D. Moskva – Jaroslavľ 7:3 (kon.) | Helsinki – Dinamo Minsk 7:1 (kon.) | Petrohrad – Novgorod 2:0 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
7:1 (3:0, 3:0, 1:1)
HC Dinamo Minsk
cz Štvrtok 05.03.2015, 17:30 • Hartwall arena • Play-off KHL
Partner:
    Charles LINGLET - 7:1
     
    57:01
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen velmi malá útěcha pro Dinamo Minsk. Ryan Vesce vypálil nebezpečně z mezikruží, Karlsson natáhl beton a s námahou vyrazil puk před sebe, ten si vzal CHARLES LINGLET a bekhendem překazil čisté konto švédského gólmana. Zaznamenal zřejmě poslední gól Dinama v této sezoně. Asistence: Ryan Vesce, Nick Bailen.
    Petr KOUKAL - 7:0
     
    55:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Další přesilovková trefa Jokeritu v tomto klání a sedmá branka v síti Dinama Minsk. Po střele Steva Mosese od modré čáry vyrazil Haugen kotouč před sebe na PETRA KOUKALA, jenž jej nekompromisně zametl do brány.
     
    54:54
    Ještě jedna přesilová hra pro Jokerit. Alexander Materuchin dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:19
    Jokerit si zahraje další přesilovou hru, Alexander Materuchin se dopustil trošku zbytečného faulu z frustrace, když v útočném pásmu podrazil soupeře.
     
    40:28
    Na úvod třetí periody si zahrají přesilovou hru hosté. Dvě minuty za držení dostal Oskari Korpikari.
    Tommi HUHTALA - 6:0
     
    39:59
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to už je hotová destrukce soupeře v podání finského celku. V poslední vteřině druhé třetiny se prosazuje TOMMI HUHTALA, jenž pálil do odkryté klece poté, co obdržel od Sallinena milimerově přesný křižný pas napříč takřka celým útočným pásmem. Asistence: Jere Sallinen, Daine Todd.
    Juhamatti AALTONEN - 5:0
     
    39:14
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Žolíci přidávají další hřebíček do rakve běloruského celku. JUHAMATTI AALTONEN napřáhl na modré čáře a vypálil přesně pod vyrážečku Haugena ke vzdálenější tyči. Asistence: Ryan Gunderson.
     
    38:05
    Hosté jsou v rozkladu. Nejen, že prohrávají o čtyři branky, nyní navíc budou hrát další oslabení, dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí dostal Ilja Kaznaděj.
    Steve MOSES - 4:0
     
    37:04
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se přece jen dočkali další trefy. Stalo se tak těsně po skončení přesilové hry. Linus Omark našel přesným pasem na pravém kruhu číhajícího STEVA MOSESE, který prostřelil Haugena. Asistence: Linus Omark, Ryan Gunderson.
     
    36:00
    Poté norského gólmana ve službách Minsku zachránilo od inkasování břevno.
     
    35:01
    Kotouč skončil v hledišti, což vzbudilo velké emoce. Rozhodčí dal nakonec za pravdu fanouškům, kteří si přáli vyloučení Ivana Švarného za to, že vyhodil puk do hlediště bez teče soupeře. Slovenský obránce se zlobil a nechápal, to nic nemění na tom, že jeho tým bude hrát ve třech.
     
    34:19
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Rozhodčí totiž poslal za katr na dvě minuty za sekání Ryana Vesceho.
     
    28:52
    Přesilová hra po Dinamo. Jere Sallinen obdržel dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    27:21
    Další střelecký pokus hostujícího celku byl o poznání nebezpečnější, jeden z hráčů Dinama vystřelil z pravého kruhu, Karlsson na poslední chvíli vystrčil beton a šanci zlikvidoval. V hledišti to jen zašumělo.
     
    24:05
    Přesilovou hru si krátce po skončení přesilovky Dinama, zahrají pro změnu Žolíci. Dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí dostal Nick Bailen.
     
    21:47
    První trest v utkání. Dvě minuty za podražení dostává domácí Sallinen (JOK).
     
    20:01
    Hosté vystřídali brankáře. Od začátku druhé třetiny je v brance Haugen, Milčakov po nepovedeném výkonu zpytuje svědomí na střídačce.
    Jere SALLINEN - 3:0
     
    19:37
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hosty opravdu šok! Těsně před sirénou přichází další branka. Domácí hokejisté díky střele, kterou vyslal JERE SALLINEN, unikají do třígólového vedení! Asistence: Petr Koukal, Atte Ohtamaa.
     
    19:00
    Byla ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    07:49
    A mohlo být zle na druhé straně kluziště! Wirtanen kombinoval s Aaltonenem a dostal se i ke střele. Tato pěkná akce však končí Milčakovovým zákrokem.
     
    05:25
    Hosté si berou oddechový čas!
    Tomi MAKI - 2:0
     
    05:25
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A je to další branka domácích! Hosté jsou zralí na ručník. Naprosto odevzdané obraně vstřelil gól TOMI MAKI. Asistence: Oskar Korpikari, Ryan Gunderson.
    Steve MOSES - 1:0
     
    02:15
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to bylo velmi rychlé. Po úvodní plácané si puk na delší čas vzali domácí a je z toho první branka zápasu! Jejím autorem je snajpr STEVE MOSES. Asistence: Linus Omark, Jani Rita.

    Václav Petrů

    Milan Šplíchal

    Góly a asistencie: 3. Moses (Omark, Rita), 6. Maki (Korpikari, Gunderson), 20. Sallinen (Koukal, Ohtamaa), 38. Moses (Omark, Gunderson), 40. Aaltonen (Aaltonen), 40. Huhtala (Sallinen, Todd), 55. Koukal (Moses, Gunderson) – 58. Linglet (Vesce, Bailen)


    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Gunderson, Korpikari, Jaakola, Vaananen, Ohtamaa, Todd – Aaltonen, Wirtanen, Hagman – Pojsti, Sallinen, Huhtala – Omark, Koukal, Moses – Hahl, Rita, Maki.
    HC Dinamo Minsk: Milčakov (20. Haugen) – Krajíček, Goroško, Šinkevič, Bajlen, Lisověc, Švarný, Kaznaděj – Cheechoo, Matěrukin, Szczechura – Linglet, Ellison, Vesce – Kulakov, Meleško, Stěpanov – Razvadovskij, Pavlovič, Drozd.

    Rozhodca: Gofman, Olenin – Sivov, Šeljanin

    Diváci: 10 856