Burnley – Newcastle 1:1 (kon.) | Leicester – Liverpool 1:3 (kon.) | Manchester United – Stoke City 2:1 (kon.)
Swansea – QPR 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:1 (0:1)
Aston Villa FC
Utorok 02.12.2014, 21:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Crystal Palace FC a Aston Villa FC.

    Crystal Palace FC

    Domácim sa v doterajšom priebehu sezóny nedarí podľa predstáv. V tabuľke sú na pomerne dobrom 14. mieste s 13 bodmi, ale treba pripomenúť, že od posledného miesta ich delí iba trojbodový rozdiel. Celá druhá polovica tabuľky sa teda môže meniť veľmi rýchlo, a každý zápas rozhoduje o posune poradia. Aj ten dnešný proti Aston Ville bude mimoriadne dôležitý. Jednak preto, že ich dnešný súper má taktiež 13 bodov, a tiež preto, že práve s takýmito súpermi môžu domáci pomýšľať na body veľmi reálne. Svojich 13 bodov si domáci Londýnčania vybojovali za tri víťazstvá a štyri remízy. Zvyšných šesť zápasov ťahali za kratší koniec. V poslednom zápase remizovali na pôde Swansea City, ale 23.11.2014 si senzačne poradili na domácom trávniku s Liverpoolom 3-1. Dnes ich čaká náročný zápas, ktorý môže domáci tím posunúť v tabuľke o niekoľko miest vyššie, ale taktiež ich môže dostať v prípade prehry až na zostupujúce priečky.

    Aston Villa FC

    Hostia z Birminghamu sú na tom ešte o čosi horšie ako ich dnešný súper. Bodovo sú na tom síce rovnako ako Crystal Palace, ale zásluhou horšieho skóre sú až na 16. mieste v tabuľke anglickej Premier League. Toto postavenie zrejme výrazne zaostáva za ambíciami stabilného člena najvyššej anglickej súťaže. Ak sa pozrieme na predchádzajúce zápasy, tie sú totožné s bilanciou ich dnešného súpera. V doterajšom priebehu zaknihovali tri výhry štyri remízy a tiež šesť prehier. Aston Villa čaká na výhru už od 13. septembra, keď si poradila s Liverpoolom 1-0. Potom však prišla šesťzápasová séria prehier, a posledné tri zápasy získali hráči Aston Villy len tri body za tri remízy. K dobrej atmosfére neprispel ani odchod Roya Keana z pozície asistenta trénera po tom, ako sa dostali na verejnosť spory medzi niektorými hráčmi a Keanom. Je tu teda veľká motivácia prelomiť mimoriadne zlú sériu a posunúť sa v tabuľke na vyššie miesta.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Selhurst Park v Londýne, ktorý má kapacitu 26 255 divákov.

     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: J.Speroni- J.Ward, B.Hangeland, S.Dann, M.Kelly, J.McArthur, M.Jedinak, W.Zaha, Y.Bolasie, M.Chamakh, D.Gayle

    Náhradníci: W.Hennessey, E.Fryers, J.Puncheon, F.Campbell, J.Thomas, B.Bannan, H.Boateng

    Aston Villa FC: B.Guzan- A.Hutton, J.Okore, C.Clark, A.Cissokho, A.Westwood, T.Cleverley, J.Cole, A.Weimann, G.Agbonlahor, Ch.Benteke

    Náhradníci: S.Given, Ch.Herd, K.Richardson, C.Sanchez, Ch.N’Zogbia, M.Lowton, J.Grealish.

    Rozhodca: Michael Oliver- S.Burt, E.Smart.
     
    Hráči oboch tímov prichádzajú na hraciu plochu. O chvíľu sa začne zápas medzi Crystal Palace FC a Aston Villa FC.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo. Domáci dnes nastúpia v modro-červených dresoch a hostia v bielych. Ako prví majú loptu hostia.
     
    2
    Loptu majú síce hráči Aston Villy ale aktívnejšie začali domáci. Vysoko napádajú hostí a tí majú problém s rozohrávkou.
     
