Izrael – Belgicko 0:1 (kon.)
koniec
Izrael
0:1 (0:1)
Belgicko
cz Utorok 31.03.2015, 20:45 • Itztstadion Teddy, Jeruzalém, Izrael • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    88
    V závěru zápasu vidí žlutou kartu Lior Refaelov, který tedy může být rád, že to není kartonek barvy červené, protože do nového muže na placu Divocka Origiho zajel oběma nohama zepředu a přejel jej jako sekačka na trávu.
     
    86
    Ze hřiště odchází Radja Nainggolan, který dnes předvedl parádní výkon, a nahradí jej Divock Origi.
     
    84
    Poslední střídání domácích. Omri Ben Harush odchází z placu a na jeho místo přichází Elyaniv Barda. Střídání obránce za útočníka.
     
    78
    De Bruyne už poněkolikáté dnes ukázal, že má ofenzivní choutky. Po tom, co k němu propadl gólmanem vyražený míč po střele Alderweirelda, vystřelil, a Martziano uchoval domácím dobrým zákrokem naději alespoň na bod.
     
    75
    Kousek před pravým rohem vápna zablokoval Nicolas Lobaerts Tala Ben Haima II a je mu oprávněně ukázán kartonek žluté barvy. Domácí budou mít možnost přímého volného kopu z velmi dobré pozice.
     
    74
    Domácí nevyužili možná největší šanci na srovnání. Ben Sahar se ujal na útočné polovině míče, posunul si jej na střed, dostal se až k vápnu a vystřelil. Courtois ale výborně podržel svůj tým.
     
    67
    Druhé střídání vidíme i na belgické straně. Christian Benteke odchází z placu a útočníka nahrazuje bek Jason Denayer. Vidíme jasné posílení obrany, hosté nyní preferují taktiku 4-3-2.
     
    66
    Izrael reaguje na nastalou situaci střídáním. Sheran Yeini jde z placu, domácího záložníka nahrazuje středopolař Lior Rafaelov.
     
    64
    Jenže ani Belgičanům se nyní roh vůbec nepodařil a Izrael šel do výhody. Eran Zahavi, jeden z nejlepších hráčů domácích, sebral míč a postupoval dopředu, ale po několika metrech sprintu jej doslova rukama obejmul Vincent Kompany. Ponechaná výhoda neměla žádný účinek, domácí ztratili míč, takže rozhodčí přerušil hru, ukázal belgickému zadákovi druhou žlutou a následně červenou kartu.
     
    63
    První střídání v belgickém týmu, odchází Eden Hazard, kterého nahrazuje Nacer Chadli.
     
    61
    Eran Zahavi má v posledních minutách hodně palebnou chuť. Ale že jsou jeho rány pořádně ostré. Nyní vypálil opět zhruba z třiceti metrů a jeho míč směřoval do pravého horního rohu branky Courtoise, který jej vyráží na roh.
    Dalekonosná střela Zahavi
     
    58
    Z třiceti metrů napřáhl Eran Zahavi a byla z toho vskutku výstavní rána. Thibaut Courtois se musel prezentovat dobrým zákrokem, aby míč vyrazil na rohový kop, který rozehraje právě Zahavi.
     
    54
    Sheran Yeini naprosto zbytečně fauloval Radju Nainggolana, i když moc dobře věděl, že se prostě k míči nedostane. Stažení k zemi, žlutá karta.
     
    46
    Izraelci nastoupí do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Tal Ben Haim II jde na plac místo Tomera Hemeda. Střídání útočníka za útočníka.
     
    43
    Nikdo by se nyní nemohl divit, kdyby byla pískána penalta. Benteke si krásně naběhl na centrovaný míč, po kterém vyběhl i Martziano. Útočník Belgie se snažil obhodit gólmana, kterému rychle přispěchal na pomoc i Ben Haim, od jehož ruky šel míč do zámezí.
     
    22
    Bezprostředně po rohu ohrožení branky Martziana nenastalo, nicméně v pravém rohu velkého vápna se k odraženému míči dostal Kevin De Bruyne a ukázal, že jeho pravačka tedy ukazuje bombové parametry. Dělovka belgického záložníka z první snad lízla levou tyčku a následně šla do boční sítě.
     
    19
    Žlutí se nám dále, nyní to snad vypadalo, jako by Toby Alderweireld chtěl oplatit předchozí faul na Hazarda a podobným způsobem trefil na půlící čáře Tomera Hemeda. Vidí tedy zasloužený kartonek žluté barvy.
     
    17
    Na góly 0-1, na žluté karty srovnáno. Orel Dgani nyní potvrdil jméno hodné dravého ptáka a zezadu dravým způsobem sestřelil Edena Hazarda, který se po jeho zákroku nenacházel zrovna dvakrát v ráji. Bolestná grimasa Hazarda o tom vypovídá, tohle byl od Dhaniho pořádně tvrdý faul.
     
    11
    Ve stejné minutě Kompany kousek za čárou sestřelil Sahara a dostává žlutou kartu. Kapitán Belgie před malou chvílí asistoval u úvodního gólu, nyní ukazuje svojí odvrácenou tvář.
     
    11
    A hosté byli blízko k dalšímu gólu. De Bruyne postupoval z pravé strany do velkého vápna a vystřelil, čímž přinutil Martziana k prvnímu zásahu. Domácí gólman nyní svůj tým pořádně podržel.
    Marouane FELLAINI - 0:1
     
    9
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hosté se z druhé vážnější šance dostávají do vedení. De Bruyne se snažil najít z přímého volného kopu Nainggolana, který stál před šestnáctkou a poslal nadýchaný míč do vápna. Na hranici ofsajdu se k němu dostal Kompany, přihrál jej na MAROUANE FELLAINIHO, který zblízka jen nastavil nohu a otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Vincent Kompany.
     
    3
    Tentokrát už byla akce hostí mnohem slušnější. Na hranici velkého vápna převzal míč Alex Witsel a přízemní střela belgického beka prolétla opravdu jen těsně vedle levé izraelské tyče.

    Tomáš Lysý

    Góly: 9. Fellaini (Kompany)

    Karty:   17. Dgani (ISR), 54. Yeini (ISR), 88. Refaelov (ISR) – 11. Kompany (BEL), 19. Alderweireld (BEL), 75. Lombaerts (BEL)   64. Kompany (BEL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:8.
    Izrael: Martziano – Dgani, Ben Haim (C), Gershon, Ben Harush (84. Barda) – Yeini (66. Refaelov), Bitton, Natkho – Zahavi, Hemed (46. Ben Haim II), Sahar.
    Náhradníci: Harush, Haimov – Dasa, Tawatha, Refaelov, Kayal, Buzaglo, Kahat, Barda, Shechter, Ben Haim II, Dabour.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany (C), Lombaerts, Vertonghen – Fellaini, Nainggolan (86. Origi), Witsel – De Bruyne, Benteke (67. Denayer), E. Hazard (63. Chadli).
    Náhradníci: J-F. Gillet, Mignolet – Deschacht, Denayer, Vanden Borre, Ciman, Mertens, Dembélé, Chadli, Ferreira-Carrasco, Origi, Batshuayi.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin

    Diváci: 33000