Dánsko U20 – Rusko U20 2:3 (0:2 po s.n.) | Fínsko U20 – USA U20 1:2 (1:2 po s.n.) | Švédsko U20 – Česko U20 5:2 (kon.)
koniec
Švédsko U20
5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Česko U20
Piatok 26.12.2014, 23:00 • Air Canada Center, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Partner:
     
    47:38
    Švédsko dalo gól!
    Vyzerá to tak, že v týchto chvíľach sa "láme" dnešné stretnutie a s Čechmi to vyzerá zle – nedobre. JACOB DE LA ROSE si nakorčuľoval po pravej strane a bekhendovým zakončením prekvapil gólmana Vaněčka, ktorý nestihol zareagovať. Asistencie: Anton Blidh, Gustav Forsling.
     
    45:37
    Švédsko dalo gól!
    Keď už sa zdalo, že sa českí hokejisti ubránia, k puku sa dostal Axel Holmström, ten našiel milimetrovou prihrávkou úplne voľného ADRIANA KEMPEHO, ktorý zvyšuje vedenie svojho mužstva opäť na rozdiel dvoch gólov. Asistencie: Alex Holmström, Oskar Lindblom
     
    30:29
    Švédsko dalo gól!
    Vyrovnaný stav trval však iba 27 sekúnd a Švédi sú opäť v tesnom vedení. Nedorozumenie českej defenzívy tresta WILLIAM NYLANDER, ktorý strelou spomedzi kruhov nedal šancu na úspech brankárovi Vaněčkovi. Asistencia: Oskar Lindblom.
     
    30:02
    Česko dalo gól!
    Je vyrovnané priatelia a treba povedať, že úplne zaslúžene! Ondřej Kaše našiel presnou prihrávkou pred švédskou bránou osamoteného JAKUBA VRÁNU a ten strelou z prvej posiela zápas opäť do vyrovnaného stavu. Asistencie: Ondřej Kaše, David Kämpf.
     
    23:33
    Česko dalo gól!
    Nepísané pravidlo "nedáš – dostaneš" sa teraz v plnej kráse potvrdilo. Švédi ani na dvakrát nedokázali prekonať Vaněčka a naopak vo vlastnej defenzíve urobili druhú obrovskú chybu v rozohrávke po sebe a tentokrát ju JAKUB VRÁNA dokonale potrestal, keď poslal puk pomedzi Söderströmove betóny! Bez asistencie.
     
    19:13
    Švédsko dalo gól!
    Veľká chyba českej defenzívy a Švédi ju v samom závere prvej tretiny nemilosrdne trestajú. Klok stratil za bránou puk, ktorý si zobral do svojej moci Lucas Wallmark. Ten našiel pred bránou úplne voľného JENSA LÖÖKEHO, ktorý síce na dvakrát, ale predsa, prekonal bezmocného českého brankára Vaněčka. Asistencia: Lucas Wallmark.
     
    14:46
    Švédsko dalo gól!
    Severania využívajú hneď svoju prvú početnú výhodu a otvárajú tak skóre dnešného stretnutia. A treba povedať, že gól to bol z kategórie naozaj krásnych. ADRIAN KEMPE si nakorčuľoval do pravého kruhu a vymietol pavučinu Vaněčkovej brány! Asistencie: Osker Linblom, Gustav Forsling

    Jakub Bartko

    Góly a asistencie: 15. Kempe (Linblom, Forsling), 20. Lööke (Wallmark), 31. Nylander (Lindblom), 46. Kempe (Holmström, Lindblom), 48. Rose (Blidh, Forsling) – 24. Vrána, 31. Vrána (Kaše, Kämpf)


    Švédsko U20: Söderström (Ward) – Norell, Hägg, Aho, Lagesson, Bergamn, Forsling,Englund – de la Rose, Blidh, Karlsson – Nylander, Linblom, Holmström – Brodecki, Wallmark, Kempe – Olofsson, Lööke, Ehn – Bristedt
    Česko U20: Vaněček (Svoboda) – Klok, Němeček, Ščotka, Štencel, Košťálek, Mašín, Baránek – Kämpf, Vrána, O. Kaše – Pastrňák, Mandát, Kubalík – Zacha, D. Kaše, Zdráhal – Růžička, Špaček, Gorčík

    Rozhodca: Baluška (SVK), Kaukokari (FIN) – Deahen (FRA), Ritter (USA)