Empoli – Cagliari 0:4 (kon.) | Parma – Sassuolo 1:3 (kon.) | Sampdoria – AS Rím 0:0 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
0:0 (0:0)
AS Rím
Sobota 25.10.2014, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Dobrý večer Vážení športoví fanúšikovia. Vítam Vás pri sledovaní 8.kola najvyššej Talianskej futbalovej súťaže, v ktorom Sampdoria Janov, aj s našim Jurajom Kuckom privíta na vlastnom štadióne AS Rím. Domáci futbalisti sa aktuálne nachádzajú na 3.pozícii v tabuľke, na svojom konte majú 15 bodov, pri skóre 9:4 a ak sa mi dnes podarí zvíťaziť tak predbehnú v tabuľke svojho dnešného súpera. Hostia z Ríma sa aktuálne nachádzajú na 2.pozícii, so ziskom 18 bodov a skóre 14:4. Futbalisti AS sú v hre aj v Lige Majstrov, kde museli v týždni prehltnúť trpkú pilulku v podobe hanebnej prehry 1:7 na domácom štadióne s nemeckým Bayernom Mníchov. Aktuálne sa hostia nachádzajú v skupine D na druhej pozícii so ziskom 4 bodov.

     
    Úvodné zostavy:

    Sampdoria Janov: Romero – Regini, Romagnoli, Gastaldello, De Silvestri – Obiang, Palombo, Soriano – Eder, Okaka, Gabbiadini.

    AS Rím: De Sanctis – Torosidis, Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas – Florenzi, De Rossi, Nainggolan – Gervinho, Totti, Ljajič.

    Rozhodca: Rizzoli – Nicoletti, Galloni.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Rozhodca Rizzoli fúkol do píšťalky a stretnutie sa nám oficiálne začalo. Výkop v prvom polčase mali domáci futbalisti.
     
    2
    Domácim futbalistom sa teraz nepodarilo ani na dvakrát odcentrovať do šestnástky a lopta končí len u De Sanctisa, ktorý ju posiela späť do hry.
     
    3
    Úvod stretnutia je z oboch strán opatrný, domáci teraz začínajú s rozohrávkou na vlastnej polovici ihriska.
     
    4
    Na pravej strane sa teraz pekne uvoľnil Gervinho, dokázal odcentrovať, ale Francesco Totti na opačnej strane ihriska nedokázal zachytiť loptu v hre a Janov má k dispozícii vhadzovanie.
     
    5
    Hra sa odohráva prevažne medzi šestnástkami oboch mužstiev, ani jeden z brankárov doposiaľ nemusel riešiť vážnejšiu situáciu.
     
    6
    Jeden z hostí teraz na pravej strane ihriska fauloval a domáci majú k dispozícii priamy voľný kop.
     
    7
    De Sanctis musel po prvý krát v dnešnom stretnutí zasahovať, po hlavičke jedného z domácich hráčov, nebezpečná situácia pred bránkou hostí nastala po štandartnej situácii z pravej strany.
     
    9
    Hostia mali teraz k dispozícii rohový kop, loptu však po centri z ľavej strany odvracia do bezpečia domáca obrana.
     
    10
    Útočný faul jedného z hráčov hostí a loptu majú v moci domáci futbalisti.
     
    11
    Nepresná prihrávka od Soriana končí len v náručí De Sanctisa, ktorý rukami rozohráva loptu na De Rossiho.
     
    11
    Rohový kop pre hostí, po chybe, ktorú spravil Romagnoli, keď nezachytil ľahkú loptu v hre.
     
    12
    K lopte sa pri rohovej zastávke postavil kapitán hostí Totti, jeho center však smeroval mimo šestnástku na jedného z jeho nabiehajúcich spoluhráčov, z tejto štandartnej situácie však hostia napokon nevyťažili nič.
     
