81
    Strieda aj domáci tím, zápas predčasne končí pre Sandra, jeho miesto zaujme Kranjčar.
     
    80
    Prerušenie využil tréner Mourinho na striedanie, po ktorom ihrisko opúšťa Willian. Na posledných desať minút tak nastúpi aj Cuadrado.
     
    80
    Po rohovom kope sa lopta odrazila k Hazardovi, ktorý z veľkej vzdialenosti vypálil z prvej, no vysoko nad. Po akcii sa zo zeme len ťažko dvíhal Hill.
     
    79
    Priamy kop zahrával Fàbregas, na jeho center si naskakoval Terry. Jeho hlavička sa ešte od Sandra odrazila na rohový kop.
     
    78
    Ďalšia žltá karta pre domáceho hráča, Oscar sa takmer dostal do úniku, za cenu kartového trestu ho zozadu zastavil Sandro.
     
    77
    Hra sa presťahovala pred šestnástku Chelsea, tam pre zmenu kombinujú domáci hráči, no nie tak blízko brány ako pred chvíľou ich súper.
     
    76
    Priamy kop zahrával Willian, jeho vysoký center skončil iba v rukaviciach Greena. Ten si počká s rozohrávkou na spoluhráčov.
     
    75
    Zamora v strednej časti ihriska stratil loptu, unikajúceho protihráča chcel zastaviť potiahnutím za dres, z čo automaticky musí vidieť žltú kartu.
     
    74
    Ivanović dlhým vhadzovaním posielal loptu do ohňa pred bránou, tam bol však priestor prehustený hráčmi v bielo-modrom, ktorý loptu znova poslali do bezpečia.
     
    73
    Obliehanie domácej obrany pokračuje, hostia si loptu vymieňajú na hranici pokutového územia, ďalej ich obrana nepúšťa a k strele sa nikto z nich neodhodlal.
     
    72
    Hráčom hostí sa stále nedarí preniknúť za obranu súpera a ohroziť tak Greena. Čas do konca stretnutia sa rýchlo míňa a hostia určite nebudú spokojní s ničím iným ako víťazstvom.
     
    71
    Cahill teraz takmer zavaril svojmu brankárovi. Jeho malá domov nebola vôbec dôrazná, naopak takmer do behu prihral Austinovi. Našťastie preňho Courtois stihol v poslednej sekunde loptu odkopnúť.
     
    70
    A znova Willian, tentoraz ho šikovne vysúval Drogba. Willianovi sa síce podarilo dostať za obranné línie QPR, no v momente prihrávky bol v ofsajde.
     
    69
    Aktívnejším tímom sú momentálne hostia, Willian v útoku ale podržal Islu, ten šiel k zemi a tak je pískaný jasný faul.
     
    68
    Prihrať na jeden chcel Ivanović, jeho strieľaná prihrávka ale našla iba pripraveného Onuohu, ktorý loptu odkopol ďaleko od brány.
     
    67
    Tempo hry sa nám konečne zvyšuje, dúfajme, že čoskoro sa dočkáme aj nejakého toho gólu.
     
    66
    Hra sa rýchlo presunula späť pred bránu Chelsea, kde tentoraz z veľkej diaľky šťastie vyskúšal Sandro. Jeho ďalekonosný pokus však letí nad bránu.
     
    65
    Hostia sa okamžite snažili o rýchlu odpoveď, Hazarda s Oscarom ale zablokovala pozorná defenzíva domáceho tímu.
     
    64
    Obrovskú príležitosť na strelenie prvého gólu v zápase mal Phillips. Ten si spracoval loptu, ktorá priletela z pravej strany, uvoľnil sa proti dvojici hráčov a z otočky vypálil. Courtois musel vytiahnuť perfektný zákrok aby jeho šancu zlikvidoval.
     
    62
    Drogba nezachytil letiacu loptu z ľavej strany, center Matića tak letí mimo hracej plochy a od svojej svätyne bude rozohrávať Green.
     
    61
    Domáci hráči sa s ďalšou rozohrávkou príliš neponáhľali, medzitým sa nám začala posledná polhodina riadneho hracieho času.
     
