Košice – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Trnava – Trenčín 1:0 (kon.) | Myjava – Žilina 1:4 (kon.)
Senica – Zlaté Moravce 2:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:1 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 25.10.2014, 14:00Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec, zápas Košíc s Dunajskou Stredou sa skončil remízou 1:1. Tímy si teda body spravodlivo podelia.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok dňa. (16:49:35)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Prebieha posledná nadstavená minúta tohto zápasu. Hostia sa ešte pokúšajú zaútočiť, no strela neprichádza.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Už počas tej prvej ostávajú Košičania natlačení pred bránkou, no nik z nich sa k strele neodhodlal.
     
    90
    Dunajskostredčania sú aktívni, no do zakončenia sa nevedia dostať. S najväčšou pravdepodobnosťou sa už dnes nič nebezpeční neudeje.
     
    89
    Domáci kouč Látal skúsil na trávnik poslať ešte hrotového Diabyho a my budeme sledovať, či to Košičanom pomôže. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že sa skôr hostia pokúsia o fantastický obrat.
     
    88
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Nermin Haskič, prichádza Oumar Diaby.
     
    87
    Hostia ukázali, že sa nikdy nevzdávajú. Futbalisti Dunajskej Stredy vždy bojujú až do konca a to sa im teraz vyplatilo vyrovnávajúcim gólom.
     
    86
    Dunajská Streda dala gól!

    Je vyrovnané! V samom závere Kwin perfektnou prudkou prihrávkou našiel pred bránkou striedajúceho ROMANA SABLERA, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti nezaváhal.
     
    85
    Košickí futbalisti sa už nikam bezhlavo hrnúť nebudú. Domáci to už hrajú skôr takticky a pokúšajú sa získať vo svoj prospech každú sekundičku.
     
    84
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Ján Novák, prichádza Jozef Skvašík.
     
    83
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Roland Černák, prichádza Pavol Jurčo.
     
    83
    Dnešné stretnutie sleduje 1025 divákov.
     
    82
    Hostia zvyšujú svoju aktivitu a neustále sa pokúšajú zakončiť. Horváth čakal pred bránkou center, ale o niekoľko desiatok centimetrov ho predbehol Stijakovič, ktorý loptu chytil do dvoch rúk.
     
    81
    Po rohovom kope ohrozenie domácej bránky neprišlo a tak sa Košičania pokúsili o rýchly brejk. Na jeho konci ale zakončenie takisto nebolo, pretože sa domáci dostali iba do ofsajdu.
     
    80
    Šimglár sa pokúsil upokojiť hru, keď loptu odvrátil od svojej bránky. Príliš sa mu to ale nepodarilo, pretože hostia guľatý predmet zachytili a vybojovali aj rohový kop.
     
    79
    Hostia chceli ísť opäť do útoku, ale hlavný rozhodca im teraz vôbec nepomáha. Valášek videl v strede trávnika faul Krišta a Dunajskostredčania nemohli útočiť.
     
    78
    Hosťujúci tréner to už skúsil dvomi striedaniami a bude dúfať, že noví hráči na trávnik prinesú ešte väčšiu aktivitu a následne aj vyrovnanie. Budeme zvedaví, či sa tak skutočne stane.
     
    77
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Štepanovský, prichádza Roman Sabler.
     
    76
    Ďalšia skvelá šanca hostí! Ujlaky padol v šestnátske a chcel si vypýtať pokutový kop, rozhodca napokon ale penaltu pre DAC nepíska.
     
    75
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Gábor Straka, prichádza Vojtech Horváth.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Boris Sekulić (MFK Košice).
     
    74
    Hostia zahodili skvelú príležitosť! Štepanovský potiahol prečíslenie po pravej strane, napokon bol ale zbrzdený, no loptu si postrážil. Následne ju do druhej vlny poslal Turňovi, ktorý v čistej šanci zostrelil iba obrancu.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Jakub Brašeň (FC DAC Dunajská Streda).
     
    71
    Na hracej ploche sa po góle veľa nezmenilo. Košičania sa aj naďalej snažia zaútočiť, no hostia sú v defenzíve pozorní.
     
    70
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Miroslav Viazanko, prichádza Ľubomír Korijkov.
     
    67
    Nuž, zdalo sa, že pri góle bol Škutka v ofsajde. Rozhodcovia ale nič také neodpísakali, a tak sme sa z nášho stanovišťa zrejme mýlili.
     