    13
    Rozostavenie hráčov a hra na troch útočníkov, by pred zápasom sľubovali ofenzívny futbal s množstvom šancí, nie je tomu tak a vidíme futbal, ktorý sa odohráva prevažne medzi šestnástkami.
     
    14
    Do zakončenia sa teraz dostával Romero, bol však tiesnený hráčom hostí a nedokázal zakončiť ideálne, po hlavičke jedného z hostí nasleduje rohový kop pre Janov.
     
    15
    Rohový kop veľa vzruchu v šestnstke AS Rím nepriniesol a domáci sa vzápätí previnili postavením mimo hry.
     
    16
    Strelecký pokus jedného z hráčov hostí spoza šestnástky teraz vyznel naivne, keď sa pred ním nachádzala spleť hráčov, tak bolo jasné že trafí jedného z nich a tak sa aj stalo.
     
    17
    Romero teraz chytá ľahkú loptu od Holebasa z hranice šestnástky.
     
    18
    Astori hlavičkuje na istotu mimo hraciu plochu a nasleduje rohový kop pre Sampdoriu.
     
    18
    Do zakončenia sa domáci v šestnástke nedokázali prepracovať a nasleduje ďalší rohový kop.
     
    19
    Štandartné situácie zatiaľ ani jednému z mužstiev nepriniesli vážnejšiu príležitosť.
     
    19
    Sorianovi teraz pätička v šestnástke nevyšla a zdá sa že s touto šancou, keď dostal prihrávku na malé vápno naložil až príliš ľahkovážne.
     
    20
    De Sanctis teraz trocha zaváhal a loptu namiesto do diaľky kopol do výšky, šťastie že sa k nej napokon prepracoval jeden z jeho spoluhráčov.
     
    21
    Tottiho rohový kop končí len v rukách Romera, ktorý rozohráva nakrátko na svojich spoluhráčov v obrane.
     
    22
    Domáci teraz pri prechode do útoku strácajú na pravej strane loptu a napokon sa jeden z nich previnil útočným faulom, AS má k dispozícii voľný kop.
     
    23
    Do zakončenia sa teraz v šestnástke dostával jeden z domácich futbalistov, nakoniec mu v tom však dobrým obranným zákrokom zabránil jeden z hostí, čo domácim nie je moc po vôli.
     
    24
    Veľmi naivný strelecký pokus od Francesca Tottiho končí len zblokovaný na tele jedného z hráčov domácich.
     
    26
    Hostia teraz kombinujú prihrávkami na útočnej polovici, ich tlak je však len platonický a nedokážu sa dostať do šance, chýba moment prekvapenia.
     
    27
    Od domácich to nie je o nič lepšie, loptu teraz len odovzdali hosťom a tí začínajú rozohrávku od De Sanctisa.
     
    28
    Žltú kartu dostáva De Rossi (AS Rím).
     
    28
    De Rossi teraz potiahol za dres jedného z domácich hráčov a Sampdoria má k dispozícii priamy voľný kop. Hráč hostí ešte protestuje u rozhodcu Rizzoliho, čo je však zbytočné, pretože to faul bol.
     
    29
    Priamy voľný kop domácich končí len v múre tiel, následne sa domáci previnili postavením mimo hru a tak majú loptu hostia.
     
    30
    Veľká šanca hostí do ktorej sa dostal Gervinho, ktorý dostal krásnu prihrávku za obranu a postupoval sám na Romera, v poslednej chvíli mu však loptu dokázal vypichnúť vynikajúcim obranným zákrokom jeden z domácich hráčov, pričom Gervinho sa ocitol vo veľkom uhle a loptu napálil len do tyče!
    Gervinho
     
    32
    Hostia pohrozili, avšak v koncovke to bolo nedôrazné a túto gólovú šancu možno ešte v dnešnom zápase oľutujú.
     
    33
    Opäť pekná a dlhá prihrávka z vlastnej polovice ihriska, ktorú zachytil jeden z hostí a následne sa k lopte dostal Gervinho, ktorý spálil ďalšiu veľkú šancu, keď jeho strelu po zemi, približne z jedenástich metrov vyráža Romero na rohový kop.
     
