Cagliari – Sassuolo 2:1 (kon.) | Lazio – AC Miláno 3:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
3:1 (0:1)
AC Miláno
Sobota 24.01.2015, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Zápas na Stadio Olimpico obstaral výborné divadlo s veľkým množstvom gólových príležitostí i s heroickým obratom rímskeho Lazia. Práve Pioliho zverenci počas celého duelu diktovali tempo. Rossoneri tak nepomohol ani skorý gól zo štvrtej minúty. Záver poznačil mentálny skrat francúzskeho stopéra Mexésa, ktorý sa nepochopiteľne pustil do Mauriho. Lazio sa tak v živej tabuľke posúva už na tretie miesto. Milánčania padajú na momentálnu deviatu priečku.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (22:45:33)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Montolivo sa vrátil vypomôcť značne rozvrátenej defenzíve svojho mužstva. Milánsky kapitán stačil pred Candrevom odohrať aspoň do outu.
     
    90+4
    Aspoň čiastočne pozitívne sa s Rímom rozlúčil Pazzini, ktorý z dvadsiatich metrov ohrozil Marchettiho. Strela ale smerovala do stredu bránky.
     
    90+2
    Žltou kartou je potrestaný i druhý aktér predchádzajúceho skratu Mauri. Paolo Silvio Mazzoleni sa v závere zápasu rozhodne nenudí.
     
    90+2
    Dámy a páni, s Philippem Mexèsom sa môžete zrejme na dlhp dobu rozlúčiť. Francúzskeho stopéra posadli démoni a ako zmyslov zbavený sa pustil do Mauriho. Okrem škrtenia prišlo i na pár direktov. Paolo Mazzoleni bez váhania tasil červenú kartu, no Mexés by si zaslúžil i prísnejší trest. Toto do moderného futbalu skrátka nepatrí!
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Silviom Mazzolenim pridáva k záverečnej časti ešte extra-porciu siedmych nadstavených minút.
     
    88
    Hostia sa ešte snažia o beznádejné nákopy na Pazziniho či Cerciho, no tam úraduje predovšetkým albánsky stopér Cana.
     
    86
    Odovzdaní Milánčania už akoby ani neverili, že sa dá s týmto duelom ešte niečo spraviť. Stefano Pioli môže pomaly sláviť.
     
    84
    Na druhej strane prichádza Sulley Muntari, ktorý na zelenom koberci nahradí Andreu Poliho. O všetkom podstatnom je ale zdá sa rozhodnuté.
     
    83
    Dordevičove problémy boli skutočne vážne. Trávnik opustil na nosidlách. Desať minút pred koncom hry ho vymieňa Keita Baldé Diao.
     
    81
    Lazio dalo gól!
    Rimania sa využili otvorené okienko na ľavej strane hosťujúcej defenzívy. Antonio Candreva sa prehnal po pravej strane ihriska, odkiaľ následne centroval do veľkého vápna. Osamotený Filip Dordevič najskôr minul a po páde na lopte sa zrejme i zranil, no strelec vyrovnávajúceho gólu MARCO PAROLO sa zachoval absolútne chladnokrvne. Loptu z desiatich metrov napálil k žrdi a zrejme už definitívne rozhodol o osude dnešného stretnutia!
     
    80
    Deklaroval to i srbský náhradník Dordevič, ktorý ťažil z Cataldiho vyvezenia lopty. Z veľkej diaľky ale Lópeza neprekvapil.
     
    79
    Domáce Lazio zatiaľ veľmi skúsene kontroluje svoje vedenie a navyše neustále hrozí po rýchlych protiútokoch.
     
    78
    Neustále pribúdajú len príležitosti domáceho výberu Stefana Pioliho. Strádajúci Milánčania v ofenzíve nie sú hrozbou.
     
    76
    Lazio malo z ľavej strany k dispozícii voľný kop, ktorý pristál na Mauriho hlave. Ten hlavičkoval z piatich metrov nad bránku.
     
    75
    Milánčania hrajú opäť s loptou na kopačkách, no je to také bez nápadu či zrýchlenia kombinácie. Pioliho zverenci sú pripravení na výbornú.
     
    74
    Strelec doposiaľ rozhodujúceho gólu Miroslav Klose má pre dnešný zápas odpraccované. Na jeho miesto prichádza srbská konkurencia v podobe Dordeviča.
     
