R. Sobota – L. Mikuláš 1:0 (kon.) | MFK Zvolen – Bardejov 0:0 (kon.) | Nové Mesto n/V – Dubnica 1:1 (kon.)
Šaľa – Senec 5:1 (kon.) | Poprad – Dolný Kubín 3:0 (kon.)
koniec
FK Poprad
3:0 (2:0)
MFK Dynamo Dolný Kubín
Sobota 20.09.2014, 19:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu, ktorý je zameraný na zápas 9. kola DoXXbet ligy Východ medzi domácim FK Poprad a hosťujúcim MFK Dolný Kubín. Začiatok zápasu je stanovený na devätnástu hodinu a bude sa hrať pod umelým osvetlením.

    FK Poprad
    Poprad sa momentálne nachádza v samotnom strede tabuľky na šiestom mieste so ziskom 11 bodov. Popradčania naposledy odohrali dva zápasy za sebou na súperovych ihriskách, keď pred dvomi týždňami podľahli Moldave nad Bodvou 3:2, minulú sobotu utrpeli popradskí futbalisti trpkú prehru, v podobe výsledku 4:1 na trávniku "susedného" Liptovského Mikuláša, no doma budú chcieť znovu, ako po ostatné domáce zápasy naplno bodovať.

    MFK Dolný Kubín
    Dolný Kubín je na tom, čo sa týka tabuľkového postavenia, o trochu horšie, keďže mu patrí 9. miesto so ziskom deviatich bodov. Oravania v poslednom zápase vyzvali na domácom trávniku Moldavu nad Bodvou, ktorá ich však zdolala 2:4. Naposledy Kubínčania bodovali pred dvomi týždňami, keďže uchmatli tri body košickej Lokomotíve na ich trávniku po výhre 0:1.

    Ako sa bude súboj dvoch pomerne vyrovnaných tabuľkových súperov vyvíjať si nenechajte ujsť, a preto sledujte náš on-line prenos.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík ("C"), J. Tropp, M. Ferenc, Rams, Palutka, Janigloš, Kubus, Ujčík, Maliňák
    Náhradníci: Rušin – Orenič, Šuľa, Korenko, T. Ferenc, Pilát, Pristač
    Tréner: Vladimír Lajčák

    MFK Dolný Kubín: Trabalík – Mihálik, Čučka ("C"), Sopúch, Bumbera, Kliment, Beňuš, Kolorédy, Bezák, Lacko, Sani
    Náhradníci: Laura, Buška, Veselovský, Otruba, Kapičák Tréner: Jozef Šino

    Rozhodca: Štefan Molitoris – Michal Tomčík, Pavel Jánošík.
     
    Oba tímy postupne vychádzajú z útrob štadióna na trávnik. Domáci futbalisti odohrajú tento zápas v tradičných bielych dresoch a DolnoKubínčania sa nám predstavia v pásovaných modro-čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávali hosťujúci futbalisti z Dolného Kubína, ktorí sa snažili loptu rýchlo nakopnúť na hrot ihriska, ale stred poľa domácich im tento prienik znemožnil.
     
    2
    Marián Ferenc posúval na ľavej strane na útočnej polovici na Ujčíka, len že Ujčík bol zozadu pristrčený a Poprad bude zahrávať štandardku.
     
    2
    Ferencov center však nebol pre Dolný Kubín nebezpečenstvom. Hostia stihli loptu poslať na útočnú polovicu, kde o ňu bojoval Milan Bezák, no neúspešne.
     
    3
    Domáci futbalisti bojovali s hosťujúcimi v priestore pri rohovej zástavke, lopta sa odrazila do autu a späť viackrát, napokon sa podarilo Dolnokubínčanom vhadzovať posledný aut.
     
    4
    Popradskí futbalisti vyrazili do ďalšej útočnej akcie, no tá sa skončila zrazeným centrom od Ferenca mimo ihriska, od brány odkopával brankár Trabalík.
     
