Carolina – Anaheim 1:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 3:2 (kon.) | Montreal – Edmonton 3:4 (po pr.)
Ottawa – Pittsburgh 4:5 (0:1 po s.n.) | Tampa Bay – St. Louis 3:6 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:1 (kon.)
Minnesota – Florida 2:1 (kon.) | Colorado – NY Rangers 3:6 (kon.) | LA Kings – Calgary 5:3 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
New York Rangers
cz Piatok 13.02.2015, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Kevin Hayes (NYR) (1 + 2)
    2. Rick Nash (NYR) (1 + 1)
    3. Jarome Iginla (COL) (1 + 1) (05:46:48)
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Hejda (COL) (1 + 0, čas na ledě 20:21, 1 střela)
     
    Fanoušci v Denveru se dnes rozhodně nudit nemohli, celkem devět branek nabídl zápas mezi domácími Colorado Avalanche a hostujícími New York Rangers. Laviny po celou dobu utkání dotahovaly, přestože se jim povedlo v průběhu závěrečné části skóre dorovnat, Jezdci odpověděli dalšími góly. Celkem šest puků hokejisté z Východní konference dopravili do sítě Semjona Varlamova, i když poslední zásah už byl do odkrytého zařízení. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Zápas už se jen dohrává, v posledních vteřinách utkání se hra přesunula ještě před Cama Talbota, ale víc už se toho nestane.
     
    58:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    Pravděpodobně poslední gól zápasu. Branka Colorada zůstala nadále prázdná a střídačka Lavin riskovala, teď už se ale Rangers do prázdné klece prosazují. Zakončujícím mužem byl RYAN MCDONAGH, který s klidem na duši uklidil kotouč do klece. O výsledku je tak nejspíše úplně rozhodnuto. Bez asistence.
     
    58:52
    Střela z pravého kruhu sražena Varlamovem do rohu, následně Laviny vyhazují přes celé kluziště až k brance Cama Talbota.
     
    58:23
    Hostující tým už se usadil v útočné třetině, Derick Brassard prověřil tvrdou ránou lapačku Semjona Varlamova. Právě před domácím gólmanem se bude vhazovat. Avalanche si vybírají oddechový čas.
     
    57:40
    Tohle už bude problém pro mužstvo z Denveru. Alex Tanguay (COL) dostává trest za podražení a musí na trestnou lavici. Přesilovka pro New York Rangers.
     
    57:20
    Domácí klec opět prázdná, teď ji hosté minuli a ještě stále dávají Avalanche naději. Obrana Rangers ale v závěru utkání velice pozorná.
     
    56:52
    Teď je Semjon Varlamov zase zpátky v brance. Ale dá se čekat, že za několik okmažiků opět zamíří na střídačku.
     
    56:48
    Komerční přestávka, ještě předtím už domácí odvolali brankáře a zkoušejí hru v šesti mužích.
    Rick NASH - 3:5
     
    55:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Už se zase skoro zdálo, že Newyorčané budou pouze vyčkávat na závěrečnou sirénu, teď ale přidávají hodně důležitou pátou branku do dnešní sbírky. Jezdci pohledně obkroužili svatyni Varlamova a činitelem celé akce se stal hbitý forvard Jezdců, na místě z otočky zakončil připravený střelec od přírody RICK NASH. Gólman Colorada už se neměl za žádnou cenu šanci stihnout přesunout. Avalanche opět ztrácejí dva góly. Asistence: J. T. Miller.
     
    55:23
    Tvrdý souboj o kotouč u mantinelu, ale v závěru základní hrací doby jsou Rangers důslední a nenechají domácí střílet.
     
    54:42
    Střela hostujícího útočníka z levé strany, Semjon Varlamov připraven tasit svůj pravý beton. Vhazování právě před jeho zraky.
     
    54:23
    Domácí tým toužil přejít do útočného pásma, ale nyní byl zastaven pravidly. Čárový rozhodčí přerušuje kvůli postavení mimo hru.
     
    53:58
    Vhazovat se bude po boku Semjona Varlamova, ale až po komerční přestávce.
     