    73
    Po Canovej chybičke tu predsa len bola príležitosť, no prepadnutú loptu lapil pohotový Marchetti, ktorý sa následne nemá kam ponáhľať.
     
    72
    Milánčania až teraz po prvýkrát v zápase dokážu súvisle kombinovať. Zatiaľ však len v okolí poliacej čiary.
     
    71
    Ten na vzdialenejšej žrdi našiel hlavu Mexésa, no francúzsky stopér neupratal loptu medzi tri žrde. Rozohrávať bude Marchetti.
     
    70
    Lucas Biglia si teraz musel dať pozor v defenzívnej časti. Argentínčan to zvládol a loptu odohral aspoň na rohový kop.
     
    69
    Problémy Stefana de Vrija sú natoľko vážne, že musí predčasne opustiť hraciu plochu. Na jeho miesto už naskakuje brazílsky zadák Mauricio.
     
    68
    Holandský stopér Stefan de Vrij taktiež zostáva ležať na hracej ploche a čas Milánčanov sa tak nezadržateľne kráti.
     
    67
    Pred nami je už záverečná štvrtina dnešného zápasu. Gólové príležitosti si i naďalej pripravuje predovšetkým rímske Lazio.
     
    66
    Následný rohový kop z ľavej strany preletel celou šestnástkou bez zásahu ktoréhokoľvek z aktérov. Rozohrávať bude znovu španielsky gólman.
     
    65
    Marco Parolo si pekne naviedol loptu až na strelu, ktorú vyslal z asi dvadsiatich metrov. Ďalekonosný pokus musel Diego López len vyrážať.
     
    64
    Ménez sa mu už stihol osobne ospravedlniť, Marchetti to prijal, môžeme nerušene pokračovať ďalej. Stav 2:1 trvá už štvrťhodinu.
     
    63
    Marchettiho hlavu už zdobí módna čelenka, zrejme tento zápas dochytá až do konca. Všetko tomu momentálne nasvedčuje.
     
    62
    Marchetti šiel pod Francúzove nohy a v tom súboji inkasoval nepríjemný zásah Ménezovou kopačkou. Hádam bude taliansky gólman v poriadku.
     
    61
    Jérémy Ménez teraz škaredo zasiahol vybiehajúceho Marchettiho do hlavy. Rímsky gólman bude určite potrebovať ošetrenie.
     
    60
    Hodina hry je v hlavnom meste Talianska už minulosťou. Výborne hrajúce Lazio po zásluhe vedie 2:1. Na ťahu je zatiaľ sterilné AC.
     
    58
    Poli ešte z posledných síl vybojoval loptu pre Armera, no ten oprel svoj center len do dobre postaveného de Vrija.
     
    57
    Napriek dokonalému obratu hrá s loptou i naďalej rímske Lazio. Milánčania sa stále nedokážu dostať do požadovaného tempa.
     
    56
    Zaujímavý center mal na hrote nájsť Mauriho, no Candrevov pas pristál až za bránkovou čiarou. Rozohrávať bude Diego López.
     
    55
    Na pľac sa dostáva i ďalší útočník červeno-čiernych Giampaolo Pazzini. Ten nahrádza otraseného Marca van Ginkela, ktorý bol prednedávnom ošetrovaný.
     
    52
    Okamžite po inkasovanom góle pripravil Filippo Inzaghi prvé striedanie. Namiesto Giacoma Bonaventuru prichádza januárová posila Alessio Cerci.
     
    51
    Lazio dalo gól!
    Milánsky domček z kariet sa rúca, Rimania otáčajú celý priebeh stretnutia! Všetko odštartoval kapitán AC Riccardo Montolivo, ktorý nepresnou pomocnou prihrávkou minul Mexésa. Do úniku sa tak následne zadarmo dostal dnes prekliaty MIROSLAV KLOSE, ktorý sa už v tomto prípade nemýlil. Loptu napálil z pravej strany šestnástky nechytateľne povedľa milánskeho gólmana a dokonal tak povstanie Pioliho zverencov. Lazio po drvivej päťminútovke vedie 2:1!
     
    49
    Problémy Rossoneri sa ešte prehlbujú, pretože na hrcej ploche zostáva ležať Marco van Ginkel. Na trávnik by tak mohol prísť Cerci.
     