    5
    Ujčík fauloval pri ľavej krajnej hranici šestnástky protihráča, preto budú mať loptu hostia. Už ju stihol odkopnúť brankár Trabalík.
     
    6
    Marián Ferenc poslal zo štandardky loptu pred malé vápno, kde si priestor našiel Lukáš Janigloš, no jeho hlavičkové zakončenie nesmerovalo do priestoru brány.
     
    7
    Milan Bezák vyslal spoza hranice šestnástky rotovaný center ku vzdialenejšej žrdi, kde mal dvojicu spoluhráčov, ale po loptu sa ideálne vrhol brankár Huszárik a vyslúžil si od divákov potlesk.
     
    8
    Marián Ferenc šiel na moment mimo ihriska, keďže potreboval lekársku pomoc, no teraz sa už vrátil späť do hry.
     
    8
    Palutka si najprv pred ľavou hranicou šestnástky vymenil loptu s Kubusom, druhý menovaný šiel následne až ku bránkovej čiare, prihrával pred hranicu malého vápna, Palutka už loptu nezachytil.
     
    9
    Erik Maliňák si spracoval loptu za šestnástkou a snažil sa páliť, no jeho projektil smeroval len ďaleko vedľa brány.
     
    10
    Bezák vyslal spoza šestnástky nebezpečnú prízemnú rotovanú strelu, ktorú Huszárik vyrazil päsťami do strany, kde stál úplne voľný Siradji Sani, lenže ten hlavičkou mieril mimo!
     
    12
    Kubus si spracoval loptu na hranici šestnástky, no následne sa už úspešne nepretlačil cez obrancu Dolného Kubína Jána Mihálika, ktorý stihol loptu upratať na polovicu ihriska.
     
    13
    Marián Ferenc zahrával rohový kop, ktorý však dokázal brankár Trabalík vyraziť mimo nebezpečenstva, napokon je z toho aut pre Poprad.
     
    14
    Róbert Huszárik s istotou zachytil nepresný center od hráčov Kubína a s pokojom tak rozohral novú akciu svojho tímu.
     
    15
    Kubus hlavičkoval center od Pavla Ramsa, ktorý loptu posielal z pravej strany do šestnástky, no Kubusova hlavička napokon nemala hlavný účel, keďže smerovala do autu.
     
    15
    Andrew Kliment poslal z pravej strany center do šestnástky, kde sa snažil nájsť Saniho, no Huszárik po loptu prišiel sebavedome a zachytil ju do rúk.
     
    16
    Filip Kolorédy si spracoval v šestnástke nebezpečný center z pravej strany, no ku zakončeniu ho nepustil Marián Ferenc, ktorý využil fyzickú silu a hráča Dolného Kubína odtlačil od lopty.
     
    18
    Ferenc potiahol loptu cez stred ihriska, no zozadu ho nepekne atakoval Filip Kolorédy, a tak bude Poprad zahrávať ďalšiu štandardku.
     
    19
    Ferencov center našiel v šestnástke Róberta Ujčíka, ktorý hlavičkoval viac k zemi, ale brankár Ivan Trabalík dokázal loptu smerujúcu ku ľavej žrdi bez problémov zachytiť.
     
    20
    Poprad dal gól! Popradčania sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Domáci zahrávali ďalšiu štandardku blízko pri priestore okolo rohovej zástavky, loptu si pripravil Marián Ferenc, ktorý ideálnym centrom pred malé vápno našiel RÓBERTA UJČÍKA, ktorý hlavičkou rozvlnil sieť!
     
    21
    Palutka sa snažil po ľavej strane pretlačiť, ale jeho kľučky nestačili na pozorného obrancu Jána Beňuša.
     
    22
    Palutka odcentroval z ľavej strany do vnútra pokutového územia, kde našiel Pavla Ramsa, ale jeho hlavička nesmerovala do priestoru troch žrdí dolnokubínskej brány.
     