    60
    S bojovnosťou to v útoku napokon prehnal Drogba, ktorý sklzom zozadu poslal k zemi protihráča, za čo vidí aj prvú žltú kartu v zápase.
     
    59
    Hostia zahrávali rohový kop na dvakrát, druhý raz Drogba posielal mäkučký center na Hazardovu hlavu, toho si postrážila dvojica hráčov.
     
    58
    Do rýchlej kontry tentoraz vyštartovali hostia, Ivanović z pravej strany hľadal pred bránou Drogbu, ešte pred ním na roh stihol odvrátiť Caulker.
     
    57
    Útočná akcia Chelsea stroskotala na dobrom obrannom zákroku Bartona, jeho spoluhráči sa okamžite snažili o protiútok, no ten im vôbec nevyšiel.
     
    56
    prichádza prvé striedanie na strane Chelsea, ihrisko opúšťa Ramires, jeho miesto na trávniku zaujme krajan Oscar.
     
    55
    Priamy kop pre zmenu zahrávalo domáce mužstvo, vysoký center nemal šancu narobiť pred bránou problémy, Courtois ho bez problémov chytá.
     
    54
    Na opačnej strane prenikal do šestnástky Ramires, ten sa ale pošmykol a stratil loptu, z prvej bez váhania vypálil Drogba, no strela mu nesadla dobre a bránu tak vôbec netrafil.
     
    53
    Zamora si nespracoval dlhočiznú prihrávku, Cahill mohol zostať v kľude, lopta letela mimo, od brány bude rozohrávať Courtois.
     
    52
    Po tejto akcii si ešte niečo potrebovali vydiskutovať Austin a Terry, hlavný rozhodca obidvoch hráčov rázne upozorňuje.
     
    51
    Po ňom prišiel ďalší veľmi zaujímavý center, na ktorý síce nestihol zareagovať žiaden z hráčov, no Hillov pass musel chytať Courtois.
     
    50
    Terry očami sledoval loptu nedával si pozor na ruky a pri snahe spracovať si ju uštedril Zamorovi úder do hlavy. Nasledovať bude priamy kop pre QPR.
     
    49
    Phillips z pravej strany poslal pred bránu veľmi nebezpečný center, ktorý presvišťal len centimetre od vzdialenejšej žrdi.
     
    48
    A teraz na to takmer doplatili, jednému z útočníkov sa totiž podarilo zachytiť nedôraznú prihrávku a takmer sa dostal do úniku. Našťastie pre Chelsea situáciu obrancovia zvládli.
     
    47
    Druhý polčas začali hostia veľmi opatrne, loptu si vymieňajú len pred vlastným pokutovým územím. To sa samozrejme nepáči divákom.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave jedného či druhého tímu, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    To je z prvého polčasu všetko, gól sme v ňom nevideli, keďže príležitostí na jeho strelenie nebolo veľa. Sledovali sme pomerne vyrovnaný polčas, ani jeden z tímov nemal vyslovene navrch. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 15:31.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nej sa po centri z pravej strany o zakončenie snažil Drogba, letiacu loptu ale netrafil, hlavičkovať tak musel až Fàbregas, ktorý ju poslal nad bránu.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby prvého polčasu bude nadstavovať 1 minútu navyše.
     
    45
    Ten istý hráč si následne v útoku pomohol nedovoleným zákrokom, to neušlo pozornosti hlavného arbitra.
     
    44
    Veľmi peknou a nenápadnou strelou sa nám prezentoval domáci hráč Austin. Brankár Courtois sa musel poriadne natiahnuť aby jeho pokus vyrazil do bezpečia.
     
    43
    Už sa zdalo, že sa hostia vydajú do sľubného útoku po pravej strane, Ivanović však bránil súperovi v hre, je teda pískaný faul.
     
    42
    Matićovi Austin narobil veľké problémy, tvrdým pressingom mu značne znepríjemňoval život. Matić to napokon zvládol a dokázal včas rozohrať.
     