    47
    Lazio dalo gól!
    To, čo sa domácim nedarilo počas celého prvého polčasu, im teraz vychádza už po dvoch minútach druhej časti! Diego López bol kúzla zbavený, druhé dejstvo doslova začína odznovu! Na pravom krídle sa netradične ocitol Miroslav Klose, ktorý v atypickej pozícii centroval na hranicu malého vápna. Tam sa od milánskej defenzívy dokázal odpútať MARCO PAROLO, ktorý z piatich metrov prekonal bezmocného Lópeza, ktorý už tentokrát nemal nárok na reakciu. 1:1!
     
    46
    Druhé dejstvo na Stadio Olimpico začína v nezmenených zostavách. Úvodný výkop obstarali hostia v červeno-čiernej kombinácii.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Stadio Olimpico prinieslo nesmierne vzrušujúce divadlo. Milánčania sa ujali vedenia už v štvrtej minúte, no odvtedy to bol stereotypný súboj bezzubých domácich zakončovateľov a fenomenálneho Diega Lópeza. Španielsky gólman zachránil minimálne tri góly rímskeho celku. Predovšetkým jeho zásluhou tak Rossoneri budú pauzovať s tesným jednogólovým náskokom.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Silviom Mazzolenim pridáva k úvodnému dejstvu ešte dve nadstavené minútky.
     
    45
    Po dlhom čase sa dopredu vyrojili i hostia, no Marco van Ginkel si po Bonaventurovom centri pomáhal v šestnástke rukami.
     
    44
    Poriadny hukot následne spôsobil Mauriho pád v šestnástke. Domáci kapitán bol evidentne stiahnutý za dres, no Paolo Mazzoleni chladnokrvne rozpažil!
     
    43
    Pablo Armero škaredo zostrelil Parola a za žltú kartu bude podľa môjho názoru veľmi rád. Rušný rímsky večer pokračuje!
     
    42
    Ani následný rohový kop nepriniesol domácim vykúpenie. Na Stadio Olimpico tak krátko pred polčasovou prestávkou hráme za stavu 0:1.
     
    41
    Miroslav Klose sa v noci dobre nevyspal. Zatiaľ sa mu absolútne nedarí. Mauriho center podvihol hlavou Parolo, no pred nemeckým shooterom ešte stačil zakročiť Mexés.
     
    40
    Danilo Cataldi na ľavej strane podrazil nohy rozbehnutého Bonaventuru a stáva sa tak už piatym potrestaným hráčom prvého polčasu.
     
    39
    Parolo sa na pravej strane šestnástky zmocnil lopty, aby následne prudko centroval na Mauriho, no z piatich metro pätou nezasiahol guľaté čudo.
     
    38
    Miroslav Klose sa pokúsil o exportný volej, no loptu napálil zvnútra šestnástky vysoko nad bránku vydychujúceho Lópeza.
     
    37
    Basta sa snažil na pravej strane prečísliť defenzívu hostí, no s Armerom sa na výbornú vrátil milánsky kapitán Riccardo Montolivo.
     
    35
    Po dlhšom čase tu máme ďalší kartový trest, ktorého adresátom je Lucas Biglia. Rovnako ako v Raduho prípade to znamená stopku pre ďalšie stretnutie.
     
    34
    Tlak bledomodrých teraz mierne ustal. AC sa ale napriek tomu nedokáže nadýchnuť. Lazio kombinuje s loptou na polovici ihriska.
     
    33
    Milánčania sa dokázali ubrániť, ba čo viac, stačili i pohroziť po rýchlej kontre El Shaarawyho, ktorý nedokázal nájsť na hrote Bonaventuru.
     
    32
    Rossoneri sa teraz budú musieť brániť rohovému kopu z pravej strany. Alex s Diegom Lópezom už organizujú zadné rady.
     
    30
    Domáci po polhodine hry stále márne doháňajú jednogólové manko. Milánčania to ale takýmto spôsobom nemôžu vydržať až do konca.
     
    28
    Na okamžik si teraz budeme môcť odpočínúť, pretože na hracej ploche zostáva ležať francúzsky útočník Jérémy Ménez, ktorý je zatiaľ jediným strelcom.
     