    53:45
    Jan Hejda opět rozehrával od vlastní branky, teď mě ale situaci hodně zkomplikovanou. Rozhodčí musel přerušit hru ve střední třetině.
     
    53:15
    Zakázané uvolnění New York Rangers, Avalanche i nadále aktivnější družinou na ledě, přestože znovu ztrácejí jeden gól na remízu.
    Carl HAGELIN - 3:4
     
    52:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Početná skupinka fanoušků z New Yorku se na tribunách raduje, nečekaná chyba v obraně Colorada posílá jejich oblíbence zpátky do vedení. CARL HAGELIN si všiml volného místa na levé straně, tam si také najel. Vystřelil do horní poloviny branky a Semjon Varlamov nebyl připraven zasáhnout. Určitě škoda pro domácí Avalanche, že přišli během pár okamžiků o vyrovnané skóre. Asistence: Kevin Hayes, Kevin Klein.
    Jan HEJDA - 3:3
     
    50:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ne, bránit se New Yorku moc nehodilo. Druhý gól do sítě Talbota během několika okamžiků a v Denveru pochopitelně obrovská radost, domácí využili nedůrazu hostující družiny před brankou. Autorem branky český obránce JAN HEJDA, jenž se dnes trefuje vůbec poprvé v sezóně! Letošní premiérový zásah beka Avalanche pak přišel v tu nejdůelžitější chvíli. Tedy zrovna, když potřebovaly Laviny srovnat skóre. Asistence: Jarome Iginla, Matt Duchene.
     
    50:15
    Sledujeme úplně opačný herní styl než v první polovině zápasu. Zatímco Rangers předtím hýřili aktivitou, teď sázejí hlavna na obranné pozice a nemají tolik příležitostí.
     
    49:43
    John Mitchell a jeho nahození z velké dálky, hokejista Avalanche vůbec netrefil branku a k dorážce už se nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    49:11
    Jezdci v plném počtu, New York se ubránil dalšímu oslabení a teď může opět pomýšlet na útočné akce. Hra přerušena v hostujícím pásmu.
     
    48:36
    Většina další domácí přesilovky je pryč. Tým z Denveru v ní skoro ještě pořádně nevystřelil, pouze jeden snadnější zákrok pro Talbota.
     
    47:53
    Rangers ale okamžitě vyhazují, Laviny se dnes hodně v přesilovkách trápí, mají vůbec problém usadit se v útočném pásmu a vytvořit akci směrem na branku.
     
    47:05
    Avalanche navíc mají možnost přesilové hry, Tanner Glass (NYR) dostává menší trest a jeho tým dnes znovu míří do čtyř mužů.
     
    47:02
    Komerční přestávka, hned po jejím skončení budeme pokračovat vhazováním ve střední třetině.
    Jarome IGINLA - 2:3
     
    46:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Aktivita na začátku poslední třetiny se Coloradu vyplácí, opět už je rozdíl výsledku na kostce v Pepsi Center jen o gól. Sice se několik okamžiků předtím hrálo v blízkosti branky Semjona Varlamova, pak ale na druhé straně kluziště zůstala před Talbotem uvolněna dvojice domácích útočníků, JAROME IGINLA pohotově doklepl kotouč za již bezmocného gólmana Rangers. Budeme určitě sledovat zajímavý závěr střetnutí. Asistence: Maxime Talbot.
     
    46:13
    Ještě jedno vyhození, Colorado ale dostřídává a posíla na led čerstvé síly, znovu v útočném rozpoložení pokračuje.
     
    45:46
    První větší šance pro Rangers ve třetí třetině, ale na střelu nedošlo. Puk se útočníkovi Jezdců svezl na modré čáře po hokejce a končí mimo dosah hostů.
     
    45:02
    Opět snadno vyhozený puk z obranné třetiny v podání mužstva z Východní konference. Rangers dělají vše proto, aby měli co nejméně starostí.
     
    44:36
    A zase zakončení. Tentokráte Camu Talbotovi stačilo přejít do snadného rozkleku a v pohodě zasáhnout.
     