    3
    Hrá sa na polovici Aston Villy. Guzan zatiaľ stále čaká na prvý zákrok.
     
    4
    A je tu prvý rohový kop pre domáci tím.
     
    5
    Tak teraz to bolo v 16 hostí rušné. Guzan už bol prekonaný ale jeden z hráčov Aston Villy vykopol loptu presne z bránkovej čiary. Následne domáci predsa len strelili gól ale ten nebol uznaný kvôli ofsajdu.
     
    6
    Tak v úvodných minútach extrémny tlak domáceho tímu a v 16ke hostí to vrie.
     
    7
    Aston Villa má loptu konečne na svojich kopačkách a pokojnou rozohrávkou sa snaží upokojiť situáciu.
     
    8
    Hráči Crystal Palace sú však stále aktívni a teraz si vybojovali priamy kop po faule na Zahu. Veľmi dobrá možnosť pre Crystal Palace.
     
    9
    Striedanie v tíme hostí. Odchádza Cole a nahradí ho Sanchez.
     
    10
    Z priameho kopu domáci bránu Guzana neohrozili ale v nápore pokračujú ďalej. Aston Villa prežíva rušné chvíle.
     
    11
    Hostia sa konečne dostali k lopte a okamžite si to namierili dopredu. Tam ale zlyhali v kombinačnej hre a lopta im ušla až za čiaru. Speroni bude kopať od svojej brány.
     
    12
    A je tu ďalší faul hosťujúceho tímu. Tento krát ale ďaleko od brány Aston Villy.
     
    13
    Lopta z priameho kopu mierila dobre do 16ky hostí ale tam ju odpratala pozorná obrana. Na druhej strane to skúšali hostia ale nevyšiel im center a tak sa celá akcia končí.
     
    14
    Speroni zatiaľ nemal žiadnu prácu na druhej strane Guzan už musel riešiť viacero nebezpečných situácií. Po prvých 14 minútach je stav bezgólový 0-0.
     
    15
    Teraz mal Guzan prácu po tom ako sa centrovaná lopta nečakane dostala za obranu Aston Villy kde už číhal Bolasie. Naštastie pre hostí sa k lopte nedostal a Guzman ju má v rukaviciach.
     
    16
    Gayle sa dopustil útočného faulu a loptu majú hráči Aston Villy. Tí si po úvodnom tlaku domáceho tímu vydýchli a púšťajú sa dopredu.
     
    17
    Hostia držia loptu stále na svojich kopačkách a pomaly zakladajú novú akciu. Ich prechod do útoku je však dosť pomalý a obrana Crystalu má dostatok času sformovať svojich hráčov.
     
    18
    Chamakh fauloval a hostia majú príležitosť ohroziť bránu z priameho kopu.
     
    19
    Nový muž na ihrisku Sanchez vypálil z veľkej vzdialenosti ale jeho strela bola veľmi nepresná. Speroni odkopáva od svojej brány.
     
    20
    Benteke fauluje a je tu štandardka pre domáci tím.
     
    21
    Domáci sú stále aktívnejší a snažia sa streliť prvý gól. Teraz však pokazili akciu nepresnou prihrávkou. Majú však k dispozícii rohový kop.
     
    22
    Po rohovom kope chytá loptu Guzan ale niekoľko domácich hráčov už čakalo na odrazenú loptu. Sledujeme veľmi rýchly futbal plný šancí najmä na domácej strane.
     
    23
    Aj hostia sa snažia niečo vymyslieť na súperovej polovici ale ich snaha zatiaľ končí veľmi ďaleko od domácej brány. Veľmi ťažko sa presadzujú už v strede poľa.
     
    24
    Zaha skúsil vysunúť spoluhráča za obranu Aston Villy ale prihrávka bola nepresná a tak sú pri lopte znova hostia.
     
    25
    Po faule v strede poľa majú loptu hráči Crystal Palace. Vpredu je to však prehustené. V útoku sú už hráči Aston Villy.
     
    26
    Po faule Danna je tu veľmi nebezpečný priamy kop hostí.
     
    27
    Hostia ponúknutú možnosť nevyužili a domáci hneď založili rýchly protiútok. Zaha však pokazil prihrávku a tak majú loptu znova hostia.
     
