Mainz – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Piatok 19.12.2014, 20:30 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu nemeckej Bundesligy medzi 1. FSV Mainz 05 a FC Bayern Mníchov.

    1. FSV Mainz 05

    Domáci tím pláva v pokojných vodách nemeckej Bundesligy. V doterajšom priebehu sezóny nazbieral 18 bodov, ktoré stačia na 11. miesto. Pre menší nemecký klub je to uspokojivý výsledok, aj keď stále to môže byť lepšie. Pozoruhodné na tomto tíme je to, že má najviac remíz zo všetkých účastníkov najvyššej nemeckej súťaže. Až 9 krát si odniesli hráči Mainzu zo súbojov 1 bod, a iba 3 krát dokázali zvíťaziť. V poslednom zápase si taktiež pripísali remízu, a to po výsledku 0-0 na ihrisku 1. FC Köln. Dnes ich čaká líder Bundesligy a mimoriadne silný Bayern Mníchov, ktorému remíza určite stačiť nebude. Uvidíme ako sa s tým vysporiadajú hráči 1. FSV Mainz 05.

    FC Bayern Mníchov

    Do Mainzu pricestuje suverénny líder nemeckej najvyššej súťaže Bayern Mníchov, ktorý už v jesennej časti súťaže dáva najavo, že titul bude s najväčšou pravdepodobnosťou opäť v jeho rukách. V doterajších 16 zápasoch neprehral ani raz, a iba 3 krát sa musel uspokojiť s jedným bodom. Za takéto skvelé výkony nazbieral 42 bodov, a to je až o 12 viac ako má druhý VfL Wolfsburg. V poslednom zápase si na domácom štadióne poradil s SC Freiburg, ktorý zdolal 2-0. Po týchto štatistikách je teda jasné kto je favoritom dnešného zápasu, ale nechajme sa prekvapiť ako to nakoniec v Coface Arene dopadne.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Coface Arena v Mainzi, ktorý má kapacitu 34 034 divákov.


     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: L.Karius- G.Jara, P.Wollscheid, D.Brosinski, J.Park, J.Geis, Y.Malli, J.Koo, P.Blasis, E.Soto, S.Okazaki

    Náhradníci: S.Kapino, J.Díaz, J.Koch, D.Roßbach., P.Pflucke, S.Allagui, P.Slišković

    FC Bayern Mníchov: M.Neuer- Dante, Rafinha, J.Boateng, J.Bernat, F.Ribéry, M.Götze, B.Schweinsteiger, P.Højbjerg, A.Robben, T.Muller

    Náhradníci: P.Reina, L.Zingerle, L.Scholl, G.Gaudino, M.Weiser, C.Pizarro, S.Kurt

    Rozhodca: Felix Zwayer- F.Steuer, M.Pelgrim.

     
    Hráči oboch tímov prichádzajú na hraciu plochu. O chvíľu sa začne zápas nemeckej Bundesligy medzi 1. FSV Mainz 05 a FC Bayern Mníchov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas v Mainzi sa začal. Domáci hráči si vybrali červené dresy a tak hostia z Mníchova nastúpili v čiernych. V úvode majú loptu hráči Bayernu.
     
    2
    Prvý útok Bayernu mal Ribéry, ktorý sa s loptou dostal až do 16ky domácich ale jeho strela nebola najpresnejšia. Karius bude odkopávať od svojej brány.
     
    3
    Lopta sa dostala až na druhú stranu k Neuerovi, ktorí rozohráva ďalšiu akcia hostí. Tí loptu v útoku stratili a dopredu idú domáci.
     
    4
    Pierre-Emile Højbjerg fauloval v strede ihriska a loptu mali domáci. Tí ale z priameho kopu nič nevyťažili a dopredu idú opäť hostia.
     
    5
    Po veľmi peknej akcii sa mohli domáci tešiť z gólu ale domáce publikum jasalo zbytočne, kedže gól neplatí kvôli ofsajdu. Domáci ale pohrozili pred Neuerom a dnes budú zrejme zdatným súperom.

     
    6
    Loptu už majú na kopačkách znova hráči Bayernu ale zatiaľ sa im príliš nedarí. Nevedia loptu dlhšie podržať a pred Kariusom zatiaľ neboli nebezpeční.
     
    7
    Rafinha loptu stratil na polovici Mainzu a dopredu mohli ísť domáci. Okazaki ale neprihral presne a tak to pre Neuera bola ľahká práca.
     