    35
    Hostia momentálne prevzali iniciatívu a sú aktívnejší, zaujímavosťou je že si vedia vypracovať šance skôr po prihrávke z vlastnej polovice ihriska ako po štandartnej stiuácii.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Soriano (Sampdoria Janov).
     
    36
    Soriano poslal k zemi zozadu jedného zo svojich protihráčov nie príliš vyberavým spôsobom a ten mu na oplátku destikuluje rukami či je v poriadku.
     
    37
    Faulovaným hráčom, ktorý sa právom rozčuľuje je Nainggolan. Hostia majú k dispozícii štandartnú situáciu.

     
    38
    Domáci futbalisti sa teraz po rohovom kope previnili útočným faulom a pri lopte už je brankár hostí, ktorý ju bude posielať späť do hry.
     
    40
    Lopta končí mimo hracej plochy a hostia majú k dispozícii rohový kop.
     
    41
    Po rohovom kope sa lopta odrazila na hranici šestnástky ku jednému z hráčov hostí, ktorý neváhal a skúsil vystreliť z voleja, jeho pokus bol však veľmi nepresný.
     
    42
    Ani jeden tréner pri pohľade na lavičku nie je spokojný s doterajším priebehom, možno už v prestávke sa dočkáme prvého striedania, ktoré by oživilo hru s minimo šancí na oboch stranách.
     
    43
    Domáci teraz s platnockým tlakom na útočnej polovici. Z oboch strán je to príliš statické, hra nemá myšlienku a prihrávka prichádza až keď je na blízku protihráč, čo je zbrklé a kopia sa tým nepresnosti.
     
    45
    Faul domácich v stredovom kruhu a pri lopte sú hostia, ktorý majú možnosť založiť jeden z posledných útokov v prvom polčase.
     
    45
    Gervinho teraz nedostihol prihrávku, ktorá na neho smerovala a nasleduje tak len odkop od Romerovej brány.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je stav stretnutia medzi Sampdoriou Janov a AS Rím nerozhodný 0:0. Viac šancí si dokázali vytvoriť hosťujúci futbalisti, Gervinho ich však v gól nedokázal pretaviť. Druhý polčas sa začne približne o 21:45 hod.
     
    Hráči už nastupujú na hraciu plochu, druhý polčas sa o malú chvíľu začne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia výkopom zahájili druhý polčas a ich prvý útočný výpad končí len u Romera.
     
    46
    Hneď z úvodu druhého polčasu evidujeme prvý strelecký pokus na bránu v druhom dejstve, keď loptu na ľavej strane potiahol Gervinho, dostal sa do šestnástky a vyslal na Romera strelu po zemi, domáci brankár loptu vyrazil končekmi prstov.
     
    48
    Na druhej strane aktivita domácich futbalistov končí pred šestnástkou.
     
    48
    Postavenie mimo hru teraz zastavilo domácich v prechode do útoku. Lopta pre hostí.
     
    49
    Romero teraz skryl do náručia centrovanú loptu z pravej strany od jedného z hráčov hostí.
     
    50
    Gervinho sa teraz šikovne dostal cez dvojicu hráčov až do šestnástky, kde sa však dostal do veľkého uhla a keď už nevedel čo s loptou tak vyskúšal vystreliť, veľmi nepodarený pokus končí len na bočnej sieti.
     
    51
    Gervinho je veľmi aktívny, rozdáva prihrávky, vie sa presadiť individuálne, gólovo však pri množstve šancí ktoré má mlčí.
     
    52
    Domáci teraz dosiahli gól, ktorý však nemôže platiť pre jednoznačné postavenie mimo hry.
     
    53
    Dočkáme sa dnes gólu? V zápase druhého s tretím by sa to žiadalo, takisto pri pohľade na ostatné výsledky dnešného programu Serie A, v ktorých padlo dokopy osem gólov, navráva tomu aj rozostavenie oboch mužstiev, ktoré hrajú na troch útočníkov.
     