    44:22
    Matt Duchene a Jarome Iginla činili starosti soupeřově obraně, pak už ale Rangers vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    43:42
    Mitchell si stahoval puk do zakončení v pásmu, ale byl sám proti čtyřem hráčům v bílých trikotech. Takže z toho nakonec nic velkého pro Laviny nebylo.
     
    43:02
    Šestá střela na branku během tří minut třetí třetiny. Colorado Avalanche se na začátku poslední části činí, ale na snižující trefu to zatím nestačí.
     
    42:45
    Rangers nikam tolik spěchat nemusí, ukázali to na modré čáře, kde raději zvolili vyhození puku než pokus o založení protiakce.
     
    42:06
    Duchenova další pecka, tentokráte už méně nebezpečná a z levé strany. Buly se ale bude opakovat na stejném místě.
     
    41:52
    Matt Duchene se dostal do slibného zakončení, ale trefil pouze připraveného brankáře New York Rangers. Ten má dnes velikou zásluhu na dosavadním vedení Jezdců.
     
    41:37
    Domácí využívají času k vystřídání a posílají do hřiště čerstvé síly, Avalanche vytušili, že bude potřeba co nejčastěji střílet.
     
    41:03
    Oba týmy jsou už v plném počtu na ledě, v útočné třetině druhá formace Colorada. A Talbot měl co dělat, aby zastavil puk na brankovišti.
     
    40:31
    Semjon Varlamov si připisuje snadný zákrok, zakrývá kus černé gumy pod lapačku a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    40:17
    Ve třetí třetině si jako první na buly vedli lépe domácí, hned zkusili nahodit puk dopředu a založit první útok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Colorado Avalanche: 8

    New York Rangers: 10
     
    Druhá perioda nabídla celkem tři góly, také nyní odcházejí do kabiny spokojenější hosté. Mají aktuálně náskok o dvě branky a uvidíme, jak bude Colorado na situaci reagovat ve třetím dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Martin St. Louis a jeho střela z pravé strany, šikovnému útočníkovi New York Rangers ale zakončení nesedlo. Ve druhé třetině už asi další branky neuvidíme.
     
    38:41
    Nové problémy pro Colorado ještě před koncem prostředního dějství. Dvě minuty za hákování musí jít pykat za plexisklo Zach Redmond (COL).
     
    38:17
    Trojice hráčů v trikotu Colorada se vydávala dopředu, ale domácí zastavuje nepřesnost na modré čáře. Rangers navíc u branky důslední.
     
    37:12
    Nathan MacKinnon předával za brankou Jezdců Barriemu, ale do zakončení se Laviny nedostaly. Teď se naopak mužstvo Patricka Roye dostalo do útlumu.
    Mats ZUCCARELLO - 1:3
     
    36:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nedáš a dostaneš. Znáte to? Přesně o zmiňovaném sportovním pravidlu se nyní přesvědčili hokejisté Colorado Avalanche. Jen co nevyužili přesilovku pět na tři, jsou potrestáni. Dopředu se na útočný výlet vydal chytrý šikula MATS ZUCCARELLO, aby nádhernou střelou překonal brankáře Semjona Varlamova. Krásná střela umístěná do horní poloviny zařízení. Rangers mají zpátky vedení o dva góly. Asistence: Rick Nash, Derick Brassard.
     
    35:40
    Domácí přesilovku nevyužili, New York kompletní. Teď si hostující střídačka asi hodně oddechla.
     
    35:14
    Přesilovka Colorada se blíží ke svému konci a zatím se zdá, že Rangers nepříjemné momenty přestojí bez větších potíží. Talbot chytil další puk do lapačky.
     
    34:28
    Výborná práce Talbota vyrážečkou, brankář Rangers nejdříve srazil puk do rohu mantinelu, aby následně jeho spoluhráči odeslali kotouč pryč z obranné třetiny.
     
    33:57
    První střela domácího obránce branku minula a Talbot zatím výrazně v oslabení zasahovat nemusel, přesto musí dávat pořádný pozor.
     