    8
    V útoku hostia z Mníchova ale Ribéry si po krídle neporadil s obrancami domáceho tímu a tak musia hostia začínať novú akciu na vlastnej polovici.
     
    9
    Ofsajd Bayernu ukončil pomalú akciu a Karius vykopáva dopredu. Pri lopte sú znova hostia.
     
    10
    Zatiaľ nie príliš atraktívny zápas v Mainze ale sme len na začiatku prvého polčasu, takže na hodnotenie je ešte priskoro. Lopta je teraz v strede ihriska a domáci skúšajú nakopávané lopty za obrancov Bayernu.
     
    11
    Bernat ťahal loptu po krídle ale neprihral príliš presne. Potom sa k nej ale dostal Robben, ktorý prenikol až do 16ky ale tam bol zdvojený a nedokázal sa presadiť.
     
    12
    Loptu majú častejšie na kopačkách hostia ale veľa toho nevymysleli. Stále je to príliš statické a na väčšiu šancu stále čakáme.
     
    13
    Muller sa po peknom centri ocitol v dobrej šanci v 16ke Mainzu ale zaváhal, a tak je z toho iba rohový kop pre hostí.
     
    14
    Dante fauloval Brosinskeho a je z toho priamy kop pre domáci tím. Je to pomerne veľká vzdialenosť na priamu strelu.
     
    15
    Soto to nevyriešil práve najlepšie a žiadna šanca pre domáci tím zo štandardky nebola. Loptu už majú hráči Bayernu, ktorí idú okamžite dopredu.
     
    16
    Hostia dnes evidentne nemajú svoj deň, pretože toľko stratených lôpt v útoku sa v ich prípade len tak nevidí. Bernat na zemi po faule hráča Mainzu a priamy kop pre Bayern z dobrej vzdialenosti.
     
    17
    Ribéry aj Robben boli pri lopte a nakoniec priamy kop zahral holandský útočník ale lopta len preletela pokutové územie domáceho tímu.
     
    18
    Domáci dnes hrajú veľmi dobre. Snažia sa útočiť, sú veľmi aktívni a hoci sa nedostávajú príliš do šancí je vidieť, že sa pred svojimi fanúšikmi chcú predviesť.
     
    19
    Lopta skončila v domácej sieti ale gól Robbena neplatí, kedže holandský hráč bol v momente prihrávky v ofsajde.
     
    20
    Pierre-Emile Højbjerg fauloval a domáci majú k dispozícii priamy kop. Neuer sa ale príliš nezapotil, kedže lopta ledva došla k jeho bráne.
     
    21
    Mainz dal gól! V Mainze sa fanúšikovia môžu tešiť. Domáci tím totiž vyhráva po góle ELKINA SOTA, ktorý prekonal z dosť veľkého uhla brankára Neuera. Soto dostal z ľavej strany presnú prihrávku od Okazakiho do 16ky a tam v sklze poslal loptu do siete Bayernu.
    Elkin SOTO - 1:0
     
    23
    Teraz je to rušné pred 16kou domáceho tímu. Po faule budú zahrávať hostia priamy kop z 20 metrov a Karius si už postavil múr hráčov.
     
    24
    Bayern dal gól! A je vyrovnané ! A treba povedať, že naozaj nádhernou strelou z priameho kopu v podaní BASTIANA SCHWEINSTEIGERA, ktorý poslal loptu nechytateľne do pravého horného rohu domácej brány. Naozaj krásna strela, ktorá znamená vyrovnanie.
    Bastian SCHWEINSTEIGER - 1:1
     
    27
    Hostia sú opäť v útoku a zahrávajú rohový kop.
     
    28
    Tak Robbenov center do 16ky nebol najpresnejší a domáci vytlačili hráčov Bayernu ďaleko od svojho pokutového územia.
     
    28
    Ribéry fauloval na polovici Mainzu a loptu majú domáci. Tí sa z vedenia netešili príliš dlho a znova musia naháňať loptu aby sa predrali do útoku.
     
    29
    Wollscheid si postrážil Ribéryho a dopredu idú domáci. Obrana Bayernu je ale dobre sformovaná a je z toho ,,len,, rohový kop pre Mainz.
     
    30
    Geis posielal loptu do 16ky Bayernu ale tam boli pripravení hráči Bayernu. Celá akcia domáceho tímu sa končí ofsajdom a dopredu môžu ísť hostia.
     
    31
    Do konca prvého polčasu ostáva 15 minút a zatiaľ je to dosť vyrovnaný zápas aj keď mám pocit, že hostia nehrajú na 100%. Neuer odkopáva pred dotieravými útočníkmi domáceho tímu ale len na kopačky hráčov Mainzu.
     