    41
    Takmer sa to podarilo Drogbovi, ktorý si výborne nabiehal na center pred bránu. V zakončení mu ale bránila hneď dvojica hráčov a tak Greena neohrozil.
     
    40
    Čas do konca prvej polovice zápasu nám rýchlo plynie, na prvý gól zápasu stále čakáme, uvidíme, či sa podarí jednému či druhému tímu vypracovať si vážnejšiu šancu.
     
    39
    Prudký center našiel hlavu Sandra, ten sa ešte hnevá na rozhodcu, je totiž presvedčený že jeho hlavička mimo bola tečovaná Ramiresom a teda že mal nasledovať ďalší roh. Opakovaný záber však odhalil, že domáci hráč nemal pravdu.
     
    38
    QPR ale znova zaútočil, vybojoval rohový kop, ktorý si hráči po odvrátení jedného z hráčov v čierno-modrom zopakujú.
     
    37
    Zamora sa na seba hnevá, po centri Phillipsa hlavou netrafil loptu ideálne a tak Courtois nemal žiadnu prácu.
     
    36
    Následne to domáci celok skúšal dlhým passom na Austina, Courtois dobre čítal hru, včas vybehol z brány a loptu poslal ďaleko od svojej brány.
     
    35
    Tá neprišla ani po ďalšom rohovom kope Chelsea, domáca obrana neváhala, okamžite po získaní lopty ju ďalekým odkopom poslala do bezpečia.
     
    34
    Stále na ihrisku vidíme pomerne veľa nepresností, keď k tomu pridáme opatrnú hru na obidvoch stranách, je jasné, že veľa príležitosť na skórovanie sme vidieť nemohli.
     
    33
    Domáci tím sa pred súperovou šestnástkou dopustil faulu, hlavný rozhodca ponechal súperovi výhodu, Matića ale postupne vytlačili z dobrej pozície a v podstate tým celý útok Chelsea skončil.
     
    32
    Hostia si opäť vymieňajú loptu len na svojej vlastnej polovici ihriska, z tribún sa tak znova ozýva hlasitý piskot.
     
    31
    V strednej časti ihriska sa lopta dostala k Ivanovićovi, ktovie prečo ju len dlhým odkopom z prvej poslal až k brankárovi Greenovi.
     
    30
    Hostia sa rýchlo vrátili pred bránu súpera, Drogba prudkým centrom pred bránou hľadal Ramiresa. Ten zakončoval viac-menej v páde a preto bránu vôbec netrafil.
     
    29
    Azpilicueta na krídle stratil loptu, naspäť ju vybojoval Fàbregas, ktorý dlhou krížnou prihrávkou našiel Ivanovića. Aj on sa snažil o center, ktorý ale Hazard nedokázal zužitkovať.
     
    28
    Ani teraz to nevyjde, domácim hráčom akoby dochádzali nápady, skúšajú to iba cez centrujúceho Phillipsa, tomu však pred bránou chýbajú spoluhráči.
     
    27
    Ani to nedokázali hráči z hlavného mesta využiť a tak na prvú vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane stále čakáme.
     
    26
    Onuoha si teraz so spoluhráčmi príliš nerozumel, namiesto toho aby loptu nechal prejsť za čiaru a tým získal odkop od brány, poslal ju na krídlo, kde nikoho nebolo a daroval tak súperovi vhadzovanie.
     
    25
    Hra sa presťahovala na polovicu domáceho tímu, ten sa stiahol najmä pred svoju šestnástku, takže hostia sa na dostrel brány nedostávajú.
     
    24
    Phillips posielal pred bránu Courtoisa ďalší prudký center, hosťujúci brankár si na loptu skúsene počkal a skryl ju vo svojich rukaviciach.
     
    23
    Následne sa o rýchly útok pokúsil aj domáci tím, hru opäť prerušil postranný arbiter, ktorý odmával postavenie mimo hry domáceho hráča.
     
    22
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, tam si hráči Chelsea nerozumeli, o loptu zbytočne prišli. Drogba s Ivanovićom sa na seba hnevajú.
     
    21
    Ani z toho nič nebolo, hostia poctivo bránia a bez väčších problémov poslali loptu späť na polovicu Queens Park Rangers.
     