    28
    McArthur fauloval a loptu mali hráči Aston Villy. Benteke to skúsil z 20 metrov a Speroni mal čo robiť aby loptu vyškrabal mimo bránu.
     
    29
    Aston Villa zahrávala rohový kop ale ten šancu nepriniesol. Tak hra sa nám postupne vyrovnala a aj hostia už niekoľko krát pohrozili. Množia sa nám aj fauly ale zatiaľ bez žltej karty.
     
    30
    Martin Kelly skúsil strelu z diaľky priamo na Guzana ale ten loptu pohodlne chytá a vykopáva dopredu.
     
    32
    Aston Villa dala gól! Hostia dávajú úvodný gól. CHRISTIAN BENTEKE si sám vybojoval loptu v súboji s hráčom domáceho tímu, potom si loptu potiahol pred 16ku a krásne obstrelil Speroniho. Lopta smerovala k ľavej žrdi a je z toho gól.
    BENTEKE - 0:1
     
    34
    Hostia sa snažia okamžite vyrovnať a Guzan čaruje. Obrovské šance v 16ke hostí.
     
    35
    Neuveriteľné čo teraz chytá brankár Aston Villy. Bolasie pálil z 12 metrov ale brankár hostí bol na svojom mieste. Obrana teraz Guzanovi vôbec nepomáha. A domáci sú stále pri lopte a obliehajú 16ku Aston Villy.
     
    36
    Po strele McArthura sa jeden z hráčov hostí dotkol lopty rukou ale rozhodcovia si to nevšimli a tak hra pokračovala ďalej. Pohla byť z toho šanca tesne pred pokutovým územím hostí.
     
    38
    Loptu už majú hráči Aston Villy a snažia sa ju držať čo najdlhšie ďaleko od svojej brány. To sa im darí a teraz zahrávajú priamy kop v strede ihriska.
     
    39
    Agbonlahor sa ocitol v ofsajde a Speroni kope ďaleko dopredu. Tam ale stáli pozorní obrancovia Aston Villy a lopta je späť na polovici domáceho tímu.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva 5 minút a pri lopte sú domáci. Snažia sa niečo vymyslieť v útoku ale zatiaľ sú to len centre a prihrávky ďaleko od domácej brány.
     
    41
    Zaha sa dostal k lopte v 16ke Aston Villy ale jeho prihrávka bola príliš silná a loptu už majú hostia. Aston Villu podržal brankár a domáci majú aj trochu smolu pri svojich akciách.
     
    43
    Hrá sa na polovici Aston Villy ale Guzan zasahovať nemusel. Po útočnom faule lopta poputuje na polovicu domáceho tímu.
     
    44
    Aston Villa sa takmer dostala do šance ale v 16ke zapracovala obrana domáceho tímu. Po faule mohli ísť domáci dopredu ale aj ich snaha skončila veľmi skoro.
     
    45
    Posledná minúta prvého polčasu. Loptu majú hráči Aston Villy a nikde sa neponáhľajú.
     
    45+1
    2 minúty sa budú nadstavovať v prvom polčase.
     
    45+2
    Neustále majú loptu na kopačkách hráči Aston Villy. Takmer sa dostali do šance ale tesne pred 16kou domáceho tímu loptu stratili.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je tu koniec prvého polčasu. Ten nám priniesol atraktívny futbal plný šancí. Veľmi aktívne začali domáci hráči ale gól sa im streliť nepodarilo. Potom sa hra vyrovnala a hostia trochu prekvapujúco strelili úvodný gól stretnutia. Zatiaľ sa hrá bez kariet a je to pomerne slušný zápas. Druhý polčas sa začne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Gayle a prichádza Campbell.
     
    47
    Je tu rohový kop pre Crystal Palace. Vybojoval ho Zaha.
     
    48
    McArthur to skúsil z 20 metrov po tom ako lopta opustila pokutové územie ale jeho strela letela veľmi ďaleko od brány Aston Villy.
     
    49
    Fauloval Okore a je z toho priamy kop pre domáci tím.
     
    50
    Dann si v 16ke hostí pomohol faulom a tak domáci loptu strácajú.
     
    51
    Bolasie centroval do 16ky a bola z toho nebezpečná šanca. Lopta je už na druhej polovici ihriska a sledujeme priamy kop Aston Villy.
     
