Boston – Nashville 5:3 (kon.) | NJ Devils – Carolina 1:2 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Washington 4:2 (kon.)
Minnesota – Philadelphia 2:5 (kon.) | Dallas – Toronto 0:4 (kon.) | NY Islanders – Montreal 1:3 (kon.)
Tampa Bay – Pittsburgh 4:3 (kon.) | Detroit – Buffalo 6:3 (kon.) | Colorado – St. Louis 5:0 (kon.)
Edmonton – Arizona 1:5 (kon.) | Chicago – Winnipeg 1:5 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
1:5 (0:3, 1:1, 0:1)
Winnipeg Jets
cz Streda 24.12.2014, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Chris Thorburn (WPG) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
    Blake WHEELER - 1:5
     
    55:17
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    BLAKE WHEELER uklízí puk do prázdné brány a zvyšuje na 5:1! Blake Wheeler na modré čáře vybojoval puk a poté ho střelou po ledě o pravou tyč poslal do brány. ASISTENCE: Bez asistence.
     
    53:48
    Patrick Sharp se ocitl mezi kruhy v ideální palebné pozici, jeho střela ale skončila vedle levé tyče!
     
    50:33
    Blake Wheeler (WPG) dostal menší trest, 2 minuty podražení. Faulovaným hráčem byl Andrew Shaw.
     
    50:05
    Michael Hutchinson se ocitl na ledě, Brent Seabrook ho ale ani v leže nedokázal překonat!
     
    47:43
    Kris Versteeg (CHI) dostal menší trest, 2 minuty nesportovní chování.
     
    47:43
    Blackhawks se před pár okamžiky dostali do velké šance, Michael Hutchinson ale dokázal jejich šanci tentokrát zneškodnit maskou, když ho puk zasáhl přímo do přilby!
     
    46:26
    Jonathan Toews vyslal na hostující bránu nebezpečný pokus, který letěl těsně nad ledem a směřoval k vzdálenější pravé tyči, Michael Hutchinson ale dokázal jeho pokus pravým betonem vyrazit!
     
    39:35
    Marcus Kruger mohl po skvělé práci ve středu hřiště v podání Andrewa Shawa vstřelit gól, Michael Hutchinson ale jeho střelu vyrazil a následně si poradil i s dorážkou Patricka Kana! Fantastický dvojitý zákrok nyní vytáhl brankář Winnipegu Jets.
    Marián HOSSA - 1:4
     
    32:05
    Chicago právě vstřelilo branku!
    MARIÁN HOSSA potrestal chybu v obraně Winnipegu a snižuje na 1:4 z pohledu Chicaga Blackhawks!! Marián Hossa se dostal po nedorozumění hráčů Jets na modré čáře do samostatného úniku, který zakončil po přihrávce Brandona Saada střelou k levé tyči. ASISTENCE: Brandon Saad.
    PERREAULT - 0:4
     
    28:16
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Demolice Chicaga pokračuje, MATHIEU PERREAULT střílí svůj druhý gól v dnešním zápase a využívá přesilovou hru!! Mathieu Perreault nebyl nikým atakován a tak se v pravém kruhu pro vhazování pomazlil s pukem a poté vymetl přesnou střelou pravý horní roh. ASISTENCE: Dustin Byfuglien, Andrew Ladd.
     
    27:10
    Brent Seabrook (CHI) dostal menší trest, když v rohu kluziště přidržel svého protihráče, 2 minuty držení.
     
    22:50
    Martin Rozsíval mohl snížit, jeho střela po ledě ale těsně minula vzdálenější levou tyč!
     
    15:30
    Corey Crawford usoudil po třech gólech, že dnes nejspíš nemá svůj den a do brány se dostává Antti Raanta.
    Anthony PELUSO - 0:3
     
    15:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    ANTHONY PELUSO uklízí puk dorážkou do prázdné brány a Jets vedou v United Center už 3:0!! Chris Thorburn napálil téměř z nulového úhlu bližší pravou tyč, od níž se puk odrazil v brankovišti k Anthonymu Pelusovi a ten ho neomylně poslal do odkryté brány. Corey Crawford se nestihl přesunout a Chicago Blackhawks prožívá krutý vstup do utkání. ASISTENCE: Jim Slater, Chris Thorburn.
     
    13:55
    Michael Frolík vzápětí mohl vstřelit třetí gól Jets, jeho backhand ale těsně minul levou tyč!
    Bryan LITTLE - 0:2
     
    13:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    BRYAN LITTLE posílá Winnipeg do dvoubrankového trháku!! Blake Wheeler odvedl u mantinelu skvělou práci a po přiťuknutí Andrewa Ladda se dostal v pravém kruhu ke střele Bryan Little, který puk uklidil parádní trefou přesně do pravého horního rohu. ASISTENCE: Andrew Ladd, Blake Wheeler.
     
    09:21
    Jay Harrison (WPG) a Daniel Carcillo (CHI) si vyměnili v pěstním souboji své názory a poté za bitku usedli na 5 minut na trestnou lavici.
    Mathieu PERREAULT - 0:1
     
    09:04
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    MATHIEU PERREAULT skvěle zamířil k pravé tyči a posílá Winnipeg Jets do vedení!! Mathieu Perreault si mezi kruhy skvěle vyměnil puk s Michaelem a poté ho přesnou střelou uklidil nad lapačku Coreyho Crawforda. ASISTENCE: Michael Frolík, Mark Scheifele.
     
    02:57
    Evander Kane na opačné straně mohl poslat střelou z prostoru mezi kruhy Jets do vedení, jeho střela ale našla připravenou lapačku Coreyho Crawforda. Výtečný zákrok!
     
    02:45
    Patrick Kane ze středního pásma skvěle zavezl puk po pravém křídle do útočné třetiny a velkou rychlost následně využil k vybruslení před bránu a zakončením, Hutchinson byl ale opět připraven a betony sevřel včas k sobě.
     
    00:55
    Blackhawks si vytvořili obrovský tlak hned při prvním přechodu do útočného pásma, když se Marián Hossa ocitl v bezprostřední blízkosti ve skvělé šanci, pozorného Hutchinsona ale propálit nedokázal, stejně jako vzápětí Jonathan Toews a Brandon Saad, jehož dorážka skončila vedle levé tyče.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 33. Hossa (Saad) – 10. Perreault (Frolík, Scheifele), 14. Little (Ladd, Wheeler), 16. Peluso (Slater, Thorburn), 29. Perreault (Byfuglien, Ladd), 56. Wheeler


    Chicago Blackhawks: Crawford (16. Raanta) – Rundblad, Rozsíval – Oduya, Hjalmarsson – Keith (A), Seabrook – Nordstrom, Kruger, Smith – Bickell, Shaw, Carcillo – Sharp (A), Versteeg, P. Kane – Saad, Toews (C), Hossa.
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Pavelec) – Pardy, Postma – Harrison, Clitsome – Chiarot, Byfuglien – Thorburn, Slater, Peluso – E. Kane, Lowry, Kalischuk – Perreault, Scheifele, Flolík – Ladd (C), Little (A), Wheeler (A).

    Rozhodca: Steve Kozari, Graham Skilliter – Shane Heyer, Andy McElman