    23
    Bezák sa snažil z hornej hranice šestnástky čiarou po pravej hranici šestnástky hľadať Kolorédyho, no ten jeho pas nedobehol a od brány tak bude odkopávať Huszárik.
     
    24
    Popradskí futbalisti sa s loptou na moment usadili na obrannej polovici, no o chvíľu sa snažil Jozef Tropp centrovať na Janigloša pred šestnástkou, ale súper loptu odrazil.
     
    25
    Bumbera vyslal spoza ľavej krajnej hranice center do šestnástky, na ktorý sa snažil naskočiť Sani, ale Huszárik stihol loptu zastaviť.
     
    26
    Huszárik bezpečne zachytil loptu do rúk po centri z ľavej strany, ktorý poslal Samuel Lacko. Poprad následne rozohráva z vlastnej polovice.
     
    27
    Hráči Dolného Kubína si teraz pred šestnástkou mierne nerozumeli, Beňuš posielal prihrávku tak, že ju v tesnej blízkosti brány vypichol Lukáš Kubus, no následne už brankár Trabalík stihol zasiahnuť.
     
    28
    Kubus zamotal hlavy hráčom hostí spoločne s Ujčíkom pred šestnástkou, následne druhý menovaný prihrával na kopačku Lukáša Janigloša, ten si ešte loptu posunul, stratil tým dôležitý čas a následne napálil iba do stojaceho hráča pred ním.
     
    30
    Popradský kapitán Bendík odzbrojil pred vlastným vápnom Siradjiho Saniho, za čo si vyslúžil od tribúny potlesk.
     
    31
    Lukáš Kubus sa rozbehol za loptou smerujúcou na útočnú polovicu, spracoval si ju za ľavou krajnou hranicou šestnástky, následne si na hranici pokutového územia prešiel cez Mihálika a nebezpečne vystrelil, no jeho projektil smeroval iba do rúk brankára hostí!
     
    32
    Palutka sa snažil vzdušným ľahkým centrom vysunúť dopredu Pavla Ramsa, no ten jeho letiacu loptu už nestihol dobehnúť. Od brány bude odkopávať brankár Trabalík.
     
    33
    Lacko sa snažil prihrávkou nájsť Saniho, no jeho úmysel napokon zmaril popradský obranca Bendík, ktorý odrazil loptu ku Huszárikovi a ten mohol s pokojom rozohrať novú akciu.
     
    34
    Beňuš teraz postrčil do Lukáša Kubusa pri krajnej čiare v priestore rohovej zástavky, a preto bude Poprad zahrávať štandardku.
     
    34
    Lopta od Mariána Ferenca len prefrčala vápnom a nenašla adresáta. Následne už hostia pri lopte so snahou o útok.
     
    35
    Popradskí futbalisti usmernili svoj center iba za bránkovu čiaru, preto bude od brány odkopávať brankár hostí, Ivan Trabalík.
     
    37
    Rams posunul do behu na pravej strane Róbertovi Ujčíkovi, ktorý ešte nakopol hráča hostí, a preto bude Poprad zahrávať rohový kop.
     
    37
    Ferenc poslal nízučký center ku bližšej žrdi, kde bol Ondruš, ten bol faulovaný a Poprad má k dispozícii pokutový kop!
     
    38
    Poprad dal gól! K lopte sa postavil MATÚŠ BENDÍK, ktorý vyslal prízemnú strelu k ľavej žrdi, od ktorej sa lopta odrazila do brankára Trabalíka a následne od neho so šťastím len tesne za bránkovú čiaru!
     
    39
    Z ľavej strany vyslal center do pokutového územia Samuel Lacko, ktorý hľadal Kolorédyho pri vzdialenejšej žrdi, no tam už bol skôr pripravený brankár Huszárik.
     
    40
    Marián Ferenc zozadu napadol Jána Beňuša na útočnej polovici, za čo mu hlavný rozhodca udelil žltú kartu.
     
    42
    Lukáš Janigloš sa po pravej strane nebezpečne rozbehol, následne sa snažil od pravej hranice šestnástky prihrávať bližšie ku bráne, no defenzíva hostí tento úmysel zmarila.
     