    33:30
    Tohle už je pořádná šance pro Colorado Avalanche. Hosté jdou do tří, dvě minuty za podražení musí jít odsedět Dan Girardi (NYR) a Avalanche mají k dispozici dvojnásobnou přesilovku.
     
    33:22
    Nepříjemné chvíle pro Rangers, J. T. Miller (NYR) odeslán na trestnou lavici za hákování.
     
    33:22
    Ještě jedna reklamní přestávka, pak budeme pokračovat vhazováním před brankářem New York Rangers.
     
    33:05
    Rangers ale pokračují aktivně a nenechávají se vstřelenou brankou do jejich sítě rozhodit. Přestože domácí jsou najednou daleko aktivnější.
    Gabriel LANDESKOG - 1:2
     
    32:46
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Až v posledních probíhajících momentech předchozích chvil si Avalanche tvořili šance a tlak, dá se říci, že se jednalo o zatím jejich nejlepší pasáž zápasu. Skoro minutu pětice mužů Lavin svírala Rangers před jejich brankou, hosté si vybrali slabší chvilku. Letící kotouč od modré čáry potom před brankovištěm šikovně umístil za záda brankáře Talbota šikula GABRIEL LANDESKOG. Rozhodčí si jel ještě gól zkontrolovat na video, ale zásah platí. Asistence: John Mitchell, Nathan MacKinnon.
     
    31:29
    Kleinova střela z dálky, pak už hru na druhou stranu kluziště obrací domácí kapitán Gabriel Landeskog. Na několik omažiků se Colorado málem podařilo soka zaskočit.
     
    31:03
    Martin St. Louis za brankou soupeře, ale neměl po ruce nikoho na výpomoc. A tak alespoň co nejdéle držel touš kolem klece Varlamova.
     
    29:39
    Cam Talbot už poněkolikáté ve druhé třetině venku z branky, s cílem rozehrát puk. Ale teď mohl být hodně rád, že o touš za svou svatyní nepřišel.
     
    29:03
    Pokračovat budeme vhazováním ve středním pásmu, ale až po komerční přestávce.
     
    28:26
    Zuccarellovo objetí branky a následné zakončení z úhlu, brankář Avalanche připraven. Přestože obrana Colorada vypadala v tom střídání už docela unaveně.
     
    27:48
    Když už se Newyorčané nedostanou s pukem do pásma, alespoň jednoduše nahodí a dostřídají. Hostujícímu kádru prozatím dnes vychází úplně všechno.
     
    26:58
    Následná akce ze strany New Yorku už daeko lepší, střílející Derek Stepan jen těsně netrefil branku, Semjon Varlamov přes stínící hráče před sebou navíc moc dobře neviděl.
     
    26:05
    Nyní si Jezdci neporadili s neposedným toušem na modré čáře, který hned dvěma hokejistům v bílé variantě dresů přeskočil přes hokejku.
     
    25:28
    Brankář Talbot dostal možnost si zahrát s pukem, hned po rozehrání kotouče ale zamířil zpátky mezi tři tyče, aby nemusel řešit výraznější problémy.
     
    24:56
    Talbot si nahodil puk o zadní mantinel a doufal, že se mu kus černé gumy odrazí zpátky na hokejku. Jenže to se nestalo, i tak se bude vhazovat v obranné třetině Rangers.
     
    24:03
    Už zase zpátky Rangers v blízkosti Varlamova, kde se dnes nacházejí opravdu velice často. Už ale aspoň tak často a četně nezakončují na branku.
     
    23:35
    Domácí mohli snížit na rozdíl jediného zásahu, jenže Jarome Iginla v samostaném úniku nepřekonal zatím jistého Talbota, trefil pouze jeho betony.
     
