Crystal Palace – Liverpool 3:1 (kon.) | Hull City – Tottenham 1:2 (kon.)
koniec
Hull City AFC
1:2 (1:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 23.11.2014, 17:00 • KC Stadium (Hull) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Robertson na ľavej strane teraz zbytočne fauloval rozbehnutého Lennona, na čo Craig Pawson zareagoval žltou kartou.
    Christian ERIKSEN - 1:2
     
    90
    Tottenham dal gól!
    Kohúti sa rovnako ako na Aston Ville v samom závere zápasu predsa len dokázali presadiť, využiť tak presilovku a dokonať svoj obrat! Nápor Tottenhamu síce dlho nikam neviedol, ale potom sa k odrazenej lopte dostal CHRISTIAN ERIKSEN, ktorý si našiel priestor k zakončeniu a prudkou krížnou strelou na spôsoba Jakea Livermorea prekonáva prikrátkeho McGregora. Škótsky gólman na jeho presne mierenú krížnu strelu nedosiahol, Spurs získajú nezaslúžené tri body!
     
    87
    Steve Bruce teraz prevádza írske striedanie, keď v prvom polčase nesmierne aktívneho Robbieho Bradyho nahradí Quinn.
     
    78
    Zaujímavé striedanie Pochettina, ktorý aj s nadstaveným časom asi štvrťhodinu pred koncom posiela na trávnik Paulinha, ktorému prepúšťa miesto Soldado.
     
    70
    Ďalšia zaujímavá príležitosť pre Kohútov, keď svoju pravačku oprášil Ryan Mason, no uzdravený Allan McGregor dáva na známosť, že je späť. Mason dostával prihrávku z ľavej strany od Lamelu. Anglický stredopoliar dostal príliš veľa priestoru, ktorý využil na razantnú bombu pod brvno. Tá smerovala takmer presne do pravého horného rohu, no McGregor tam včas zasahoval akrobatickým zákrokom, ktorým vyrazil guľaté čudo do strany.
     
    67
    Čerstvý Aaron Lennon teraz utiekol po pravej strane, odkiaľ servíroval loptu pre Roberta Soldada, no ten zostáva gólovo impotentný. Dlhoročný člen tímu z White Hart Lane Aaron Lennon sa prehnal po pravej strane okolo Robertsona, aby následne po zemi prihrával do stredu šestnástky. Tam sa Soldado ocitol úplne osamotený, no loptu posielal z prvej len tesne mimo pravej žrde. Následne po ďalšom centri od Lennona hlavičkoval Harry Kane tesne mimo pravej žrde, ku ktorej by už nedosiahol ani McGregor. Tottenham si pýta obrat!
     
    64
    Huddlestone sa takýmto spôsobom zároveň rozlúčil so zápasom. Polhodinu hry pred koncom zápasu ho nahrádza Liam Rosenior.
     
    63
    Nervózni domáci vyprodukovali ďalší nedovolený zákrok, ktorým sa prezentoval Tom Huddlestone, ktorý bol zaň potrestaný i žltou kartou.
    Harry KANE - 1:1
     
    61
    Tottenham dal gól!
    Kohúti sa podobne ako v zápase na Aston Ville dokázali v presilovke presadiť a polhodinu pred koncom zápasu vyrovnávajú na 1:1! Priamy kop z približne dvadsiatich metrov rozohrával Christian Eriksen. Loptu nádherne zakrútil ponad múr k pravej žrdi, ktorú napokon aj opečiatkoval. Lopta sa následne odrazila presne na kopačku pripraveného HARRYHO KANEA, ktorý zo siedmich metrov poľahky prekonal ležiaceho McGregora.
     
    59
    Pochettino posiela na trávnik rýchle nožičky Aarona Lennona, ktorý prekvapujúco nahrádza Dembélého na úkor Masona.
     
    57
    Steve Bruce reaguje na vylúčenie Ramíreza a na trávnik okamžite posiela defenzívnu výstuž v podobe Davida Meylera. Miesto mu prepúšťa Ben Arfa.
     