    43
    Ujčík si krásne prešiel na útočnej polovici v rýchlosti cez dvoch hráčov, potom sa snažil v medzere nájsť na ľavej strane rozbehnutého Kubusa, ale obranca Beňuš si túto prihrávku všimol a zastavil ju.
     
    44
    Erik Maliňák prešiel s loptou po pravej strane, zbavil sa protihráča prihrával do šestnástky, ale hráči Kubína loptu dokázali odpratať do bezpečia.
     
    44
    Marián Ferenc prihral z ľavej krajnej hranice šestnástky nájsť pred malým vápnom Lukáša Kubusa, ale tomu šla prihrávka priveľmi dopredu a zakončoval iba jemne v sklze, preto nemal brankár Trabalík problémy.
     
    45
    Lukáš Janigloš ostáva na trávniku ležať, udialo sa to mimo hry s loptou. Už k nemu prichádza lekárska pomoc a pravdepodobne rozhodca už ukončí tento polčas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve sme videli dva góly v sieti Dolného Kubína, keď v 20. minúte otvoril skóre Ujčík a o osemnásť minút neskôr z penalty zvýšil na 2:0 Bendík.
    Druhý polčas sa začína o 20:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Dolný Kubín: z ihriska odchádza Lacko, prichádza Matúš Otruba.
     
    46
    Na začiatku druhého polčasu mali výkop domáci, no hostia okamžite za pomoci efektívneho napádania získali loptu a vybojovali si štandardku.
     
    47
    Sopúch poslal center pred malé vápno, kde si cestu na loptu vytvoril Ján Beňuš, no jeho hlavičku zachytil brankár Huszárik do svojich rúk.
     
    48
    Siradji Sani sa vysunul po ľavom krídle, no k zemi ho poslal Jozef Tropp. Hráč Kubína sa s ťažkosťami pozviechal, no rozhodca hru nepozastavila a futbalista hostí napokon nepotrebuje ošetrenie.
     
    49
    Popradskí futbalisti zachytili nepresný center na hrot a pomaly rozohrávajú novú útočnú akciu.
     
    50
    Pavol Rams sa vydal po pravej strane, pred šestnástkou si chvíľu nerozumel s Ujčíkom, no následne si dokázal loptu posunúť na pravú stranu a strieľať, ale jeho zakončenie smerovalo mimo brány.
     
    51
    Popradčania rozohrali štandardku nakrátko, Ferenc poslal cez šírku ihriska na Palutku, ten vrátil do stredového kruhu Bendíkovi, ktorý vracal centrom na ľavú stranu Palutkovi, ale ten sa už vyskytol v ofsajde.
     
    52
    Róbert Ujčík si spracúval autové vhadzovanie od Ondruša na pravej strane, zozadu ho atakoval Sopúch, a tak Ujčík nútene poslal loptu späť za postrannú čiaru.
     
    53
    Ujčík sa snažil prejsť po pravej strane, no v priestore pri rohovej zástavke sa nedokázal presadiť cez dvojicu dolnokubínskych hráčov.
     
    54
    Sani bol napádaný zozadu na útočnej polovici, posunul nakrátko Bumberovi, ten sa snažil na krídlo vysunúť spoluhráča, no loptu poslal iba za krajnú čiaru.
     
    56
    Milan Ondruš poslal z obrannej polovice krásnu loptu do pokutového územia, na ktorú si našiel priestor Lukáš Kubus, no čiarový arbiter si všimol ofsajd a akciu Popradu preto zastavil.
     
    57
    Marián Ferenc odkopol loptu z obrannej polovice až ku brankárovi Ivanovi Trabalíkovi, ktorý následne rozohral novú akciu svojho tímu.
     
