Slovensko – Švajčiarsko 1:2 (kon.)
koniec
Slovensko
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Švajčiarsko
Nedeľa 09.11.2014, 13:15Nemecký pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:15.
     
    Dobrý deň, Vážení športoví fanúšikovia. Prajem Vám príjemné popoludnie pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá si v rámci Nemeckého pohára zmeria sily s výberom Švajčiarska. Slovenskí hokejisti majú za sebou na tomto turnaji doposiaľ 2 zápasy, v ktorých najprv zdolali Kanadu 4:1 a včera podľahli domácemu výberu 1:2. Góly v zápase s Kanadou strelili postupne J.Mikúš, Deyl, Lapšanský a debutant Rác, jediný gól nášho národného výberu v stretnutí proti Nemecku zaznamenal hráč HC Košice Adam Lapšanský, ktorý je zároveň s dvoma gólmi najlepším strelcom nášho výberu na tomto turnaji.

    Tabuľka po druhom hracom dni – Nemecký pohár 2014

    1. Nemecko 6
    2. Slovensko 3
    3. Švajčiarsko 3
    4. Kanada 0
     
    Predpokladaná zostava našich v dnešnom stretnutí:

    Konrád – Švarný, Valach, Deyl, Kozák, Bokroš, Jánošík, Kotvan – Bakoš, Viedenský, Dravecký – Rác, Marcinko, Lušňák – T. Sýkora, Cingel, Lapšanský – Vandas, Bortňák, Dej – J. Sýkora.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Konrád (Čiliak) – Švarný, Valach, Deyl, Kozák, Bokroš, Jánošík, Kotvan – Bakoš, Viedenský(A), Dravecký – Rác, Marcinko(A), Lušňák – T. Sýkora, Cingel, Lapšanský – Vandas, Bortňák, Dej – J. Sýkora.

    Švajčiarsko: Zurkirchen – Ramholt, Schlumpf, Hachler, Leeger, Kparghai, Kienzle, Fischer – Froidevaux, Scherwey, Bertschy, Bodenmann, Baltisberger, Schappi(A), Suri(A), Haas, Martschini, Wieser(C), Kunzle – Walser..
     
    Hráči už sú nastúpený na hracej ploche. Slovenskí hokejisti nastupujú na dnešný zápas v modrých dresoch s dvojkrížom na hrudi, hokejisti Švajčiarska sa v dnešnom stretnutí predstavia v bielych dresoch s helvétskym krížom na hrudi. Po hymnách oboch krajín už nič nebude brániť začiatku stretnutia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Úvodné vhadzovanie v dnešnom stretnutí zvládli lepšie hráči Švajčiarska, ktorý podnikli prvý útok, pričom ku strele sa odhodlal Scherwey. Konrád radšej prerušuje hru a nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme Slovenska.
     
    01:17
    Zurkirchen teraz za bránkou podržal puk pre svojich obrancov, tí však následne len vyhadzujú puk cez všetky čiary a nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme Švajčiarska.
     
    02:03
    Hra je prerušená po postavení mimo hry, ktorého sa dopustili švajčiarski hokejisti. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    02:56
    Hra je v úvode stretnutia z oboch strán veľmi opatrná, vážnejšiu situáciu sme doposiaľ nevideli ani pred jednou z bránok.
     
    03:27
    Viedenský sa teraz dostával do zakončenia, po peknom prenechaní puku od Draveckého, jeho strela však končí len zblokovaná na tele jedného zo švajčiarských hokejistov.
     
    04:06
    Konrád teraz radšej podržal puk po strele od Ramholta z modrej čiary, nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme Slovenska.
     
    04:39
    Do zakončenia sa teraz dostal pred bránkoviskom Patrik Lušňák, Zurkirchen však stál na správnom mieste a jeho strelu bez problémov zlikvidoval.
     
    05:57
    Rastislav Dej teraz získal útočné pásmo, Zurkirchen radšej podržal puk po jeho nahodení a nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme Švajčiarska.
     
    06:24
    Bortňák teraz získal puk v obrannom pásme, následne ho však len odovzdal Švajčiarom a odišiel striedať.
     
    07:28
    Bodenmann sa teraz dostal do útočného pásma a dokázal vyslať na Konráda strelu spomedzi kruhov! Konrád len vyráža a puk končí na tyči!
     