    50
    Pomocník Craiga Pawsona na čiare teraz venuje Tottenhamu zlatú miestenku do vlaku za vyrovnaním a možno i dokonalým obratom! Gastón Ramírez neustál tvrdý súboj s Dembélém a následne v páde nechal nohu na kolene Jana Vertonghena. Ten sa okamžite zrútil k zemi, ako by mal uruguajský stredopoliar obuté mačky a Craig Pawson tak na verdikt svojho asistenta siahol po červenej karte! Vedúce Tigre budú dohrávať o desiatich.
     
    46
    Robbiem Bradym vytrápený Eric Dier mal toho plné zuby už po úvodnom dejstve, v ktorom navyše videl žltú kartu. Preto ho na trávniku nahrádza Rumun Chiriches.
     
    38
    Tottenham Hotspur sa predsa len dočkal v prvom polčase aspoň jednej zaujímavej koncovky, ktorá síce opäť smerovala do stredu bránky, ale aspoň razanciu sa jej uprieť nedalo. Christian Eriksen po obídení Robertsona preniesol hru na ľavú stranu, kde operoval Érik Lamela. Teho nedokázal pokryť ofenzívne ladený Elmohamady, čo argentínsky technik využil na prudkú strelu z halfvoleja. Uzdravený Allan McGregor bol ale dobre postavený a včasným zákrokom stačil vyraziť loptu do strany.
     
    33
    Eric Dier už nezniesol celopolčasové motanie hlavy od Bradieho, ktorého teraz nekompromisne poslal k zemi. Pawson musel po prvýkrát tasiť.
     
    22
    Hull City i naďalej poriadne dupe na plyn a teraz sa hneď na trikrát mohlo dostať do dvojgólového vedenia! Gastón Ramírez na pravej strane unikol Daviesovi, aby následne prudko nacentroval na os ihriska. Tam sa asi v desaťmetrovej vzdialenosti od bránky najlepšie orientoval Robbie Brady, ktorý však trafil iba nohy padajúceho Llorisa. Obrana Spurs už svojmu kapitánovi ale tradične nepomohla a útočná akcia Tigers pokračovala. Ben Arfov center z ľavej strany jemným tečom umiestňoval do siete Jelavič, ktorého pokus Lloris znovu vytlačil do strany, aby následne opäť Ramírez tesne prekopol bránku hostí. Domáci pokračujú vo výbornom výkone.
    Jake LIVERMORE - 1:0
     
    8
    Hull City dalo gól!
    Aktívny vstup do zápasu sa Tigrom maximálne vypláca a už po ôsmich minútach sa ujímajú vedenia! Séria centrovaných lôpt, ktorá začala domácim voľným kopom z polovice ihriska, bola defenzívou Spurs dlho odvracaná, až sa lopty zmocnil bývalý hráč Kohútov z White Hart Lane JAKE LIVERMORE, ktorý nedal Llorisovi najmenšiu šancu. Anglický stredopoliari si spracoval loptu do pohybu, aby následne presne z hranice šestnástky prudko vystrelil krížom cez vápno. Prízemný pokus smeroval presne k pravej žrdi, kam Hugo Lloris nedosiahol. Beztak utrápených Kohútov ešte väčšmi potápa ich bývalý hráč. Hull City sa ujíma vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Livermore – 61. Kane, 90. Eriksen

    Karty:   63. Huddlestone (HLL), 90+2. Robertson (HLL) – 33. Dier (TOT)   50. G. Ramírez (HLL)


    Hull City AFC: McGregor – Elmohamady, M. Dawson, C. Davies (C), Robertson – Huddlestone, Livermore – Ben Arfa, G. Ramírez, Brady – Jelavič
    Náhradníci: Harper – A. Hernández, Quinn, Chester, Meyler, Rosenior, Sagbo
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Fazio, Vertonghen, B. Davies – Ch. Eriksen, R. Mason, M. Dembélé, Lamela – Kane, Soldado
    Náhradníci: Vorm – Chiriches, Stambouli, Paulinho, Ceballos, A. Lennon, Ball
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Craig Pawson – A. Kirkup, A. Garratt – C. Foy