    59
    Dolnokubínčania chvíľu kombinovali v priestore okolo rohovej zástavky, no následne sa podarilo domácim loptu získať, Palutka ju poslal na hrot Kubusovi, lenže ten dobehol k nej neskôr než brankár Trabalík.
     
    60
    Matúš Otruba sa zasekol s loptou pri ľavej krajnej hranici šestnástky a odcentroval ku vzdialenejšej žrdi, lenže v týchto priestoroch neboli žiadni jeho spoluhráči.
     
    61
    Ujčík vysunul po ľavej strane dopredu Kubusa, popradský útočník šprintoval za loptou ako sa len dalo, no nestihol ju už dobehnúť v priestoroch ihriska.
     
    62
    Z pravej krajnej hranice šestnástky poslal loptu do vápna Bezák, ktorý našiel pred malým vápnom Mikuláša Bomberu, avšak ten mieril len mimo priestoru brány.
     
    63
    Marián Ferenc si spracoval loptu na ľavej strane a z ľavej postrannej hranice šestnástky našiel pri vzdialenejšej žrdi Lukáša Kubusa, no tomu lopta príliš na volej nesadla a mieril iba mimo brány.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1876 divákov.
     
    64
    Striedanie v tíme MFK Dolný Kubín: z ihriska odchádza Kliment, prichádza Juraj Buška.
     
    65
    Bendík presúval hru zo stredového kruhu cez Ramsa na ľavú stranu, keďže tam zbadal voľného Palutku, no center na jeho spoluhráča bol priďaleký.
     
    66
    Matúš Otruba poslal z pravej strany loptu pred pokutové územie, kde zbadal Milana Bezáka, no ten loptu z prvej odkopol iba do výšky a následne už bol pri nej prvý brankár Huszárik.
     
    67
    Jozef Tropp sa snažil po čiare centrom smerujúcim cez ľavú stranu nájsť v útoku Erika Maliňáka, no ten už loptu na ihrisku nezachytil.
     
    68
    Ujčík poslal z pravej strany center do pokutového územia, kde našiel voľného Lukáša Kubusa, no ten odhlavičkoval len späť dozadu, čiže ďalej od brány.
     
    69
    Poprad dal gól! Popradčania pridávajú do siete Dolného Kubína aj tretí gól v tomto zápase! Orenič si s loptou nabehol po ľavej strane a z hranice vápna prihral pred malé vápno LUKÁŠOVI KUBUSOVI, ktorý len pravačkou doťukol loptu k pravej žrdi a zvýšil tak na 3:0!
     
    70
    Marián Ferenc bol aktérom ďalšej popradskej akcie, keď z pravej strany nakopával do pokutového územia, no na jeho center si nenašiel priestor žiaden z popradských futbalistov.
     
    71
    Striedanie v tíme MFK Dolný Kubín: z ihriska odchádza Sani, prichádza Ľuboslav Laura.
     
    72
    Bezák poslal z pravej strany lákavý center na čerstvo naskočeného Ľuboslava Laura, pred ktorým stál Tropp, no lopta cez neho preskočila a Laura tak mohol zakončovať, no neskoro si uvedomil, že Tropp loptu nezachytil.
     
    73
    Kubus sa s loptou dostal na hranicu šestnástky, tam ju posunul Ujčíkovi, ktorý mu do medzierky loptu vrátil, Lukáš Kubus sa dostal do šance, no v poslednej chvíli mu loptu vypichol hráč hostí!
     
    74
    Ľuboslav Laura nepoznal v tejto chvíli spôsob, ako sa dostať cez pozorného Ondruša, ktorý ho len tak zadarmo nepustil cez hranicu šestnástky.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza M. Ferenc, prichádza Tomáš Ferenc.
     
    77
    Hostia vykombinovali priestor pred šestnástkou, Bumbera vysúval do medzery v pokutovom území Lauru, no ten si prihrávku už nestihol spracovať, keďže bol prvý pri lopte brankár Huszárik.
     