    22:50
    Rangers nadála před soupeřovou branku, Ryan McDinagh jen těsně netrefil horní polovinu zařízení Colorada.
    Kevin HAYES - 0:2
     
    21:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    Zatímco na první gól utkání jsme čekali až do konce první třetiny, druhý zásah přichází hned na samotném počátku prostředního dějství. A znovu mají větší radost hostující Rangers z úspěšné trefy. KEVIN HAYES ukázal v sólové podobě, jak moc si dnes Newyorčané v Denveru věří. Zmiňovaný jedinec se propracoval až před branku a pohlednou kličkou do forhendu oklamal Varlamova, pak už neměl problém zasunout kotouč do více jak z poloviny odkryté klece. Pohledný hokejový moment. Bez asistence.
     
    20:57
    Tečovaná střela před bránou, domácí gólman na ni dokázal zavčas dosáhnout. I tak se ale bude následně vhazovat puk po jeho levé ruce.
     
    20:37
    Zuccarellovo nenápadné nahození kotouče na branku, ale mám skončilo trablemi pro Varlamova. Puk proskákal jen těsně kolem jeho pravé tyče.
     
    20:16
    Na prvním buly ve druhé třetině si lépe nechali dařit Rangers, hned se ubírají dopředu a okamžitě mají na kontě zahajovací střelu třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Colorado Avalanche: 5

    New York Rangers: 13
     
    Zahajovacích dvacet minut v Denveru nakonec přineslo alespoň jeden gól, dočkali se jej hostující New York Rangers, kteří byli patřičně střelecky aktivní. Na další momenty vyčkejme do druhé třetiny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Ješte Jan Hejda musel použít jeden ze svých obranných zákroků, ale tohle už by mělo být do konce třetiny pro Avalanche v pořádku.
     
    19:06
    Už běží poslední minuta zahajovací části, odehrává se většinově po boku Semjona Varlamova. I když ten teď nemá tak moc práce.
     
    18:33
    Colorado Avalanche si dávají pozor na další rozehrávku od vlastní branky a raději v klidu rozehrají. Následně je ale zastavuje postavení mimo hru.
     
    17:28
    Vhazování před Camem Talbotem, ten touží podržet svůj tým před koncem první periody a neinkasovat puk za svá záda.
    Dan BOYLE - 0:1
     
    16:30
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dočkáme se prvního gólu utkání ještě v zahajovací třetině, hosté si právem berou vedení v tomto zápase. Už od startu duelu jsou aktivnějším mužstvem a v mnoha ohledech Colorado na ledě přehrávají, teď zakončují jednu ze svých akcí do gólové podoby. DAN BOYLE obdržel moc pěknou přihrávku před branku Varlamova, kde zůstal na nějakou chvíli úplně osamocen. Stáhl si povedenou kličkou soupeřova gólmana a otevřel skóre klání, jen několik minut před úvodní sirénou. Asistence: Kevin Hayes, Ryan McDonagh.
     
    15:56
    Rangers se vrhají zpátky do útočného pásma, střela od modré čáry sražena do rohu.
     
    15:24
    Teď už zase Semjon Varlamov a jeho pohotová lapačka. Zdá se, že ochránce branky Colorada se dnes rozhodně nudit nebude, má daleko více práce než Talbot na druhé straně kluziště.
     
    14:51
    Hned po buly se snažila hosty přečíslit domácí dvojice, na pravé straně chystající se Nathan MacKinnon ale přihrávku dostat nemohl, protože mu podklouzly brusle a upadl.
     
    14:36
    Znovu rozhodčí píská do píšťalky a přerušuje hru. Za malou chvilku pokračujeme buly v útočné periodě New York Rangers.
     
    14:10
    Mitchellův pokus protlačit se až do zakončení brzy zmařen. Hokejista Avalanche neměl nikoho na pomoc pro případnou kombinaci s kotoučem.
     
    13:29
    Briere šikovně tahal puk po zadním mantinelu a Talbot se musel poctivě ohlížet. Ale ke střele ze strany Colorado nedošlo, Jezdci s klidem rozehrávají.
     
    12:58
    Hosté byli mezi mantinely příliš dlouho, už potřebovali vystřídat. To byl také důvod, proč se formace Rangers vzdala puku na útočné modré a raději pouze nahodila o zadní mantinel.
     