    08:20
    Úvodná veľká šanca v dnešnom stretnutí patrila švajčiarskym hokejistom. Bodenmann nemal veľký problém sa dostať do nebezpečného priestoru medzi kruhmi a vyslať strelu švihom, slovenskí obrancovia pristúpili k jeho bráneniu veľmi laxne a ďakovať môžme len Konrádovi, ktorý vytlačil jeho strelu na tyč.
     
    10:17
    Švajčiarski hokejisti sa teraz previnili zakázaným uvoľnením a nasledovať bude vhadzovanie pred Zurkirchenom.
     
    10:58
    Veľká príležitosť Švajčiarska! Do samostatného úniku sa dostal kapitán Švajčiarov Wieser, ktorý si položil aj Konráda, zakončil však len mimo našej brány, keďže sa už nachádzal vo veľkom uhle.
     
    11:06
    Wieser bol pri svojom úniku faulovaní a Dravecký odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    12:49
    Wieser teraz zbytočne oslabuje svoj tím, po faule na Kozáka v útočnom pásme, keď si vybehol na nášho zadáka a oplácal jeho predchádzajúci tvrdý zákrok.
     
    13:06
    Dravecký je na ľade a začína sa naša skrátená presilová hra.
     
    14:02
    Slovenskí hokejisti sú nasťahovaní v útočnom pásme, ich tlak je však len platonický. Zurkirchen doposiaľ nemusel zasahovať.
     
    14:46
    Deyl stráca puk na modrej čiare a zdá sa že Švajčiari sa už tejto presilovej hre našich hokejistov ubránia.
     
    14:49
    Wieser je na ľade a Švajčiarsko tak hrá s plným počtom hráčov.
     
    15:46
    Hra je prerušená po zakázanom uvoľnení Švajčiarov. Nasledovať bude vhadzovanie pred Zurkirchenom.
     
    16:10
    Bortňák teraz prihrávkou z rohu klziska nenašiel pred bránkou nikoho zo svojich spoluhráčov, stále však ostávame v útočnom pásme.
     
    16:54
    Konrád teraz musel zasahovať po strele od Kunzleho, po prerušení hry, bude nasledovať vhadzovanie pred našou bránkou.
     
    17:13
    Slovenskí hokejisti sa teraz pri prechode do útoku previnili postavením mimo hry a nasledovať tak bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    17:49
    V súboji v rohu klziska boli teraz vo vlastnom pásme úspešnejší hráči Švajčiarska, ktorý tak môžu začať s rozohrávkou.
     
    18:51
    Ku strele od modrej čiary sa teraz odhodlal Hachler, jeho pokus však končí len v lapačke Braňa Konráda. Nasledovať bude vhadzovanie v našom obrannom pásme.
     
    19:01
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    19:17
    Slováci v závere prvej tretiny s útočnou aktivitou, ktorá však končí len na precíznej obrane Švajčiarov, ktorý našich hráčov k ničomu vážnejšiemu nepustili.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine je stav stretnutia medzi Slovenskom a Švajčiarskom nerozhodný. Súboj o druhé miesto na turnaji v Mníchove priniesol v úvodnom dejstve niekoľko zaujímavých šancí. Uvidíme čo nám prinesú zvyšné dve tretiny, tá druhá sa začne približne o 14:00 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine vyhrali slovenskí hokejisti, následne však puk pri prechode do útoku stratili a momentálne pri ňom vidíme švajčiarov.
     
    20:38
    Konrád s prvým zákrokom v druhej tretine, do strely sa oprel Froidevaux, jeho pokus však náš brankár bez problémov zlikvidoval a nasleduje vhadzovanie pred našou bránkou.
     
    21:38
    Kozák teraz len nahadzuje puk a tak sú pri ňom opäť hráči s helvétskym krížom na hrudi.
     
    22:57
    Ku strele z pravého kruhu sa teraz odhodlal Vandas, stav sa však nemení ani po jeho streleckom pokuse.
     
    23:19
    Švárny teraz fauloval v obrannom pásme, kde za bránkou pridržal jedného zo švajčiarov, ktorý si tak zahrajú druhú presilovú hru v zápase.
     