    78
    Matúš Bendík odkopol loptu na súperovu polovicu ihriska po nevydarenej akcii Dolného Kubína.
     
    79
    Ján Mihálik odcentroval z pravej strany ku vzdialenejšej žrdi, kde hľadal Juraja Bušku, no tento center bol pre neho pridlhý na spracovanie.
     
    80
    Róbert Ujčík zasiahol nohou v súboji Milana Bezáka na útočnej polovici hostí, ktorí budú teraz rozohrávať a pravdepodobne to odcentrujú.
     
    81
    Sopúchov center ku vzdialenejšej žrdi našiel hlavičku Martina Čučku, no ten mieril iba mimo brány.
     
    82
    Spoza pokutového územia vyslal strelu na bránu Tomáš Ferenc, ktorý videl, že Kubus stojí ešte v šestnástke, a tak vystrelil len prízemne, jeho spoluhráč Lukáš Kubus sa snažil vložiť do strely nohu, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Rams, prichádza Maroš Pilát.
     
    82
    Peter Sopúch poslal zo štandardky center do vápna, kde našiel mäkkučkou loptou Mikuláša Bumberu, no ten mieril iba mimo brány.
     
    83
    Filip Kolorédy sa snažil dostať cez hranicu šestnástky, no v týchto priestoroch ho počas kľučky zastavil čistým defenzívnym sklzom Matúš Bendík.
     
    84
    Pilát fauloval za pravým horným rohom šestnástky Lauru, a tak bude Dolný Kubín zahrávať štandardku.
     
    84
    Matúš Otruba loptu napálil priamo do múru.
     
    85
    Obrovská šanca pre Poprad! Sopúch bol v súboji jedného proti jednému pomalší ako Lukáš Kubus, ten od neho získal loptu, namieril si to len sám zoči-voči brankárovi Trabalíkovi, no strelou zo šestnástky trafil iba pravú žŕdku!
     
    86
    Hlavný rozhodca udelil Matúšovi Otrubovi žltú kartu za napadnutie Lukáša Kubusa pri súboji.
     
    88
    Popradskí futbalisti sú už v závere zápasu v dobrej nálade, diváci na tribúne taktiež, niektorí z nich už opúšťajú svoje miesta dúfajúc, že tento zápas domáci futbalisti už nemôžu prehrať.
     
    89
    Spoza pokutového územia vyslal prízemnú strelu Mikuláš Bumbera, no jeho zakončenie dokázal bez ťažkostí a s istotou zachytiť brankár Huszárik do svojich rúk.
     
    90
    Ujčík spadol v súboji s Čučkom, hlavný rozhodca si padajúceho Ujčíka akosi nevšimol, ten chvíľu na zemi simuloval, no veľmi mu to nepomohlo, keďže hlavný arbiter hru nepozastavil.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Popradskí futbalisti pridali v druhom polčase ešte jeden gól, keď v 69. minúte upravil na konečných 3:0 Lukáš Kubus.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka. (20:46:50)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dynamo Dolný Kubín. Viac informácií tu.

    Góly: 20. Ujčík, 38. Bendík (pen.), 69. Kubus

    Karty:   40. M. Ferenc (PPD) – 86. Otruba (DKU)


    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík ("C"), J. Tropp, M. Ferenc, Rams, Palutka, Janigloš, Kubus, Ujčík, Maliňák
    Náhradníci: Rušin – Orenič, Šuľa, Korenko, T. Ferenc, Pilát, Pristač
    Tréner: Vladimír Lajčák

    MFK Dynamo Dolný Kubín: Trabalík – Mihálik, Čučka ("C"), Sopúch, Bumbera, Kliment, Beňuš, Kolorédy, Bezák, Lacko, Sani
    Náhradníci: Laura, Buška, Veselovský, Otruba, Kapičák Tréner: Jozef Šino

    Rozhodca: Štefan Molitoris – Michal Tomčík, Pavel Jánošík

    Diváci: 1876