    12:17
    Nathan MacKinnon už měl rychle namíženo dopředu a očekával přihrávku od svého spoluhráče z formace, jenže na tu nedošlo, Avalanche byli při přechodu do pásma příliš pomalí.
     
    11:53
    Reklamní pauza, hned po ní nové vhazování po pravici Semjona Varlamova.
     
    11:20
    Jezdci kompletní, hráči v bílých trikotech svou první početní nevýhodu zápasu zvládli takřka bez problémů. Přesto Laviny u puku v pásmu, se snahou co nejdříve zakončit.
     
    10:45
    Většina početní výhody Colorada už je minulostí, její závěr si domácí užívají v útočném pásmu s čekáním na střelu. Rangers už dohromady skoro čtyřikrát vyhodili.
     
    09:56
    Gabriel Landeskog šikovně sjel před branku na teč, ale kotouč poslal místo na bránu mimo hrací plochu, vhazování ale opět blízko gólmana Newyorčanů.
     
    09:32
    Rangers ale hned při první příležitosti vyhazují puk až k Varlamovi, přestože se muži z Denveru velice rychle vracejí k Talbotovi.
     
    09:10
    Avalanche si zahrají početní výhodu, na dvě minuty za podražení odjíždí do boxu trestoměříčů Marc Staal (NYR), jeho mančaft nečekají jednoduché dvě minuty.
     
    08:41
    První větší práce pro Cama Talbota na druhé straně, gólman New York Rangers vytasil proti pecce z dálky lapačku a s jistotou přerušuje hru.
     
    08:28
    Už se hraje v plném počtu na obou stranách, ale obrázek hry se od dnešního prvního vhazování prakticky nezměnil, Rangers posílají puky na branku ze všech úhlů.
     
    07:52
    New York se nelítostně tlačí do brány, nyní to zase málem Coloradu přivanulo trable, když si Stepan sjíždělo do pole před brankoviště a chtěl tečovat. Ale nakonec minul.
     
    07:09
    Rick Nash neváhal a vypálil také z nevýhodné pozice. Ve chvíli, kdy byl jen kousek před modrou čarou a navíc před ním stálo klubko bránících a také tečujících hokejistů.
     
    06:51
    Sražený kotouč Stuartem do ochranné sítě, pokračovat budeme po komerční přestávce vhazováním v pásmu Lavin.
     
    06:06
    Colorado se poprvé po delší časové odmlce dostalo až před Cama Talbota, jenže střelecké prvky stále nikde. Jezdci jasně aktivnější družinou mezi mantinely.
     
    05:31
    Dnes poprvé se bude vylučovat, hned na obou stranách. Za domácí mužstvo odjíždí pykat Ryan O'Reilly (COL) za podražení, na druhé straně barikády sedí Kevin Hayes (NYR), za zdržování hry.
     
    04:50
    Několik nahrávek Rangers kolem svatyně Varlamova, až Klein na modré čáře vystřelil. Jeho pokus nahozením ovšem nepřekvapuje ruského gólmana, Colorado vyhazuje touš.
     
    04:28
    Holdenova rozehrávka po zadním mantinelu málem stála Avalanche problémy, nakonec musel zákrok betony vytasit Varlamov. Skóre se tedy nemění.
     
    03:48
    Obránce Jan Hejda spěchal, aby byl u kotouč jako první. To se mu sice povedlo, ale od vlastního gólmana dále nedokázal založit nějakou útočnou akci.
     
    03:17
    Diváci dnes budou mít asi dostatek suvenýrů ze zápasu. Tohle je další kotouč, který si to namířil mezi diváky. Vhazovat by se mělo ve střední periodě hrací plochy.
     
    02:51
    Další nepřesnost, tentokráte z hokejek Newyorčanů. Některý z útočníků vystřelil kousek za levým kruhem, ale puk si to zamířil přímo do ochranné sítě.
     
    02:02
    Martin St. Louis zavezl pryž do obranné třetiny a musel ji dobře hlídat, aby mu ji zezadu někdo z útočníků nesebral. Ale zatím čeká Colorado na nějakou šanci.
     