    66
    Košice dali gól!

    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia! Škutka sa s loptou natlačil do vápna, kde v páde špičkou kopačky posunul loptu na pravú stranu, kde bol JÁN NOVÁK a nekompromisne zakončil.
     
    66
    Hostia opäť zvyšujú svoju aktivitu a loptu si berú na svoje kopačky. Dunajskostredčania by dnes chceli potešiť aj svojich priaznivcov, ktorí za nimi do metropoly východu pricestovali a rozhodne si to zaslúžia.
     
    65
    Máme za sebou niekoľko naozaj rušných minút. Hráči oboch celkov sa neustále pokúšajú o otvorenie skóre, čo sa snáď udeje už v najbližších minútach.
     
    64
    Košičania naďalej pokračujú vo svojej aktivite a skóre mohol otvoriť domáci Novák. Ten sa aj teraz dostal do zakončenia z pravej strany, no teraz loptu cez Brašeňa neprepasíroval.
     
    63
    Pozor ale aj na opačnej polovici trávnika. Tam po rýchlom prechode centroval loptu do vápna Šinglár, ale ani jeden z jeho spoluhráčov nereagoval.
     
    62
    Aj naďalej pokračuje skvelá aktivita hostí. Ku strele sa teraz spoza šestnástky dostal aj Szarka, no jeho pokus skončil iba v rukách Stijakoviča. Nešlo o náročnú strelu.
     
    61
    Košičania po rohovom kope nevedeli, kam skôr skočiť a hostia už mali vyhrávať! Kwin v stopercentnej šanci loptu pálil do siete, kde sa ale z ničoho nič zjavil Stijakovič a vyrazil loptu preč.
     
    60
    Turňa sa po pravej strane dostal až do šestnástky a tam to bolo poriadne nebezpečné. Stijakovič nevedel, kam skôr skočiť, napokon jeho spoluhráči odvrátili na rohový kop.
     
    59
    Za skvelú prácu v defenzíve musíme pochváliť Straku.Hostia každou minútou zlepšujú svoj výkon a opäť sa pokúsia zaútočiť.
     
    58
    Na opačnej polovici trávnika sa Bukata dostal až k centru, ktorým ale adresáta v žlto-modrom drese vôbec nenašiel. Košičania boli málo dôrazní.
     
    57
    Obrovská šanca pre hostí! Tí sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré z ľavej strany zakončoval pravou nohou Černák. Vôbec mu to ale nevyšlo a priestor bránky v čistej šanci minul.
     
    56
    Rozhodca sa poriadne rozbehol a žlté karty udeľuje až zbytočne prehnane. Hra sa nám rozbieha, no my stále iba čakáme na prvý gól. Ťažko povedať, kedy ho uvidíme.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Ákos Szarka (FC DAC Dunajská Streda).
     
    54
    Po rozohrávke Stijakoviča chceli ísť opäť do útoku, ale Sekulič si v súboji s protihráčom pomohol iba za cenu faulu. Útočenie Košíc sa skončilo.
     
    53
    Dunajská Streda po rozohrávke získala rohový kop. Po ňom letela lopta do vápna a videli sme aj hlavičku Szarku, ale tá smerovala nanešťastie pre hostí iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    52
    Domáci Šinglár v strede trávnika zastavil prenikajúceho súpera iba za cenu žltej karty.
     
    51
    Obrovská šanca pre Košice! Novák sa dostal za obranu a razom sa ocitol úplne osamotený pred bránkou, no bol iba vo veľkom uhle. pernecký neváhal a proti strele hneď vyštartoval a vyrazil ju preč.
     
    50
    Stijakovič loptu rozohral na opačnú polovicu trávnika, kde si ju prevzal Viazanko a predviedol skutočne pekný center priamo ne hranicu šestnástky. Tam ale zakončenie neprišlo, pretože hostia loptu dobre odvrátili.
     
    49
    Hostia si prevzali loptu na svoje kopačky a presunuli sa do útoku. Tam sa predral Štepanovský, ktorý chcel vystreliť, ale v rýchlosti poslal veľmi slabučkú loptu iba do stredu bránky, s čím Stijakovič nemohol mať problém.
     
    48
    Košičania sa aktívne pokúšali natlačiť do útoku, ale zastavil ich iba ofsajdový verdikt pozorného postranného arbitra.
     