    55
    Domáci si teraz nerozumeli a prihrávku smerujúcu do šestnástky na jedného z nich zachytila obrana hostí.
     
    56
    Gabbiadini teraz poslal loptu z prvej len pánu Bohu do nebies, veľmi nevydarený strelecký pokus domáceho futbalistu.
     
    57
    Hostia teraz opäť pohrozili dlhým pasom z vlastnej polovice ihriska a následnou kombináciou na útočnej polovici, Gervinhovi by však muselo dnes priať aj šťastie aby sa presadil.
     
    59
    Hostia budú mať teraz k dispozícii rohový kop.
     
    59
    Romero terz zlikvidoval ľahký strelecký pokus od jedného z hráčov hostí, lopta končí len v jeho náručí a následne sa hostia previnili útočným faulom na brankára domácich.
     
    59
    Astori vidí úplne zbytočnú žltú kartu po ataku na Romera, ktorý chcel rozohrať loptu. Hráč hostí možno túto žltú kartu ešte v priebehu súťaže oľutuje.
     
    60
    Vzápätí vidíme ďalší útočný faul hostí, po strate lopty. Rozhodca teraz dôrazne dohovára Torosidisovi.
     
    62
    Stále čakáme na úvodný gól stretnutia, na ihrisku momentálne vzrastá nervozita.
     
    63
    Rohový kop pre hostí, po zblokovanej strele, ktorú poslal mimo hraciu plochu jeden z domácich.
     
    64
    Rohový kop hosťom vážnejšiu šancu nepriniesol a tak nasleduje odkop od brány domácich.
     
    64
    Soriano sa teraz v šestnástke dokázal dostať cez troch hráčov, avšak na toho štvrtého už nevyzrel a tak z tejto šance nie je nič, len náznak.

     
    66
    Gervinho teraz v šestnástke prihrávkou našiel Florenziho, ktorého strela smeruje nad bránu Romera, zrejme bola tečovaná a nasleduje rohový kop.
     
    67
    Štandartné situácie nie sú v dnešnom stretnutí rozhodujúce, ani jedno z mužstiev ich nedokáže využit, ani len ku šanci.
     
    67
    Domáci tréner pripravuje prvé striedanie v dnešnom stretnutí.
     
    67
    Astori teraz hlavičkoval po rohovom kope len do stredu bránya tak Romero s týmto pokusom problémy nemal.
     
    68
    Striedanie v tíme Sampdoria Janov: z ihriska odchádza Regini, prichádza Mesbah.
     
    69
    Loptu z priameho voľného kopu ktorú dostal Okaka ako na podnose posiela domáci futbalista z azda troch metrov vysoko nad bránu hostí. Veľká šanca domácich, ktorý mohli ísť do vedenia.
     
    71
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Ljajič, prichádza Pjanič.
     
    72
    Domáci teraz chybili v rozohrávke, čo dokázal využiť jeden z hostí, ktorý vysoko napádal rozohrávku a získal loptu, tú však vzápätí stratil a tak ju majú v moci hráči Sampdorie.
     
    74
    Obom mužstvám ostáva už len niečo zhruba štvrťhodina hry, dočkáme sa dnes gólu?
     
    74
    Hostia teraz mali k dispozícii priamyvoľný kop z pravej strany, lopta však končí len na hlave jedného z domácich hráčov, ktorý ju posiela do bezpečia.
     
    75
    Faul Holebasa na Okaku a uvidíme priamy voľný kop domácich z pravej strany.
     
    76
    Priamy voľný kop zahraný na zadnú tyč, k lopte sa mohol dostať Gastaldello, to by ju však musel lepšie trafiť. Nasleduje odkop od brány hostí.
     
    77
    Striedanie pripravuje aj hosťujúci tréner, uvidíme koho pošle do hry.
     
    78
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Totti, prichádza Destro.
     