    01:45
    Semjon Varlamoc raději podrží puk pod lapačkou, zařizuje tak vhazování po své levé ruce.
     
    01:13
    Teď už ale úvodní střela ze strany hostující družiny, domácí gólman připraven zasáhnout betony. A Colorado hned vyhazuje, aby jeho zahajovací formace mohla dostřídat.
     
    00:36
    Také Rangers se poprvé snažili poprvé před Varlamovem propracovat k touši, jenže technické nepřenosti prozatím svazují obě strany, postavení mimo hru.
     
    00:15
    Jako první se buly na ledové ploše zmocnili domácí hráči, ale hned hra přerušena, protože se kus černé gumy odráží mimo kluziště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – MacKinnon, O'Reilly, Landeskog – Iginla, Duchene, Tanguay – Everberg, Mitchell, McLeod – Briere, Cliche, Talbot

    New York Rangers: Talbot – Girardi, McDonagh, Klein, Staal, Boyle, J. Moore – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan, Kreider – Miller, Hayes, Hagelin – Stempniak, D. Moore, Glass.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Nastoupí proti sobě mančafty z opačných konferencí, podruhé v této hokejové sezóně na sebe narazí kluby Colorado Avalanche a New York Rangers.
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Hejda (COL) (0 + 7)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Naposledy se oba týmy utkaly v listopadu loňského kalendářního roku, na východě v New Yorku Colorado Avalanche zápasili o body, také nakonec domácí New York Rangers udolali 4:3 v samostatných nájezdech.
     
    NEW YORK RANGERS

    Nikdo nepochybuje o tom, že Newyorčané budou patřit mezi osmičku, která nakoukne letos na jaře od vyřazovacích bojů. Ale v Madison Square Garden doposud vyhráno nemají, aktuálně pobývají jezdci na celkové sedmé příčce Východní konference, v rámci své Metropolitní divize pak zůstávají čtvrtí, pouhý bodík za rivalem Washington Capitals. Rangers umějí předvést sérii výher a také výborně zahrát na kluzišti soupeře, což předvedli poměrně nedávno při svém tripu po Kalifornii. Naposledy ovšem zavítali do kanadského Toronta, kde New York zvládl divokou přestřelku s Maple Leafs a vyhrál konečných 5:4. Zvítězí Rangers také podruhé za sebou mimo vlastní kluziště?
     
    COLORADO AVALANCHE

    Vzpomínáte na loňskou základní část, kdy Colorado Avalanche překvapili snad úplně všechny, když se drželi v popředí tabulky Západní konference? Podobně chtěli činit také v sezóně 2014/2015, jenže teď mají v Denveru mnohem větší starosti jak před rokem. Na západě jsou horší než Laviny pouze Arizona Coyotes a Edmonton Oilers, Coloradu se postupně začne vzdalovat postup do play-off. Ztráta na osmé Calgary však činí osm bodů, což zatím není propastné číslo. Avalanche ovšem své poslední tři utkání prohráli, minule vyzrál na tým Patricka Roye klub Winnipeg Jets poměrem 5:3, ještě předtím fialovobílí ztratili mač s Minnesotou Wild.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 33. Landeskog (Mitchell, MacKinnon), 47. Iginla (Talbot), 51. Hejda (Iginla, Duchene) – 17. Boyle (Hayes, McDonagh), 22. Hayes, 37. Zuccarello (Nash, Brassard), 53. Hagelin (Hayes, Klein), 56. Nash (Miller), 59. McDonagh


    Colorado Avalanche: Varlamov (Berra) – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – MacKinnon, O'Reilly, Landeskog – Iginla, Duchene, Tanguay – Everberg, Mitchell, McLeod – Briere, Cliche, Talbot
    New York Rangers: Talbot (Skapski) – Girardi, McDonagh, Klein, Staal, Boyle, J. Moore – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan, Kreider – Miller, Hayes, Hagelin – Stempniak, D. Moore, Glass

    Rozhodca: Skilliter, St. Laurent – Cameron, Knorr

    Diváci: 17 378