    47
    Ani začiatok druhej štyridsaťpäťminútovky nič zaujímavé nepriniesol. Hráči na oboch stranách sa síce snažia nakopnúť loptu do dobrej pozície, ale nič také sa im nedarí.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom domácich futbalistov. Ani jeden z trénerov počas prestávky možnosť striedania nevyužil, a tak sa pokračuje v pôvodnom zložení.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štvrtý rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas sa skončil. Videli sme v ňom síce pár zaujímavých príležitostí, ale celkovo futbal veľmi nezaujal.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hostia faulovali súpera pri pokuse o prechod cez stred trávnika, ale musíme uznať, že Štepanovský dostal kartu neprávom. Košičania sa následne presunuli pred bránku, no odtiaľ zakončenie neprišli.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Peter Štepanovský (FC DAC Dunajská Streda).
     
    43
    Hosťujúci Szarka si po rozohrávke svojho gólmana prevzal loptu v útoku a predral sa s ňou až na hranicu šestnástky. Tam síce padol na zem a chcel si vypýtať pokutový kop, ale po nedovolenom zákroku to nebolo.
     
    42
    Domáci futbalisti loptu odohrali na opačnú polovicu trávnika a tam vybojovali priamy kop z veľkej vzdialenosti. Ten si do svojej moci zobral Šinglár, ale jeho center nikoho nenašiel.
     
    41
    Pri rohovej zástavke sa k lopte postavil Krišto, avšak jeho center na bližšiu žrď našiel iba hráčov súpera. Košičania loptu odvracajú preč.
     
    40
    Dunajská Streda sa presunula na útočnú polovicu a svojou aktivitou si vybojovali svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    39
    Záver prvého polčasu priniesol v Košiciach aspoň trochu vzrušenia. Stále ale nemôžeme povedať, že by sme videli atraktívny futbal.
     
    38
    Hra sa nám rozprúdila. Košičania si prevzali loptu na svoje kopačky, Haskič si ju predkopol na hranici šestnástky, ale napokon ju napálil iba do brániaceho Kwina.
     
    37
    Dunajská Streda sa predsa len na útočnej polovici udržala a konečne sme videli aj strelecký pokus do priestoru Stijakovičovej bránky! Postaral sa oň z veľkej vzdialenosti Szarka, a tak domácii gólman nemohol mať so zákrokom vôbec žiaden problém.
     
    36
    Dunajskostredčania napokon konečne vybojovali loptu, ale ďaleko s ňou nezašli. Krišto chcel preniknúť cez súperovu defenzívu, ale proti presile nemal vôbec žiadnu šancu.
     
    35
    Do konca riadnej hracej doby prvého polčasu ostáva v metropole východu iba približne 10 minút. Domáci aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách a hosťom sa absolútne nedarí.
     
    34
    Po predchádzajúcom faule získali Košičania k dispozícii odkop z viac ako 20 metrov od bránky. Lopty sa chopil Novák a skúsil to prízemnou strelou, ale trafil iba hráčov v múre.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (FC DAC Dunajská Streda).
     
    32
    Na hracej ploche sa stále nič nemení. Domáci futbalisti majú plne pod kontrolou celý priebeh zápasu, avšak nedarí sa im presadiť.
     
    30
    Domáci futbalisti sú stále veľmi aktívni a svojmu súperovi poriadne znepríjemňujú život. Aj teraz prišiel center z pravej strany, ale skvelý Pernecký pred Viazankom loptu vyboxoval iba za postrannú čiaru.
     
    29
    Dunajskostredčania loptu iba odkopli spred vlastnej bránky a na moment si budú chcieť vydýchnuť. Košičania si ju rýchlo prevzali a budú opäť útočiť.
     
    28
    Košice stále ostávajú na útočnej polovici a vybojovali ďalší priamy kop. Ten zahrával Novák, no centrovanú loptu poslal iba priamo do rúk brankára DAC.
     
    27
    Východniari sú aj naďalej veľmi aktívni a pokúšajú sa ohroziť súpera! Novák poslal pred bránku výborný center, ktorý sa už pokúšal jeho spoluhráč doklepnúť do siete, no Pernecký skvelo vybehol a poradil si.
     