    20
    Prudký, no nízky center od rohovej zástavky našiel iba hlavu Ramiresa, ktorý ju poslal za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre QPR.
     
    19
    Isla s Phillips výborne zakombinovali na pravom krídle, center druhého menovaného napokon musel Cahill odvrátiť na roh.
     
    18
    Priamy kop, no z oveľa menej výhodnej pozície získava aj domáci tím. Azpilicueta musel faulom zastaviť hroziaci protiútok a tak k zemi poslal Islu.
     
    17
    Ten zahrával práve Hazard, ktorý sa snažil prekvapiť súpera prudkou pozemnou prihrávkou pred bránu, no zrejme zaskočil aj svojich spoluhráčov, pretože sa žiadnemu z nich nepodarilo zakončiť.
     
    16
    Drogba dostal ďalšiu dobrú prihrávku do behu, stihol ešte loptu sklepnúť Willianovi. Ten na krídle vysúval Hazarda, ktorý bol ale faulovaný a tak hostia získavajú priamy kop.
     
    15
    Phillips pri pravej rohovej zástavke statočne bojoval proti dvojici brániacich hráčov, takmer sa mu podarilo pätičkou vysunúť Austina. Ten však jeho úmysel pochopil neskoro a nestihol sa vyhnúť ďalšiemu obrancovi.
     
    14
    Ďalší pokus o vysunutie Drogbu za obranné línie QPR, ten si však nedal pozor a ocitol sa vo veľmi tesnom ofsajde, čo neuniklo pozornosti postranného rozhodcu.
     
    13
    Hostia sa teraz s rozohrávkou príliš neponáhľajú, Courtois sa zapája do rozohrávky, domáce publikum takúto hru odmeňuje hlasným piskotom.
     
    12
    Nevyzerá to však vážne, po pár sekundách sa brankár hostí pozviechal a bude môcť pokračovať v hre.
     
    11
    O prienik za obranné línie hostí sa pokúšal Austin, loptu pred ním ešte stihol vyboxovať Courtois. Ten sa buď dostal do kontaktu s protihráčom alebo nešťastne padol, pretože sa bolestivo drží za rameno.
     
    10
    Hráči Queens Parku sa už následne oslobodili dlhým odkopom až k šestnástke londýnskeho tímu.
     
    9
    Drogba bol pri svojej aktivite smerom dopredu faulovaný, rozhodca ponechal tímu hostí výhodu, ktorú ale hráči na ohrozenie brány nedokázali zužitkovať.
     
    8
    Ivanović posielal loptu k vzdialenejšej žrdi odkiaľ sa odrazila k Willianovi. Ten z hranice šestnástky posielal pred bránu prudký center, nastrelil však len ľavú tyč domácej brány.
     
    7
    Drogba si šikovne spracoval dlhú nakopávanú loptu, prihrať už nedokázal, získal tak aspoň prvý rohový kop v zápase.
     
    6
    Ďalšiu akciu domáceho tímu rozbehol Phillips, ten posielal takmer od rohovej zástavky prudkú loptu pred bránu, ktorú si ale postrážil Courtois.
     
    5
    Po menšej chybičke v rozohrávke Chelsea sa lopty zmocnil Zamora, ktorý okamžite prihrával voľnému Austinovi. Ten s touto šancou nenaložil dobre, čas na zakončenie preváhal a nechal sa o loptu pripraviť.
     
    4
    Hill sa dlhočizným vhadzovaním snažil dopraviť loptu až do šestnástky Chelsea, tam však stála hneď štvorica pozorne brániacich hráčov.
     
    3
    Krídelný útok nevyšiel ani domácemu tímu, hráči o loptu bojujú najmä v okolí stredovej čiary.
     
    2
    Na opačnej strane sa akciu snažil po pravom krídle potiahnuť Willian, bol však čisto zastavený, vhadzovať budú hráči QPR.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči domáceho celku, tí to skúšali dlhou nakopávanou loptou na Austina, ten ju však nezachytil a tak skončila mimo hracej plochy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obidva tímy sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v bielo-modrých pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v čierno-modrom.
     