    78
    Florenzi teraz našiel dobrou prihrávkou za obranu jedného zo svojich spoluhráčov, ten dokázal poslať loptu do šestnástky, kde však Gervinho prehral súboj a loptu už majú domáci.
     
    80
    Domáci futbalisti teraz začínajú s rozohrávkou až od Romera.
     
    81
    Prechod do útoku sa domácim nevydaril a vzápätí už sú pri lopte hostia. V hre vidíme mnoho nepresností.
     
    82
    Veľká šanca hostí, ktorý mohli rozhodnúť o osude dnešného stretnutia, na center od Florenziho si najlepšie vyskočil Destro a Romero teraz vytiahol perfektný zákrok!
    Destro
     
    83
    Striedanie v tíme Sampdoria Janov: z ihriska odchádza Eder, prichádza Rizzo.
     
    83
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Florenzi, prichádza Iturbe.
     
    85
    Hostia sa teraz previnili postavením mimo hru, konkrétne to bol stiedajúci Destro.
     
    86
    Striedanie v tíme Sampdoria Janov: z ihriska odchádza Gabbiadini, prichádza Bergessio.
     
    87
    Na ihrisku momentálne vidíme boj o každý centimeter, loptu majú v po faule jedného z hostí v strede ihriska v moci domáci futbalisti.
     
    87
    Okaka teraz nedočiahol na dlhú loptu smerujúcu do šestnástky a iba podčiarkol nemohúcnosť domácich vo finálnej fáze, v dnešnom stretnutí.
     
    88
    De Silvestri teraz prešprintoval s loptou pár metrov, avšak jeho center končí zblokovaný a domáci majú k dispozícii aspoň autové vhadzovanie na útočnej polovici.
     
    90
    Jeden z hráčov hostí bol teraz v strede ihriska nepríjemne faulovaný a hostia majú k dispozícii voľný kop.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Palombo (Sampdoria Janov).
     
    90+1
    Hostia teraz dlhú chvíľu obliehali šestnástku domácich, čo však k ničomu neviedlo, pretože všetko končí nepresnou prihrávkou na nohu jedného z domácich hráčov.
     
    90+2
    Ani jeden z tímov sa nehodlá vzdať vybojovaného bodu v dnešnom stretnutí a hra sa odohráva v strede ihriska.
     
    90+3
    Azda posledný rohový kop domácich v dnešnom stretnutí.
     
    90+3
    Lopta končí po hlavičke jedného z domácich len na tribúne a ofenzívne snaženie domácich je zdá sa v dnešnom stretnutí u konca.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Končí sa stretnutie medzi Sampdoriou Janov a AS Rím, ktoré nám veľa futbalovej krásy neprinieslo a body sa napokon delili rovným dielom. Viac vyložených šancí si v dnešnom zápase dokázali vypracovať hostia, domáci si však umnou defenzívou na čele s brankárom Romerom dokázali poradiť s útočným trojzáprahom hostí na čele s Tottim. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám ešte príjemný zvyšok sobotného večera. (23:38:00)

    Jakub Bobovič

    Góly:

    Karty:   35. Soriano (SMP), 90. Palombo (SMP) – 28. Rossi (ASR), 59. Astori (ASR)


    Sampdoria Janov: Romero – Regini, Romagnoli, Gastaldello, De Silvestri – Obiang, Palombo, Soriano – Eder, Okaka, Gabbiadini.
    Náhradníci: da Costa, Masolo – Duncan, Fedato, Bergessio, Fornasier, Gastaldello, Marchionni.

    AS Rím: De Sanctis – Torosidis, Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas – Florenzi, De Rossi, Nainggolan – Gervinho, Totti, Ljajič.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Calabresi, Cole, Destro, Emanuelson, Iturbe, Peredes, Sanabria, Somma, Ucan, Pjanič.

    Rozhodca: Rizzoli – Nicoletti, Galloni