    26
    Po rohovom kope zakončenie neprišlo, pretože hostia situáciu pred vlastnou bránkou s prehľadom zvládli. Košičania ale aj napriek tomu ostávajú na útočnej polovici.
     
    25
    Košičania spálili druhú príležitosť v tomto zápase! Z čista jasna sa k strele dostal Viazanko a lopta už-už smerovala do siete. Hostí ale zachránil bravúrny Pernecký, ktorý ju v páde vytlačil apsoň na rohový kop.
     
    24
    Bol to zrejme Bukata, komu Viazanko ponúkol loptu. Bukata sa následne pokúsil o prízemný center priamo pred bránku, no adresáta opäť nenašiel.
     
    23
    Košičania stále ostávajú na útočnej polovici a tlačia sa do zakončenia. Novák poslal loptu do vápna, no jeho sopluhráči ju nezachytili. Napokon ju ale vybojoval späť Viazanko a pred pokutovým územím premýšľa, čo s ňou.
     
    22
    Hostia mali pri predchádzajúcej akcii veľa šťastia. Aj to ale k športu patrí a tak Dunajská Streda v polovici prvého polčasu remizuje s Košicami 0:0.
     
    21
    Košičania sa napokon dostali až do útoku a mohli otvoriť skóre tohto zápasu! Po prihrávke Huka z pravej strany ostal pred bránkou úplne osamotený Škutka, no v čistej šanci trafil brvno.
     
    20
    A situácia sa opäť opakuje. Brankár hostí rozohral loptu na opačnú polovicu trávnika, kde ju Dunajskostredčania nespracovali a novú akciu budú zaklať opäť iba Košice.
     
    19
    Košičania sa presunuli do útoku, kde vo väčšej vzdialenosti od bránky vybojovali menší faul. Po ňom rozohral center do šestnástky Šinglár, no na ten si Pernecký bez zaváhania vyskočil.
     
    18
    Hosťujúci gólman Pernecký loptu rozohral na opačnú polovicu trávnika, no tam sa jeho spoluhráči vôbec nedostali do pozície, v akej by ju mohli spracovať. Košičania budú zakladať útočnú akciu.
     
    17
    Košičania si opäť po dlhom čase prevzali loptu na svoje kopačky a presunuli sa na útočnú polovicu. Tam sa z väčšej vzdialenosti pokúsil prekvapil Šinglár, no jeho strela úplne minula priestor troch žrdí.
     
    16
    Hostia získali po súperovom faule v strede trávnika loptu a presunuli sa do útoku. Tam na druhýkrát prišiel zaujímavý center do šestnástky, avšak lopta adresáta v bielom drese nenašla.
     
    15
    Košičania sa museli stiahnuť pred vlastnú bránku a upokojiť hru po menšej aktivite ich súpera. Šinglár tak poslal loptu gólmanovi Stijakovičovi a Košičania pokračujú v bránení.
     
    13
    V metropole východu sa stále nič nemení. Loptu si v týchto chvíľach na kopačky prevzali hostia, ktorí ale ďaleko nezašli. Sledujeme iba neúspešné pokusy na vypracovanie si streleckej pozície.
     
    12
    Košičania ale takisto nič nevymysleli a loptu iba odovzdali na opačnú polovicu. Hráči oboch celkov čakajú, čo urobí ten druhý...
     
    11
    Pár rušných momentov máme za sebou, ale po nich akoby sa opäť prestal hrať futbal. Dunajskostredský brankár loptu odkopol na opačnú polovicu trávnika, ale tam ju jeho spoluhráči zatiaľ nespracovali.
     
    10
    Pozor ale aj na opačnej strane! Tam Novák preloboval brankára a hosťom veru nebolo všetko jedno! Lopta ale našťastie pre hostí smerovala iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    9
    Po aute ešte lopta do vápna nesmerovala, ale následne sa hostia pred bránku predsa len dostali! Szarka si tam vytvoril dobrý priestor, no nedokázal rýchlo zareagovať a zakončenie napokon neprišlo.
     
    8
    Aktivitu v týchto chvíľach do svojich rúk prevzali hostia. Aj futbalisti DAC sa presunuli pred šestnástku súpera a získali tam autové vhadzovanie.
     
    7
    Dunajská Streda sa napokon predsa len k lopte dostala a konečne sme videli strelecký pokus! Postaral sa oň Krišto, aj keď bránku vlastne netrafil. Stijakovič zasahovať nemusel.
     
