test – Argentina 0:0 (2.tr) | Třinec – Slavia 4:0 (kon.) | K. Vary – Pardubice 2:4 (kon.)
Sparta Praha – Vítkovice 7:6 (kon.) | Hradec Králové – Zlín 3:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 1:4 (kon.)
Plzeň – Olomouc 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HC Slavia Praha
cz Nedeľa 12.10.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:40
    Sotva naskočili na led Kindl s Novákem, je tady další vyloučení. David Štich (SLA) musí za katr na dvě minuty. V souboji s Ruferem za bránou Svobody si pomohl držením svého protihráče.
     
    48:26
    Máme tady vyloučení na obou stranách. Domácí Denis Kindl (TRI) si odpyká dvě minuty za držení hole, slávistický obránce Jan Novák (SLA) obdržel dvě minuty za hákování.
     
    43:47
    Pražané dostávají možnost přesilové hry. Jiří Polanský (TRI) si v souboji s Kolaříkem u mantinelu pomohl faulem a je potrestán dvěma minutami za držení hole.
     
    39:27
    Na konci druhého dějství je ještě vyloučen Tomáš Beňovič (SLA) na dvě minuty za hákování, kterým se pokoušel zastavit Draveckého.
     
    34:39
    Přesilovou hru si zahraje pražská Slavia. Vyloučen je Vladimír Dravecký (TRI) na dvě minuty za podražení.
     
    30:07
    Přesilová hra Ocelářů ale končí. Na trestnou lavici odjel Vladimír Roth (TRI) a kvůli faulu vysokou holí tam stráví dvě minuty. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    28:16
    Rákos tedy během šesti minut zaznamenal dvě branky a ukazuje, v jaké formě poslední dobou hraje. Pro Slavii je tady navíc další komplikace. Juraj Valach (SLA) je vyloučen na dvě plus dvě minuty za zásah vysokou holí do obličeje protihráče.
     
    24:43
    Třinec pokračoval v náporu a k zakončení se tlačili Rákos s Orsavou. Žejdla nakonec fauloval Ronald Knot (SLA) a odpyká si dvě minuty za držení protihráče.
     
    18:03
    Přesilová hra Třince končí kvůli technickému prohřešku. Oceláři hráli v šesti a jsou potrestáni dvouminutovým trestem. Ten odpyká Lukáš Žejdl (TRI).
     
    16:34
    Tomáš Beňovič (SLA) je za svůj atak na Polanského vyloučen na dvě plus deset minut za útok na oblast hlavy a krku, navíc další dvě minuty za hrubost. Tresty odpykají Daniel Krejčí a Tomáš Babka, Beňovič totiž musel po bitce s Ruferem na ošetřovnu. Adam Rufer (TRI) je vyloučen na dvě plus deset minut za hrubost. Za Rufera si odsedí dvouminutový trest Lukáš Jašek.
     
    07:08
    Jenomže Oceláři znovu získali puk a dál motali hlavy obráncům z Prahy. Vše končí vyloučením Tomáše Beňoviče (SLA) na dvě minuty za hákování. Beňovič fauloval Draveckého.
     
    03:41
    Slávisté hned po vyhraném vhazování zamkli Oceláře před Hrubcem a vykoledovali si faul. Prvním vyloučeným je Martin Adamský (TRI), který obdržel dvě minuty za hru vysokou holí.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 22. Rákos, 28. Rákos (Kreps, Dravecký), 43. Orsava (Rákos), 53. Polanský (Adamský, Irgl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Rufer – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Slavia Praha: Svoboda (Furch) – Krejčí, Kolařík (A), Holub, Valach, Štich (A), Novák, Beňovič, Knot – Sklenář, Vas, Bednář (C) – Poletín, Klhůfek, Stránský – Tomek, Weissmann, Čermák – Andres, Babka. Trenér: Ladislav Lubina.

    Rozhodca: Čech, Homola – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 4971