    52
    Veľmi pekne zahratá štandardka ale na loptu si nikto nenabehol a tá končí v náručí Speroniho.
     
    53
    Na oboch stranách sme teraz videli nepodarené akcie. Lopta je na polovici domáceho tímu.
     
    54
    Zaha to skúšal z ľavej strany ale v 16ke Aston Villy bol zastavený. Zdalo sa, že nedovolene ale pokračuje sa ďalej.
     
    55
    Domáci posielajú do 16ky Aston Villy množstvo lôpt ale domácim hráčom akoby chýbal stále jeden krok k tomu aby sa dostali k lopte a zakončili. Hráči Aston Villy sú stále rýchlejší. Teraz Zaha zakončil hlavou center od Bolasieho ale lopta letela mimo bránu.
     
    57
    Campbell vidí žltú kartu za faul na brankára Aston Villy, ktorý vybehol pred 16ku vykopnúť loptu pred nabiehajúcim Campbellom.
     
    61
    Domáci sú stále veľmi aktívni. Vyrovnanie im to však neprináša. Do konca zápasu ostáva 30 minút.
     
    62
    Zaha sa ocitol v ofsajde a Crystal stráca útočnú polovicu.
     
    63
    Hostia sa tiež skúšajú presadiť, ale ich útočné výpady sú skôr ojedinelé. Tento krát ich akcia skončila pri brankárovi domáceho tímu.
     
    64
    Hostia to skúsili centrovanou loptou do pokutového územia, tam ale kraľuje Speroni.
     
    65
    Hra sa trochu upokojila. Loptu majú na kopačkách domáci hráči a snažia sa znova a znova preniknúť pred Guzana.
     
    66
    Je tu ďalší ofsajd a v ňom Zaha.
     
    67
    Bolasie miešal loptu v 16ke hostí ale šanca z toho nebola. V útoku sú už hráči Aston Villy.
     
    68
    A hostia sa pomerne lacno dostávajú k možnosti zahrávať rohový kop. Réžia ponúka v opakovaných záberoch faul na Zahu, ktorý rozhodca neposúdil ako nedovolený.
     
    69
    Takmer to vyzeralo na rýchly protiútok domáceho tímu ale hostia sa znovu dostali k lopte a bola z toho obrovská šanca. Weimann pálil v 16ke ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    70
    Po faule je tu priamy kop na opačnej strane, ale domáci sa k lopte nedostali. Tak sledujeme koncert nepremenených šancí, ale je to veľmi rýchly a zaujímavý futbal.
     
    71
    Teraz zaujímavá situácia v 16ke hostí. Guzan sa zrazil s McArthurom a je to posúdené ako faul domáceho hráča. Tak mohla to byť aj penalta ale rozhodca to vyriešil trochu ,,miernejšie,,.
     
    72
    Campbell sa pustil do rýchleho šprintu a dostal sa až na hranicu 16ky. Tam loptu vypálil vysoko nad bránu Aston Villy.
     
    73
    Lopta bola v týchto chvíľach častejšie za outovou čiarou ako na ihrisku ale už sa hrá a v útoku ako inak domáci hráči.
     
    74
    Bolasie to skúšal z hranice 16ky ale jeho strela bola zblokovaná. Rohový kop pre Crystal Palace.
     
    75
    Zaha bojoval s Cleverleyom pri outovej čiare a nakoniec si to odniesla hlava hráča Aston Villy. Cleverley narazil do bočného ,,mantinelu,, teda svietiacej reklamy. Nie je to ale nič vážne a môže pokračovať ďalej v hre.
     
    76
    V týchto chvíľach je hra veľmi často prerušovaná odkopmi do outu. Zaha vybojoval faul, ktorý môžeme prirovnať k rohovému kopu.
     
    77
    Domácim to dnes jednoducho nejde. Hrajú veľmi dobrý futbal ale vždy zlyhajú v koncovke, ak sa k nej dostanú cez dobrú obranu Aston Villy. Guzan teraz chytil loptu za čiarou a je z toho ďalší rohový kop pre domáci tím.
     