    32
    Loptu získali hráči Bayernu, ktorí začínajú novú akciu veľmi pomalou rozohrávkou. Lopta došla až ku Kariusovi, ktorí ju prihral svojim spoluhráčom.
     
    33
    Faul na Geisa a znova lopta pre domáci tím. Mainz dnes môže udržať prijateľnú remízu v prípade ak hostia nezvýšia obrátky.
     
    34
    Prihrávka na Riberýho bola príliš dlhá a outové vhadzovanie majú domáci hráči. Tí sa dopredu v posledných minútach príliš nedostávajú.
     
    36
    Hostia skúšajú nakopávané lopty do 16ky Mainzu ale tie zatiaľ veľký úspech nepriniesli. Loptu majú na kopačkách stále hostia ale Karius nič vážne riešiť nemusí.
     
    37
    Pekný pokus o prihrávku na Robbena, ktorý už čakal v pokutovom území Mainzu ale domáca obrana bola pozorná. Fanúšikovia domáceho tímu neúnavne povzbudzujú a na štadióne je veľmi dobrá atmosféra.
     
    38
    Tak teraz sa domáci len veľmi ťažko dostávajú k lopte. Hráči Bayernu si ju prihrávajú a hoci sa do šance nedostali je vidieť, že v práci s loptou sú na tom o čosi lepšie ako domáci.
     
    39
    Rohový kop pre Bayern, ktorý zahráva Robben. Lopta letela do 16ky kde ju odhlavičkovali domáci obrancovia na outové vhadzovanie.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva už iba 5 minút. Karius vykopáva dopredu a do skvelej šance sa pred Neuera dostal Malli. Lopta bola ale príliš rýchla a brankár Bayernu ju skryl vo svojich rukaviciach.
     
    41
    Koo na zemi po útočnom faule Robbena vo vzdušnom súboji a Karius rozohrá tento priamy kop.
     
    42
    Pri lopte Koo, ktorý je asi najviditeľnejší z domácich hráčov. Domáci sú na polovici Bayernu a skúšajú sa dostať bližšie k Neuerovi.
     
    43
    Brosinski skúšal pekný center do 16ky Bayernu ale tam nikto v červenom nebol. Lopta len preletela pokutové územie a končí v oute.
     
    44
    Domáci sú na konci prvého polčasu aktívnejší. Aj teraz sú v útoku ale obrana Bayernu zatiaľ nepripúšťa väčší tlak.

     
    45
    Pomaly sa nám končí prvý polčas, ktorý nám priniesol 2 góly. Rozhodca musel rozdeľovať Sota a Bernata, ktorí sa trochu pochytili ale všetko je už v poriadku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas v Mainze sa skončil. V Coface Arene je zatiaľ stav nerozhodný 1-1. Ako prví sa presadili domáci po góle Sota, potom ale nádhernou strelou z priameho kopu vyrovnal Schweinsteiger. Žltú ani červenú kartu sme v prvom polčase nevideli a zatiaľ je to veľmi slušný zápas. Uvidíme či sa dokážu presadiť v druhom polčase hráči Bayernu, ktorí sú favoriti dnešného duelu, alebo sa podarí domácim zobrať nejaké body lídrovi tabuľky. Druhý polčas začne už o 15 minút.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V Mainze sa začal druhý polčas a po faule De Blasisa je na zemi Dante. Loptu majú hráči Bayernu ktorí sa ale dopredu neženú.
     
    47
    De Blasis v ofsajde a tak domácim úvodná šanca druhého polčasu nevyšla. Loptu majú hráči Bayernu a idú dopredu.
     
    48
    Prvá žltá karta zápasu. Vidí ju Soto po faule na Götzeho.
     
    49
    Priamy kop Bayernu zahrali hostia na krátko s následným centrom do 16ky domáceho tímu. Je z toho rohový kop, ktorý zahráva Robben.
     
    50
    Obrovská šanca domáceho tímu. Malli sa rútil sám na Neuera ale technickou strelou ho nedokázal prekonať. Brankár Bayernu skvele zasiahol a drží remízu 1-1.

     
    51
    Mario Götze sa skúšal predrať do 16ky Mainzu ale stroskotal do obrancoch domáceho tímu. Potom šli dopredu domáci ale veľa toho nevymysleli.
     
    52
    Bernat prihrával do 16ky Riberýmu ten ale neprihral presne na opačnú stranu pokutového územia domáceho tímu a tak je z toho len outové vhadzovanie pre domácich.
     