    24:02
    Adam Lapšanský teraz po strele z ľavého kruhu, ktorá bola tečovaná vybojoval útočné pásmo a nasledovať bude vhadzovanie pred Zurkirchenom.
     
    24:57
    Švajčiari si teraz dokázali vytvoriť v útočnom pásme veľký tlak, po sérii prihrávok však strácajú puk, ktorý končí v strednom pásme.
     
    25:19
    Švárny je na ľade a Slovensko hrá s plným počtom hráčov.
     
    25:58
    Puk teraz chvíľu poskakoval pred našim bránkoviskom, nakoniec však naši obrancovia vyriešili túto situáciu k spokojnosti a hra je prerušená.
     
    26:24
    Suri teraz preveril pozornosť Konráda strelou z pravého kruhu, hra je prerušená a nasledovať bude vhadzovanie pred našou bránkou.
     
    26:31
    Suri sa opäť odhodlal ku strele z identickej pozície ako pred chvíľou, Konrád však dokázal zlikvidovať aj túto strelu z uhla.
     
    27:01
    Konrád opäť v permanencii, teraz musel riešiť strelecký pokus od Haasa, tomu však v poslednej chvíli puk preskočil hokejku a strela mu tak nevyšla podľa predstáv.
     
    28:14
    Hra je prerušená pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, ktorého sa dopustili švajčiari, hra sa presunie do stredného pásma.
     
    28:26
    Zakázané uvoľnenie slovenského tímu, ktorého sa dopustil Bakoš, hra sa presunie pred Konráda.
     
    29:09
    Bakoš teraz zaviezol puk do pásma, našiel Viedenského, ktorého strela však končí len na pozornom Zurkirchenovi.
     
    29:34
    Bude sa vylučovať. Za bránkou fauloval Ramholt, ktorý podrazil Bakoša. Presilová hra pre slovenský tím.
     
    30:12
    Marcinko sa teraz odhodlal ku strele od modrej čiary, tečovať sa ho snažili Lušňák a Kotvan, ani jednému z nich sa to však nepodarilo.
     
    30:48
    Naši hokejisti strácajú dvakrát po sebe útočné pásmo a už im ostáva iba niekoľko sekúnd do konca presilovej hry.
     
    31:28
    Strelou z pravého kruhu to teraz skúsil Adam Lapšanský, ani jeho pokus však nekončí v sieti Zurkirchena.
     
    31:52
    Ramholt po krátkej chvíli na hracej ploche odchádza opäť na trestnú lavicu, tentoraz sa previnil napadnutím, keď atakoval nášho brankára, ktorý skončil na ľade, spolu s hráčom hostí, ktorý cez neho prepadol, či chtiac to vie už len samotný Ramholt.
     
    33:04
    Ani táto presilová hra sa nám nedarí, nevieme sa usadiť v útočnom pásme a vytvoriť si tlak.
     
    33:26
    Rác teraz nabil Marcinkovi, jeho strela z prvej, ktorá bola tečovaná, končí tesne vedľa ľavej tyče Zurkirchenovej bránky.
     
    33:53
    Ramholt je na hracej ploche a Švajčiarsko tak hraje s plným počtom hráčov.
     
    34:21
    Stále čakáme na úvodný gól dnešného stretnutia, v ktorom sa hrá o druhé miesto na turnaji, keďže domáce Nemecko sa už s predstihom stalo víťazom turnaja.
     
    35:38
    Slovensko dalo gól! Gól strelil LAPŠANSKÝ.Asistencie: T.Sýkora, Cingel.
    Nenápadná akcia našich hokejistov, Sýkora sa dostal s pukom do rohu klziska, kde si ho dokázal pokryť, zdvihol hlavu a prihrávkou našiel medzi kruhmi ADAMA LAPŠANSKĚHO, ktorý si skvele nakorčuľoval do voľného priestoru a strelou švihom prekonáva Zurkirchena v bráne Švajčiarska.
     
    36:11
    Vzápätí sme mohli pridať aj druhý gól. Do zakončenia sa dostal Bakoš, z ktorého strelou mal Zurkirchen veľké problémy.
     
    36:55
    Kparghai odchádza na trestnú lavicu za držanie a máme tak výbornú príležitosť vzdialiť sa švajčiarom na rozdiel dvoch gólov.
     