    6
    Košičania sú stále aktívni. Hostia im síce loptu na moment vzali, ale v strede trávnika sa dopustili neúmyselnej hry rukou, a tak o guľatý predmet prídu.
     
    5
    Košičania napokon v blízkosti šestnástky získali aj autové vhadzovanie. To nasmerovali domáci hráči rovno do nebezpečného priestoru, ale odtiaľ zakončenie neprišlo. Hostia pozorne zakročili.
     
    4
    Košickí futbalisti sa napokon presunuli až do útoku, kde dokonca vybojovali zaujímavú štandardku po faule za šestnástkou. Tú ale vôbec nevyužili, žiadna strela neprišla.
     
    3
    Košičania si až teraz na dlhšie prevzali loptu na svoje kopačky a pokúsia sa niečo vymyslieť. Začínajú však zatiaľ iba z vlastnej polovice, odkiaľ rozohráva Ostojič.
     
    2
    Dunajská Streda je v úvode aktívnejšia a pokúša sa prekvapiť svojho súpera. Košičania sa ale zatiaľ bezproblémovo bránia a žiadnu zaujímavú situáciu sme nevideli.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom hosťujúcich futbalistov. Tí sa ihneď pokúsili dostať do útoku, ale kapitán Šinglár zvládol obranu bravúrne a súpera k strele nepustil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcov prichádzajú na trávnik. Domáci Košičania nastúpia v žlto-modrých dresoch, hostia z Dunajskej Stredy v bielych dresoch.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -23
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Huk, Kavka – Šinglár, Bukata, Viazanko, Škutka – Haskič, Novák.
    Náhradníci: Ružinský – Korijkov, Tóth, Skvašík, Dimun, Vancák, Diaby.

    FC DAC Dunajská Streda: Pernecký – Saláta, Ujlaky, Kwin Kwin, Turňa – Straka, Krišto, Brašeň, Štepanovský – Černák, Szarka.
    Náhradníci: Penksa – Struhár, Szabó, Horváth, Majerník, Sabler, Jurčo.

    Rozhodca: Valášek – Vorel, Bednár.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Fortuna liga má na programe už svoje 15. kolo, v rámci ktorého v metropole východu uvidíme aj súboj Košíc s Dunajskou Stredou.

    Proti sebe sa predstavia tímy z dolnej polovice tabuľky. Domáci Košičania sú na tom oproti svojmu dnešnému súperovi o čosi horšie, tímu z metropoly východu totiž patrí až deviate miesto v tabuľke (z celkových dvanástich). Košičania ho získali za 15 bodov vybojovaných v 14 zápasoch pri celkovom skóre 18:23.

    Hostia z Dunajskej Stredy sú na tom o trochu lepšie. Dunajskostredčania majú na svojom konte po 14 zápasoch bodov 16, ktoré vybojovali za tri výhry a 7 remíz. Ich celkové skóre doposiaľ je 16:19.

    Posledné tri ligové zápasy oboch celkov:

    MFK Košice:
    14. kolo Z. Moravce – Košice 3:0
    13. kolo Košice – Žilina 1:1
    12. kolo B. Bystrica – Košice 0:2

    FC DAC Dunajská Streda:
    14. kolo D. Streda – Ružomberok 1:1
    13. kolo Trnava – D. Streda 3:1
    12. kolo D. Streda – Trenčín 3:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 66. Novák (Škutka) – 86. Sabler (Kwin Kwin)

    Karty:   52. Šinglár (KOS), 75. Sekulić (KOS) – 33. Turňa (DUN), 44. Štepanovský (DUN), 55. Szarka (DUN), 73. Brašeň (DUN)


    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Huk, Kavka – Šinglár, Bukata, Viazanko (70. Korijkov), Škutka – Haskič (88. Diaby), Novák (84. Skvašík).
    Náhradníci: Ružinský – Korijkov, Tóth, Skvašík, Dimun, Vancák, Diaby.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Pernecký – Saláta, Ujlaky, Kwin Kwin, Turňa – Straka (75. Horváth), Krišto, Brašeň, Štepanovský (77. Sabler) – Černák (83. Jurčo), Szarka.
    Náhradníci: Penksa – Struhár, Szabó, Horváth, Majerník, Sabler, Jurčo.

    Rozhodca: Valášek – Vorel, Bednár

    Diváci: 1025