    26
    Domáci doslova drvia Milánčanov, no tí stále vedú najtesnejším rozdielom. Hlavnou postavou doterajšieho priebehu je jednoznačne Diego López.
     
    24
    Miroslav Klose si tentokrát s Candrevom vymenili role, no vyrovnať sa nedarí ani talianskemu záložníkovi. Po rýchle výmene lôpt sa guľatého nezmyslu zmocnil Klose. Súsený forward následne prehodil loptu doprava na uvoľňujúceho sa Antonia Candrevu. Ten ušiel Armerovi, no z nejakých desiatich metrov neprestrelil famózneho Diega Lópeza. Španielsky gólman dokázal v ťažkej pozícii vytiahnuť čarovnú pravačku, ktorou vytesnil loptu nad svoju hornú konštrukciu. Diego López – Lazio Rím 3:0!
     
    22
    Rimania by si ale za svoju aktivitu vyrovnanie už zaslúžili. Jednoznačne sú hladnejším mužstvom. Milánčania bránia zubami-nechtami.
     
    20
    Antonio Candreva a Miroslav Klose diel druhý, Diego López tentokrát nulový, no skóre sa stále nemení. Taliansky krídelný hráč sa na pravej strane dostal do úniku. Na okraji šestnástky potom čakal na pohyb svojich spoluhráčov. Najaktívnejší sa zdal byť Miroslav Klose, ktorému Candreva geniálne posadil loptu na hlavu. Zakončovateľ s poľskými koreňmi však z piatich metrov netradične minul. Z týchto pozícii sa svojho času presadzoval i so zatvorenými očami. Lopta ale v tomto prípade smerovala tesne mimo pravej žrde.
     
    18
    Diego López čarovne drží Milánčanov vo vedení! Miroslav Klose po Candrevovej nádhere nepotvrdil svoj čuch na góly. Taliansky krídelník dostával výbornú loptu od Parola. Chrbtom k bráne dokázal elegantne prehodiť do šance pre Kloseho. Nemecký lišiak si hodil loptu do behu, no v nájazde ho vychytal pohotový Diego López, aby sa následne neujala ani zrazená Mauriho dorážka. Mexés s Alexom sa ale na začiatku celej akcie absolútne nepohodli a vyprázdnili tak cestu pre nemeckého bombardéra. Rossoneri ale nateraz zostávajú vo vedení.
     
    16
    Radu hral na ľavej strane na hranici druhej žltej karty, no Mazzoleni ho ušetril. Následný Montolivov voľný kop priniesol ofsajd El Shaarawyho.
     
    15
    Iba to tak zahučalo, keď sa po dlhom centri Candrevu naťahoval v šestnástke kapitán Rimanov Mauri. K ideálnej koncovke sa ale nedostal.
     
    14
    Lazio je inak podstatne aktívnejšie na lopte, no futbal sa hrá na góly. Na tie je to zatiaľ 0:1, keď úlohu rozdielového hráča splnil Ménez.
     
    13
    Ujsť si to nenechal ani francúzsky stopér Mexés, ktorý dohrával Miroslava Kloseho. Hlavný arbiter Mazzoleni sa snaží upokojiť situáciu.
     
    12
    Na hranici žltého trestu hral i Marco van Ginkel, ktorý sa poriadne oprel do Parola. Zatiaľ sa na Stadio Olimpico iskrí v každom ohľade.
     
    10
    Už tretím potrestaným hráčom v rámci úvodnej desaťminútovky sa stáva Andrea Poli, ktorý na polovici ihriska škaredo dohrával Bigliu.
     
    8
    Dušan Basta sa na pravej strane pokúsil napraviť svoje zaváhanie z gólovej situácie, no oblúčik na Kloseho bol pridlhý.
     
    6
    Lazio je po odvážnom vstupe ako obarené a momentálne sa len veľmi ťažko dostáva k blízkosti hosťujúcej šestnástky.
     
    4
    AC Miláno dalo gól!
    V hlavnom meste Talianska sa dnes zrejme nudiť nebudeme! Dušan Basta na polovici ihriska nezvládol spätnú prihrávku na svojho kolegu de Vrija. Srbov nedôrazný pas zachytil JÉRÉMY MÉNEZ, ktorý sa následne ako utrhnutý vozeň prehnal okolo stopéra Canu, aby mohol zvnútra šestnástky nebránený zakončovať proti bezmocnému Marchettimu. Ten nedokázal reagovať na jeho krížny pokus k ľavej žrdi, Rossoneri sa už v rámci úvodnej päťminútovky ujímajú skorého vedenia!
     