    37:25
    Slovenskí hokejisti sa momentálne nachádzajú v útočnom pásme, kde si dokázali vytvoriť patričný tlak. Zurkirchen musel už dvakrát zasahovať, naposledy po strele od Deyla, ktorú však Marcinko nedokázal ideálne tečovať.
     
    37:59
    Zurkirchen s ďalším zákrokom po strele od Adama Lapšanského, hra je prerušená. Treba pochváliť jedného z našich hráčov, ktorý skvele zacláňal švajčiarskemu brankárovi vo výhľade.
     
    38:34
    Suri teraz dostal ideálnu prihrávku medzi kruhmi a dokázal sa v oslabení dostať do zakončenia, veľká chyba našich obrancov a skvelý zákrok Konráda, ktorý vytlačil puk mimo bránku hokejkou.
     
    38:55
    Švajčiarsko hrá s plným počtom hráčov.
     
    39:01
    Minúta do konca druhej tretiny.
     
    39:41
    Lukáš Kozák teraz strelou preveril Zurkirchena, ten jeho pokus skryl do lapačky a hra je prerušená.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po druhej tretine vedú slovenskí hokejisti na Nemeckom pohári, v zápase o druhé miesto proti Švajčiarsku gólom Adama Lapšanského 1:0. Podarí sa našim hokejistom udržať tesný náskok a získať druhé miesto na tomto turnaji? Všetko prezradí tretia tretina, ktorá sa začne približne o 14:47 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:02
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine vyhrali švajčiarski hokejisti, ktorý ihneď nahadzujú puk za našu bránku, kde sa puku zmocnili naši obrancovia, ktorý ho len vyhadzujú cez všetky čiary a nasledovať bude vhadzovanie pred Konrádom.
     
    41:51
    Jánošík teraz poslal v obrannom pásme krásnym hitom k ľadu Bodenmanna.
     
    42:31
    Lapšanský mal teraz puk po prihrávke od Cingela na dlhú hokejku a tak z tejto príležitosti naši hokejisti nevyťažili nič.
     
    43:21
    Veľká príležitosť slovenských hokejistov, do ktorej sa dostal Rastislav Dej, puk však nedokázal prestrčiť za bránkovú čiaru, keďže bol tiesnený brániacim hráčom Švajčiarska.
     
    44:09
    Švajčiarsko dalo gól!
    Gól strelil MARTSCHINI.
    Po chybe jedného z našich hráčov sa dostal k puku MARTSCHINI, ktorý prešiel modrú čiaru, dostal sa do útočného pásma a strelou švihom z ľavého kruhu prekonáva Konráda, ktorému prekĺzol puk do siete popri lapačke.
    MARTSCHINI - 1:1
     
    45:04
    Švajčiarsko dalo gól!
    Gól strelil WALSER. Asistencie Wieser.
    Švajčiari v rýchlom slede pridávajú aj druhý gól, po prihrávke od Wiesera z pravej strany sa presadil WALSER, ktorý si skvele nakorčuľoval do priestoru medzi kruhmi a z prvej prekonáva bezmocného Konráda. Nedôsledné bránenie sa našim hráčom teraz vypomstilo, Walsera nechal v kľude zakončiť Cingel, ktorý sa len prizeral ako puk smeruje za Konráda.
    WALSER - 1:2
     
    46:26
    Slovenskí hokejisti začínajú s rozohrávkou za vlastnou bránkou, do konca stretnutia ešte ostáva mnoho času. Uvidíme či sa našim podarí pridať ešte nejaké góly.
     
    48:07
    A mohlo byť 1:3! Konrád si pripisuje skvelý zákrok potom čo Simion tečoval nahodený puk po strele jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    48:10
    Ďalšia skvelá príležitosť Švajčiarov! Jeden z nich teraz neváhal a skúsil vystreliť z priestoru medzi kruhmi, jeho prudká strela končí v lapačke Braňa Konráda, ktorý si pripisuje ďalší dôležitý zákrok.
     
    50:17
    Hokejisti Švajčiarska sú v tretej tretine ako vymenený, majú veľký tlak a dokázali si vytvoriť už niekoľko gólových príležitostí.
     