    Úvodné zostavy:

    Queens Park Rangers: Green – Hill, Caulker, Onuoha, Isla – Henry, Sandro, Barton, Phillips – Zamora, Austin
    Náhradníci: McCarthy – Traoré, Kranjčar, Dunne, Hoilett, Grego-Cox, Comley

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanović – Hazard, Willian, Ramires – Drogba
    Náhradníci: Čech – Filipe Luis, Zouma, Oscar, Obi Mikel, Cuadrado, Brown

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Cann.
     
    História vzájomných zápasov:

    Chelsea 2-1 QPR
    Chelsea 0-1 QPR
    QPR 0-0 Chelsea
    Chelsea 6-1 QPR
    QPR 0-1 Chelsea
     
    Pekné nedeľňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 32. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom súboji si sily zmerajú tímy z opačných koncov tabuľky. Konkrétne to budú Queens Park Rangers a Chelsea FC.

    Queens Park Rangers

    Dnešný domáci tím určite nebude nastupovať v úlohe favorita, keďže sa nachádza až na 18. t.j. zostupovom mieste tabuľky. Horšie sú na tom už len Burnley a Leicester City. Prvý menovaný má rovnaký počet bodov, no horšie skóre, Leicester City na oba celky stráca 4 body. Naopak, situácia pre QPR ešte nemusí byť stratená, na to aby sa udržali v najvyššej súťaži im treba dobehnúť najbližšieho súpera, ktorým je Hull City, na ktoré stráca 2 body. V posledných dvoch kolách sa hráčom podarilo vždy bodovať, čo určite bola príjemná zmena po sérii piatich zápasov bez bodu. Jeden bod získali za remízu s Aston Villou a tri za víťazstvo na pôde West Bromwich Albion. Ako bolo spomínané, ostatné tri z posledných piatich zápasov sa skončili prehrou QPR, keď hráči nestačili na Tottenham Hotspur, Crystal Palace a Everton. Dnes to hráči budú mať o to ťažšie, že im pravdepodobne bude pre zranenie chýbať hneď pätica hráčov. Pre rôzne problémy by dnes nemali nastúpiť Suk-Young Yoon, Furlong, Dunne, Faurlin ani Vargas.

    Chelsea FC

    Hostia majú dnes úplne iné starosti ako ich súper. So 70timi bodmi vedú tabuľky a pred druhým mestským rivalom Arsenalom si držia 7 bodový náskok. Tretí Manchester United na lídra tabuľky stráca 8 bodov, čo je 6 kôl pred koncom súťaže vcelku sľubný náskok. Ako však všetci vieme, futbal vie byť zradný a tak hráči Chelsea stále nemajú nič isté. Ak by sa im však podarilo nadviazať na dobré výkony spred minulých zápasov, tak by túto sezónu mali dotiahnuť o víťazného konca. Ťahajú totiž šnúru už 10tich zápasov bez prehry a z posledných piatich duelov získali dohromady 11 bodov. Tie získali za víťazstva proti West Ham United, Hull City a Hull City. Po bode im iba uchmatli Southampton a Burnley. Nejasné je to dnes so štartom útočníka Diega Costu, ktorého trápi zranenie harmstringu. Podarí sa aj napriek tomu Chelsea splniť úlohu favorita a udržať si náskok na čele tabuľky, alebo sa dočkáme prekvapenia a z bodového zisku sa budú tešiť domáci futbalisti?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 88. Fàbregas

    Karty:   75. Zamora (QPR), 78. Sandro (QPR) – 60. Drogba (CHE)


    Queens Park Rangers: Green – Hill, Caulker, Onuoha, Isla – Henry, Sandro, Barton, Phillips – Zamora, Austin
    Náhradníci: McCarthy – Traoré, Kranjčar, Dunne, Hoilett, Grego-Cox, Comley

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanović – Hazard, Willian, Ramires – Drogba
    Náhradníci: Čech – Filipe Luis, Zouma, Oscar, Obi Mikel, Cuadrado, Brown

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Cann