    53
    Vpredu sú už domáci, ktorí si doslova vybojovali rohový kop. Dante bol posledný hráč, ktorý sa dotkol lopty pred tým ako opustila hraciu plochu.
     
    54
    Hráči Mainzu zo šance veľa nevyťažili ale budú zahrávať priamy kop po faule Schweinsteigera v strede ihriska.
     
    55
    Hráči Bayernu domácich do šancí príliš nepúšťajú s výnimkou šance Malliho. Teraz si prihrávajú na polovici domáceho tímu ale ďaleko od Kariusovej brány.
     
    56
    Muller si pýtal v 16ke Mainzu faul a následne pokutový kop. ale práve naopak hráči Bayernu faulovali a o útočnú polovicu prišli.
     
    57
    Dante neprihral presne a loptu mali na krátko domáci. Naozaj iba na krátko, pretože už ju majú znova hostia z Mníchova.
     
    58
    Ribéry posielal loptu do 16ky Mainzu a nebolo to zlé riešenie. Nasleduje rohový kop Bayernu, ktorý ale končí útočným faulom.
     
    59
    Domáci si teraz prihrávajú na vlastnej polovici akoby si chceli podržal loptu čo najdlhšie, pretože vedia, že v útoku by o ňu rýchlo prišli.
     
    59
    V ofsajde Robben a končí sa akcia Bayernu. Hostia ale ostávajú pri lopte.
     
    60
    Žltá karta pre hráča domáceho tímu. Vidí ju Koo za faul pred vlastnou 16kou.
     
    61
    Ribéry to neurobil najlepšie a lopta je už ďaleko od brány domáceho tímu.
     
    63
    V útoku sú domáci ale ich akcia končí len odkopom od Neuerovej brány. Réžia nám ukazuje šancu Malliho, ktorý mohol prekonať brankára Bayernu ešte pred pár minútami.
     
    64
    Loptu držia stále domáci, ktorí majú teraz svoju chvíľu. Veľa toho ale nevymysleli a zdá sa, že dnes sa budú tešiť aj z prípadného jedného bodu.
     
    65
    Lopta je už na druhej strane, konkrétne Robben zahrával rohový kop. Dante sa ale v 16ke Mainzu previnil útočným faulom a tak akcia hostí končí.
     
    66
    Lopta na kopačkách hráčov Bayernu, ktorí by si z Coface Areny radi odviezli 3 body. Dante je dnes zrejme najagresívnejším hráčom hostí a znova sa dopustil faulu. Tento krát v strede ihriska.

     
    67
    Soto bojuje ale domáci sa pred 16kou Bayernu ťažko presadzujú. Hostia dobre bránia, v obrane majú množstvo hráčov a len ťažko sa hľadajú medzery ktoré by priniesli šancu Mainzu.
     
    68
    Dante posiela dlhý center na Mullera ale lopta bola pridlhá a domáci obranca ju posiela do outu. Tak ešte 20 minút nám ostáva do konca dnešného zápasu.
     
    69
    Ďalší rohový kop Bayernu, znova nie príliš nebezpečný a lopta po strele Boatenga končí v rukaviciach Kariusa.
     
    70
    Brosinski vhadzuje loptu na polovici Bayernu a Neuer mal problémy. Zaujímavá situácia, ktorá gólom neskončila ale brankár Bayernu sa zapotil.
     
    71
    Koo posielal len takú jemnú prihrávku do 16ky a brankár Bayernu ju chcel zrejme chytiť ale lopta sa mu vyšmykla a takmer k hráčovi v červenom drese. Teraz sa v útoku nepresadil Muller a tréner Bayernu už vstal z lavičky a dáva pokyny svojim hráčom.
     
    72
    Robben faulovaný tesne pred pokutovým územím. Tak toto bude veľká šanca pre hostí.
     
    73
    Pekne zahraný priamy kop Bayernu ale gól z toho nebude. Nasledoval rohový kop ale ani ten radosť hosťom nepriniesol a tak musia začínať novú akciu na vlastnej polovici.
     
    74
    Ribéry sa dostal do šance ale Karius bol rýchlejší. Hostia však stále vpredu a domáci už majú problémy.
     
    75
    Na opačnej strane šprintoval dopredu Malli ale neprihral spoluhráčovi nabiehajúcemu do 16ky Bayernu, pretože obranca Bayernu loptu zachytil.
     