    50:55
    Hra je prerušená, slovenskí hokejisti sa previnili zakázaným uvoľnením a vhadzovať sa tak bude pred Konrádom.
     
    51:02
    Rác sa teraz odhodlal ku strele, tá však nemohla ohroziť Zurkirchena v bráne Švajčiarska a pri puku momentálne vidíme hráčov v bielych dresoch.
     
    51:53
    Kienzle teraz skončil na ľade po súboji s Cingelom, hra je prerušená, vylučovať sa však nebude.
     
    52:23
    Švárny si teraz vypýtal faul a Bodenmann odchádza na trestnú lavicu za držanie. Presilová hra pre slovenskí tím.
     
    53:02
    Bakoš sa teraz dostával do zakončenia, švajčiari však bránia veľmi dobre. Slováci však ostávajú na dostrel Zurkirchena.
     
    53:42
    Jeden zo švajčiarov teraz vystihol prihrávku Viedenského, ktorá smerovala na jedného z našich hráčov, ktorý by zakončoval do prázdnej brány.
     
    54:23
    Bodenmann je na ľade a Švajčiarsko tak hraje s plným počtom hráčov na ľade.
     
    55:27
    Konrád teraz radšej podržal puk po strele švihom od Martschiniho a hra je tak prerušená.
     
    55:58
    Lapšanský teraz hľadal pred bránkou niekoho zo svojich spoluhráčov, puk však adresáta v modrom drese nenašiel.
     
    57:11
    Do konca zápasu už veľa času neostáva, s útočnou aktivitou teraz vidíme švajčiarských hokejistov, ktorý sa nachádzajú s pukom v útočnom pásme.
     
    57:53
    Švajčiari vysoko napádajú rozohrávku našich, ktorým sa nedarí prechod do útoku.
     
    58:01
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    58:42
    Vandas teraz našiel prihrávkou pred bránkoviskom Bortňáka, ktorý sa dostal do zakončenia, Zurkirchen si však pripisuje skvelý zákrok a hra je prerušená!
     
    58:42
    Oddychový čas Slovensko.
     
    58:42
    Slováci v šestici, Konrád je na striedačke, nasleduje vhadzovanie v obrannom pásme Švajčiarska!
     
    59:06
    Oddychový čas Švajčiarsko.
     
    59:06
    Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme, naši hokejisti sa previnili prihrávkou rukou. Konrád ostáva na striedačke.
     
    59:51
    Jeden zo Švajčiarov teraz netrafil prázdnu bránu, o výsledku stretnutia je však zrejme už rozhodnuté.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Končí sa stretnutie, v ktorom Slovensko podľahlo Švajčiarsku 1:2 a je tak isté že naši hokejisti obsadia na Nemeckom pohári tretiu pozíciu. Najlepším hráčom stretnutia sa na strane Slovenska stáva Adam Lapšanský, na strane Švajčiarska je to obranca Tim Ramholt. Pred večerným stretnutím Nemecka s Kanadou je o konečnom poradí na turnaji prakticky rozhodnuté, víťazom sa stáva domáce Nemecko, druhú pozíciu obsadili hokejisti Švajčiarska, tretiu Slovensko a na poslednom mieste ostáva Kanada. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám ešte príjemný zvyšok nedeľného popoludnia. (15:19:31)

    Jakub Bobovič

    Góly a asistencie: 36. Lapšanský (T.Sýkora, Cingel) – 45. Martschini (Haas, Suri), 46. Walser (Wieser, Simion)


    Slovensko: Konrád (Čiliak) – Švarný(C), Valach, Deyl, Kozák, Bokroš, Jánošík, Kotvan – Bakoš, Viedenský(A), Dravecký – Rác, Marcinko(A), Lušňák – T. Sýkora, Cingel, Lapšanský – Vandas, Bortňák, Dej – J. Sýkora.
    Švajčiarsko: Zurkirchen – Ramholt, Schlumpf, Hachler, Leeger, Kparghai, Kienzle, Fischer – Froidevaux, Scherwey, Bertschy, Bodenmann, Baltisberger, Schappi(A), Suri(A), Haas, Martschini, Wieser(C), Kunzle – Walser.

    Rozhodca: Rohatsch, Vogl – Kohlmüller, Müller.

    Diváci: 3 700