    78
    Ani z tohto rohu nič nebolo ale domáci sa nevzdávajú. Po pravej strane akciu ťahá aktívny Zaha.
     
    79
    Po faule sledujeme priamy kop Crystal Palace.
     
    80
    Dann sa v 16ke dopustil útočného faulu a tak ani z tejto štandardky gól nepadne.
     
    81
    Hostia sa k lopte dostávajú už iba výnimočne a každú možnosť využívajú na odkop.
     
    81
    Bolasie vidí žltú kartu za faul na hráča Aston Villy.
     
    82
    Clark a Campbell sa zrazili hlavami a je z toho faul pre domáci tím.
     
    83
    Ani z tohto priameho kopu gól nepadol. Tak toto je naozaj neuveriteľná prevaha domáceho tímu ale Guzan prekvapivo nemusí riešiť závažné situácie.
     
    84
    Do konca už neostáva veľa času a domáci nepoľavujú v aktivite. Z ľavej strany mierila do 16ky Aston Villy prihrávka ale Guzan si s tým poradil a loptu má v náručí.
     
    85
    Crystal Palace oblieha 16ku hostí. Tí sa úporne bránia a zatiaľ im to ide veľmi dobre.
     
    86
    Obaja tréneri zatiaľ sledujú dianie na ihrisku a na striedania zatiaľ čakáme. Oba tímy už raz striedali.
     
    86
    Kelly fauloval v nebezpečnej oblasti a je z toho priamy kop pre Aston Villu.
     
    87
    Westwood posielal loptu do 16ky ale tam ju odhlavičkovali obrancovia domáceho tímu. Na opačnej strane faul Campbella.
     
    88
    Zápas sa chýli ku koncu a domáci si zrejme body nepripíšu. Treba však povedať, že minimálne jeden by si určite zaslúžili.
     
    89
    Dobrý obranný zákrok Huttona a ďalší rohový kop pre domáci tím.
     
    89
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Kelly a prichádza Puncheon.
     
    89
    Striedanie hostí. Odchádza Cleverley a prichádza RIchardson.
     
    90
    4 minúty sa nadstavujú v druhom polčase.
     
    90+2
    Weimann dostáva žltú kartu za faul.
     
    90+2
    Domáci zakladajú jeden z posledných útokov ale hráči Aston Villy skvele napádajú. Guzan má loptu vo svojich rukaviciach a vykopáva dopredu.
     
    90+3
    Posledné nakopávané lopty pred 16ku Aston Villy.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Crystal Palace a Aston Villou sa skončil. Víťazstvo si z Londýna odnášajú hráči Aston Villy. Domáci mali vo veľkej časti zápasu obrovskú prevahu, ale zásluhou skvelého brankára Guzana a taktiež výbornej obrany si hostia odnášajú 3 body. Videli sme 3 žlté karty, z toho dve na strane domáceho tímu. Aston Villa si teda pripisuje dôležité body do tabuľky Premier League.
    To je na dnes odo mňa všetko, prajem Vám ešte dobrú noc. (22:55:36)

    Patrik Saloky

    Góly: 32. Benteke

    Karty:   57. Campbell (CRP), 81. Bolasie (CRP) – 90+2. Weimann (ASV)


    Crystal Palace FC: J.Speroni- J.Ward, B.Hangeland, S.Dann, M.Kelly, J.McArthur, M.Jedinak, W.Zaha, Y.Bolasie, M.Chamakh, D.Gayle
    Náhradníci: W.Hennessey, E.Fryers, J.Puncheon, F.Campbell, J.Thomas, B.Bannan, H.Boateng

    Aston Villa FC: B.Guzan- A.Hutton, J.Okore, C.Clark, A.Cissokho, A.Westwood, T.Cleverley, J.Cole, A.Weimann, G.Agbonlahor, Ch.Benteke
    Náhradníci: S.Given, Ch.Herd, K.Richardson, C.Sanchez, Ch.N’Zogbia, M.Lowton, J.Grealish.

    Rozhodca: Michael Oliver- S.Burt, E.Smart