    76
    Karius teraz ukradol loptu pred nabiehajúcim Schweinsteigerom. Tak tempo sa zvyšuje a uvidíme či ešte prídu aj nejaké góly.
     
    77
    V Coface Arene je stav stále nerozhodný ale hostia ukázali, že spokojní s tým rozhodne nebudú.
     
    77
    Striedanie hostí. Odchádza Götze a prichádza Pizarro.
     
    78
    Striedajú aj domáci. Odchádza Koo a prichádza Diaz.
     
    79
    Geis zahráva rohový kop domáco tímu a v 16ke Bayernu bolo rušno. Prichádza ďalší rohový kop pre domáci tím.
     
    80
    Teraz mali domáci aj trochu smolu, pretože traja hráči minuli letiacu loptu v 16ke Bayernu. Už ju majú v moci hostia a idú dopredu.
     
    81
    Pierre-Emile Højbjerg ostáva ležať na zemi po nepríjemnom zrazení s hráčom Mainzu.
     
    81
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Blasis a prichádza Patrick Pflücke .

     
    82
    Loptu má Neuer, ktorý ju posiela svojim spoluhráčom aby zaútočili na domácu bránu.
     
    83
    Geis loptu posiela na rohový kop. Tak je tu šanca pre Bayern.
     
    84
    Z rohového kopu sa šanca nezrodila ale hostia ešte chvíľu ostali pred 16kou Mainzu. Loptu už ale má Karius, ktorý ju posiela dopredu.
     
    85
    Do konca zápasu ostáva 5 minút a sme zvedaví či sa domácim podarí udržať remízu. Ribéry vybojoval rohový kop pre hostí.
     
    85
    Robben posielal loptu do 16ky na Mullera, ten si ale počínal nedovolene a hlavný rozhodca píska faul.
     
    86
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Malli a prichádza Slišković.
     
    87
    Tak máme za sebou striedania a teraz sa budú hostia sústrediť na záverečný tlak.
     
    88
    Muller bojoval o loptu v 16ke Mainzu ale šancu ani rohový kop nevybojoval. Nie je z toho práve nadšený ale hostia ešte majú niekoľko minút.
     
    89
    Okazaki ostáva ležať na zemi po zákroku Schweinsteigera a Ribéry loptu odkopáva do outu.
     
    90
    Okazaki bude v poriadku a hra pokračuje ďalej. Hostia začínajú akciu od brankára Neuera. My sme už v poslednej minúte riadneho hracieho času.
     
    90
    Bayern dal gól! Neuveriteľné. Domáci to nevydržali a v poslednej minúte riadneho hracieho času dostávajú gól. Presadil sa ARJEN ROBBEN po prihrávke do 16ky Mainzu od Bernata, následne loptu Robbenovi posunul ešte Muller a holandský útočník skóroval do odkrytej brány.
    Arjen ROBBEN - 1:2
     
    90+2
    Hrá sú už nadstavený čas a Ribéry sa teraz hnevá na Jara, ktorý ho fauloval.
     
    90+2
    Striedanie hostí. Trávnik opúšťa práve Ribéry a na jeho miesto príde Weiser.
     
    90+3
    Plynie posledná minúta nadstaveného času.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec zápasu v Mainzi. Domáci dnes zrejme nebudú spať najlepšie, pretože neudržali cennú remízu a v 90 minúte dostali gól na 1-2, ktorý zaznamenal Robben. Videli sme aj 2 žlté karty, obe na strane domáceho tímu.
    Na dnes je to odo mňa všetko, prajem Vám ešte príjemný večer. (22:22:39)

    Patrik Saloky

    Góly: 21. Soto – 24. Schweinsteiger, 90. Robben

    Karty:   48. Soto (MAI), 60. Koo (MAI)


    1. FSV Mainz 05: L.Karius- G.Jara, P.Wollscheid, D.Brosinski, J.Park, J.Geis, Y.Malli, J.Koo, P.Blasis, E.Soto, S.Okazaki
    Náhradníci: S.Kapino, J.Díaz, J.Koch, D.Roßbach., P.Pflucke, S.Allagui, P.Slišković

    Bayern Mníchov: M.Neuer- Dante, Rafinha, J.Boateng, J.Bernat, F.Ribéry, M.Götze, B.Schweinsteiger, P.Højbjerg, A.Robben, T.Muller
    Náhradníci: P.Reina, L.Zingerle, L.Scholl, G.Gaudino, M.Weiser, C.Pizarro, S.Kurt

    Rozhodca: Felix Zwayer- F.Steuer, M.Pelgrim