    2
    Na Stadio Olimpico začína poriadna divočina. Už v druhej minúte totiž v šestnástke cez Bonaventuru prepadol rumunský obranca Stefan Radu, ktorý si márne pýtal pokutový kop. Alex mu to následne nechal náležite „vyžrať" a obaja tak obišli so žltou kartou.Penalta sa správne nepískala.
     
    1
    Domáci v bledomodro-bielych dresoch obstarali úvodný výkop zaujímavého stretnutia. Rossoneri verní svojim klubovým farbám budú útočiť zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Cana, Radu – Parolo, Biglia, Cataldi – Candreva, Klose, Mauri (C)
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Dordevič, Ederson, Konko, B. Keita, Á. González, Pereirinha, Onazi, Ledesma, Mauricio, Cavanda
    Manažér: Stefano Pioli (ITA)

    AC Miláno: D. López – Abate, Alex, Mexés, Armero – Poli, Montolivo (C), van Ginkel – Bonaventura, Ménez, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Muntari, Suso, Pazzini, Albertazzi, Essien, Cerci, Zaccardo, de Santis, Calabria
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – A. Padovan, F. de Luca – C. Rocca.
     
    Vitajte na Stadio Olimpico, kde nás čaká druhé stretnutie sobotňajšieho programu 20. kola talianskej Serie A.

    Tabuľkové postavenie:

    5. S. S. Lazio: 9 – 4 – 6; skóre 33:22; body 31
    8. AC Miláno: 6 – 8 – 5; skóre 27:22; body 26

    Forma:

    S. S. Lazio: V – R – V – R – V – P
    AC Miláno: V – R – P – R – V – P

    Rímske Lazio i naďalej pracuje na tom, aby sa po ročnej odmlke vrátilo do pohárovej Európy. Na tretiu priečku, ktorá v Taliansku zabezpečuje postup do play off o základnú skupinu Ligy majstrov, stráca SS len dva body. Môže za to okrem iného i posledné domáce vystúpenie na Stadio Olimpico.
    Lazio tu totiž nestačilo na Neapol (0:1) a zaznamenalo tak prvú súťažnú porážku po šiestich zápasoch. Jediným gólom o všetkom rozhodol Gonzalo Higuaín. Pioliho zverenci sa tak v dnešnom zápase určite pokúsia vrátiť späť na úspešnú vlnu.

    Proti bude stáť milánske AC, ktoré sa rozhodne nemôže pýšiť dobrou formou. Rossoneri získali v posledných štyroch dueloch iba dva body, pričom oba domáce zápasy tejto série prehrali. Najskôr tu úspešne otáčalo skóre Sassuolo (1:2), aby na San Siro následne Denisovým gólom slávila i Atalanta Bergamo.
    Červeno-čierni brali všetky tri body naposledy ešte v polovici decembra, kedy doma porazil SSC Neapol (2:0). Vonku Milánčania prehrali zatiaľ len jediný raz, keď nestačili na Kuckov Janov (0:1). Milánčania si napravujú chuť aspoň v pohári, kde ich rovnako ako Lazio čaká už štvrťfinále.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 47. Parolo, 51. Klose, 81. Parolo – 4. Ménez

    Karty:   2. Radu (LAZ), 35. Biglia (LAZ), 40. Cataldi (LAZ), 90+2. Mauri (LAZ) – 2. Alex (ACM), 10. Poli (ACM), 43. Armero (ACM)   90+2. Mexès (ACM)


    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Cana, Radu – Parolo, Biglia, Cataldi – Candreva, Klose, Mauri (C)
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Dordevič, Ederson, Konko, B. Keita, Á. González, Pereirinha, Onazi, Ledesma, Mauricio, Cavanda
    Manažér: Stefano Pioli (ITA)

    AC Miláno: D. López – Abate, Alex, Mexés, Armero – Poli, Montolivo (C), van Ginkel – Bonaventura, Ménez, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Muntari, Suso, Pazzini, Albertazzi, Essien, Cerci, Zaccardo, de Santis, Calabria
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – A. Padovan, F. de Luca – C. Rocca